Din nou, „soluția finală”…

0
(0)

Aflăm că „peste 10.000 de cămile din Australia vor fi împușcate din elicoptere pentru că beau prea multă apă”… Și iată justificarea:

Peste 10.000 de cămile vor fi împușcate, în sudul Australiei, pentru a le împiedica să bea prea multă apă în zonele afectate de secetă și pentru a opri distrugerile provocate de animale, informează The Independent.

În condițiile în care continentul australian e afectat de incendii catastrofale ce-au provocat până acum două zile (conform estimărilor) moartea unui miliard de animale, iată că specia dominantă – numită „umană” – mai provoacă un genocid: începând de azi va împușca și cămilele.

Pentru ca absurdul să ia proporții și mai mari, alături de consumul de apă, bietelor cămile li se mai pune în cârcă și acuzația „cantității mari de gaze cu efect de seră, deoarece animalele emis gaz metan echivalent cu o tonă de dioxid de carbon în fiecare an”. Cât o fi însemnând asta în raport cu fumul generat de incendii?

Mai mult, acuzațiile la adresa cămilelor, cele care desigur nu au cum să se apere, acuzațiile zic extind paleta vinovățiilor acestor biete animale:

„Cămilele au provocat daune serioase infrastructurii, dar au devenit și un pericol pentru familii și comunități.”

„În anumite cazuri, animalele moarte au contaminat surse importante de apă.”

Dintr-o informație plasată spre finalul articolului, aflăm că această soluție a împușcării cămilelor nu este o excepție a acestei perioade, ci o practică, pentru a ține numărul acestora „sub control”! A ține numărul sub control, dincolo de sălbăticia actului de luare a vieții unor ființe, înseamnă de fapt a te război cu natura. E foarte posibil ca omul să-și fi început greșelile undeva pe parcursul evoluției sale când a început să creadă că ar avea vreo șansă de succes în lupta cu natura. Și n-a fost nimeni suficient de înțelept să-i spună că nu trebuie să se lupte cu natura, ci să încerce să trăiască în armonie cu ea, să se integreze ei. Dar nu, omul a preferat războiul, având vanitatea să creadă că va învinge. Uitând sau ignorând cu bună știință că o atare victorie va însemna propriul sfârșit…

 

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.