Cultura, bat-o vina!

0
(0)

Ziua de luni – 20 mai 2019, a fost alocată de mass-media unei știri anume (alături, desigur, de procesul lui Dragnea): aducerea lui Radu Mazăre în țară și cazarea lui în arestul penitenciarului Rahova… Seara, în studiourile Antenei 3, tristețe mare…

Așadar, omu’ în cauză, a fost pus la răcoare, conform sentinței definitive a instanței. Aflăm de aici că:

Luni noapte când a fost adus în țară și era obosit, pentru a se odihni ca lumea, acesta a fost cazat singur în cameră, deși aceasta avea patru paturi. Marți dimineață i-au mai fost aduși doi colegi de temniță. Mazăre nu a stat prea mult timp cu ei pentru că a intrat în procedura obișnuită la intrarea în pușcăria Rahova, cel mai mare penitenciar de tranzit din România.

Rezultă că Radu Mazăre, obosit fiind, așa cum era normal, s-a odihnit în noaptea de luni spre marți. Marți însă, aflăm de la avocata sa, Lizeta Haralambie, că s-a apucat de citit istorie, geografie și politic!

Este OK, nu a reacționat în niciun fel, se aștepta (să fie arestat, n.r.). (Starea lui, n.r.) e foarte bună. Este sănătos. Rămâne în carantină 21 de zile. Nu am stat să discutăm de regrete. Am fost să discutăm juridic ce urmează. Astăzi (marți, n.r.) o să îl ducă la instanță și cam atât. S-a odihnit, a dormit, citește. Citește ce cărți prinde. Citește foarte mult, istorie, geografie, politic. S-a apucat de citit. Nu s-a plâns de absolut nimic. A fost aseară singur în cameră. Astăzi (marți, n.r.) i-au mai intrat doi colegi și este OK

Da, dom’le! Însetat de cunoaștere, domnu’ Mazăre, care nu a prea avut timp până acum, s-a apucat să citească tot ce prinde: „istorie, geografie, politic”. Iată că stimabilul reprezintă o chintesență a celor două secole, cel al vitezei și cel al informației! N-a apucat bine să se cazeze, i-au venit doi noi colegi de celulă, abia a apucat să se odihnească în noaptea de luni spre marți, dar, deja marți citește foarte mult: istorie, geografie, politic! În cele câteva ore ale zilei de marți! Ce-o fi citit mai întâi? Cărți de istorie, de geografie, sau o fi intrat direct în „meandrele concretului” politic? Păcat că doamna avocat nu ne-a făcut astfel de precizări. Ce istorii îi plac domnului Mazăre? Geografia căror locuri o aprofundează? Ce doctrină politică preferă?

De fapt, ținând cont de restricțiile la care e supus, avocata ne-a spus totuși că „citește ce cărți prinde”. Asta e, deocamdată. Totuși, nădăjduim că după ce se stabilește și el undeva, renunțând vrând-nevrând la a colinda lumea largă, va putea să-și selecteze cărțile și să nu mai citească „istorie, geografie, politic” doar pe baza a ce „prinde”. Și pentru că nouă ani sunt lungi, ca să nu vorbim și de ceea ce ar mai putea rezulta din celelalte dosare aflate pe rolul instanțelor, ne așteptăm ca, în urma procesului de îmbogățire a culturii generale, domnu’ Mazăre să treacă la etapa superioară: la scris!

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.