Funcții nemeritate

0
(0)

Televiziunea Română – la fel ca multe alte instituții „de stat” – s-a ales cu persoane numite politic în funcții de decizie. Sigur că nu e prima dată! Dar tocmai de aceea, e de apreciat ceea ce Dragoș Pătraru, realizatorul „Stării nației”, a făcut. Să le dai jos măștile unor indivizi numiți politic la conducerea unei instituții, ce are totuși menirea servirii interesului public, este de apreciat! Tocmai acest servilism stă la originea modului în care acești directori îi tratează pe angajații televiziunea publice!

Iată deci citate din exprimările celei ce ocupă funcția de „președinte director general” al TVR, pe numele ei Doina Gradea:

Stai, mă, să vezi. Băi, și se duce reportera noastră, care e o tipă cu cap de porc, să-mi bag picioarele, că nu poți să o scoți de pe post. Dar, ok femeia. Și în timp ce lumea se bucura că s-a făcut spitalul ăsta, că-i pentru copii, la Foișor, deci l-au refăcut, că-i o investiție spectaculoasă, asta o întreabă pe Firea: cum e cu statuile, nu știu ce, câte statui ați făcut în București? (…) Tot astăzi, ai înțeles? Ce să vezi? Fata ne spune că a pus-o EOD-ul de ieri, care i-a zis: n-ai ce întrebare să pui decât asta. S-o întrebi pe Firea, că avem subiect luat de pe Hotnews.

Deci ce merită ăștia? Pumni în gură! Pumni în gură! Nu mă bag în conținutul, în politica editorială! Da, când sunt derapaje, sunt nevoită, sunt obligată să fac asta. Dar ăștia merită poliție pe ei, le-am și spus: trebuia să aduc un șef din afară ca să vă taie! Că nu meritați altceva, decât să fiți tăiați!

Astăzi a fost și asta, Corina Crețu, la Guvern cu Tudose și au semnat fonduri de 300 de milioane de euro, fonduri structurale, pentru anul care vine, și zic: cum ar fi fost s-o întrebe pe Corina Crețu reporterul nostru… auzi, dar cum mai stai cu Colin Powell, ăla, mai știi ceva de el? Ești ok? Îți mai scrii cu el? Îți mai trimite e-mail? Ăștia nu merită nimic, eu am fost, și săptămâna trecută, și săptămâna asta, astăzi, numai la toate comisiile la care m-au chemat, Buget Finanțe, Comisiile de Cultură, la Ministerul Finanțelor. Nu vreau să spun de buget. TVR-ul va avea cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată. Pentru că am pus investiție prima oară după 10-12 ani, când are investiții fabuloase în tehnică, tu înțelegi? (…) Mă lupt cu alea de la financiar, dă-le prime, că au făcut, au făcut, deci chiar merită, dar te trezești că un bou implică instituția. Și asta au făcut non-stop. Când a fost PNL-ul la guvernare, s-au luat de PNL. Când a fost PD, s-au luat de PD. Acum când sunt ăștia, se iau de ăștia. Au o ură, așa. Ies din niște scorburi, așa, știi? Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid, ei sunt împotrivă de profesie și atât. Au statutul jurnalistului, sunt enșpe mii de regulamente, trebuie să îl bagi în comisie de disciplină, care-i trimite la comisia de etică, care.. p..-n p… și uite așa. Scuzați franciza!

Poate le faci și tu mai soft acum (emisiunile – n. red.), că tot am zis că nu mă bag, de sărbători acum, soft în sensul să te caci pe tine de râs.

Iar directorul TVR1, Eduard Dârvariu îi spunea lui Pătraru:

Eu vreau un amendament în care tu să nu mai vorbești de TVR, mie mi se pare aiurea ca venind într-o casă să zici: bă, ăsta are geamurile nespălate, chiar dacă sunt nespălate. Uită-te cum arată! Că faci parte din TVR.

Într-o societate normală, repet normală, astfel de oameni ar fi demiși din funcțiile de conducere în secunda doi. Deci nu e vorbesc despre demisie (fie ea „de onoare”, sau nu). Vorbesc despre demitere!

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.