Am pus un citat pe blog sub titlul „Despre energia vieții”, cu rolul de introducere a unor termeni relativ noi care pot ajuta la înțelegerea noilor tehnologii folosite deja, sau care urmează a fi folosite în procesele de control al minții umane (și nu numai)…
Cercetări relativ recente aduc dovezi în sprijinul ideii novatoare conform căreia corpul poate fi considerat ca fiind un microcircuit-nano-subatomic, pe baza descoperirilor secvențelor de aminoacizi înfășurate și întrepătrunse în formă de spirală elicoidală numite Alpha helix.

Titluri pe pagină
Despre autor
Dr. Nick Begich este fiul cel mare al regretatului Congresist al Statelor Unite din Alaska, Nick Begich Sr., și al activistei politice Pegge Begich. Este cunoscut în Alaska pentru propriile sale activități politice. El a fost ales de două ori președinte atât al Federației Profesorilor din Alaska, dar și al Consiliului de Educație Anchorage. El a urmărit cercetări independente în științe și politică mare parte a vieții sale de adult. Begich a primit titlul de Doctor în Medicină (Medicina Alternativa), honoris causa, pentru munca independentă în domeniul sănătății și științelor politice, de la The Open International University for Complementary Medicines, Colombo, Sri Lanka, în noiembrie 1994.
Deși în carte e precizată adresa www.layinstitute.org ca noua adresă a site-ului Institutului Lay pentru tehnologii încorporate, se constată că acest site nu (mai) există, autorul publicând pe Earth Pulse, unde continuă să se găsească dezvăluiri legate de HAARP.
Extrase
De fapt, în prima parte a cărții sale, autorul prezintă riscurile asociate folosirii noilor descoperiri tehnice și tehnologice ca atentate la adresa liberului arbitru al persoanelor, în vreme ce partea a doua e dedicată folosirii acestor tehnologii pentru creșterea calității vieții și beneficiul omenirii (și nu numai).
Lumina, sunetele, microundele, radioul, rețelele de televiziune, sistemele computerizate sau grilele de forță – toate acestea reprezentând fiecare un semnal pulsatoriu modulat – pot fi utilizate pentru a crea un efect deliberat sau un efect secundar, care să aibă impact asupra organismelor vii într-un mod neutru, pozitiv sau negativ.
„Este ușor de înțeles de ce, în loc să-i ucidă, oamenii ar prefera să-și subjuge semenii.
Un alt citat revelator:
Există din ce în ce mai multe dovezi că atât amestecul diverselor substanțe chimice, cât și abundența de unde electromagnetice pe care umanitatea le utilizează de multa vreme în exces și într-un mod haotic, contribuie la amplificarea stresului și la degradarea sănătății oamenilor, distrugând mediul înconjurător și creând probleme din ce în ce mai grave, care vor persista mai multe decenii de acum înainte.
Unii oameni pot prevedea dezvoltarea surselor de energie electromagnetică, al căror semnal de ieșire poate fi modulat în formă de puls, format și focalizat, astfel încât să se poată conecta la corpul uman într-o maniera care le va permite respectivilor să controleze mișcările mușchilor, emoțiilor (și alte acțiuni de acest fel), să inducă somnul, să transmită sugestii, să interfereze cu memoria de scurtă și de lungă durată; pot produce sau pot șterge un set de experiențe diverse.”
„Un articol recent al armatei ruse a oferit o opinie ușor diferită asupra problemei, declarând ca, umanitatea se află pe muchia unui război psihotronic, care are ca țintă mintea și corpul uman. Acel articol vorbea despre încercările Rusiei și ale altor state de a controla condiția psiho-fizică a oamenilor și procesele decizionale ale acestora, prin folosirea generatoarelor VHF, a unor casete „fără sunet” și a altor tehnologii.”
Din articolul Mintea nu are firewall al lui Timothy L. Thomas
Asta deja te poate trimite cu gândul la filmul „Necunoscutul” cu Liam Neeson, din 2011.
De asemenea, se pare ca a devenit posibila introducerea, cu un grad înalt de fidelitate, a cuvintelor sau chiar a textelor întregi în corpul uman, crescând astfel posibilitatea inducerii unor sugestii și a unor influente psihologice. Când un puls de microunde de mare putere, de domeniul gigahertzilor, lovește corpul uman, la nivelul acestuia (al trupului) apare o abia perceptibilă perturbare termică. Aceasta este asociată cu dilatarea bruscă a țesutului încălzit. Aceasta expansiune este însă suficient de rapidă pentru a produce o undă acustică. Dar dacă se folosește un fascicul de pulsuri, se poate crea un câmp acustic audibil intern, având între 5÷15 kHz. Astfel, devine posibilă o „conversație” cu subiectul țintă selectat, într-o manieră care poate fi foarte deranjantă pentru acesta.
Este oare posibil să vorbim cu o persoană aflată la mare distanţă, prin proiectarea unei voci în mintea ei? Autorii sugerează că acest lucru ar fi cel puţin „deranjant” pentru victimă, ba chiar ar fi pur şi simplu terorizant. O armă care poate intra în creierul unui individ, reprezintă o invadare cât se poate de dură a vieţii sale personale. Aceste sisteme noi vor fi perfectate în următorii câţiva ani, iar rezultatele obţinute ar trebui să fie tema unor discuţii serioase în cercurile de specialitate, precum şi a dezbaterilor publice.
Un paragraf de maximă importanță:
Unul dintre domeniile importante ale lucrărilor mele actuale, tratează problema respectării dreptului la viaţa privată a fiecărui individ. Sub masca unei gândiri de genul: „Dacă nu ai nimic de ascuns, de ce te îngrijorezi? Este pentru propria ta protecţie şi siguranţă.” – apare o temă întâlnită la toate regimurile represive care au apărut vreodată ca rezultat al interacţiunilor umane. Se utilizează frica pentru a demonta sistemul de legi şi de civilizaţie. Traficanţii internaţionali de droguri şi teroriştii sunt primele ţinte ale acestor tehnologii noi, bazate pe ideea că marea majoritate a oamenilor vor întoarce capul să privească în altă parte când drepturile acestora vor fi ignorate. Oricum, cu excepţia situaţiilor extreme, primele probleme care trebuie puse în discuţie se referă la prezumţia de nevinovăţie, până ce vinovăţia este dovedită, la necesitatea unor procese juste, dreptul la o apărare rezonabilă şi la un proces corect. Cine este persoana care hotărăşte vinovăţia sau nevinovăţia unui suspect? Ar trebui să privim în altă parte sau ar trebui să insistăm ca valorile pe care se bazează toate legile constituţiilor democratice să fi e aplicate în mod egal?
„prin studiul și modelarea creierului uman și a sistemului nervos, se poate obține influențarea mentală a personalului, sau i se pot crea acestuia stări de confuzie. Prin păcălirea simțurilor este posibil să fie create imagini sintetice sau holograme, pentru a induce în eroare simțul vizual al unui individ; într-o manieră similară, se poate induce în eroare simțul auditiv, gustativ sau cel al mirosului.”
Într-un raport apărut în presă la sfârşitul lui 2005, cea mai mare companie de telecomunicaţii japoneză, Nippon Telegraph and Telephone Corporation, a anunţat că a inventat un dispozitiv care poate controla oamenii de la distanţă. Conform articolului, această tehnologie poate fi folosită la orice dispozitiv sonor pentru aprofundarea realităţii virtuale sau a performanţelor sunetului. De exemplu, a fost discutată printre altele şi ideea de a-l determina pe un ascultător să se mişte exact ca un dansator profesionist fără a se putea împotrivi, copiind mişcările acestuia, ca şi cum ar fi profesionistul însuși. Ideea că o tehnologie poate cauza mişcări involuntare ar trebui să fi e analizată cu mare grijă. În combinaţie cu alte tehnologii descrise în această carte, ar putea fi realizate multe lucruri. „Este o senzaţie de inconștienţă, similară cu aceea de a fi beat sau de a te topi într-un somn asemănător cu anestezia. Este ca şi cum o mână invizibilă ar intra în creierul tău.” Această tehnologie face ca o persoană să se mişte în mod controlat, prin afectarea creierului cu ajutorul unor impulsuri electrice. Se aşteaptă folosirea acestei tehnologii în jocurile cu realitate virtuală şi în cluburile de dans pentru a preda mişcări foarte precise şi poate chiar ca o caracteristică suplimentară la vreun echipament audio.
Activitatea creierului este scanată, iar inputurile sale sunt transformate în semnale care conduc dispozitive digitale și brate robotice. Acesta este un mod în care tehnologia combinată va fi folosită spre a cartografia și controla funcțiile. Din acest tip de cercetare vor lua naștere dispozitive sau tehnologii care să înlocuiască celularele, tastaturile sau, în mare măsură, părțile deteriorate ale creierului.
Voi prezenta doar câteva cuvinte-cheie ce-i pot provoca pe curioși:
„Acest mod de a folosi o descoperire ştiinţifică este în mod inerent malefic. gândirea este un drept fundamental al tuturor oamenilor. Niciun individ şi niciun guvern nu ar trebui să interfereze cu liberul arbitru al oamenilor în acest mod. Mai mult, faptul că aceste tehnologii sunt secrete – şi ascunse faţă de comunitatea medicală – îi refuză umanităţii şansa de a explora zonele respective cu un scop curativ, mai degrabă decât distructiv.”
- „Virusul Rusesc 666”
- Camere cu infraroșu ce permit vederea prin pereții caselor, direct în locuințele oamenilor
- Capacitatea televizoarelor de a fi atât receptoare, cât și transmițătoare
- Tehnologia ce permite scanarea prin haine
- Interceptarea convorbirilor telefonice
- Psihotropica – ramură a medicinei care se ocupă cu inducerea stărilor de transă, de euforie sau depresie
- Proiectul MKUltra – Proiectul MK-Search
- Sunetul hipersonic (HSS) – dispozitivul permite sunetelor să fie transferate prin aer într-un fascicul îngust, astfel încât doar o persoană aflată în calea lui să poată auzi sunetele respective.
- Transmiterea la distanță a unei boli folosind doar starea energetică a bolii ca purtătoare a ei
- Telepatia mentală – tehnici de inducere a gândurilor de la o minte la alta
- Mesajele subliminale și utilizarea lor comercială
- Transformarea minții într-o armă
- Biotehnologia
- „Război fără moarte”
- Agenți de control al revoltelor
- Radiația electromagnetică (EMR)
- Biofeedback
- Kinesiologia
- Fluxul gândurilor (Thought Stream)
Anii 1980 şi 1990 s-au focalizat pe modelarea corpului fizic. Acest secol se va focaliza pe modelarea minţii şi optimizarea performanţelor mentale.
Un scurt documentar:
SWOT
[mp_easy_icon icon=”fa-plus-circle” vertical_offset=”0″] Puncte tari
- Prezentarea diverselor aspecte ce țin de problematica garantării vieții private, una din problemele secolului XXI.
- O inventariere istorică a diverselor activități (mai mult sau mai puțin legale) ale guvernelor diverselor puteri în tentativele de manipulare a comportamentului uman.
- Nominalizarea diverșilor cercetători care au avut contribuții în studiul/dezvoltarea unor tehnologii de influențare mentală.
- Sublinierea necesității dezbaterii publice cu privire la dezvoltarea „armelor ne-letale”.
[mp_easy_icon icon=”fa-minus-circle” vertical_offset=”0″] Puncte slabe
- Poate o prea mare concentrare mare de informații, deși nu e neapărat un lucru rău.
Aprecieri personale
Având în vedere viteza de dezvoltare a tehnologiilor, dacă la nivelul anului 2006, când a fost publicată cartea, situația era cea prezentată de autor, merită să ne întrebăm care o fi nivelul lor de dezvoltare acum, în, deja anul 2020? Cât de mult or fi avansat aceste tehnologii asupra cărora se păstrează secretul?
Concluzie
O carte de citit, pentru a cunoaște riscurile unui viitor care ar putea fi mai apropiat decât credem, pentru a coagula vocile care solicită împiedicarea folosirii noilor tehnologii împotriva naturii umane…