Regalitatea lu’ Secu’

5
(1)

În România anilor ’90 a făcut mare vâlvă controversa referitoare la revenirea țării la monarhie. În entuziasmul primilor ani ai acelui deceniu, eu însumi devenisem un susținător al ideii, pe fondul „tranziției”, lucru care m-a dus la discuții contradictorii cu amicii.

Anii au trecut, spiritele s-au mai calmat, faptul că regele Mihai „a dat la pace” cu Ion Iliescu acceptând „reparațiile” materiale (castelul de la Săvârșin, Peleșul și ce-o mai fi fost) a contribuit în mare măsură la disiparea controversei inițiale din societatea românească post-decembristă.

Pe măsură ce anii treceau, mai auzeam zvonuri despre faptul că fostul actor(aș) Radu Duda, devenit ginerele regelui Mihai, era de fapt un instrument al fostei/actualei Securități, integrat în familia regală cu obiective precise. Și iată că „Bună ziua Iași” oferă dovada colaborării acestei „dude” cu Secu’:

Acuma, performanțele instrumentelor de manipulare ale serviciilor secrete nu reprezintă mirări deosebite… Dar chiar să penetreze casa regală, la asta era totuși aproape imposibil să te gândești… Probabil că vârsta poate explica multe din erorile regelui. Și totuși, îmi imaginam că o „casă regală” dispune de suficiente filtre care să evite astfel de erori și căderi în penibil. Se pare că nu e așa.

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 1 :: Media evaluării: 5

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.