Despre

Am zis reflexii și nu reflecții! Cu bună știință! Chiar dacă unele din cele scrise pe-aici pot fi reflecții, denumirea de reflexii reflexii reflexii sugerează mai corect contextul:
reflectez doar ceea ce pot/vreau din reflecțiile mele… reflectez doar ceea ce pot/vreau din reflecțiile mele… reflectez doar ceea ce pot/vreau din reflecțiile mele…

Zilnic suntem asaltați de informații… Bune (mai rar), sau mai puțin bune/corecte/reale (mai adeseori)… Multe dintre acestea nu sunt decât manipulări… Care au scopul de a ne face să gândim/acționăm în concordanță cu dorințele emitenților. Asta se numește… manipulare.

Probabil că așa a fost în toată istoria omenirii… Dar azi, multitudinea surselor de informații este o cauză ce ne poate influența decisiv. În plus, noile tehnologii informaționale au introdus un nou element: viteza. Viteza de propagare a informației, pentru care mintea umană, probabil, nu e pregătită.

Aflăm zilnic diverse lucruri, multe dintre ele frizând absurdul. Și nu odată, mulți dintre noi resimt nevoia de a reacționa într-un fel. Și mi s-a părut util ca reacția mea să fie cuvântul scris. Ca și gest reflex, reactiv la ceea ce mi se pare a fi în neregulă, ca să mă exprim delicat, sau doar util…

În categoria „util”, includ (mai nou) abordarea aleatoriului în toate domeniile vieții…

Încurajarea de a continua acest demers a venit astfel:


Doar pentru că nu le plac postările tale,
nu înseamnă că nu le văd.
Continuă să plantezi semințe.
Subconștientul lor e treaz,
chiar dacă au conștientul adormit.

UnCheșul

În cazul (puțin probabil, sau mă înșel??) în care cineva ar vrea să mă contacteze, poate folosi următorul formular:

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Media evaluării / 5. Număr voturi:

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!