Există (medici) psihopați/proști

0
(0)

Alaltăieri, un tânăr s-a simțit tot mai rău, iar urmare a unui atac cerebral a ajuns la urgență. Sfârșiturile de săptămână al tânărului și ale fratelui său erau ocupate cu asigurarea serviciilor de muzică și poze/video la diverse evenimente, în timpul săptămânii ambii lucrând într-o fabrică de „cabluri electrice” auto, pe care firme diverse le-au deschis în România.

Nu vreau să pun în discuție decât atitudinea unui „medic”, care îi spunea disperatei mame a pacientului:

  • Aaa, dacă e DJ, sigur se droghează! La vârsta asta doar drogații fac atacuri cerebrale…
    Iar la protestul mamei, care infirma astfel de acuzații, omul insistă: „Parcă dvs. știți dacă se droghează sau nu…
  • Chiar dacă-și revine, o să rămână cu urmări!

O discuție telefonică cu un alt cadru medical, o colegă a acestui „medic” reliefa păreri de genul: „Aaa, așa-i el (medicul). E mai prost de felul lui.

Așadar, ce avem noi aici: un medic tânăr, și când spui tânăr te poți gândi că omul are încă acea compasiune, că „viața nu i-a pus capac”! Ei aș! Fără să cunoască pacientul, pe baza celor „citite” de el, se lansează în acuzații cum că acesta s-ar droga! Pentru că „doar drogații fac atacuri cerebrale la vârsta asta”! Atâta-l duce mintea pe un medic din România! Pare a fi genul de om care pornind de la cazuri particulare, generalizează la greu. Te-ai aștepta ca un medic să aibă o anvergură intelectuală mai mare. Uite că nu-i așa! Uite că individu ăsta, plătit din buget, deci și din banii pacientului său, își permită să emită verdicte dincolo de aria sa de competență…

Mai mult, ignorând nu doar sentimentele și speranțele familiei, ci și dorința de însănătoșire a pacientului, se lansează în a pronostica evoluții negative ale pacientului. Câtă minte îți trebuie, oare, pentru a evita să faci așa ceva?

Și pentru ca situația să fie completă, spitalul nu dispune de un anumit medicament, un ser pentru eliminarea apei, parcă, sfatul medicilor sunând cam așa: „Căutați la București, poate-l găsiți!” Medicii au folosit niște doze luate de la o altă secție, dar ulterior i-au trimis pe aparținători pe la farmaciile din țară!

Cam așa arată un sistem medical bolnav!

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.