Zuckerberg – fațada CIA?

5
(1)

Sub titlul „Mark Zuckerberg [e cel care] a creat într-adevăr Facebook?”, site-ul Collective Evolution aduce în atenție o ipoteză ce naște controverse ce ar trebui să ne îngrijoreze…

sintetic vorbind
  • Fapte: O scrisoare susținută a fi scrisă de un insider Facebook, fost iubit al lui Mark Zuckerberg din primul lor an la Harvard, pune sub semnul întrebării ideea că Mark Zuckerberg ar fi fost creatorul Facebook-ului.
  • Reflectate în: Putem simți că dezvăluirile tot mai mari ale insider-ilor, provocând percepția curentă a ceea ce este real și adevărat, încep să ne trezească dintr-o iluzie controlată pusă în aplicare de puteri care nu au interesele noastre cele mai înalte la inimă?

O scrisoare explozivă susținută a fi scrisă de un insider din Facebook, care a fost iubitul lui Mark Zuckerberg de la primul lor an la Harvard, a fost livrată unui membru al Anonymous Patriot’s Conclave și publicată pe site-ul lor, American Intelligence Media.

Practic, se afirmă că:

American Intelligence Media a fost capabil să verifice rapid că multe dintre afirmațiile insinuate în acest „Dosar Zuckerberg” sunt adevărate și acest lucru ne face să ajungem la concluzia că documentul este autentic și exact ceea ce pare a fi. Adevăratul autor al acestui Dosar Zuckerberg este evident pentru membrii Conclavului, dar această presupunere este speculație, iar Conclavul nu se ocupă de speculații. Deși, dacă asculți cu atenție recunoașterea vinovăției de către Sean Parker (un director de lungă durată al Facebook) pe care a făcut-o în mod repetat în fața presei, veți auzi că Sean știa totul despre adevărata creație a gigantului social media și acuzarea de intențiile sale rele.

Prin urmare, nu este deloc greu să-ți dai seama cine a scris această expunere pe Facebook a lui Mark Zuckerberg. Poți chiar să vezi adevărata motivație pentru scrierea acestui lucru „spune-le tuturor” despre Zuckerberg, în această perioadă din istorie, la fel cum Facebook se confruntă cu tot felul de acuzații, inclusiv încălcări ale legii antitrust.

Credibilitatea acestei scrisori va fi sau nu confirmată, mai devreme sau mai târziu. Nu e obiectul acestui articol, care-și propune doar să ridice semne de întrebare.

Titluri pe pagină

Începuturi

Povestea noastră începe cu un proiect numit „LifeLog”, lucrare din cadrul Agenției de cercetare avansată în domeniul apărării (DARPA), care este departamentul de cercetare al Departamentului Apărării al SUA. În primăvara anului 2003, DARPA a adus LifeLog în fața publicului, după ce, fără îndoială, a lucrat în secret în ultimii ani. LifeLog „vizează să adune într-un singur loc aproape tot ceea ce un individ spune, vede sau face: apelurile telefonice efectuate, emisiunile TV vizionate, revistele citite, biletele de avion cumpărate, e-mailurile trimise și primite. Din acest ocean aparent fără sfârșit al informațiilor, oamenii de știință de pe computer ar planifica rute distinctive în date, relații de cartografiere, amintiri, evenimente și experiențe. Susținătorii LifeLog au spus că jurnalul cuprinzător ar fi putut deveni o memorie digitală aproape perfectă, oferind utilizatorilor asistați computerizați o memorie aproape impecabilă a ceea ce au făcut în trecut.” (sursa).

Dacă dezvăluirea LifeLog-ului s-ar fi dorit cumva un test legat de gradul de acceptare de către public, acesta n-a reușit. Potrivit unui articol cu titlul „Pentagon Kills Lifelog Project”, „liberalii civili s-au aruncat imediat pe proiect, argumentând că LifeLog ar putea deveni instrumentul final de profilare a potențialilor inamici ai statului”. Articolul a continuat să anunțe anularea proiectului, capabil să dea doar câteva detalii în spatele acestei decizii:

Cercetătorii apropiați de proiect spun că nu sunt siguri de ce a fost abandonat la sfârșitul lunii trecute. Darpa nu a oferit o explicație pentru anularea silențioasă a LifeLog. „O schimbare a priorităților” este singura explicație a purtătoarei de cuvânt a agenției, Jan Walker, acordată companiei Wired News.

Articolul a fost datat 4 februarie 2004, mai puțin de un an de la lansare. Să reținem această dată.

Crearea Facebook

Legenda spune că Mark Zuckerberg a creat Facebook la Universitatea Harvard doar ca rezultat al unor proiecte de animale de companie, întemeiate pe auto-indulgență și geniul programării pe calculator. În parte, această narațiune a fost promulgată de filmul despre acest subiect intitulat „Rețeaua de socializare”.

Cu toate acestea, scrisoarea în cauză, scrisă de un presupus insider din Facebook, care a fost iubitul lui Mark Zuckerberg din primul lor an la Harvard, spune o poveste foarte diferită. În cel mai recent episod al The Collective Evolution Show pe CETV, se discută despre credibilitatea acestei scrisori și despre implicațiile ei asupra a ceea ce știm despre Mark Zuckerberg, Facebook și despre posibilitatea ca aceasta să fie o configurație pe tot parcursul vieții:

Iată începutul scrisorii:

Pentru fiecare utilizator Facebook,

Mark Zuckerberg și toți cei care au fost acolo de la început vă mint și vă folosiți viața personală ca experiment controlat de guvern în spălarea creierului și controlul minții – în esență, un sistem de armament militar (în special CIA) care scapă de sub control. În acest moment, Mark Zuckerberg și-a pierdut controlul asupra unei companii pe care niciodată nu a deținut-o și nu o exploata. Cu adevărat, cineva care a lucrat vreodată cu Mark știe că mintea lui este o martoră și că el nu este altceva decât un papagal pentru manipulatorii guvernului care l-au creat. Mark este incapabil să conducă un McDonald’s, să nu mai vorbim de una dintre cele mai puternice companii din lume. Nici măcar numele său nu este real și identitatea sa a fost întotdeauna acoperită. Mark a fost ales de copil pentru un program de instruire al CIA, deoarece rudele sale au fost unii dintre cei care au creat programul.

Scrisoarea explică modul în care Larry Summers, președintele Universității Harvard, a creat un fel de competiție între echipe de programatori pentru a dezvolta un site de social media, pe baza căruia, în cele din urmă, DARPA a creat LifeLog ca „o armă cibernetică care ar putea controla mintea oricui ar putea să fie atrasă de ea“. Nu a fost clarificat într-adevăr în film că Larry Summers a fost principalul jucător în spatele motivațiilor, nu doar pentru Zuckerberg, ci pentru multe alte echipe de studenți, în a construi o platformă de rețea socială, deoarece el a creat de fapt o competiție ce presupunea că se va acorda un premui guvernamental învingătorului. După cum explică scrisoarea, Zuckerberg a fost cu adevărat instruit să vadă mai mult ce au făcut celelalte grupuri, decât să dezvolte ceva singur:

Gemenii Winkelvoss și-au dezvoltat propria versiune în competiția pentru contractul guvernamental, HC, redenumită ConnectU. Aaron Greenspan dezvoltase sistemul HOUSE, iar Paul Ceglia lucra împreună cu Mark pentru a-și modifica și software-ul StreetFax într-un Facebook. Mark nu a dezvoltat nimic. absolut nimic. Chiar și celebrul „hacking” asupra sistemelor Harvard nu a fost făcut chiar de Mark. Mark a fost mijlocitorul celor care au fost supraveghetori ai „marelui proiect”, așa cum a fost numit.

Această scrisoare detaliază modul în care Mark a fost întotdeauna sigur că „el a fost doar” plasat „la Harvard” pentru un timp, „până când poziția lui a devenit disponibilă pentru el. Mark era sigur că această promisiune a unei poziții a inclus o mare parte a banilor și a puterii”. „Marele proiect” a implicat într-adevăr jucători puternici din spatele fațadei acestei „competiții școlare”, care a fost gândită pentru a-l forma pe Mark Zuckerberg ca geniu care ar continua să rezolve problema „scalabilității”, aceea a capacității unui singur site web de a găzdui milioane de utilizatori în același timp, fără să se prăbușească, cheia acestor site-uri moderne de social media.

Într-o depoziție din procesul gemenilor Winkelvoss, Zuckerberg susține că a reușit să rezolve această problemă și să creeze codul de programare care ar fi fundamentul Facebook „între o săptămână și două săptămâni sau așa ceva” în timp ce studia pentru final. Credibilitatea acestui lucru poate fi ușor de pus în discuție în următoarea secțiune.

Detaliile pot fi găsite în articolul sursă…

De fapt, să reținem…

că piesele acestui puzzle toate vin împreună cu conștiința că cei aflați la putere au avut de mult timp un plan de supraveghere cibernetică și de control al minții care stabilește infrastructura tehnologică pentru un stat global totalitar și că, de fapt, creații precum Facebook, Amazon și Youtube, de pildă, sunt prezentate ca piese sau etape ale acestei construcții. Ideea că geniul băiatului a creat Facebook și, ca urmare a talentelor sale individuale, a devenit un miliardar puternic, asemănător cu povestea rahato-bogații  de tip „American Dream”, este doar o poveste de acoperire care le permite celor aflați la putere să avanseze cu agenda lor de control și de înrobire în societate.

Faptul că Wired a anunțat că „Pentagonul a ucis proiectul LifeLog” pe data de 4 februarie 2004 este interesant, având în vedere că Facebook este cunoscut că a început la acea dată, așa cum este descris în această meme.

Nu ar fi o forțare prea mare să spunem doar că, odată ce James Chandler și forțele puternice din spatele lui s-au asigurat că codul pe care l-a furat a fost testat și ar face ca Facebook să servească milioane, dacă nu miliarde de utilizatori în același timp, a fost doar o chestiune de răsturnare a comutatorului de la LifeLog la Facebook. Acuzațiile conform cărora mulți dintre programatorii DARPA care au lucrat la LifeLog lucrează acum pentru Facebook susțin această afirmație.

Așteptări…

La fel ca niciodată, acuzațiile de înșelăciune și rătăcire în cele mai înalte ținte ale puterii sunt inundate și dezvăluite și nu există semne de încetinire. De fapt, trebuie într-adevăr să ne pregătim pentru un tsunami virtual de informație, deoarece majoritatea celor care au fost făcuți să tacă prin mită, amenințări și acorduri de ne-divulgare încep să simtă cu adevărat că vine momentul pentru ei să se vorbească.

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 1 :: Media evaluării: 5

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.