Pericolul are un nume: Liviu Dragnea.

0
(0)

Privesc ecranul televizorului și mă tot minunez… Acest Dragnea împinge lucrurile la cote inimaginabile altă dată… Hai să-i analizăm ultimele acțiuni/declarații…

Așadar, ne declară cu emfază că nu are afaceri în Brazilia sau în vreo altă țară. Toate investigațiile Rise Project care-l au în vizor, dar nu numai, sunt simple făcături finanțate de Soros, cu rolul de a-i denigra propria persoană și propriu-i partid. Pentru că lipsa de reacție a PSD-ului nu face decât să confirme că acest partid a fost acaparat de Liviu Dragnea.

Dar șefu’ PSD-ului nu ede loc original. Cine a urmărit seria de articole referitoare la metodele de manipulare din politica românească, poate ușor încadra cele declarate de Dragnea în categoria corectă…

Altceva mi se pare aiuritor. Iată câteva principii ale democrației, câteva reguli ale lui Dragnea și concluziile ce se pot deprinde din amestecul lor:

  1. Separația puterilor în stat: puterea legislativă – Parlamentul, puterea executivă – Guvernul, puterea judecătorească – tot ce ține de împărțirea dreptății.
  2. Un partid politic este o organizație privată a unui grup de oameni.
  3. În calitate de șef al partidului Dragnea îl cheamă pe stimabilul Guvern, săptămânal, la raport.
  4. Liviu Dragnea e simultan și Președinte al Camerei Deputaților.
  5. Dacă nu se poate dedubla, și cel puțin până la acest moment nu a fost diagnosticat astfel, în calitatea sa de șef al Camerei, Dragnea Liviu dă indicații prețioase Guvernului.

De-aici, întrebarea logică este următoarea: unde mai are loc cuvântul „separația” din sintagma des folosită pentru un stat de drept: „separația puterilor în stat”?

Și asta, ca să nu mai vorbim că, după ce-a acaparat puterea legislativă și executivă, le asmuță pe astea două asupra celei de-a treia.

Acuma, faptul că prin acțiunile sale își pune în pericol propriul partid, e strict problema celor ce acceptă să fie „conduși” astfel, deci e problema unui grup de oameni asociați în ceea ce ei numesc a fi „partid politic”. Când însă pericolul pe care-l reprezintă Dragnea se extinde la nivelul întregii societăți, problema nu mai e așa de simplă…

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.