Deznădejdea – o soluție?

0
(0)

„Dar deznădejdea?”

Cu aceste cuvinte și-a încheia Moise Guran emisiunea de azi „România în direct”:

Lucrurile au fost spuse, iar cei care vor să privească cu obiectivitate situația, pot vedea următoarele, în cazul pus în discuție:

  • Un condamnat fugit din România, numindu-l aici pe Sebastian Ghiță, face plângere penală fostului Procuror Șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.
  • Ce face Şefa Secţiei de anchetare a magistraţilor, Adina Florea? Deschide un dosar penal!

Este un dosar ca urmare a plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. E o anchetă în desfăşurare, nu am cum să comentez. Din punctul meu de vedere, eu nu pot să vă spun decât că este o anchetă în curs de desfăşurare, unde se vor respecta toate drepturile şi libertăţile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor cercetate şi în primul şi în primul rând se va respecta legea.

  • Laura Codruța Kovesi e chemată la audieri chiar în ziua în care urma să meargă la Bruxelles, pentru a-și susține candidatura la funcția de procuror șef european.

Nu pare un scenariu al absurdului? Nu pare că trăim într-o altă dimensiune?

De-a lungul timpului, din puțul gândirii comuniste, ni s-a tot spus că „nimeni nu-i de neînlocuit”! Și grație repetării acestei sintagme, mulți dintre noi am ajuns s-o credem. Dar iată, lucrurile nu sunt de loc așa! Care a fost înlocuitorul lui Hagi la echipa națională de fotbal? Există oameni fără de care lucrurile nu mai merg. Ce eficiență mai are DNA-ul fără Kovesi?

Cum mai funcționează Justiția în țara asta? Cum poate lua în considerare sesizarea unui condamnat fugar, care se sustrage respectării unei decizie a Justiției?

Și acest gen de acțiune trebuie privită în contextul mai amplu al complexului de acțiuni derulate de actuala coaliție la guvernare. În acest context, poate fi acceptarea deznădăjduită o soluție? Putem privi cu detașare ceea ce se întâmplă? E cazul să ne prefacem că nu ne interesează?

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.