„Colectiv” – retrăirea unei tragedii

0
(0)

Autorul acestor imagini, un subofițer ISU, declara „în imaginile filmate de Departamentul de Informare și Relații Publice al ISU se vedea altceva decât versiunea care fusese comunicată oamenilor, anume că intervenția de salvare a vieților a fost impecabilă, aceste imagini nu au fost făcute publice niciodată!

Avem aici și Raportul Corpului de Control al Primului Ministru cu neregulile constatate:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Ne amintim de declarațiile individului ăla, Bănicioiu, cocoțat în fruntea Ministerului Sănătății, nu? Ieri, acesta a refuzat să se prezinte ieri la audieri la Parchetul general.

Dincolo de profunda emoție pe care o simte orice privitor, ce mai putem vedea? Cum au reacționat cei plătiți special pentru astfel de situații?

Vedem răniți transportați pe tărgi improvizate din europaleți. Vedem oameni în uniformă ce se deplasează bezmetici de colo-colo, în vreme ce răniții și cei deja decedați sunt pe caldarâm.

Raed Arafat susținea în 2015 că totul a fost impecabil din punct de vedere al intervenției! Mai mult, atât el, cât și Gabriel Oprea (lacheul lui Miron Cosma, nu uităm, nu?) erau acolo! Păi, n-are dreptate Cristian Tutor Popescu?

Este imposibil să nu fi văzut aceste imagini. Aceste imagini sunt oficiale, nu sunt filmate de un amator, sunt imagini oficiale pe procedură, care au fost predate de cel care le-a filmat pe scară ierarhică şi acolo s-a oprit. Cui să le predea? La ISU şi la IGSU, că de acolo aparţine acest ofiţer care a filmat. Dar Arafat are un tupeu fenomenal!

Primul lucru era să fie blocat accesul organelor de justiţie la aceste imagini, asta era prima grijă a celor în cauză – ISU, IGSU, pompierii care erau acolo, Raed Arafat, Oprea şi alţii, era firesc ca aceste imagini să nu ajungă la organele de justiţie

Cum să vină Bănicioiu, când este un criminal? Este un criminal dovedit, nu are a veni decât ca să fie audiat şi apoi reţinut, pe declaraţiile făcute atunci – „avem tot ce ne trebuie să rezolvăm totul în spitalele noastre”. În felul acesta a omorât oameni.

Bănuiesc că va fi adus cu mandat, dacă între timp nu fuge din ţară. Este arestabil pe loc. Poate fi pe loc transformat în reţinut.

2015… Și suntem în 2019… Patru ani au trecut deja… Om fi învățat ceva? Justiția a făcut dreptate? Într-un caz similar, structurile plătite pentru intervenții profesioniste ar interveni altfel? Eu unul, nu cred…

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.