Fără penali…

0
(0)

Ieri, după o rafală de ploaie rece care m-a surprins în centrul Sibiului, știind că în fața magazinului Dumbrava era amplasat cortul celor ce colectau semnături pentru susținerea inițiativei „Fără Penali în funcții publice”, bine-nțeles că le-am făcut o vizită, făcând minimul gest de a susține prin semnătură acest demers. Lucrurile păreau în regulă, chiar și în acele condiții de vreme nefavorabilă, oamenii trecând pe la cort și semnând.

Sigur că într-o societate normală n-ar trebui să fie nevoie de astfel de inițiative legislative! Sigur că nu-i normal să fie necesară o prevedere legală care să interzică accesul în funcții publice a unor oameni ce au probleme cu legea… Asta ar trebui să țină de legile firescului, naturalului… Cum să aplice legea și chiar s-o stabilească cineva care are probleme cu justiția? Cum poate o societate să accepte o astfel de situație care frizează absurdul?

Ei bine, tocmai pentru intrarea într-o minimă normalitate, e nevoie de susținerea acestei inițiative. Susținere la care-i îndemn pe toți cei care cred că nu-i normal ca viețile lor să fie ghidonate de oameni cu probleme, de penali!

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

2 thoughts on “Fără penali…

 1. Anonim 2 august 2018 at 14:45

  Cum poti sa sustii asemenea aberatii?
  In primul rand nu exista “penali” , ci condamnati.
  In al doilea rand, chiar si condamnatii au o anumita perioada de ispasire a pedepsei (numai crima sau alte fapte grave sunt pedepsite cu inchisoare pe viata … care la noi se traduce in 25 ani). Prin aberatia “fara penali in functii publice” sustii ca un condamnat este proscris pe viata si nu mai are aceleasi drepturi civile, chiar daca si-a ispasit pedeapsa. Asta seamana a gandire totalitara, extremista.
  Tocmai pentru a intra in normalitate, miscarea #rezistenta ar trebui sa se informeze, sa citeasca si sa gandeasca … lucruri care in timpurile noastre nu se intampla.

  • UnCheș 3 august 2018 at 20:09

   E simplu. Prin “funcții publice” înțeleg în primul rând acele funcții cu rol de reprezentare/decizie în stat. Ele sunt, în general, ocupate pe criterii “politice”. Politica se bazează pe încredere. Nu vreau să fiu reprezentat de persoane lipsite de acest atribut…

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.