Prostia și lipsa de viziune…

0
(0)

Mai zilele trecute, ținea capul de afiș al știrilor o propunere a primarului capitalei de a introduce o taxă în București pentru automobilele ce nu sunt înmatriculate acolo:

Firea Gabriela
Firea Gabriela

Autoturismele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală vor trebui să facă dovada că şi-au achiziţionat o vinietă de Bucureşti, vinieta Oxigen B, care va costa 10 lei pentru o zi, iar pentru un an – 1.900 de lei. Mă refer la autoturisme înmatriculate în celelalte judeţe şi în alte ţări, inclusiv Bulgaria. Cât priveşte autoturismele neînmatriculate în Bucureşti sau Ilfov, dar care au un grad ridicat de poluare, adică non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, acestea nu vor avea acces în centrul Capitalei. (…) În ceea ce priveşte autoturismele înmatriculate în Bucureşti şi în zona metropolitană Ilfov, acestea vor avea accesul interzis dacă sunt poluante, în zona centrală, începând cu 1 ianuarie 2020. Mă refer la maşinile non-Euro, Euro 1 şi Euro 2. Autoturismele Euro 3, chiar dacă sunt înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov, vor trebui să plătească o vinietă, vinieta Oxigen C, ‘C’ de la centru.

Tare nu? În loc să găsească soluțiile cu care se lăuda în campania electorală, doamna în cauză preferă calea simplă, aș spune mai curând simplistă și primitivă a izolării, a plasării unui „gard” virtual legat de bani, de taxe, de noi și noi taxe din buzunarele oamenilor. Se încearcă de fapt blocarea liberei circulații a cetățenilor țării în capitala țării lor. Când am auzit aberația asta, chiar mă gândeam la faptul că pe acest model, orice administrație locală poate veni cu măsuri similare. Și iată, n-a trecut mult pentru ca asta să se întâmple: „Primăria Comarnic vrea să introducă viniete pentru mașinile înmatriculate în București și Ilfov”.

Sorin Popa, primarul orașului Comarnic, a decis să introducă viniete pentru autoturismele înmatriculate în București și Ilfov. Edilul susține că va urma și el exemplul primarului Capitalei și că îi va taxa pe șoferii bucureșteni.

Popa susține că localitatea pe care o conduce este cea mai afectată de pe Valea Prahovei în ce privește traficul de mașini din weekend.

Totodată, acesta precizează că, din cauza blocajelor în circulație, care au devenit deja o normalitate, locuitorii de aici au ajuns să respire doar gaze de eșapament.

Comărnicenii se plâng, de foarte multă vreme, că nu mai pot respira din cauza poluării cauzate de autoturismele care tranzitează orașul, cele mai multe fiind din București și Ilfov.

Pe noi ne poluează la fel de mult ca și în București, pentru că stau mașinile cu orele pe raza orașului Comarnic. Vom face și noi o hotărâre de consiliu, că este ușor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din București și Ilfov. Așa aducem și noi niște bani la buget”, a declarat Sorin Popa, primarul orașului Comarnic pentru ph-online.ro

Pe lângă poluarea masivă cauzată de gazele de eșapament ale mașinilor blocate în trafic, locuitorii din Comarnic se confruntă și cu dificultatea de a traversa strada principală, pericolul de a fi călcat de mașini fiind iminent.

La fel ar putea face administrația locală a oricărei alte localități a țării, astfel încât stimabilii locuitori ai capitalei să trebuiască să plătească prin multe locuri ale patriei. Astfel, o „măsură” care se dorea a fi bună, nesusținută de viziune, se dovedește a fi catastrofală. Ca să nu mai vorbim că inițiativa doamnei Firea, dacă ar deveni cumva realitate, ar putea fi contestată în instanță. În plus, s-o spunem p-aia dreaptă: introducerea de astfel de bariere poate fi un atentat la unitatea țării!

Se dovedește încă o dată că viziunea politicienilor noștri e undeva pe la genunchiul broaștei. Impostura acaparează cam prea multe funcții de decizie! Risc major pentru țară…

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.