Atitudini…

0
(0)

Seară de vară… Toridă… O moleșeală molcomă cu zăpușeală… Deși caută umbra cu obstinație, dorința de a ieși din curte îl face pe câine să-și ceară dreptul la o minimă plimbare… Nu-i pot rezista. Și-l scot la plimbare, deși aș fi preferat să stau și eu la umbră. Îi pun lesa și parcurgem un traseu clasic ce ne conduce pe străzi mai mult sau mai puțin prăfuite… Din loc în loc, câinele amușină urmele invizibile ale trecerii altor ființe canine. Zăbovim un pic într-o zonă mică zonă triunghiulară dintre câteva străzi, unde iarba crește bezmetic și unde, din când în când, cineva mai dă cu o coasă. Plecăm, traversăm o cale ferată, parcurgem o stradă proaspăt asfaltată după întregi de „reparații”, traversăm strada principală, și pentru că efectele caniculei deja îl obligă pe amicul meu patruped să-și scoată limba de-un cot, o luăm pe niște străduțe laterale, având ca obiectiv ajungerea pe digul râului unde, de obicei, fiind cam pustiu, îmi permit să-i scot lesa. Și el e fericit…

Pe una din aceste străzi, vedem o gospodină ce mătură trotuarul din fața curții, asistată de – probabil – fiul său, un adult deja… Pentru că, deși masiv și fioros la înfățișare, știu că nu e agresiv și nu are nici o treabă cu alte ființe (cu excepția pisicilor, desigur), ne continuăm plimbarea. Exact la momentul în care am ajuns în dreptul gospodinei, presupusul fiu al acesteia deschide poarta și din curte țâșnește fulgerător un câine agresiv care nici una, nici două îl atacă pe amicul meu patruped. Acesta, aflat în lesă, nu se poate „manifesta” liber și încearcă să se apere cum poate, în condițiile în care eu însumi îi limitam gradele de mișcare. Potaia ieșită din curte nu se potolește și în pofida încercărilor disperate ale domnului în cauză de a-l captura, aleargă în jurul nostru încercâd să muște. Într-un final, omul reușește să pună mâna pe câinele său și să-l bage înapoi în curte, mormâind în două rânduri ceva ce semăna cu „scuze…, scuze…”

Noi ne îndepărtăm și încercând să-mi liniștesc prietenul, o aud în urmă pe gospodină țâțâind: „Să umbli așa, fără botniță…” 🙁

M-am abținut să-i dau vreo replică, singurul gând ce-mi trecea prin cap în acele momente fiind acela că doamna gospodină e cu siguranță una dintre sârguincioasele și devotatele votante PSD…

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

3 thoughts on “Atitudini…

 1. Magda 4 iulie 2017 at 20:17

  Tipa mascată gen Zorro, este gospodina?
  Cum de-a putut vorbi, când și gura îi era mascată?14
  Era ventriloc, cumva?
  D-apăi, psd-stă, pnl-stă, udmr-stă, pmp-stă, sau de la ”minoritari”…TOT UN DRAC!
  Iar dacă ceea ce-a ieșit din curtea ăleia era o POTAIE, nu s-a-nfricoșat de amicul tău ”masiv și fioros” DOAR la înfățișare?
  Iar ”fiorosul” tău asmuțit, n-a compostat potaia de-un picior, măcar?
  Poate potaia era femelă și de obicei, câinii nu se bat cu ele…

  • UnCheș 4 iulie 2017 at 21:14

   Ei, nu, imaginea e doar simbolică, imaginându-mi eu că există oameni care ar trebui să poarte botniță, nu câinii. Pe de altă parte, câinele meu nu e agresiv. Și nici nu l-am învățat așa…?

   • Magda 6 iulie 2017 at 7:08

    Mda…de acord!

    Eu le-aș pune botniță politicienilor, le-aș interzice aparițiile la TV, pentru că fac politică televizată mâncând RAHAT (omenesc sau turcesc…), le-aș coase buzunarele și le-aș bloca conturile….așa cum a făcut/face ANAF-ul cu firmele mici sau mijlocii, NU și cu firmele politicienilor!

    Iar gogorița cu ASUMAREA RĂSPUNDERII, să fie ADEVĂRATĂ, nu vorbe-n vânt! Să fie de natură PENALĂ, nu doar prin amendarea la vot din 4 în 4 ani, a unui electorat prostit, amețit și uituc!

    Și, să nu mai aibă dreptul să dețină vreo funcție politică NICIODATĂ!

    Nu în ultimul rând, cei care au împlinit vârsta de pensionare, să fie OBLIGAȚI să iasă la pensie, NU să cumuleze pensii și-așa mari cu salariul altor mandate , în dauna celor mulți și simpli, care muncesc pe rupte pe un salariu de subzistență adesea, ieșiți la pensie la vârste din ce în ce mai înaintate, ca să susțină paraziții mai sus menționați:

    http://www.cotidianul.ro/inflatie-de-pensionari-de-lux-303339/

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.