În discuție: „România trebuie resetată pro-natură!”

0
(0)

În vreme ce partidele românești, fie ele la guvernare sau în opoziție, se bat pe mize mici, problemele se acumulează… Și în nici un caz cu politruci se pot rezolva aceste probleme! Lipsa resursei umane profesioniste în diversele domenii va deteriora atât mediul social și economic al țării, dar și conduce și la diminuarea sau chiar anularea șanselor țării de a face față unor provocări despre care așa-numiții noștri „oameni de stat” nici măcar nu le conștientizează. Documentarul, „România trebuie resetată pro-natură!” (Partea I-a și Partea a II-a) ar putea constitui măcar o conștientizare a acestor provocări, făcută de profesorul Florin Colceag!

(…) În momentul actual, din neatenția noastră, din nepriceperea noastră, din indiferența noastră și deseori din nesimțirea noastră, am reușit să producem niște dezechilibre majore. La momentul ăsta sunt multe focare de criză emergente și multe crize care sunt așteptate și vin unele după altele, și nu numai la noi în țară, e o problemă mondială.

Vă dau un tabel sinoptic, destul de succint… China e un popor cu o populație uriașă, care a început să aibă probleme cu hrana populației pentru că au început să moară albinele. Moartea albinelor s-a făcut datorită nesimțirii oamenilor care au utilizat – forțând măsura – pesticide, insecticide și erbicide care au îmbolnăvit genomul albinelor. Faptul că mor albinele, pentru noi pare a fi indiferent, dar în momentul actual, chinezii trebuie să polenizeze copacii sau legumele cu mâna, pentru că polenizatorii mor. Ceea ce scade fabulos de tare producția agricolă. În consecință, ei [chinezii] au plecat la drum pașnic, fără război, dar cucerind prin munca lor și prin bani făcuți prin muncă, nu prin bani speculativi, cucerind piețele mondiale. Și construind în permanență un imperiu din ce în ce mai mare, cumpărând suprafețe enorme. Au cumpărat Africa aproape complet, dar cumpără și-n America, cumpără peste tot în lume, și-n Europa ei sunt interesați să aibă spațiu de expandare, având în spate și foarte mulți bani. Acești bani.

Acești bani sunt făcuți prin muncă harnică, prin muncă ostentativă, [prin] lipsurile oamenilor care muncesc, nu, prin economisiri la sânge și oamenii sunt motivați să facă pentru că știu că vor avea un viitor. De exemplu, când China a cumpărat foarte mult în Africa, a cumpărat foarte mult și la Polul Nord, pentru că a plecat pe ideea că dacă va fi într-adevăr o încălzire globală, se topesc ghețarii de la pol, lor li se eliberează mările de la pol și-atunci vor avea o prioritate și-o superioritate navală asupra lumii.

Dar au cumpărat, printre altele, și fondul Monetar Internațional. Cum l-au cumpărat? Sunt cei mai mari finanțatori ai FMI-ului. Practic, toți cei care sunt datori la FMI, devin datori la China. Și-n acest moment, cel mai mare datornic al FMI sunt Statele Unite. Datoria lor este uriașă, este mai mare decât se poate judeca, și din acest motiv, criza economică care a distrus orașe precum Detroit, care era orașul fabricanților de mașini, și-a pus populația într-o poziție extrem de semnificativ slabă.

OK. Criza economică i-a îndemnat pe americani să folosească singurul instrument pe care-l au la îndemână, adică industria de armament. Și din industria de armament au început să vândă arme în toate părțile, au început s-apară foarte multe focare de conflict. Dacă-n momentul în care vinzi arme și ăsta e singurul lucru pe care-l poți vinde pentru că economia ta s-a prăbușit, apare pericolul războiului. dar nu numai americanii s-au înarmat puternic în ultima perioadă de timp în detrimentul dezvoltării economice propice, ci și rușii. Și-acuma, la granița noastră avem un potențial de război cum n-am mai avut noi de mult…

Acuma, dacă nu te duce capul pe tine ca „politician” și „om de stat”, când vine un profesor și-ți explică pedagogic,  așa, „ca la proști” lucrurile, tu ce faci? Normal, îți vezi de micile interese, de vilele, pădurile și averile făcute cum altfel, dintr-o activitate foarte „productivă” numită la noi „politică”!

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

20 thoughts on “În discuție: „România trebuie resetată pro-natură!”

 1. Magda 29 mai 2017 at 13:32

  UnCheșule,
  toată STIMA pentru subiectul ales, și pentru un asemenea INVITAT!04
  Prof.Florin Colceag, descoperitorul de genii, este GENUL DE OM pe care-l asculți non-stop, fără să te plictisești!
  Are atât de MULTE de transmis și este, nu numai un descoperitor de genii, el însuși fiind UN GENIU! (părerea mea!)
  La fel, îndrăgitul Dan Puric…alt OM!

 2. Magda 2 iunie 2017 at 16:05

  24 martie – prof.dr. Florian Colceag – România trebuie resetată pro-natura!
  https://www.youtube.com/watch?v=696FEogRDHU

  NICOLAE BADIU:  Ei bine, la ”Vama vremii”, ne este dat să-l întâlnim pe D-ul Profesor Florian Colceag.
  Bun venit la ”Vama Vremii”, pentru toți cei ce au bucuria și șansa să vă întâlnească și să vă asculte!
   
  FLORIN COLCEAG: Bine v-am găsit!
   
  NICOLAE BADIU: Domnule Profesor, s-a întâmplat să ne vedem azi, într-o zi de martie când lumea se-agită, și mă refer la țări, la popoare, la instituții, la blocuri militare…
   
  FLORIN COLCEAG: Da, agitația este mare, în general a fost estimată că se va întâmpla.
  Anul trecut a avut loc un mare forum de crize și, toate acestea au fost estimate anterior și se întâmplă!
  Se întâmplă pentru că, în momentul actual, din neatenția noastră, din nepriceperea noastră, din indiferența noastră și, deseori din NESIMȚIREA noastră…am reușit să producem niște dezechilibre majore.
  La momentul ăsta, sunt multe focare de crize emergente, și multe crize care sunt așteptate, ele vor veni unele după altele…și, nu numai la noi în țară, e o problemă mondială.
   
  Vă dau un tablor sinoptic, destul de succint. China, e un popor cu o populație uriașă, care a început să aibă probleme cu hrana populației, pentru că au început să moară albinele.
   
  MOARTEA ALBINELOR, S-A FĂCUT DATORITĂ NESIMȚIRII OAMENILOR, CARE AU UTILIZAT, FORȚÂND MĂSURA – PESTICIDE, INSECTICIDE, ȘI IERBICIDE CARE AU ÎMBOLNĂVIT GENOMUL ALBINELOR!
   
  Faptul că mor albinele, pentru noi,  ni se pare a fi indiferent dar…în momentul actual, chinezii trebuie să polenizeze copacii sau legumele, cu mâna! Pentru că polenizatorii, MOR!
  Ceea ce scade fabulos producția agricolă.
   
  În consecință, ei (chinezii) au plecat la drum pașnic, fără război, dar cucerind prin munca lor și prin banul făcut din muncă, nu prin ban speculativ, cucerind piețele mondiale și construind în permanență un imperiu, din ce în ce mai mare…cumpărând terenuri, cumpărând suprafețe enorme, au cumpărat aproape toată Africa, dar cumpără și-n America, cumpără peste tot în lume…în Europa, sunt interesați să aibă spațiu de expandare, având în spate, și FOARTE MULȚI BANI !
   
  Acești bani, sunt făcuți prin muncă harnică, prin muncă ostentativă, prin lipsurile oamenilor care muncesc, prin economisire la sânge, fiind motivați S-O FACĂ, știind că vor avea UN VIITOR.
  De exemplu, când China a cumpărat foarte mult în Africa, foarte mult și la Polul Nord...pentru că au plecat pe ideea că, dacă va fi într-adevăr, o încălzire globală, în care se topesc ghețarii de la Pol, lor li se eliberează mările de la Pol, și-atunci vor avea o prioritatea și o superioritate navală asupra lumii.
   
  Au cumpărat printre altele, și Fondul Monetar Internațional.  
  Cum l-au cumpărat?
  Sunt cei mai mari finanțatori ai F.M.I.-lui!
   
  PRACTIC, TOȚI CEI CARE SUNT DATORI LA F.M.I., SUNT DATORI LA CHINA!
   
  Și-n acest moment, cel mai mare datornic la FMI, sunt SUA.
  Datoria lor este uriașă…este mai mare decât se poate judeca și din acest motiv, criza economică care a distrus orașe precum Detroit, care era orașul fabricanților de mașini, și-a pus populația, într-o poziție semnificativ slabă…
  Criza economică i-a îndemnat pe americani, să folosească singurul instrument pe care-l au la îndemână = INDUSTRIA DE ARMAMENT!

 3. Magda 2 iunie 2017 at 16:12

  Și pe industria de armament, au început să vândă arme în toate părțile, începând să apară foarte multe focare de conflict.

  Din momentul în care vânzarea de armament este singurul lucru pe care-l poți vinde, PENTRU CĂ ECONOMIA TA S-A PRĂBUȘIT, apare pericolul războiului.
   
  Dar, NU numai americanii s-au înarmat puternic în ultima perioadă de timp în detrimentul dezvoltării economice proprii, ci și rușii!

  Și-acuma, la granița noastră, avem un potențial de război, cum n-am mai avut noi, demult!

  Mai ales că, este și anul în care se împlinesc 100 de ani de la Primul Război Mondial, 75 de la Al Doilea, 50 de ani de la Criza din Cuba, 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului…
   
  Nu știm dacă ciclicitățile-astea și condițiile de război de-acuma, vor provoca un război rece sau va fi un război fierbinte, cu arme nucleare, că și asta-i posibil, nu poți da deoparte acest pericol care este foarte real.

  Ne-au prins într-o situație în care U.E. este slăbită din cauza eruoscepticismului, pe urmă datorită crizelor interne pe care le avem de pe urma expansiunii Germaniei, cumpărarea Greciei, șamd…
   
  Toate astea sunt, în momentul actual, nu chiar de bun augur…deci, noi avem niște crize emergente, cum este criza hranei, datorită morții albinelor și degradării mediului natural, avem crize financiare care s-au născut din capitalul speculativ care-a fost din cale-afară de mult folosit FĂRĂ NICIO ACOPERIRE,  NU prin ban făcut prin muncă…prin multele părți ale lumii și, bine-nțeles, dezechilibrare = PROBLEMĂ FĂCUTĂ, PRIN CONTR-EXEMPLUL CHINEI!
   
  NICOLAE BADIU: Da! Domnule Profesor, dacă-mi permiteți, să remarcăm pentru cei care ne urmăresc…înainte de toate, sunteți matematician! Și, ca să mă exprim așa, puțin plastic…Dvs., nu sunteți numai un lucrător de-ale lui Pitagora, în zona matematicii, ci și în zona filozofiei, a existenței!
  Credeți că, marele grupuri de interese, care au influențe majore asupra Mare-i Finațe, asupra guvernelor mondiale, au această înclinație spre a organiza evenimente majore, în funcție de…anumite…
   
  FLORIN COLCEAG: Teoria Conspirației!
   
  NICOLAE BADIU: Mă gândesc la Zona Conspirației! Dar în zona conspirației, există totuși niște fenomene care au o explicație….
   
  FLORIN COLCEAG: Părerea mea personală este, ȘI din discuțiile avute cu persoane foarte sus-puse, că S-A PIERDUT CONTROLUL!
  Că au existat și există astfel de planuri de globalizare, șamd…ele când sunt concepute, sunt concepute ca un motor de mașină care are accelerație, ambreiaj și frână.
  La momentul ăsta, părerea mea este că, sunt foarte multe fenomene care au scăpat de sub control.
   
  Un exemplu, uitați-vă ce se întâmplă cu Armata ISIS care acum distruge valorile culturale din muzee, și e clar că nimeni nu avea interesul să distrugă rădăcinile istoriei, dacă ăsta este-un fenomen spontan care a început odată cu Afganistanul, în care au distrus statuile lui Budha, etc…pe o argumentare de tip religios și fanatism de tip religios.
   
  În orice caz, ceea ce vedem acuma, începe să arate ca ceva ieșit, scăpat din control și e evident că noi, trebuie să ne schimbăm paradigma de gândire dacă vrem să supraviețuim, să numai gândim liniar….în puterea averii, ci să avem și o înțelegere a feed-back-rilor pe care le ai între componentele pământului ăsta, de la economie, până la natură.
   
  AM ABUZAT, AM ABUZAT PREA MULT PE TOATE DIRECȚIILE, iar acuma, am ajuns să facem CONTABILITATEA!
  Suntem într-o situație foarte delicată.
  Iar abuzurile s-au petrecut în ultima perioadă de timp, din ce în ce mai accelerat, pentru că oamenii fug după bani de exemplu, d-aia nu facem față inflației…în momentul actual, trei monede sunt deja pornite pe calea hiper-inflației, dolarul care crește pe negoțul de arme, yennul și euro…Banca Centrală anunțând oficial că va arunca pe piețe o grămadă de miliarde de euro, sub argumentul sprijinirii economiilor țărilor europene, dar de fapt, asta se cheamă INFLAȚIE.  
   
  NICOLAE BADIU: Bun! Occidentul și cu Euro-Asia, sunt într-un stadiu de incompatibilitate până la urmă…de tradiții, istoricește vorbind!
   
  FLORIN COLCEAG: Greșit!
   
  NICOLAE BADIU: Dar atunci, nu sunt în conflict pe cele două zone?
   
  FLORIN COLCEAG: Greșit și asta! Pot fi niște zone care, împreună, pot asigura PROSPERITATEA și ECHILIBRUL LUMII!
  Pentru că pleacă de la principii că, DOAR ÎMPREUNĂ reușescă să stabilizeze și modul de gândire al oamenilor, după care…trebuie să intru pe calculatorul propriu, să vă arăt documente, în care se vede…
  Noi, am pornit de la anumite principii derivate din filozofia greacă!
  Ei au plecat de la principiile budiste sau brahmane.
  Seturile de principii creștine care-au ieșit, și cele religioase asiatice, împreună, creează un fundament de pace și stabilitate!
   
  Noi nu avem nimic  de-a face cu zona conflictuală, noi, ca popor de pildă, suntem mediatori!
  Nu suntem oamenii care să dăm cu pumnul în piept și cu cărămida-n gard, pentru că avem tradiția culturală de așa natură….
  Noi, totdeauna am dorit PACE, STABILITATE și ECHILIBRU PESTE TOT!
   
  De la vechile Coduri Dacice și până-n momentul actual, noi, avem această misiune de a creea acest spațiu de pace, prosperitate și echilibru.
  Niciun popor de pe lumea asta nu pot spune că sunt născuți ca să se lupte, pentru că un popor, este format din bărbați și femei.
  Femeile, se gândesc întotdeauna la viitorul copiilor lor.
  Iar bărbații, au întotdeauna grijă de familiile lor.
   
  NIMENI NU VREA RĂZBOI!
  De fapt, nimeni nu vrea război…
  Războiul, dacă s-a pornit acuma pe diverse lucruri, a pornit din DISPERARE!
  Disperarea NU este legată numai de acțiunea diverselor țări, cum sunt americanii și rușii, ci și de acțiunea multi-naționalelor care, la momentul actual, au început să dărâme economii naționale…LA GRĂMADĂ, pe o schemă, care este foarte clară!

 4. Magda 4 iunie 2017 at 15:15

  FLORIN COLCEAG: Au venit întâi, companiile de rating de țară care dau rating-ul de țară…uite, tu ești o țară de nota 10, de nota 6, de nota 4, de nota 7.
  Ăsta contează pentru oamenii de afaceri care investesc în țara respectivă.
  Și, companiile-astea de rating de țară, pot fi foarte bine CUMPĂRATE, MITUITE să scoată diverse rezultate, pentru că ele, NU SUNT OFICIALE, sunt niște bussines-uri private.
  Dar care au niște concluzii, care AU IMPACT.
   
  După asta, a început mișcarea capitalului în diversele tipuri de economii, iar pe mișcarea capitalului, în momentul în care tu ești dator la FMI, cu o sumă suficient de mare, FMI-ul îți impune: distrugi Combinatul din Piteși, distrugi combinatul nu mai știu care, din altă parte…   
   
   
  NICOLAE BADIU: Domn’Profesor, iertați-mă! Să lămurim CINE SUNT ACȚIONARII FMI-lui și, nu numai FMI-ul, inclusiv Banca Federală care NU este de Stat, șamd…
   
  FLORIN COLCEAG: Da, dar sunt private!
   
  NICOLAE BADIU: În spate sunt niște persoane care, până la urmă, FIZICE!
   
  FLORIN COLCEAG: Bine, aicea putem vorbi despre partea scrisă, nu despre experiența personală pentru că nu am avut prilejul să-i cunosc în mod direct!
  Dar, se spune că FMI e MARELE CAPITAL care vrea GLOBALIZAREA și CENTRALIZAREA RESURSELOR….numai că aicea, avem o problemă de alt tip.
  Normal că ei, la un moment dat, scăzând resursele planetare, să dorească centralizarea și utilizarea lor economică.
  Dar ESTE ANORMAL să facă treaba-aceasta, la maniera ”dat cu pumnul” și distrugând echilibre.
   
  În mod normal, GLOBALIZAREA se poate face DOAR urmând exemplul naturii.
  Noi, spre exemplu, avem niște organisme globale.
  Organismul Dvs., are o grămadă de mecanisme de reglaj, de auto-reglaj…
  Vă dau niște exemple: avem oraș cu șosele. Șoselele respective, sunt făcute ca un sistem de transport, nu?
  Ele sunt asemănătoare cu sistemul sanguin, sau cu sistemul pulmonar, sau cu alte rețele din interiorul unui organism.
  În momentul în care le croiești ca să facă față aglomerării de oameni, de bussinesuri, de circulația vehiculelor, etc…și n-ai în minte un organism care are deja miliarde de ani sau zeci de milioane de ani, un șablon de lucru care este validat de existența sa până în ziua de astăzi, în mod automat, noi greșim!
   
  Deci, noi nu putem face o globalizare corectă, dacă noi nu învățăm de la natură!
  Așa cum a reușit natura să creeze un eco-sistem, în care speciile se ajută reciproc, se controlează reciproc, și care nu dau o nicio amprentă ecologică……amprenta ecologică este ZEROOOOOO….noi dăm amprentă ecologică! Bun?
  Așa putem să înțelegem și multitudinea culturilor ce pot co-exista, fără să fie nevoie de războie și de cuceriri, răni, șamd…
   
  Iarăși, trebuie să mai înțelegem că, buna-înțelegere, buna-vecinătate și utilizarea acestor petternuri ale naturii,  patentele naturii, face ca o câmpie de pe serengetti, să aibă de zece ori mai multă biomasă, decât o pășune alpină, sau ne-alpină, pe dealuri…sau unde vreți Dvs., care-i cultivată cu iarbă, pentru consumul vacilor.
  De ce? Pentru că în serengheti, sunt mult mai multe specii care se ajută reciproc.
  Asta se întâmplă dacă transferăm pe mai departe, pe multitudinea culturilor.

 5. Magda 5 iunie 2017 at 8:32

  În momentul în care culturile se ajută reciproc, fiecare cultură e ca o specie! Sar unele în ajutorul celorlalte,  ca să depășească momente dificile.
  NATURA A ÎNVĂȚAT SĂ COLABOREZE, NOI…TREBUIE SĂ ÎNVĂȚĂM SĂ COLABORĂM, deasemenea!
  Dar să fim ȘI pro-activi!
   
  NICOLAE BADIU: Ultimul cuvânt, îl are natura…asta spuneți! Cel puțin, mi-e foarte clar și cred că asta îmi poate da ultima șansă de optimism că, natura are ultimul cuvânt în această ecuație complexă, a tuturor bunelor și relelor cu care se confruntă omenirea, din toate timpurile. 
   
  FLORIN COLCEAG: Da, dacă n-o ajutăm, atuncea nici ea nu ne mai ajută! Să fie limpede!
  Deci, dacă noi tăiem păduri și NU le mai re-plantăm, își va spune cuvântul! Sigur!
  Orice se întâmplă acuma, stați să vedeți… e foarte interesant!
  Relațiile sunt extrem de fine!
   
  INTELIGENȚA APARȚINE NATURII, LA FEL CUM APARȚINE ȘI SPECIEI UMANE…dar natura e mai fină!
  Noi, oricând putem fi eliminați cu un virus! Fără probleme!
  Moare omenirea, natura se reface!
  Noi, acuma SUNTEM VIRALI FAȚĂ DE NATURĂ!
   
  Și, în INDIFERENȚA noastră, am lăsat să se distrugă ecosistemul, am lăsat să se taie pădurile CA SĂ SE ÎNGRAȘE NIȘTE CORUPȚI care, unii au ajuns să stea la răcoare, alții, încă în libertate!
   
  NICOLAE BADIU: De ce oare Dvs., ca un gânditor, matematician, v-ați întrebat DE CE oare, nu reușesc oamenii, inclusiv la nivel de comunități luminate…să-i spun așa, că oamenii sunt muritori, că suntem pe pământ pe un termen finit, asta ar trebui să ne pună pe gânduri, în sensul de a ne reseta TOTAL.
  Atât timp cât ești finit, războiul, crima…NU-ȘI MAI ARE SENS!
  Pentru că, oricum mori, oricum moare și-adversarul!
   
  FLORIN COLCEAG: Da, e evident dar pentru ei e mai important să moară sătui, decât să moară flămânzi, devenind obezi, cu incapacitate de mișcare.
  Știi care e diferența dintre un ardei gras și un ardei iute, nu?
  Ardeiul gras, nu mai mișcă…ardeiul iute PIȘCĂ pe toate părțile, e mai VESEL J
   
  Acuma, să vă dau un răspuns pe problemă, general vorbind...OAMENII NU AU ÎNVĂȚAT SĂ GÂNDEASCĂ!
   
  Îmi pare foarte rău, dar noi, de o perioadă lungă de timp, FOLOSIM ÎN PERMANENȚĂ LOGICA BINARĂ ȘI GÂNDIREA DIHOTOMICĂ, din alb-negru, adevărat FALS!
   
  Au învățat să APRECIEZE, să SIMTĂ lucrurile, dar NU SĂ GÂNDEASCĂ!
   
  E dificil să-i pui pe oameni să gândească, când, generații după generații și-au transmis, unii altora – LIPSA DE GÂNDIRE și OBEDIENȚA față de SISTEMUL CARE GÂNDEȘTE ÎN LOCUL TĂU! (pam, pam! Bine zis!)
   
  Dacă ar gândi, atunci lucrurile n-ar fi la fel!
  Uitați-vă la sistemul militar.
  UN SOLDAT, NU E PUS SĂ GÂNDEASCĂ, gândește Comandantul!
  Și nici Comandantul NU e pus să gândească, gândește Generalul!
  Și dacă te duci în sus, găsești foarte puțini oameni care CHIAR gândesc…restul, EXECUTĂ!
   
  Și sistemul îl regăsim peste tot, în toate dezvoltările piramidale…
   
  Noi acuma, ne aflăm într-o situație, în care ne trădează gândirea!
   
  GREȘIM, PENTRU CĂ NU GÂNDIM…nu mai avem aprecierea CORECTĂ!
   
  GREȘIM, PENTRU CĂ NU AVEM ATENȚIE LA FEED-BACK-UL PARTENERILOR, A NATURII, A ECONOMIEI, AI ALTOR STATE!

  (acuma, o iau și în sens invers: poți fi singular în criticismul pozitiv, datorită lipsei de gândire a majorității care, doar se supun sistemului, fiind odihniți în gândire, și-atunci…n-o să am niciodată feed-back la lipsa de gândire a majorității, pentru că atunci mă trădez pe mine, ca persoană cu personalitate, cu idei proprii, cu valori, etc…nevrând să mă depreciez singură, știrbind sau anulând prin compromis, stima de sine!)

 6. Magda 9 iunie 2017 at 6:42

  NU suntem atenți, am devenit INDIFERENȚI și NESIMȚITORI, EXACT PE CEEA CE AR TREBUI SĂ FIE MOMENTE MARI DE ALERTĂ!


  Dacă noi gândim că, așa a fost până acum, așa se va întâmpla și de-acum încolo…vedeți că, fenomenele noastre, la momentul actual, devin exponențiale!

  Iar o curbă exponențială, are o creștere lentă, lentă, lentă…până la ZERO, aprope că e liniară, după care…POCNEȘTE!  

  Noi ne aflăm în această situație acuma și, ține-ți seama că, există pe pământ, de 20 de ori mai multe arme decât e nevoie să distrugi pământul cu totul…                                                                                                               &nbsp

  NICOLAE BADIU: Oamenii, vor teritorii pentru a avea acces la hrană mai multă.
  Mintea, e pusă mai ales la treabă, în folosul burții…:) Iar spiritul, aproape că dispare că dispare în ERA DIGITALĂ cu ”n” avantaje pe care le are…se pare că are un efect secundar absolut fabulos în sens negativ, ucide simțurile, ucide emoțiile, ucide ceea ce numeam A ROȘI atunci când ai greșit, șamd… 

  FLORIN COLCEAG: E-adevărat! Dar să ne uităm acuma, apropo de gândire și de nevoia de hrană…Noi, poluăm mediul!
  Am vorbit cu ofițeri superiori din structurile NATO și am întrebat: ”măi, da voi ați luat în considerare impactul asupra mediului, pentru ceea ce vreți să faceți? ”. ”Nu!”Nimeni nu a luat în considerație chestia asta.  Mediul, până acuma, a făcut față, dar s-ar putea să nu mai facă!Vă dau un singur argument, care este esențial: NU numai albinele!

  Dacă folosim tehnologiile militare, care înseamnă poluarea chimică, radioactivă, bacteriologică, șamd…sau nuclear, AR MURI ÎNTR-O ZI, RÂMELE!Ce se petrece acum cu albinele, s-ar petrece cu râmele, și nu s-ar mai putea aerisi pămîntul, și nu am mai putea apă în adâncime = în 20 de ani, n-am mai avea vegetație!

   N-a stat niciun economist până-acuma, să analizeze până la capăt, importanța eco-sistemică a unor ființe discrete, pe care noi nu le apreciem, pentru că nu ne plac estetic!

  Dar, e foarte probabil ca Produsul Intern Brut al unei țări, să fie 20% datorat muncii umane, 80% datorat râmelor, albinelor sau altor elemente din ecosistem. Ne-am învățat să exploatăm, NU să REGENERĂM!

   Dacă nu avem o totală schimbare de atitudine, cât se poate de urgent…putem intra într-un vârtej de întâmplări negative, care să TERMINE CU TOATĂ OMENIREA!

  Nu iau deloc cu lipsă de atenție și considerație, posibilitatea unui război mondial care, în clipa de față poate să ducă chiar total, la extincția omenirii! 

  NICOLAE BADIU: Vrem, nu vrem…noi trăim în niște vremuri în care se produce O DEGENERARE A SPECIEI UMANE!

  Mă rog, o mutație…. 

  FLORIN COLCEAG: N-aș zice! Mutații, DA!  

  NICOLAE BADIU: Este cuvântul neinspirat ales…însă, ne îndreptăm SPRE, nu este evidentă…. FLORIN COLCEAG: Nu știm! 

  NICOLAE BADIU: Însă, pentru mine unul…aș vrea să vă provoc să comentați, este mult mai evident faptul, că la nivel mental, spiritual…suntem deja MUTANȚI!
  Mulți MUTANȚI printre noi
  ! (total de acord cu el!) 

  FLORIN COLCEAG: Evident acuma, mutația este condiția evoluției! Ecosistemic vorbind, când o specie este în prag de extincție, ea se înmulțește abuziv, și dă naștere la o grămadă de mutații !Cele care rezistă, și nu pier sub influența mediului, sunt următoarele generații ale speciei respective. Peste tot se produce…noi, acuma, avem foarte mulți factori mutageni. Factori mutageni pe care noi i-am creat singuri.  

  AM CREEAT  O LUME SUPERFICIALĂ ȘI ACUMA, SUPRAVIEȚUIM FOARTE GREU LA LUMEA PE CARE AM CREEAT-O…în 2025, statisticile arată că, 50% dintre copiii de-atunci vor fi autiști, din cauza pesticidelor pe care le folosim în agricultură, ăsta este unul dintre factorii muta-geni.Plasticele care putrezesc în mediu, în ape, pe pământ, șamd…creează substanța mutagene și se văd din ce în ce mai frecvent astfel de mutații pentru că se poluează apele, și apele devin mutagene…deci, suntem totalmente inconștienți în direcția asta, DAR….să judecăm lucrurile altfel!  Noi n-am respectat niciodată mediul!
  Ni s-a părut că ni se cuvine!

  Așa ne-a spus Moise: ”creșteți și vă-nmulțiți, și cuceriți pământul”. 

  (Greșit! Așa a spus Dumnezeu, nu Moise…după ce-au greșit proștii ăia doi, în Eden…de fapt primii inconștienți de pe Pământ! Și, nu le-a spus ”cuceriți”, ci stăpâniți pământul! Îndemnurile, chiar dacă pare sinonime, NU sunt!A cuceri, te duce cu gândul la a invada ceea ce-ți dorești și nu ai, a stăpâni, se referă la o favoare și un drept acordat de către Cineva care este DEJA stăpân peste acel lucru (adică pământul!) și care este oferit spre administrare cuiva mai mic ca el (în funcție, în grad, ca raportare).A-l stăpâni, se referă la arta de a-l cunoaște și-al avea totodată, sub control…pentru a da maximul de profit de pe urma lui!Pentru că, de altfel…a continuat pentru Adam și toți urmașii lui ”isteți”, ca să-i smerească: ”Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit ”Să nu mănânci”, blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el, în toate zilele viații tale! Spini și pălămidă își va rodi el și te vei hrăni cu iarba câmpului! În sudoarea feței tale îți vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce din pământul din care ești luat”.  Ce-a făcut urmașii lui Adam în ăst timp? A născocit ierbicide, insecticide, pesticide și toate nebunelile care, la rândul lor, au dat naștere unor mutații…până la organisme modificate genetic care, au lovit cu putere și firesc, îmbolnăvind organismele firești, ne-modificate genetic…adică omul și celelalte viețuitoare de pe lângă el!)

 7. Magda 9 iunie 2017 at 11:22

  FLORIN COLCEAG: Nerespectându-l, nici el nu ne mai respectă (pământul).
  Autiștii sunt oameni care au capacitatea de-a vedea detalii semnificative, și pot înțelege mediul. E foarte probabil ca, mediul natural să se apere împotriva lăcustelor umane, creând o sușă populațională care să-l apere, să-l doară când mediul suferă, SĂ PRICEAPĂ!
  Noi ne luptăm cu CEVA mult mai mare decât ne putem imagina!
   
  Noi, când suntem neatenți la echilibrul mediului, ne tăiem singuri craca!
  MEDIUL REACȚIONEAZĂ!
  Avem impresia că pădurile-alea sunt lipsite de inteligență!  
  CELE MAI MARI STUDII ACTUALE arată că, toate plantele, arborii, au inteligență, creierul lor e în rădăcini, și au rețele de comunicare, prin fungi!
  Sunt studii de impact, care sunt făcute recent și noi, rămânem cu gura căscată când ne dăm seama că, de fapt, lucrurile nu arată chiar așa de simplu cum ni s-a părut nouă.
  Noi, n-avem așa de multe drepturi, cum ne-a zis Moise.
   
  NICOLAE BADIU: Pe fondul acestui război în zona imagisticii, de manipulare mentală, cu informații toxice, nu cumva, omenirea e pe care să-și piardă…oamenii, în bună parte, instinctul de conservare? Și de-aici, și necazurile cu care ne confruntăm?  
   
  FLORIN COLCEAG: La unii!
   
  NICOLAE BADIU: Păi, la unii care sunt cam mulți!
   
  FLORIN COLCEAG: Da, pot fi foarte mulți! Dacă gândim tot în direcția mediului care se apără împotriva virozei umane, că noi acționăm ca niște viruși la momentul actual, e o febră care elimină virușii.
  Noi putem trăi foarte bine în relația cu natura, dacă înțelegem și ne apropiem, și învățăm de la natură.
  Dacă NU, ne dăm orgolioși și distrugem colo și dincolo nepăsători, ajungem într-o relație contradictorie cu natura.
  Și-ntr-adevăr, tehnologiile care-apar, PRODUC MUTAȚII PROFUNDE în inteligența, modul de gândire, sensibilitatea omului.
  Internetul, este altă lume!
  Dar, dacă stai și adâncești un pic problema, vei vedea că, cei care au inventat/descoperit diverse lucruri, proceduri, șamd…toți au avut REVELAȚII!
  Eu, vreau să vă direcționez către studii care arată că, CEA MAI MARE INTELIGENȚĂ A PLANETEI, NU E LA OAMENI, ESTE INTELIGENȚA BACTERIANĂ!
  Bacteriile, formează o rețea difuză!
  Dar ele au sub control ECHLIBRUL SPECIILOR.
  Și, studiile făcute pe sușe de bacterie sau sușe de ciuperci de fungi, arată capacitatea fabuloasă pe care o au aceste ființe microscopice care, împreună, generează inteligența!
   
  De exemplu, pot găsi mai repede decât un calculator, răspunsul la o problemă de labirinturi care, este din punct de vedere mathematic, foarte greu de realizat pe teoria grafurilor, pe care bacteria le rezolvă.  
   
  NICOLAE BADIU: Evident că, respectul și iubirea față de natură, pare a fi soluția nu a supraviețuirii, ci condiția ultimativă a omului pe pământ. Îmi vine în minte un exemplu, mă uitam cu interes, care este insula, zona în care s-au făcut statistici, vis-à-vis de speranța de viață și, sunt niște insule grecești…e nominalizată o insulă unde, 90 de ani ”bate” de voie…și oamenii sunt ACTIVI, acolo!
  Oameni, fără preocupări speciale în zona tehnologiei, a progresului tehnologic, oameni care trăiesc de dimineața până seara, și dorm numai cu drag de natură, și admiră ceea ce Creatorul le-a lăsat.
   

 8. Magda 9 iunie 2017 at 11:25

  FLORIN COLCEAG: Sigur!
   
  NICOLAE BADIU: Apa, soarele, lumina…și între ei, cu un respect extraordinar! La ei, a dispărut până și ceasul…cred că aicea, ne putem raporta la povestea asta.
   
  FLORIN COLCEAG: Putem! Și la asta, și la altele….sunt și alte exemple în lume.
  Insulele de prin Pacific, din Caucaz, din Tibet…
   
  NICOLAE BADIU: De ce trăiesc ăia mai mult? Nu că mai mult, ci ÎN TIHNĂ!
   
  FLORIN COLCEAG: În tihnă, pentru că au o relație de respect față de natură! Acuma…noi suntem mai efemeri, pentru că n-avem feed-back-ul pozitiv!
  Natura ne condiționează în tot ce facem.
  Noi nu știm o grămadă de lucruri care sunt esențiale.
  Avem de două ori mai multe bacterii în organism, decât numărul de celule proprii ale organismlui.
  Noi, supraviețuim numai dacă avem aceste bacterii cu noi.
  Nici măcar nu putem digera hrana, dacă n-avem bacteriile în intestin. Ele digeră hrana și o dau mai departe în sânge, cât poate fi folosit.
   
  Am plecat pe o paradigmă totalmente greșită!
  Dacă nu ne reașezăm modul de gândire, astfel încât să nu mai distrugem, să nu mai dezechilibrăm, ne dăm singuri în cap, fără să ne facă cineva rău, ne facem singuri!
   
  NICOLAE BADIU: În Marea Neagră, își încordează mușchii două tabere și suntem amenințați ca niciodată.
  Noi, aici fiind foarte apropiați de această scenă pe care actorii o dau gata, să intre în scenă.
  Ăștia-s executanți. Deasupra lor, CINE-or fi cei care gândesc de maniera aceasta? Să-i pună într-o confruntare pe acești bieți executanți?!
   
  FLORIN COLCEAG: Câteva zeci de persoane! Nu e vorba de o populație mare! Multi-naționalele de exemplu, sunt conduse de 70 de oameni care au CONTRACT. Ei sunt angajați să aducă profit multi-naționalelor! Când își termină contractul, se duc la concurență și încep să lucreze acolo, nu le pasă…le ies bani mulți, mai cumpără o insulă-n Pacific, deci n-au bătăi de cap!
   
  Foarte puțini oameni conduc această CRIZĂ către beneficiul lor și, tot ce se întâmplă rău în lume!
  Dar, NOI SUNTEM LIPSIȚI DE APĂRARE!
  Și, să vă spun de ce suntem lipsiți de apărare = în primul rând, pentru că OAMENII NU MIȘCĂ!  
  Noi acuma avem din nou, la semnat, Constituția cetățenească care este făcută după doi ani de muncă, la care am contribuit și eu, pe partea de modelare matematică, și care permite creerea  unui Stat care să fie ca o falangă în fața crizelor, să reziste la tot ceea ce se întâmplă, nu numai pentru a supraviețui, dar am avea și o dezvoltare durabilă.
   
  Ea, este ușor de obținut pe internet, dai ”Constituția Cetățenească” și citești!
  Problema mare este că, e a treia oară când iese, și e ultima!
  Pentru că oamenii NU semnează, NU se bagă, zic ”nu mă privește pe mine”.
  La fel ca și cu tăierea pădurilor…”nu mă privește pe mine”.
  Dar, ”nu mă privește pe mine”, privește pe altul, PE CINE PRIVEȘTE ?!
  PE FIECARE-N PARTE!
   

 9. Magda 9 iunie 2017 at 11:28

  Dacă noi, nu ne mișcăm, nu punem  lucrurile în valoare, nu ne organizăm, suntem egocentrici și fricoși, și nu facem nimic ca să ne salvăm, păi…să mă ierte Dumnezeu, bunica mea avea o mare vorbă: ”OAIA CARE NU POATE SĂ-ȘI DUCĂ BLANA, S-O MĂNÂNCE LUPUL!”
   
  Și pe noi o să ne mănânce lupul dacă nu ne mișcăm!
  Că, lup avem de-o parte, urs avem de-o parte, de peste tot! Care abia așteaptă să ne sfâșâie-n bucăți!
   
  NICOLAE BADIU: Domnule Profesor, cei foarte puțini care se află la pupitru, pe butoane, cu mâna pe volan, urmăresc și se pare că reușesc să ne ducă spre o zonă a neo-sclavagismului.
  Eu cred că asta se urmărește!
   
  FLORIN COLCEAG: Da, numai că NENOROCIREA este MAI AMPLĂ decât pare!
   
  NICOLAE BADIU: Dacă nu cumva, trăim DEJA….
   
  FLORIN COLCEAG: Ne-o trăim! Acuma suntem sclavii banului! E un lanț! Am putea foarte bine să nu fim sclavii banului pentru că există strategii de succes, care au făcut o minune.
  DOUĂ vă spun.
   
  Una este BANCA GRAMEEN, banca săracilor din Bangladesh promovată de professor Muhammad Yunus de la Universitatea din Chittagong, laureat al Premiului Nobel pentru pace, care a creat un sistem bancar local MIC, care nu punea nimeni gaj pentru casa, pe vaca sau pe proprietatea celui care împrumuta.
  Cel care împrumuta, venea…în general se împrumutau bătrâne.
  Venea o babă să ia un credit ca să-și cumpere o vacă.
  Dar ea mergea cu încă cinci babe în spate, care garantau pentru ea. laughing
  Cum garantau?
  Prin cuvântul lor.
  Simplu, prin cuvântul lor.
  Și Banca spunea așa: ”dacă cea care a împrumutat de la mine, nu plătește banii și dobânda, câte-un dolar pe zi, vânzând laptele pe care-l ia de la vacă, atunci voi, nu veți mai putea împrumuta de la mine niciodată, pentru că nu v-ați ținut de cuvânt.”
  BANCA GRAMEEN s-a dovedit a fi banca cu cel mai mare succes în returnarea banilor, în procent de 99%.
  A avut respect față de oameni.
   
  Vă mai dau încă un exemplu formidabil, pe care l-am apreciat foarte mult.
  În Austria, înainte de Războiul al Doilea, a fost criza economico-financiară și nu mai erau lichidități pe Piața Financiară.
  Din cauza asta, toți oamenii erau datori unii altora.
  Ei își făceau servicii reciproce, dar rămâneau datori, neputându-și plăti datoriile.
   
  Într-un orășel, un primar a gândit să rezolve problema și-a gândit o șmecherie = UN SISTEM DE BONDURI.
  A chemat pe toți la primărie și le-a spus așa: ”uite, eu vă dau vouă, banii primăriei. Ei au valabilitate șase luni, au ștampila primăriei și semnătura mea. Vă plătiți datoriile unii  altora cu ajutorul acestor bani. Dacă nu vin înapoi banii 6 luni de zile ca să vă dau prelungire, ei devin nuli după 6 luni dacă îi țineți și nu văd semnăturile celor prin mâna cărora-au trecut, din spate…și-nseamnă cu nu e nevoie de ei și-i anulăm. Și-atunci, nu-i puteți tezauriza, să-i pui deoparte pentru zile negre. ”
   
  S-a întâmplat un miracol. În orășelul respectiv, oamenii și-au plătit datoriile reciproce, și-apoi au învățat să conlucreze. Au pus copaci pe marginea drumurilor, au pietruit drumurile, au făcut canale pentru curgerea apei, au băgat sistem de iluminare public, etcpână când s-a prin Banca Centrală care a interzis sistemul, în momentul în care, încă 100 de orașe voiau să pornească pe același sistem, pentru că orașul ăsta se dezvoltase.

 10. Magda 9 iunie 2017 at 11:32

  Dar pe urmă a venit Hitler, a venit războiul, și s-a oprit totul.
  EXISTĂ ÎNTOTDEAUNA O SOLUȚIE!
  Oamenii care se uită la vecinii lor, la colegii lor, și COOPEREAZĂ ca să resolve problemele.
  NU FIECARE TRĂIESTE PENTRU EL…trebuie să trăiești și pentru societate, pentru comunitate.
   
  Pitagora spunea că, ”nu trebuie mult popor, trebuie cetățeni – oameni care să aibe grijă față de cetate.”
   
  (hmm…expresia pitagoreică vis-à-vis de cetățeni, mă duce cu gândul (la modul neplăcut), la revoluția franceză și la communism, unde termenul de ”cetățean” este asimilat unui soldat care execută fără să gândească sau crâcnească, întotdeauna LA ORDIN, mai mult pentru ”comunitate”, și mai puțin (sau deloc) pentru sine, sau familia sa…în ”termenii” stabiliți ierarhic de CAPII, fără cap .
  Poporul, dacă are CONȘTIINȚĂ și simte correct, își alege liderul care le este de folos, NU INVERS!)
   
  Pe noi, ne-a prostit sistemul de voturi în care, înțeleptul și prostul au aceeași valoare LA NUMĂRAT!
   
  Dar poporul în sine, trebuie să ajungă să devină cetățeni, cu grijă față de cetate. Și-atuncea , suntem puternici, nu mai suntem manipulabili.
                                                                                                                               
  NICOLAE BADIU: Iertați-mă, mai bine de 2000 de ani în urmă, gânditorii lumii au avut reserve față de democrație. Da? Și, la un moment dat, s-a practicat la noi, în România…votul cenzitar!
  Sub o formă îmbunătățită, v-ați gândit că, n-ar fi rău să revenim la un astfel de vot?
   
  FLORIN COLCEAG: Se mai practică și-acuma, în diverse părți ale lumii. În America Latină l-am mai întâlnit, și funcționează dar…prin Noua Zeelandă, l-am întâlnit și funcționează.
   
  NICOLAE BADIU: Echipa cu care-ați lucrat la…
   
  FLORIN COLCEAG: Trebuie să citiți…prin referendum, asta este o măsură la care trebuie întrebați oamenii.
  Ei au déjà experiență, și vedem bine câți dintre cei aleși sunt în pușcărie la momentul actual…dar, în momentul în care ei sunt întrebați și spun ”DA, asta vrem…”, atunci își iau și răspunderea pentru ceea ce fac.
  În orice caz, văd că ceva se mișcă și-n Parlamentul actual, e un proiect de lege care se duce pe partea electoral în care, numai ai voie tu, candidat…să mai păcălești pe șepci, pe găleți, pe eu știu ce…ca să cumperi voturile unora sau altora.
  Dar, mă rog…SUNT MĂSURI DE SUPRAFAȚĂ, NU FOARTE PROFUNDE!
   
  Sfârșit primei părți.
   

 11. Magda 9 iunie 2017 at 16:49

  31 martie – prof.dr. Florian Colceag – Romania trebuie resetată pro natură!
   
  https://www.youtube.com/watch?v=vLcfEpKGEvY
   
  Florian Colceag este unul dintre cei mai dedicați români, profesor și economist, mathematician, preparator de olimpici internaționali, fondatorul unei școli românești pentru copiii superdotați și inițiatorul unei metode didactice originale, pe principia de interactivitate.
   
  Florian Colceag, este preocupat de reformarea României și de elaborarea unei Constituții Cetățenești.
  Florian Colceag este membru al Clubului de la Roma și recent introdus în TOP 100 FP, printre cei mai adevărați români.
   
  Interviul, a fost realizat în caza profesorului din comuna Mogoșoaia.
   
  Partea a II a.
   
   
  NICOLAE BADIU: Credeți că există o schemă prin care sunt lăsați, chiar ajutați s-ajungă în borduri importante, mai ales în zona politicului OAMENI ȘANTAJABILI, OAMENI CU PROBLEME? Oameni care sunt…mă gândeam la FMI!
   
  FLORIN COLCEAG: Sigur, e o schemă foarte clară. M-am trezit noaptea, nedormind prea mult, și am dat drumul la televizor să-l ascult pe Jeffrey Frank, fostul șef FMI pe România, punând degetul că ”România trebuie acuma, să….închidă următoarele, să dea drumul la multi-naționale nu știu care, obligativitatea pentru gazelle de șist și pentru Roșia Montană…
   
  ȘTIȚI, NOI STĂM PE UN MUNTE DE AVERE, doar că dacii aveau dreptate și strămoșii noștri = AUR, URĂ, RĂU!
  Cât timp avem aur, avem ură și vom atrage răul.
  Noi nu știm cum să-l folosim cum trebuie, iar pe capul nostru or să stea, până o să ne termine!
   
  NICOLAE BADIU: La Sarmisegetuza, abia se mai poate ajunge…trebuie să fii salvamont, cu antrenament special, să poți să parcurgi drumul până acolo, parcă SPECIAL s-au săpat niște tranșee, pentru a fi izolat, puținul care-a mai rămas din vestigiile de la Sarmisegetuza.
   
  FLORIN COLCEAG: DA.
   
  NICOLAE BADIU: De ce oare?
   
  FLORIN COLCEAG: De ce oare?! Pentru că noile tehnologii, nanotehnologiile și tehnologiile electronice, au nevoie de metale rare.
  ȘI E MAI SIMPLU SĂ LE FURI, DECÂT SĂ LE NEGOCIEZI…așa au gândit aceste multinaționale.
   
  Și, dacă multinaționalele sunt promovate de F.M.I., ca OBLIGATIVITATE pentru  Acordul Stand-by, plata datoriilor, șamd…pe pereți de matineu, aveți dreptate când spuneți că sunt anumite persoane, grupuri de interese ÎN SPATE, care manevrează… și FMI-ul, și multi-naționalele, ca să-și facă ei averea mare!

  DAR, apare-o problemă! NICI EI NU SCAPĂ!
  NU SCAPĂ!
  În momentul în care populația mănâncă hrană chimizată, otrăvită, ARE MUTAȚII GENETICE, AU UN MEDIU DISTRUS…peste CE or să mai stăpânească, ”ei”?! UN CIMITIR? Pentru că acolo se ajunge.
  E UN JOC, ÎN CARE TOATĂ LUMEA PIERDE, NIMENI NU CÂȘTIGĂ.
   
  NICOLAE BADIU: Asta gândește un om lucid și cu toate facultățile din zona spirituală ÎNTREGI și, mai mult decât atât – ca Dvs., dar ACOLO, la ei…probabil să se petrec niște mutații vecine cu NEBUNIA!
   
  FLORIN COLCEAG: Da, ei sunt niște MUTANȚI!
   
  NICOLAE BADIU: Și mă întreb: noi, cum putem să ne opunem, când NOI, NU ȘTIM MĂCAR SĂ NE ALEGE LIDERI!
   
  FLORIN COLCEAG: Ei, astat este! Evaluând BINE de-acum, nu cu ochii închiși.
  Pentru că, e foarte interesant, dar…statistic vorbind, pe statisticile medicale, există profesii în care procentul de oameni cu paranoia, este mult mai mare decât în alte domenii!
  Și, mai ales în profesii în care e foarte mult stresscum e profesia militară, cum e ”profesia”de politician, sau de om de afaceri.
   
  Dacă ei statisticile medicale, NU e greu! Vei constata că, cazurile de paranoia sunt de două ori mai numeroase decât în alte profesii!
  E firesc…e nivelul de stres, mult mai mare!
  Din cauza asta, oamenii trebuie să înțeleagă că NU ESTE UTIL SĂ-I LAȘI PE ALȚII SĂ GÂNDEASCĂ PENTRU TINE, ȘI DOAR SĂ DECIDĂ PE URMĂ, CE TREBUIE SĂ FACI TU!
   
  TREBUIE SĂ ÎNVEȚE SĂ GÂNDEASCĂ CU CAPUL PROPRIU!
   
  E FOARTE RISCANT să lași pe cineva cu tendințe de boli mintale, să conducă!
   

 12. Magda 10 iunie 2017 at 11:57

  NICOLAE BADIU: Aveți undeva, ați făcut o afirmație…”Doamne ferește să ajungă prostul la butoane!” laughing
  Dar, cum facem noi că, cei care ne urmăresc: cei mai mulți, nici n-au timp, pentru că preferă altceva…”alt spectacol”!
  Sau dacă ne urmăresc…NU sunt pregătiți să înțeleagă! Se uită și zic: ”ăștia vorbesc niște limbi străine, schimbă imediat telecomanda”; scris…la fel!
  Ce facem?
  Ce facem, că trebuie să luăm de la ei un vot! Scot în față pe cineva…iertați-mă, lungesc puțin!
  Avem români…s-a făcut un TOP 100, de curând…n-or fi toți 100 corect aleși, DAR 90 – CHIAR SUNT!
  Acolo sunt niște firme, sunt și niște interese comerciale în acordarea acestor premii.
  Știm treaba asta…
   
  Avem o serie de români care, iată…s-au cuplat!
  Dvs., sunteți membru al Clubului de la Roma, care n-are nicio treabă…am văzut apropos de teoria conspirației, vă plasează Clubul de la Roma lângă  Bilderberg care, nici măcar Bilderberg nu știu dacă are neapărat intenții rele (cutră ”mică”! Cine ți-a confirmat ție că Bilderbergii sunt fete mari, ai?!)
   
  Apoi, amestecă cu masoneria despre care România nu prea se cunoaște mai nimic și cu ce se mănâncă povestea asta…e tot o nebunie!
  Suntem rătăciți!
   
  FLORIN COLCEAG: Eu pot să vă spun un singur lucru: ÎN CLUBUL DE LA ROMA, SE AFLĂ APROAPE TOȚI PREMIANȚII NOBEL…dacă nu chiar toți și, cel puțin asta este partea de atractivitate.
  El a fost inițial structurat, ca să definească viitorul umanității, și să atragă atenția asupra pericolului emergent.
  Între timp, au apărut foarte multe influențe dar, încă prestigiul științific al Clubului, rămâne viu, însă…într-adevăr, influențele din partea politicului, a economicului, SE RESIMT!
   
  Nu vă pot spune despre celelalte formațiuni: Bilderberg sau masoneriile, pentru că nu am contact cu ei.
  Și, sper că totuși…LA NIVEL DE VÂRF, Clubul de la Roma să nu se compromită în momente dificile și să facă greșeli.
  Deși sunt oameni și din Marea Finanță în Clubul de la Roma…am văzut că Marea Finanță lucrează/are politicile proprii.
  Și din POLITIC iarăși, care au politici proprii.
  N-aș putea în clipa de față să vă dau o predicție clară, despre ce se întâmplă!
   
  (Cu toată STIMA pentru Prof.Florian Colceag: cred, de fapt sint SIGURĂ că mulți se leapădă (prostește) de personalitatea Dvs.marcantă, de cunoștințele Dvs.vaste, profunde, datorită POLITICULUI care-i și el pe-acolo, dar, mai ales din pricina reprezentantului Marii Finanțe care vă este și președinte – JIVINA SUPREMĂ  de MUGUR ISĂRESCU!
  Scăpați, înlăturați personajul ăsta MALEFIC, alături de cei care mânjesc, întinează nepermis prin prezența lor, Clubul de la Roma!
  El a fost PIUA-ÎNTÂI de la începuturi de ”democrație”, cu ILIESCU, apoi cu toți președinții, dar mai ales cu BĂSESCU!
  Același lucru l-a pățit/pățește și DAN PURIC…din pricina uscăturilor din Club!)
   

 13. Magda 10 iunie 2017 at 12:02

  NICOLAE BADIU: Mă gândeam la pârghii de acțiune…adică, avem românii noștri acolo, care se întâlnesc și care iau contact cu marile planuri…nu total, nu direct, sigur nu poți știi totul, niciodată!
  Dar, sunt mult mai aprope de zona fierbinte, de bordul planetar!
   
  FLORIN COLCEAG: Unii!
   
  NICOLAE BADIU: Unii! Și când vin în țară și îi văd p-ăștia pe-aici, iertați-mă…acuma mă duc în zona gazetărească! Îți vine, nu știu, să capeți niște arme cu care să-i iei de gât și să le dai niște șuturi în fund, să-i dai pe-un tobogan PE TOȚI așa…PE ECRANE, să-i vedem cum pleacă și lasă loc, celor care trebuie să se ocupe de țara asta! (10 Aici ai fost în asentimentul meu…TOTAL!)
   
  FLORIN COLCEAG: Deja începem să VEDEM! Începem să vedem, dar încă nu începem să vedem o DREPTATE! E doar, cum să spun – un exercițiu al puterii.
  Vă dau un exemplu foarte clar: vin marii corupți, pe care-i judecă tribunalul nu știu care și îi condamnă la 5 ani de închisoare. Bun?
  Ei au manevrat și-au furat zeci de milioane sau sute de milioane de euro, iar pedepsele-astea sunt egale cu ale vameșilor din nordul țării, care sunt GRANIȚĂ cu Ucraina sau Moldova, și care au fost virusați de către președintele Băsescu, cu nume direct…care, l-a acuzațiile U.E., a vrut să arate că noi nu mai avem corupție la graniță și, le-a trimis niște securiști de serviciu care le-a spus clar: ”bă, dacă voi nu luați, vă dăm afară!” Și-acuma, ei sunt puși în situația de a face tot 5 ani de închisoare.  
   
  Și asta vă spun, pentru că, chiar cunosc cazuri, mai ales că, pe granița asta de care vă spun, cu românii din afară și românii din înăuntru, TRADIȚIONAL, era să facă schimburi de daruri = erau NEAMURI!
  Și-atunci, mergeau la vameș și dădeau cadouri pentru vărul de dincolo, pentru mătușa de dincolo, și ăștia luau, și dau!
  E tradiția locului.
   
  Sucevenii spre exemplu, sunt extrem de darnici!
  Ei au învățat să lucreze cooperant, să se ajute unii pe alții.
  Și la fel sunt și cei din Nordul Bucovinei, sunt și cei din Țara Moților…deci, ei au lucrat pe tradiția lor!
  Și când vezi că vine nu știu care fost ministru care lua 10% sau 20% șpagă din contracte, da?
  Și are 5 ani de închisoare, și un vameș căruia i s-a ordonat să facă chestia asta de către unul pus de către servicii ca să se supună comenzii lui Băsescu, te întrebi un pic, ce face Justiția română, cât de adânc a investigat problema, ȘI UNDE S-AU DUS TOȚI BANII ĂȘTIA STRÂNȘI PE PIRAMIDA CORUPȚIEI…LA CARE VÂRF S-A OPRIT?!
  Se joacă-acuma alba-neagra, cu tot felul de chestii mărunte, dar de fapt, lucrurile sunt mult mai grave și, SUNT PÂNĂ LA URMĂ…LA COMANDA UNORA SAU ALTORA!
  Dar noi, trebuie să fim cu ochii deschiși și cu mintea trează!
   
  NICOLAE BADIU: Chiar credeți că structurile care se ocupă de culegere de informații, ajutând procurorii să obțină PROBE, SUNT CHIAR AȘA ELE ROMÂNEȘTI (tare!) ȘI SE BAZEAZĂ PE O LOGISTICĂ ROMÂNEASCĂ PURĂ, când noi…NE VEDEM CÂT DE SĂRACI, CÂT DE NEPUTINCIOȘI SUNTEM!
   

 14. Magda 10 iunie 2017 at 12:09

  FLORIN COLCEAG: NU! Evident, sunt finanțați și EXTERN, nu numai din Bugetul de Stat….
   
  NICOLAE BADIU: Atunci, CONTEAZĂ foarte mult interesul acelora care…FINANȚEAZĂ, care SPRIJINĂ!
   
  FLORIN COLCEAG: Sigur! INTRĂ AICEA, CA-NTR-UN SAT FĂRĂ CÂINI, PENTRU CĂ ROMÂNII SE TEM!
  Ei cred că trece APA, și ei rămân….NU RĂMÂN!
  În momentul de față, avem peste 5 milioane de români care au plecat din țară și pleacă tineretul!
  PLEACĂ, PENTRU CĂ NU MAI AU ÎNCREDERE CĂ SE VA ÎNTÂMPLA CEVA BUN AICEA!
  Că vom porni pe inovare tehnologică, o nouă industrie, că vom pune mediul la punct, că vom scăpa de corupție….CORUPȚIA este băgată EXTREM DE ADÂNC ÎN APARATUL DE STAT!
  Extrem de adânc, până la nivelul ministerelor, funcționarilor ministerial care au învățat să i-a șpagă ”DECENT” și SUB MÂNA LEGII, făcând tot soiul de mici firme care, EXAMINEAZĂ pe bani mulți, DAU HÂRTII pe bani mulți….
   
  NICOLAE BADIU: Domnule Profesor, din păcate eu, uneori mă gândesc că, în cazul de față stăm de vorbă și, cei care ne urmăresc, ce facem noi este ca un sedativ, un tranchilizant pe care îl folosim, ne hrănim spiritual, pentru a traversa această vreme încărcată de NENOROCIRI….că, în fapt, nu știu practic, în ce măsură putem fi noi un bulgăraș pe care să-l învârtim într-o zăpadă și să ajungem la O MASĂ CRITICĂ, peste 1000 de ani….
   
  FLORIN COLCEAG: Să vă dau un răspuns…
   
  NICOLAE BADIU: Vă rog!
   
  FLORIN COLCEAG: E-o poveste pe care mi-a spus-o un prieten foarte drag, și pe care o transmit mai departe: spune POVESTEA că, la un moment dat, era un COLIBRI mic care trăia într-o pădure mare.
  Și, datorită unor factori imprevizibili, pădurea a luat foc!
  Și toate ființele din pădurea-aia, au luat-o la fugă…DAR EI, NU PUTEAU TRĂI DECÂT ÎN PĂDURE!
  Au plecat! ”Ne mănâncă incendiul!”
  Doar un COLIBRI MIC, cu un cioc mic, se ducea pân la râu, lua o picătură de apă, se ducea deasupra focului și-o vărsa peste foc…și IAR se ducea, și IAR se ÎNTORCEA, printre flăcări!
  La un moment dat, a trecut un vultur pe-acolo și l-a întrebat: ”Ce faci nebunule? Pleacă de-aici că o să te ardă focul! ”
  La care colibriul a spus: ”Eu, îmi fac PARTEA MEA!”
   
  SĂ-ȘI FACĂ FIECARE ROMÂN PARTEA LUI, ȘI-ATUNCEA, PUTEM TRECE ȘI ACEASTĂ PERIOADĂ DE PERICOLE!
   NICOLAE BADIU: Dvs., sunteți maestru în pedagogie! N-avem timp acum să dezvoltăm preocupările vis-a –vis de generozitatea cu care oferiți tinerilor dotați prin instituția creată, șamd…învățături deosebite!
  Și, apropos de metode didactice: CE METODE SĂ GĂSIM DOMNULE PROFESOR, PENTRU A DEȘTEPTA ROMÂNIA CARE, ARE UN IMN DE DEȘTEPTARE care e pus așa, în batjocură!
   
  FLORIN COLCEAG: Da…România, trebuie să i-a exemplu din natură!
  Dacă te uiți la un stol de grauri, vei constata că zboară atât de coordonat, niciodată n-o să vezi o pasăre căzută din Cer, dintr-un stol de păsări! De ce? Pentru că fiecare pasăre, se uită la vecinele ei și când vede că una slăbește ritmul, are dificultăți, N-O LASĂ DE IZBELIȘTE, O AJUTĂ!
   
  ESTE SINGURA LECȚIE PE CARE TREBUI S-O ÎNVEȚE TOȚI OAMENII!
   
  Nu să se uite DEPARTE…să se uite la vecini, la cei de lângă ei, apropiați!
  Să nu se privească cu indiferență la ce se întâmplă!
   
  NICOLAE BADIU: Ni s-a Indus, mai mult decât proverbul ăla dinainte de 89 cu ”să moară capra vecinului”! Au apărut tehnici noi!

 15. Magda 11 iunie 2017 at 17:33

  NICOLAE BADIU: Ni s-a indus, mai mult decât proverbul ăla dinainte de 89 cu ”să moară capra vecinului”!
  Au apărut tehnici noi! Ni s-au indus stări de invidie față de vecini…o rătăcire, la nivelul la care, profesorul Colceag spre exemplu, vin și descopăr că stă într-o suprafață, nu știu, să măsor acuma…
   
  FLORIN COLCEAG: Dar nu trebuie, n-ai nevoie de mai mult!
   
  NICOLAE BADIU: Stați puțin! În cazul în care aveți un pian, cadou făcut…nu e ca o moștenire, printr-o întâmplare ciudată! Și, cine se uită și v-ascultă, nu! Dar am auzit și am văzut un comentariu care m-a deranjat enorm! Și-așa, mă cam supără ce văd în jur…d-aia caut să vorbesc cu un om ca Dvs.!
  Eu vin ÎNFOMETAT la Dvs., să pot face față mai departe, să merg pe drumul ăsta și ca mine sunt mulți (din fericire laughing !
   
  Și-am văzut…repet, încheind imediat paranteza, un comentariu, pe un site, zice ”Da, tu profesore, de ce iei atâția bani la copii în tabere? Te vaiți că n-ai, că nu știu ce! ”
  Ce să spun? Asta nu mai e zona simplă, ignoranța nu mă ajută să pun ca epitet în dreptul unui astfel de cetățean!
  Ăla-i rătăcit total!
  Și există oameni de genul ăsta!
  M-a durut enorm, nu știu dacă știți….
   
  FLORIN COLCEAG: Sigur că există, întotdeauna există! Casa asta, așa mică cum e…e mai mult decât suficientă pentru noi, n-avem nevoie decât de un acoperiș, de o strachină și de-o lingură ca să putem trăi decent!
  NU iau bani din tabere, nu eu mă ocup de tabere…așa!
   
  NICOLAE BADIU: Dar, nu-i firesc să se plătească o școlarizare?
   
  FLORIN COLCEAG: Într-adevăr, toate costă – chiriile costă, impozitele costă, întotdeauna există prețul! Pentru ce? Salarii, costă…toate acestea-s legale! Însă, ce vă pot spune este că, și casa asta a crescut tot pe cooperare.
  A crescut ca o Biserică. Au venit prietenii și ne-au ajutat! Și, ne-am plătit în timp la ei…n-am făcut împrumuturi!
   
  NICOLAE BADIU: Vă cam dați mare când îi spuneți CASĂ, eu i-aș spune CĂSUȚĂ!
   
  FLORIN COLCEAG: Căsuță…dar ea e palatul nostru! E cuibul nostru de fericire, și este bine că e aicea…
   
  NICOLAE BADIU: Am vorbit despre religie ca, știți, ortodocșii cu fața iconostasului, cu Altarul în față, dar mai sunt creștini și neoprotestanți, care n-au altar…se pot ruga oriunde-n câmp!
  Dvs., sunteți un creștin total care vă rugați oriunde!
   
  (Iar o COMITE bădie ăsta! Cum împarte el creștinii: ortodocșii se roagă ”numai” în fața Altarului, iar neoprotestanții, ȘI pe câmp…adică ortodocșii sunt LIMITAȚI, iar neoprotestanții sunt superiori ortodocșilor, pentru că-s NELIMITAȚI de loc!
  Iar pe professor îl tămâiază bine, spunându-i că-i un creștin total…când numai sfântul poate fi TOTAL, după spusele marelui Petre Țuțea!
  Se probează aceleași stereotipii emise de mulți ortodocși cum că ”eu mă rog în sinea mea”, ”avem Același Dumnezeu, toți” (cu toate că NU! Pentru că unii se substituie Celui De Sus, cum face Papa, crezându-se înlocuitorul Lui, iar alții, nu au fost decât oameni cu viață spirituală îmbunătățită, înșelați sau nu în  gândire, ”profețire”, fiind ”îndumnezeiți” DOAR de discipolii lor, creîndu-și astfel idolul, după mintea și patimile lor…Budha, Allah, Mohamed,etc );
  Mai auzi ”nu trebuie să-i spun ăluia (adică preotului) păcatele” sau  ”nu țin post, pentru că nu-i păcat ce bagi în gură….”, și alte asemenea….cu toate că, va veni vremea (de nu a și venit) când va trebui să fugi din Biserică, din pricina inovaților  (împreună-rugăciunea de-a valma cu cei de alte credințe, știind că dumnezeii oamenilor-s idoli, până la ”dezlegare” AIUREA la mâncat pește în unele zile de Miercuri și Vineri, cum n-a dat nici măcar Patriarhul Roșu!
  Așa face Patriarhul ăsta școlit prin alte zări, învățând să cânte pe la/pentru alte MESE, inclusiv în privința ciuntirii ori schimbării Adevărului de Credință, ceea ce v-a fi dus la închinarea în fața altui duh (a urâciunii pustiirii), nu în Cel al Adevărului, care va fi gonit, chiar de către ”bine-credincioșii” creștini…datorită prostirii de către mai-marii lor! )
   
  FLORIN COLCEAG: Dumnezeu e peste tot! Cum îi zicem noi…ce religie? Ce dogmă? Asta este o chestie culturală! Respect fiecare cult în parte, pentru că toate au dus la o organizare a oamenilor.
  Eu am făcut, mai puțin instinctual, mai puțin agresiv și-i ajut să trăiască împreună!
  Dar, cum să spun…Dumnezeu este universal! Indiferent cum l-au chemat diverși, e aceeași entitate!

 16. Magda 11 iunie 2017 at 17:38

  NICOLAE BADIU: Și eu zic la fel….cică ”așa a vrut Dumnezeu, Alah, Budha sau ce-o-ți mai vrea! Pentru că iată, oamenii sunt atât de abili în a dezvolta răul din ei, parte nu foarte pozitivă, încât, și în zona religiilor, s-au bătut pentru o a instituționaliza!
  Că, de-aici tot necazul…noi îl vrem pe Alah, noi îl avem p-ăla, noi, regula asta, voi, regula asta…noi șefii ăștia, voi – șefii voștri, voi, banii voștri, noi, banii noștri, șamd…e un prăpăd!
   
  (Coane Bădică! A venit Hristos să restaureze firea căzută, a fost Cincizecimea unde, fiecare a plecat înapoi pe pământurile lui dumirit în chestiunile de credință, DAR… s-au smintit și întors la cele mai dinaintea lor, precum câinele, la vărsătură!
  Iar tu, și alții…vreți cu tot dinadinsul ca, pentru o pace mincinoasă, iluzorie, să-i uniți sub același standard?!
  Nu se poate!
  PENTRU CĂ, FIECARE SE ÎNCHINĂ LA ALT DUMNEZEU!
  DACĂ S-AR FI ÎNCHINAT ACELUIAȘI DUMNEZEU – CEL CUNOSCUT/REVELAT LA CINCIZECIME, ATUNCI…DA, PUTEAI SĂ AFIRMI CĂ SE ÎNCHINĂ TOȚI, ȘI FIECARE-N PARTE… ACELUIAȘI!)
   
  FLORIN COLCEAG: Știți ce se întâmplă? Orice pasăre, dacă nu dă din aripi, NU SE RIDICĂ!
  În momentul în care, nu mai dă din aripi și se ceartă cu altă pasăre în zbor, pică amândouă!
  Și asta trebuie să înțelegem cu toții că, noi ne prăbușim acuma din cauza acestor diferende ”minore”, și lipsa noastră de înțelegere!
  În loc să includem, excludem…
  În loc să ajutăm, să fim altruiști, suntem egoiști…
  Soluția este, exact întoarcerea săgeții cu vârful în partea cealaltă!
  Altfel, nu ne mai ajută nici pe noi natura!
   
  NICOLAE BADIU: Nu cumva trăim un nou episod, NOE? În care se pune – metaforic vorbind – de  o altă barcă, în care se sună unul pe altul ca să se urce în barca-aia?
   
  FLORIN COLCEAG: Noi îl trăim demult…nu e de-acuma! Vă dau și niște argumente clare: la momentul actual, 70% din populația Franței, de origine franceză, nu pun arabii, indienii și alte etnii care au emigrat, deci francezii nativi, provin 30% dintre francezii ”în viață” de la Revoluția Franceză, când s-a răsturnat monarhia.
  E un permanent proces de selecție pe care societatea, natura, îl fac cu specia umană, și e un lucru pe care îl putem constata, dar nu-l putem influența.
   
  În clipa de față, natura ne selectează!
  (Natura și/sau cei din spatele cortinei care, tot UMBLĂ să schimbe NATURA, provocând mutații severe, de la natural la superficial, artificial, folosindu-se de supra-natural?!)
   
  O fi și un dezastru ca Potopul lui Noe, ca să rămână cei puțini din care să se poată produce o umanitate mai bună…n-ar fi de mirare! Noi am mai trecut prin așa ceva!
   
  NICOLAE BADIU: DA, dar pe mine mă cam sperie treaba asta, domn professor! Pentru că, în planul substanței, fizic…vedeți că-s mai puternici cei care n-au minte așa de multă…și nu-s preocupați prea mult vis-à-vis de CE și CUM e-n jur…
   
   
   

 17. Magda 11 iunie 2017 at 17:41

  FLORIN COLCEAG: Păi, să știți…slăbiciunea minții e mult mai mare și dezechilibrantă, decât puterea pe care o au unii și alții…
   
  NICOLAE BADIU: Desigur! Și problemele de cord, plus toate celelalte organe se îmbolnăvesc mai abitir, ca să zic așa…
   
  FLORIN COLCEAG: Sigur!
   
  NICOLAE BADIU: Păi, și-atuncea ce facem? Să ne consolăm cu gândul că există totuși o selecție în zona asta a spiritualității?
   
  FLORIN COLCEAG: Este în mod evident că, cei care n-au spiritualitate…AU MULT STRES!
  (hmm…cei mai mulți care n-au spiritualitate, io zic că dimpotrivă – AU MINTEA ODIHNITĂ și CHIMIRUL PLIN!)
  N-au înțelegere, au și mai mult stress!
  STRESUL ÎI ELIMINĂ!
   
  În momentul actual, peste 40% din populația europeană, ARE TUMORI!
  Tumorile apar pe fond de stress.
  Deci, sunt mecanisme în care natura ne selectează: ai furat, nu mai dormi liniștit!
  Și, după o vreme, te atacă și te prăbușești, iar banii ăia pe care i-ai furat, nu ți-ajută la nimic!
   
  Ai fost un om care toată viața te-ai devotat altora, echilibrului mediului, echilibrului societății, valorificării pozitive a culturii, șamd…e foarte interesant, a existat până nu demult un chinez, care-a murit la vârsta de 340 și ceva de ani.
  Unii zic că ar fi fost 350 și ceva de ani…și, pe care, bătrânii locului l-au văzut la fel de bâtrân.
  Omul ăsta a fost un om înțelept, surâzător, ajutător, a avut un suflet liniștit!
  Era un om cu spiritualitate, pe el nu l-a influențat stresul, pentru că nu l-a căpătat.
   
  NICOLAE BADIU: Cum găsim căile prin labirintul ăsta, spre bucurie? Pentru că, din ce în ce ni se îngustează culoarele și ajungem din ce în ce mai greu să trăim ceea ce îi spunem bucurie, ni se estompează elanul spre emoții, numai plângem decât eventual de o durere fizică, nu ne mai bucurăm decât de răul altuia…ce facem?
   
  FLORIN COLCEAG: Răspunsul este foarte simplu. Învață să vezi calitățile altora, nu defectele lor, ai o floare înflorită, bucură-te că a înflorit, ai o rază de soare, bucură-te de soare, învață să te bucuri cu fiecare prilej, în fiecare secundă a vieții tale. Asta este tot.
   
  NICOLAE BADIU: Și să trecem cât mai repede peste atacurile negative…
   
  FLORIN COLCEAG: Sigur! Atacurile negative te consumă, te mănâncă… De pildă, media, în momentul actual nu dă decât toate mizeriile… a mai fost arestat ăla, nu știu care e în pușcărie, accidente, crime, violuri, etc…de fapt, mărește nivelul de stress.
  ESTE TOT UNA DINTRE POLITICILE DE SLĂBIRE A UNUI NEAM.
   
  Mai întrebați oameni buni pe bătrânii care au trăit uitându-se la stele și văzându-le noaptea…nu era cerul acoperit de smog.
  Și veți vedea că se poate trăi într-o bună relație, și cu noi, și cu natura. E singura soluție, altfel natura ne elimină, pentru că nu suntem corespunzători scopului naturii. Noi, omenirea…avem un rol pe pământul ăsta.

 18. Magda 12 iunie 2017 at 14:30

  NICOLAE BADIU: V-ați gândit la o reînspiritualizare? Elimin din start reîncarnarea în ceea ce mă privește, mi-e jenă să vă întreb ceva pe subiectul ăsta dacă eu din start, nu pot să…
   
  FLORIN COLCEAG: Se fac studii în momentul ăsta, eu sunt om de știință, vă pot vorbi despre știință.
  Există programul pornit de la M.I.T. de către Roger Nelson, și care acuma are déjà vechime mare,  care se cheamă GLOBAL CONSENSUS PROJECT, Proiectul Conștiinței Globaleîn care se măsoară, în momentele de aliniere a conștiințelor oamenilor, care sunt variațiile factorilor de mediu: presiune atmosferică, gravitație, viteza vântului, etc….sunt un număr!
   
  Și se constată că atunci când oamenii se gândesc TOȚI la același obiectiv, și au fost astfel de momente.
  Spre exemplu, când s-a bombardat Bagdadul, toată lumea, omenirea…era cu ochii pe bombardarea Bagdadului.
  Atunci se întâmplă astfel de manifestări, ceea ce demonstrează că există subconștientul colectiv.
  Și acest subconștient colectiv care există, de fapt, păstrează și petternurile noastre de gândire, că de fapt noi murim odată cu pământul, pentru că altfel, noi ne mai schimbăm trupul din timp în timp…dar avem o funcționalitate în sistem. (hahaha….adică susține reîncarnarea?! Ce păcat!)
   
  Noi existăm ca s-ajutăm sistemul, nu ca să-l consumăm.
   
  NICOLAE BADIU: Dincolo de pământ, dincolo de noi ca ființe cerești, pierdem de cele mai multe ori din vedere faptul că noi facem parte dintr-un sistem galactic…mă refer la ceea ce putem vedea noi, cu ochiul nostru!  
  Dar ce-o fi dincolo, de n-am văzut!
  Suntem într-o interdependență!
  Eu sunt convins că Dvs., ca om de știință, aș fi curios să-mi spuneți dacă sare în aer una dintre planetele acestui sistem solar, oare nouă, ne va mai putea fi bine pe pământ?
   
  FLORIN COLCEAG: Nu. Cu siguranță, avem nivelele noastre de vibrație. Depinde de vibrațiile planetelor.
   
  NICOLAE BADIU: Deci, e un sistem întreg creat!
   
  FLORIN COLCEAG: Sistemul este extrem de complex, așa este. Este extrem de complex, dar acuma, studiile de astronomie arată…încercați pe YouTube, chiar vă sfătuiesc să dați pe niște imagini pe Webb-ul semantic al Universului!
  Veți vedea structuri de tip neuronal, în care punctele sunt galaxii, dar trebuie o anumită distanță față de obiectiv, ca să-ți dai seama cât e de complex acest Univers, și de fapt că noi toți suntem în contact, indifferent unde, și NU SUNTEM INDEPENDENȚI! (pam-pam!)
   
  Depindem, și contează foarte mult ce face fiecare…local, ce-i drept…dar contează!  
   NICOLAE BADIU: Și, în momentul în care conștientizăm măcar la nivelul la care am ajuns cu discuția acuma, pe tema asta, să ne mai ardă de războaie?
  Să ne mai ardă de lupte fizice? E
  Este o eliminare fizică pe pământ, între oameni?
   
  FLORIN COLCEAG: Asta este o bună întrebare. Noi, putem fi altfel. Putem fi mai buni, dacă dorim și urmăm acest ideal și mergem pe-această direcție, noi putem chiar să ne facem treaba pe pământul ăsta.
  PICĂTURA NOASTRĂ DE COLIBRI, A SPECIEI UMANE FAȚĂ DE ECOSISTEM, SĂ NE FACEM TREABA NOASTRĂ.

 19. Magda 12 iunie 2017 at 20:02

  NICOLAE BADIU: Măcar să luăm în seamă pe Iisus Hristos, conceptul pe care, inclusiv creștinii practicanți îl uită: de a iubi și a ierta!
   
  FLORIN COLCEAG: Da, sigur! Iubește, iartă, iartă greșelile altora, iubește pe aproapele tău, ok?  Și, nu uita că ești fiul lui Dumnezeu, că toată complexitatea Universului este în creierul tău, construit pe același pettern, deci poți face lucruri fabuloase, numai să vrei asta, să dorești asta, să nu te negi singur, și putem pune acuma, și conceptele budiste care înseamnă armonie, înseamnă detașare, înseamnă compasiune…dacă le punem împreună, vedem că avem atât de multe lucruri în comun cu Asia, că nu înțelegem de ce nu lucrăm împreună pentru salvarea planetei, salvare ecosistemului, da?
   
  Și, mai înțelegem și că, nu e este nevoie să piară miliarde de oameni ca să se restabilizeze, fiindcă avem exemplul câmpiei Serengeti în care, sute de specii lucrează împreună, și amprenta lor ecologică este zero = NU CONSUMĂ!
  Ce lasă una, e resursă pentru alta.  
  Deșeul uneia, e resursă pentru alta.
  Și pot trăi foarte bine împreună.
   
  NICOLAE BADIU: Un venerabil pastor creștin, se apropie de 90 de ani, l-am cunoscut personal, îmi mărturisea că, într-o biserică neo-protestantă, predica la un moment dat…cu stupefacție a constatat el târziu, călătorind – ceea ce occidentalii promovează și legiferează, se referea la homosexualitate, la căsătoria dintre homosexuali, la libertate cumpărării de droguri, ceea ce s-a și întâmplat de curând, asiaticii, îi condamnă la moarte!
   
  Și el, ca un creștin-pastor care predica într-o biserică creștină, punea la zid aceste lucruri în lumea occidentală care se laudă cu creștinism, dezvoltare…șamd…
   
  FLORIN COLCEAG: Homosexualitatea este frecventă la speciile de mamifere.
  Au dreptul să se înmulțească, numai liderii alfa.
  Cei care nu se pot înmulți, se condamnă la moarte genetică, nu-și transmit mai departe urmașii.
  Și e mai simplu!
   
  NICOLAE BADIU: Prin abstinență, să-nțeleg…
   
  FLORIN COLCEAG: DA, prin abstinență sau prin relații homosexuale între masculi.
   
  NICOLAE BADIU: DA, dar acuma ne obligă să-i acceptăm…avem vecini, familii, cutare…adică, nu știu!
   
  FLORIN COLCEAG: Problema e că NOI, PRETINDEM CĂ SUNTEM MAI MULT DECÂT ANIMALELE! 04
  (Deci, toți cu orientări PE INVERS, nu sunt masculi alfa…TARE!!!!)
   
  Că avem o deschidere mai mare, că suntem mai înțelepți, că suntem mai inteligenți…cu toate că, e îndoielnică această pretenție.
  De multe ori, nu suntem mai buni decât haitele de câini, mai ales în campaniile electorale unde, partidele politice se ceartă IDENTIC…pe același pettern cu haitele de câini care SE MUȘCĂ pentru dominarea teritoriului.

  Reiau ideea: DACĂ SEC.21 NU VA FI SPIRITIUAL, NU VA MAI FI DELOC!
   
  Noi ne aflăm exact la începutul acestei mari probleme.
   
  NICOLAE BADIU: Putem rezuma, în ceea ce privește România faptul că, trebuie să ne pliem pe natură, atâta timp cât vom fi împotriva naturii, ne grăbim să dispărem….
   
  FLORIN COLCEAG: Înțelepciunea străbună, pe credința în bine și să urmăm tradițiile noastre creștine, pe care nu le pun împreună cu sistemul bisericesc!
  Biserica la început, a fost în pădure!
  Biserica, pe vremea Sf.Andrei, nu era într-o clădire somptuoasă! Era în pădure…oamenii învățaseră respectul pentru natură.
   
  (Eu NU cred că ÎNVĂȚASERĂ respectul pentru natură…mai degrabă LI SE PĂREA FIRESC SĂ RESPECTE MEDIUL NATURAL în care se născuseră, pentru că el le asigura toate cele de trebuință!
  Apoi,  odată cu tehnologizarea, industrializarea…au găsit astfel ”nașul” Naturii care, uneori li se împotrivea în darea roadele scontate, alteori îi obosea în așteptare, omul dorind să sară etapele normale de creștere și transformare al plantelor, de la naștere (primăvara) și până la moarte (iarna), și-atunci, pentru satisfacerea nevoilor egoiste, de apariție în orice anotimp a roadelor pământului, fără răgazul pentru regenerare, s-au ars treptele normale de evoluție de la mic, la mediu, apoi spre mare!)
   

 20. Magda 13 iunie 2017 at 13:56

  NICOLAE BADIU: E frumos, e minunat, nu toți sunt ALEȘI….și pe Iisus Hristos, l-am mai pomenit odată! Parcă spunea că El vorbește, dar nu toți o să-L înțeleagă…și nu pentru toți a venit! Probabil că trebuie să ne asumăm acest lucru.
   
  FLORIN COLCEAG: Aveți dreptate. Care are urechi să audă, să-nțeleagă…și cei care au ochi, să vadă!
   
  NICOLAE BADIU: Și, apropos de democrație, eu, sincer nu văd cum să propulsăm pe cei care să legifereze pacea, ordinea și energia pozitivă în România?
   
  FLORIN COLCEAG: PRIN REȚEAUA PROFESIONALĂ. Profesioniștii trebuie să-și dea mâna, să se cunoască, să conlucreze pentru ridicarea României. Numai printr-o rețea profesională de colaborare, pentru că avem oameni care POT, oameni care ȘTIU, oameni care SE PRICEP la CEVA și, atunci pot pune niște strategii înțelepte.
   
  NICOLAE BADIU: Să prindem curaj, să ne implicăm, să ieșim în Cetate, în Piața Mare.  
   
  FLORIN COLCEAG: Absolut! Devenim cetățeni, nu mai suntem popor diferențiat.
   
  NICOLAE BADIU: Știți că, academicianul Gheorghe Păun, militează pentru niște articole, mai nou…în serie, scrise de SOCIETATEA FĂRĂ DE PARTIDE.
   
  FLORIN COLCEAG: Societatea civilă, trebuie să pună mână la mână pentru evidențierea soluțiilor.
  Dar oamenii trebuie să priceapă și să acționeze, că ESTE ANORMAL SĂ VINĂ CINEVA SĂ-ȚI DICTEZE ȚIE, CĂ DIN CLIPA ASTA EȘTI ȘOMER, PENTRU CĂ A LUAT PENTRU TINE HOTĂRÂREA CINEVA, CARE-I VENIT DE PE ALTĂ PLANETĂ, CARE SE CHEAMĂ MULTI-NAȚIONALA NU ȘTIU CARE SAU FONDUL MONETAR INTERNAȚIONAL, ȘI JUMĂTATE DIN ORAȘ TRĂIEȘTE DE PE URMA UNEI INDUSTRII ȘI JUMĂTATE DIN ORAȘ, NU VA AVEA CE PUNE PE MASĂ COPIILOR, ȘI TU SĂ STAI PASIV ȘI SĂ TE GÂNDEȘTI CĂ AȘA A VRUT DUMNEZEU!
   
  NU așa a vrut Dumnezeu! LAȘITATEA și FRICA OAMENILOR, pentru că au ACCEPTAT!
   
  NICOLAE BADIU: Dvs., vă adresați acuma, în mod normal, firesc… guvernanților!
  Dar guvernanții, nu au chef să asculte așa-ceva!
   
  FLORIN COLCEAG: GUVERNANȚII SUNT EXPRESIA POPORULUI! (nu sunt de acord nici 50%)
   
  NICOLAE BADIU: Hmmm….dar poporul este manipulat, d-le profesor!
   
   
  FLORIN COLCEAG: Da, popor manipulat, dar și ei sunt manipulați!
  În momentul în care schimbi un guvern cu 70 de oameni de pe stradă, și-i pui pe-ăia în locul ălora care fac la fel…e în cultura noastră și hoția și șmecheria și minciuna!
   
  (Iar GENERALIZEAZĂ! hoția, șmecheria și minciuna, au fost ”învățate”/deprinse de pe vremea comunismului! De cele trei, te despăduchezi IMEDIAT – PRIN EXEMPLUL DAT DE SUS, DE LA CEI CARE CONDUC… PRIN LEGISLATIV, APLICAT NEPĂRTINITOR….și babei Rada, și lui Adrian – copilul ”minune”, și BOUREAN-ului! )
   
  Noi, trebuie să ne curățăm un pic!
  Noi, pe noi…dacă vrem să o ducem mai bine!
  Să ne uităm în oglinda propriului suflet, și să spunem, ”stai domne, n-am făcut bine! Trebuie să fac altfel”
   
  NICOLAE BADIU: Vă rog să găsiți formula prin care să fiți Dvs.și cei de teapa Dvs., care să manipuleze poporul.
   
  FLORIN COLCEAG: Nu, nu trebuie manipulat, trebuie CONVINS.
  Formula am dat-o….deocamdată, trebuie să citească Constituția cetățenească – este primul document, prin care se poate reclădi o țară!
   
  NICOLAE BADIU: E greu…oamenii abia citesc 10 rânduri. Nici din alea nu înțeleg mare lucru.
   
  FLORIN COLCEAG: Atunci, să ne străduim mai mult. Să reclădești o țară, e greu!
  Și n-o s-o reclădească NIMENI pentru noi, dacă n-o facem singuri!
   
  NICOLAE BADIU: Trăim încă în țara în care ne vâjâie în cap și-acum ”Te uiți și câștigi!”
   
   
  FLORIN COLCEAG: Atunci, or să râdă strâmb și or să se uite la dezastre, dacă nu folosesc ultimele momente în care mai putem face ceva. Iar mai târziu, va fi regretful târziu și nu va mai avea niciun fel de consecințe.  
   
  NICOLAE BADIU: Dar trăiți împăcat că sunteți un om ieșit în Piața Mare, v-ați strigat nu păsul, ci cu patos le-ați strigat semenilor pe care-i iubiți, ce trebuie să facă…
   
  FLORIN COLCEAG: Nu, nu…le-am dat soluții! EU AM FĂCUT ARHITECTURA, CONSTRUCTORII SUNT OAMENII!
  Dacă pun la punct și se-apucă de treabă, pe plan architectonic, e societate!
  Dacă nu, iese o grămadă de bordeie împrăștiate care n-au niciun rost…
   
  NICOLAE BADIU: Îmi vine în minte FORMULA SUCCESULUI = CUNOȘTINȚE x ACȚIUNE!
   Valorarea unui succes este egal cu…eu cred în formula asta.
  Poți avea cunoștințe, cât de multe…dacă acțiunea este zero, rezultatul, în matematică este tot ZERO!
   
  FLORIN COLCEAG: E correct!
   
  NICOLAE BADIU: Asta deci, cerem oamenilor!
  Oameni buni, cunoștințe…aveți, n-aveți, DAR apăsați pe acțiune!
   
  Sfârșit.

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.