Când repetenții fac legea…

0
(0)

Nu, nu e doar o vorbă-n vânt. Noi chiar am ajuns aici! Repetenții fac legi! Chiar în Parlament! În locul unde, prin jocurile unor grupări private de tip mafiot, numite la noi partide politice, au ajuns tot felul de specimene care altfel, cu greu și-ar găsi un loc de muncă. De fapt, dacă fiecare dintre noi se uită în jur, mai ales în zonele și la funcțiile controlate politic, va putea constata cu ușurință că astfel de personaje slab pregătite profesional, dar devotate „cauzei” (a se citi unuia mai mare în partid), sunt prezente. Și-și fac simțită prezența fie prin „decizii” idioate, fie prin lipsa luării deciziilor, lăsând lucrurile să meargă…

Pare tot mai clar că lipsa de implicare a multora dintre cei capabili de ceva a netezit calea lichelelor spre funcții decidente, sigur, în primul rând calea „politică” (ghilimele obligatorii). Am văzut imagini cu viitorul social-democrat, nu? Iată despre ce vorbim:

Deci, viitor de aur, nu?

Totuși, să revenim la cei ce fac legi acum. Iată un caz clasic: deputatul PSD Eugen Nicolicea! Un personaj agresiv care conduce o comisie importantă. Wikipedia îl prezintă ca fiind „om politic”. Totuși la rubrica „Note”, apare și precizarea unui act de mare „bravură” al acestui „om politic”: solicitarea sa din 1994, aceea prin care cerea ca Regele Mihai să fie declarată persona non grata pe teritoriul României. Iată-l pe stimabilul Nicolicea, revoluționarul fără revoluție (la Drobeta-Turnu Severin n-a prea fost revoluție!)

Revoluționarul Nicolicea

Ăsta-i omul, președinte al Comisiei Juridice, care avizează și scrie legi pentru cetățenii României! El fiind de altfel și absolvent al unei facultăți de profil. Pentru a vedea despre ce-i vorba nu trebuie decât să-i aflăm secretul:

… deputatul PSD a intrat la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare a Universităţii din Timişoara în anul 1976. Un fost coleg de-al său ne-a mărturisit că „undeva prin anul II sau III a rămas repetent”. „Tot nu reuşea să treacă un examen şi atunci s-a transferat de la Automatizări şi Calculatoare la Electronică, unde a şi terminat, în anul 1982”. A primit repartiţie la Şantierul Naval din Drobeta Turnu Severin, localitatea sa de baştină.

Cât privește cea de-a doua facultate – da, domnul în cauză a fost foarte studios la viața sa! –, aflăm așa:

A doua facultate urmată de Eugen Nicolicea a fost Dreptul, cea despre care nu doreşte să ofere niciun fel de relaţii. Un fost profesor ne-a mărturisit însă marele secret: a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „Învăţământ la Distanţă”.

Un fost profesor de la filiala din Drobeta Turnu Severin a Universităţii Spiru Haret ne-a spus că Nicolicea era student acolo „la nivelul anilor 2008 sau 2009” şi că a urmat doar trei ani de facultate, pentru că a făcut doi ani într-unul singur. „În acelaşi timp făcea aceeaşi facultate şi nevasta, şi fiica lui”, susţine profesorul.

Un document obţinut de adevărul de la o sursă anonimă confirmă spusele profesorului. Astfel, deţinem un document centralizator emis de Universitatea Spiru Haret, conţinând rezultatele obţinute de studenţii la Drept, Anul III, forma Învăţământ la Distanţă, în sesiunea de examene din iarna anului 2008.

Din cei 5.333 de studenţi din toată ţara înscrişi în listă, Eugen Nicolicea figurează la poziţia 2066. Avea atunci 52 de ani. A obţinut nota 6 la Drept administrativ, nota 8 la Drept internaţional public, nota 9 la Drept internaţional privat, nota 9 la Drept comparat, nota 8 la Dreptul societăţilor, nota 10 la Limba engleză şi tot 10 la Relaţii individuale de muncă.

A, și pentru că veni vorba, să nu uităm: stimabilul și-a angajat nevestica la Transgaz (în București, desigur), pe o funcție de șef de serviciu. Ca să fie bine, nu? Despre fiică, nu știm altceva, dar cu siguranță, nu avem a ne teme pentru viitorul său…

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.