Despre

5
(1)

Am zis reflexii și nu reflecții! Cu bună știință! Chiar dacă unele din cele scrise pe-aici pot fi reflecții, denumirea de reflexii reflexii reflexii sugerează mai corect contextul:
reflectez doar ceea ce pot/vreau din reflecțiile mele… reflectez doar ceea ce pot/vreau din reflecțiile mele… reflectez doar ceea ce pot/vreau din reflecțiile mele…

Zilnic suntem asaltați de informații… Bune (mai rar), sau mai puțin bune/corecte/reale (mai adeseori)… Multe dintre acestea nu sunt decât manipulări… Care au scopul de a ne face să gândim/acționăm în concordanță cu dorințele emitenților. Asta se numește… manipulare.

Probabil că așa a fost de-a lungul întregii istorii a omenirii… Dar azi, multitudinea surselor de informații este o cauză ce ne poate influența decisiv. În plus, noile tehnologii informaționale au introdus un nou element: viteza. Viteza de propagare a informației, pentru care mintea umană, probabil, nu e pregătită.

Aflăm zilnic diverse lucruri, multe dintre ele frizând absurdul. Și nu odată, mulți dintre noi resimt nevoia de a reacționa într-un fel. Și mi s-a părut util ca reacția mea să fie cuvântul scris. Ca și gest reflex, reactiv la ceea ce mi se pare a fi în neregulă, ca să mă exprim delicat, sau doar util…

În categoria „util”, includ (mai nou) abordarea aleatoriului în toate domeniile vieții…

Încurajarea de a continua acest demers a venit astfel:


Doar pentru că nu le plac postările tale,
nu înseamnă că nu le văd.
Continuă să plantezi semințe.
Subconștientul lor e treaz,
chiar dacă au conștientul adormit.

UnCheșul

Este asigurată confidențialitatea oricărui vizitator sau utilizator (vizitator autentificat)! Nu mă interesează nici să colectez adrese e-mail, nici să știu cine este fiecare din cei ce ajung aici. M-ar bucura doar schimbul onest de păreri. Pe care le puteți exprima sub orice nume doriți.

În cazul (puțin probabil, sau mă înșel??) în care cineva ar vrea să mă contacteze, poate folosi următorul formular:

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 1 :: Media evaluării: 5

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?