De ce voi vota USR-PLUS la europarlamentare

0
(0)

Vin niște alegeri, fie ele și europarlamentare…

Recunosc, n-am participat la alegerile parlamentare din 2016, pe motiv că nici unul din jucători nu m-a convins, dar nu-mi imaginam că actuala coaliție, odată ajunsă la putere va încerca să schimbe direcția în care se îndrepta țara. Sau că-și va gaza proprii cetățeni. Sau că-și va propune ca unic obiectiv de guvernare salvarea hoților. Sau că va promova incompetența și incultura până la cele mai înalte funcții de responsabilitate și reprezentare a țării… Mă rog, nici n-are rost să reiau toate acuzele pe care oamenii care mai gândesc în țara asta le-au adus coaliției începând cu februarie 2017…

E clar că a fost o greșeală absența de la vot. Nu se va mai repeta.

Faptul că partidele istorice au fost penetrate cu foști comuniști, cu oportuniști, sau pur și simplu traseiști de tipul lui Aurelian Pavelescu care a ajuns (culmea!) președinte al PNȚCD, un partid eșuat care susține lupta PSDragnea împotriva anticorupției, a condus la curentul de opinie recunoscut sub sloganul „PSD și PNL, aceeași mizerie!

Da, așa o fi așa, simplul cetățean poate afirma și asta. Cu toate acestea, nici unul dintre partide, cu excepția alianței PSD–ALDE susținută de UDMR, nu și-a propus scoaterea Românie de pe traiectoria europeană. Așa că, în lipsă de altceva, aș vi votat probabil PNL. Totuși, odată cu marile proteste de stradă demarate la începutul anului 2017, s-au remarcat o serie de oameni care mi-au atras atenția prin modul în care au susținut în parlament vocea străzii: erau cei de la USR. Mai nou, odată cu crearea alianței USR-PLUS, pare că există o șansă consolidării în politica mioritică a unui nou tip de politician: nou intrat în politică, tânăr, dinamic fără acuzații de corupție. Mi se par argumente suficiente pentru a le acorda votul. În interpretarea mea, ei reprezintă răspunsul politic la cerințele mulțimilor ce-au înghețat în Piața Victoriei și a celor gazați și bătuți în 10 august 2018.

În aceste condiții, e greu de înțeles de ce votul meu va merge către ei?

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.