În discuție: „România lui Florin Colceag”

0
(0)

Documentarul, „România lui Florin Colceag” a fost sugerat prin intermediul “Interacțiunii” din partea de sus a paginii (mulțumesc pentru sugestie, mai aștept… ?)… Reprezintă o provocare a gândirii asupra realităților societății umane în general, dar și o analiză a dramei actuale a unei Românii guvernate de interese meschine, mărunte, fără viziune și anvergură!

Lumea se schimbă și e într-un mare examen. Pentru că noi am derulat niște algoritmi de gândire, de simțire și de trăire până la epuizare. Iar acuma, suntem în contradicție cu ceea ce facem. Ca să fiu un pic mai explicit: specia umană a fost singura care a reușit în competiția dintre hominide datorită faptului că a știut să colaboreze în interior și [membrii ei] au putut să-și explice mai bine, mai articulat, unii altora, intențiile și viziunea. În momentul în care asta s-a făcut, s-a făcut de la om la om, de la suflet la suflet… Noi în momentul actual n-o mai facem de la suflet la suflet, [o] facem pe Internet, într-un limbaj simplificat de treizeci de cuvinte, în care nu mai contează persoana din fața ta, ce trăiește, ce simte…

Am avut epoca cărții, în care fiecare cititor încerca să intre în pantofii scriitorului, să înțeleagă cum gândește acel om, a fost o perioadă în care oamenii s-au apropiat unii de alții. În mod paradoxal, odată cu epoca Internetului, oamenii se depărtează unii de alții, deși comunică mai mult… Pentru că nu-și mai simt sufletele…

Repercursiunile sunt imediate, la adresa mediului social și a mediului natural. Mediul social – în clipa de față – este foarte alienat, e înstrăinat de mediul natural, mediul natural reprezintă ceva foarte…, noi am făcut o societate,… am reușit să facem o societate foarte artificială și ne adaptăm foarte greu la ea. Am deseori discuții cu părinții care-mi spun: „Copilul meu trebuie să-nvețe să trăiască în această societate.” „Nu, doamnă, copilul dumitale trebuie să-nvețe să schimbe societatea, s-o facă mai bună! Investește în asta!

(…)

Noi în clipa de față, dacă nu reușim să trecem de nivelul ăsta de competiție, toate resursele pe care le avem sunt în zadar. Nu mai folosesc la nimic. Să iau, de exemplu, România… Noi încă ne luptăm unii cu alții, cu multă ardoare, în loc să ne strângem în jurul unor programe și proiecte care să salveze națiunea, să salveze populația, cultura… Ne uităm la popoarele care avansează în perioada asta… Sunt popoare la care cooperarea este o normă. Unde se duc, inclusiv în războaiele astea, cei care colaborează, reușesc! bun. Avem în clipa de față un război multipolar, pe toate căile. Nu putem considera desenele animate ca fiin armă de război? Ba da! Pentru că influențează gândirea copilului mic, în așa fel încât, mai târziu, el nu poate să-și mai depășească limitele impuse. Când ajunge un popor, de pildă, să producă non-cultură, anti-cultură și care se duce către etape de vârstă timpurii, din clipa aia, populația respectivă își pierde cultura ei clasică și ajunge să fie subordonată unei non-culturi. „Dezbină și stăpânește!”. Ajung să cucerească fără arme, doar cu manipularea imaginii

Mai trebuie subliniat că e acest video trebuie urmărit?

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

57 thoughts on “În discuție: „România lui Florin Colceag”

  1. Magda 24 mai 2017 at 12:25

    JOCURI DE PUTERE cu Rareș Bogdan – România lui Florin Colceag
     
    https://www.youtube.com/watch?v=NmbNcway8pA
     
    RAREȘ BOGAN: Invitat alături de noi, de Dvs., în platourile Realitatea TV, un antrenor de genii (și de geniu, aș adăuga eu…), un om care lucrează cu copii supra-dotați, care este preocupat de tot ce se întâmplă în lume, este invitat peste tot, din Brazilia, în Asia, în Europa, și care locuiește la doi pași de Dvs., adică foarte aproape de centrul Bucureștiului, dar spre Mogoșoaia.
     
    Un om extrem de interesant de urmărit, interesat de România, care iubește România din tot sufletul, dar care o privește într-un mod aparte: e vorba despre vechea noastră cunoștință, Domnul Prof.Florin Colceag, care este în momentul ăsta, în fața Dvs.
    Bună seara, bine-ați venit Domnule Profesor!
     
    FLORIN COLCEAG: Bună seara!
     
    RAREȘ BOGDAN: Domnule Profesor, noi, realizăm emisiuni seară de seară – politică externă, investigații, analiză politică internă, și vedem o lume care se schimbă!
    Vedem o lume din ce în ce mai agitată, în care terorismul și-a făcut loc, vedem o lume la nivel global, care pare că se mișcă cu o rapiditate extraordinară, iar noi, suntem o frunză în mijlocul acestei furtuni.
    Ce se întâmplă cu lumea?
    Cum arată lumea astăzi?
     
    FLORIN COLCEAG: Lumea se schimbă și e într-un mare examen pentru că, noi am derulat niște algoritmi de gândire și de simțire și de trăire… PÂNĂ LA EPUIZARE!
    Iar acuma, suntem în contradicție cu tot ceea ce facem!
    Ca să fiu un pic mai explicit: specia umană a fost singura care a reușit, în competiția dintre ominide (?), datorită faptului că a reușit să colaboreze în interior și a putut să-și explice mai bine, mai articulat, unii altora…intențiile și viziunea!
     
    În momentul în care asta s-a făcut de la om la om, de la suflet la suflet, noi, în momentul actual, nu mai facem de la suflet, la suflet, FACEM PE INTERNET…într-un limbaj simplificat, de 30 de cuvinte, în care nu mai contează persoana din fața ta, CE trăiește, CE simte…
     
    Am avut epoca cărții în care fiecare cititor, încerca să intre în pantofii scriitorului, să înțeleagă cum gândește acel om.
    A fost o perioadă în care oamenii s-au apropiat unii de alții…
    În mod paradoxal, odată cu epoca internetului, oamenii se depărtează unii de alții, DEȘI COMUNICĂ MAI MULT…pentru că nu-și mai simt sufletele!  
     
    (Da, și Nu…majoritatea își simt sufletul, dar nu mai rezonează cu al celorlalți, din pricină de aglomerare de oameni (care te obosesc…), din pricina unui volum prea mare de informații (care te copleșesc…), și-atunci TE RETRAGI (firesc…) pentru a te re-compune, re-aduna…din bucățelele în care TE FĂRÂMI, ca să pricepi lumea în care trăiești, și care a devenit AGASANTĂ!
     
    Ăsta este PRIMUL motiv…la care se adaugă unul/a, ce poate te enervează, ori e prea diferit/ă de tine, e ciudat/ă, e egoist/ă, e individualist/ă, într-un fel pe care-l/o suporți mai degrabă DIGITAL(izat), PE ECRAN, decât în carne și oase…e chestie și de limbaj corporal, non-verbal, de chimie, de potriveală, de mimică, de voce…care poate fi foarte plăcută, dar poate gâjîi ca o placă stricată de patefon, ori ca o unghie ce rașchetează un perete sau o oală când o speli, având sărit demult smalțul…sunt foarte multe PRICINI pentru care în ziua de azi, DIALOGUL este PREFERABIL (deci, suportabil) mai degrabă pe net, decât în realitate!
     
    În primul rând, oamenii s-au schimbat…ȘI NU ÎN BINE…au împrumutat ”calități” de la animalele …te pândesc – la greșeli – ca un popândău sau o suricată veșnic neliniștită, stând mai mult în alarmă pe picioarele de dinapoi, preferă să te ”judece” viclean, precum o coană vulpe și, cel mai important – NU MAI AU RĂBDARE… VOR să li se facă voia AICI și ACUM, cu rezultate imediate, consistente (atât material, cât și spiritual), altfel se transformă ca-n reclama aia cu ”nu ești tu, atunci când ți-e foame”, șamd.)
     

  2. Magda 24 mai 2017 at 12:34

    Repercursiunile sunt imediate, la adresa mediului social și a mediului natural!
    Mediul social este, în clipa de față FOARTE ALIENAT, e înstrăinat de mediul natural…noi am reușit să facem o societate foarte artificială, și ne adaptăm foarte greu la ea, am deseori discuții cu părinții care-mi spun: ”Da, domnule profesor, dar copilul meu trebuie să învețe să trăiască în această societate!”
     
    ”Nu, Doamnă! Copilul dumitale, trebuie să învețe să schimbe societatea, s-o facă mai bună! Investește-n asta!”
     
    RAREȘ BOGDAN : Și CUM putem face societatea mai bună? Asta este întrebarea omenirii…
     
    FLORIN COLCEAH: Vedeți, dacă noi am reușit până acum prin cooperare să învingem marile probleme, ar trebui să-nțelegem că, NU competiția este cheia succesului în clipa de față.
    Competiția, la modul actual, ține de un mod de gândire care s-a practicat la început, pe vremea lui Socrate, șamd…perioada antică, gândirea dihotomică, în alb-negru, generalizarea falsă, manipularea, structurile piramidale…
     
    Acuma, noi nu mai putem ieși cu structurile piramidale, pentru că se prăbușesc…au apărut rețele, prin care oamenii pot colabora în rezolvarea de probleme!
    Singura SOLUȚIE, este strângerea forțelor tuturor, ca să rezolve probleme.
    Ne uităm acuma de pildă, ce se întâmplă în România: simplu, au apărut sute de partidulețe mici, toate vor să facă CEVA, dar nu colaborează unii cu alții.
     
    RAREȘ BOGDAN: Adică, cheia în momentul de față, spuneți Dvs…am trecut de la concurență, la cooperare.
     
    FLORIN COLCEAG: Concurența a fost până-acuma, foarte puternic scoasă în față, de filozofia economică keynesiană, care a plecat de la ideea că, omul este o ființă hedonistă care vrea să aibă maxim de avantaje, cu minim de efort.
    A transformat omenirea în această direcție, a surâs unora care au devenit bogați, și CINICI!
     
    Iar în clipa de față, avem situația absolut dezechilibrată financiar, în care 1% din populația lumii, are 99% din averea lumii. Și opt oameni dețin jumătate din averea lumii și fac ce vor cu ea, FĂRĂ SĂ FIE TRAȘI LA RĂSPUNDERE…pentru că așa au gândit…oamenii au acceptat punctul ăsta de vedere că, cine este mai bogat, e mai deștept și e de ”admirat”.
     
    Deci noi, în clipa de față, dacă nu reușim să trecem de nivelul ăsta de competiție, toate resursele pe care le-avem, sunt în zadar, nu mai folosesc la nimic.
    Să iau de exemplu, România…noi, încă ne luptăm unii cu alții, cu multă ardoare, în loc să ne strângem în jurul unor programe și proiecte, care să salveze națiunea, să salveze populația, cultura…
     
    Ne uităm la popoarele care avanseză în perioada astaSUNT POPOARE ÎN CARE COOPERAREA, ESTE O NORMĂ!
    Unde se duc, inclusiv în războaiele-astea, cei care colaborează…REUȘESC!
    Bun! Avem în clipa de față, un război multi-polar, pe toate căile.
    Nu putem considera desene animate ca fiind armă de război?
    Ba da! Pentru că influențează gândirea copilului mic, în așa fel încât mai târziu, el nu poate să-și mai depășească limitele impuse.
     
    Când un popor ajunge de pildă, să producă NON-CULTURĂ, ANTI-CULTURĂ și care se duce către etape de vârstă timpurii, din clipa aia, populația respectivă își pierde cultura ei clasică, și ajunge să fie subordonată unei  NON-CULTURI – ”Dezbină și stăpânește!”
    Ajung, să cucerească fără arme, DOAR CU MANIPULAREA IMAGINII!
     
    RAREȘ BOGDAN: Foarte interesantă această analogie cu desenele animate, și cu ce se întâmplă în mintea copilului, Dvs.fiind unul din cei care studiază comportamentele copiilor – și-a celor dotați, și-a celor obișnuiți.
    Este ceva diferit între copilul din Brazilia, copilul din Elveția, din SUA, Franța și/sau România?
     
    FLORIN COLCEAG: Sigur! Depinde de cultura, de baza pe care ai menținut-o în popor.
    Dacă ei și-au respectat valorile, tradițiile din familie, atunci diferențele sunt marcante, au fost studiate foarte intens influențele culturii la adresa copiilor de diverși psihologi.
    Hauard Gardner spre exemplu, a relatat un experiment extraordinar – a pus copii din mai multe, diverse culturi, în fața unui experiment: în fața unei gropițe de nisip, în gropița respectivă era un gândac care încerca să iasă din groapă, dar nu putea, pentru că îi fugeau firele de nisip, de sub picioare.
    Și a vrut să vadă cum se comportă.

  3. Magda 24 mai 2017 at 12:40

    Copilul arab, a călcat pe gândac și l-a scutit de chinuri…l-a omorât.
    Copilul evreu, a stat și s-a uitat, și n-a făcut nimic.
    Copilul creștin, l-a luat și i-a rupt picioarele, ca să vadă ce se-ntâmplă dacă-i rupi picioarele.
    Copilul Indian, a făcut un șențuleț pe margine, ca să faciliteze evadarea gândacului, dar…atât.
     
    A repetat cu mai mulți copii din diversele culturi, și rezultatul a fost identic, ceea ce a arătat că de fapt, MEMA-CULTURALĂ, contează enorm!
    Ce-nvață de-acasă, contează extraordinar de mult cum văd ei lucrurile.
    Omul este o ființă, din păcate, manipulabilă, ÎNVAȚĂ GREU SĂ GÂNDEASCĂ!
    Foarte greu…să gândească!
     
    Și, dacă la vârstă mică îl înveți niște algoritmi de gândire, atunci, lucrurile devin chiar foarte nesigure.
    Eu am întâlnit, a fost o supriză pentru mine, la un moment dat, într-o cabană la munte, un grup de informaticieni care veniseră la un tranning și erau oamenii la masă.
    Mâncau și discutau…
     
    Curios, am trecut să văd ce discutau…nu știi despre ce discutau!
    Despre Donald Rățoiul, despre Guffi, despre Scooby-Doo, deci, aia era cultura lor, pe care le obținuse din desene animate.
    Erau oameni inteligenți, erau buni informaticieni, ăsta era ORIZONTUL LOR….
     
    RAREȘ BOGDAN: Scooby-Doo!
     
    FLORIN COLCEAG: Scooby-Doo…
     
    RAREȘ BOGDAN: Dar, oamenii iubesc, sau nu mai iubesc în momentul ăsta?
     
    FLORIN COLCEAG: E o mare problemă pentru că, NU POȚI SĂ-NVEȚI IUBIREA, DECÂT DE LA CEI CARE TE IUBESC!
    Până-acuma, n-au iubit natura! 
    Și, CEI CARE AU CONTACT CU NATURA, ÎNVAȚĂ ȘI IUBIREA!
    Dar, noi ne-am depărtat de natură!
    Rezultatul în momentul actual = de pe pământ,  moare o specie, la fiecare 20 de minute.
    Noi suntem într-o catastrofă ecologică, DATORITĂ LĂCOMIEI!
    Lăcomia, a condus la poluare.
     
    Și suntem acum în fața unui dezastru dat de tehnologie!
    În 10-20 de ani, vor fi înlocuiți toți cei care muncesc cu palmele, de roboți industriali, sau aproape toți.
    Iar oamenii, vor avea nano-tehnologiile care vor face totul și vor depinde de nano-tehnologii…deja ADIO LIBERTATE!
    De fapt, ADIO trăirilor fundamentale care mențin omul să fie UMAN – libertate, curiozitate, respect…
     
    RAREȘ BOGDAN: Comunicarea-aceasta…virtuală, comunicarea prin face-book, bloguri, twitter, messanger, ce schimbă la comportamentul uman?
     
    FLORIN COLCEAG: Uitați-vă la algoritmul lui Coșinschi, care a reușit să scoată pe BIG-DATA, un sistem de manipulare perfect al voturilor.
    Profilele psihologice, care se duc la toată populația…ei folosesc acuma, pe google tot felul de motoare care estimează rapid ce-i place fiecăruia, evaluarea psihologică se face automat, iar populația care a fost evaluată psihologic de aceste motoare automate, primește pe urmă mesaje, care sunt conforme profilului psihologic, și le influențează deciziile, evident!

  4. Magda 24 mai 2017 at 13:57

    RAREȘ BOGDAN: Mi-amintesc de o imagine pe care am văzut-o în urmă cu câțiva ani în Asia.
    Eram într-un Mall și la un moment dat, într-o cafenea, în jurul meu am constatat…eram cu soția mea, și am constatat cum…la patru mese, erau câte șase, opt, douăsprezece persoane, și NIMENI nu vorbea!
    Toți erau (eram în Bangkok) cu telefonul în mână…asta se întâmpla acum cinci, șase ani…
    Acum s-ar putea, ca și în România să fie o situație similară.
    Adică, erau grupuri de la patru la douăsprezece persoane ȘI NU COMUNICAU…erau la aceeași masă, cu telefonul în mână.
    Ce se întâmplă?
     
    FLORIN COLCEAG: De la vârsta de 8-9 ani, se duc copiii la o petrecere de Paști sau de Crăciun, se-așează pe canapéa, își scoate fiecare telefonul, și încep să comunice cu altcineva…NU SE MAI VĂD UNII PE ALȚII!
    Deci, oamenii au ajuns să nu se mai vadă, nu să colaboreze!
    Iar singura ieșire din crizele-astea, se poate face numai pe rețele profesionale, DE LA TOATE VÂRSTELE…poți avea o rețea profesională de elevi care-și dau unii altora practici, și-și împărtășesc cunoștințe care pot fi date mai departe, și care aduc valoare adăugată.
     
    Noi trebuie să înțelegem că, în clipa de față, SUNTEM ÎN MARE PERICOL CA SPECIE UMANĂ pentru că, ceea ce ne-a făcut la începutul începutului să avem succesCOLABORAREAîncepe să se topească!
    Și nimeni nu câștigă nimic…ăsta este un război în care toată lumea pierde!
    În clipa de față avem resurse, extraordinar de interesante, pe ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE, dar NU MAI AVEM IDEALURI!
     
    Avem instituții la toate nivelurile, dar NU MAI AU SCOP!
    Ne uităm…în momentul în care, nu numai la noi…deci, asta e o situație mondială:
    Sănătatea vinde medicamente, în loc să prevină bolile.
     
    Învățământul vinde diplome, în loc să dezvolte personalități.
     
    Băncile fac camătă, în loc să crediteze dezvoltarea economică.
     
    Vreți să le luăm pe toate, să luăm și Serviciile…să luăm și DNA-ul…
     
    RAREȘ BOGDAN: Absolut! Tot!
     
    FLORIN COLCEAG: Păi, sigur…acuma își pierd, rămân cu instrumentul  dar își pierd scopul!
     
    RAREȘ BOGDAN: Din ce cauză și-au pierdut substanța?
     
    FLORIN COLCEAG: Nu văd global…problema e că mintea nu e capabilă să facă față la complexitate pentru că, aici, marea problemă – noi, nu am trecut la studiul complexității în educație.
    Iar, asta este esențial: dacă ei, nu au de la  vârstă mică în față, ÎNȚELEGEREA COMPLEXITĂȚII ȘI DINAMICII, NU DEVIN RESPONSABILI….rămân în visul lor, în filmul lor…desen animat, și N-AU CAPACITATEA SĂ SESIZEZE DIFERENȚELE, pentru că NU VĂD LA UN NIVEL DE GRANULAȚIE CORESPUNZĂTOR.

  5. Magda 24 mai 2017 at 14:04

    Ei sunt furați de detalii, dar nu văd mareaaa….BIG PICTURE!
    NU SUNT ÎN STARE, NU MAI POT!
    Iar asta se întâmplă la toate nivelele, la toate vârstele, la toate instituțiile…TOATĂ LUMEA!
    Trec…noi avem experiența asta: am trecut indiferenți pe lângă o grămadă de evenimente, iar evenimentele au venit după noi și ne-au atacat ulterior!
    Lumea a privit amuzată, de pildă, de episodul cu Charlie Hebdo în care a apărut poza, mă rog…desenul, caricatura lui Mohamed, făcută în așa fel încât să jignească islamul….ei, ACUMA, EUROPA ESTE SUB ISLAM!
     
    RAREȘ BOGDAN: Foarte dură observația – Europa este sub islam!
     
    FLORIN COLCEAG: EUROPA, ESTE SUB ISLAM!
     
    RAREȘ BOGDAN: Au câștigat la 500 de ani, fără să cucerească?
     
    FLORIN COLCEAG: Da! Pentru că, S-AU ORGANIZAT! Deci, în momentul ăla, ei au cooperat. Au ajuns să coopereze și șiiții cu suniții, care înainte de vreme, se băteau.
     
    RAREȘ BOGDAN: Foarte interesant!
     
    FLORIN COLCEAG: E foarte interesant! Și, foarte interesant că, ACOLO UNDE APARE COOPERARE, ÎNCEP SĂ SE ÎNTÂMPLE FAPTE! Și e normal, pentru că se vectorizează toate eforturile…
    La noi, haideți să luăm un pic, partidele.
     
    RAREȘ BOGDAN: Dar înainte de a merge la intern, să mergem, că m-ați făcut foarte curios…la Europa. Credeți într-o Europă comună în continuare, sau credeți că se va dezintegra?
     
    FLORIN COLCEAG: Da! SE POATE FACE O EUROPĂ COMUNĂ, DAR NU PE ALGORITMII ĂȘTIA!
    În algoritmii ăștia, unii sunt bogați, alții sunt săraci, sunt state puternice, sunt state slabe…
     
    RAREȘ BOGDAN: De fapt, egalitatea din Uniunea Europeană NU EXISTĂ!
     
    FLORIN COLCEAG: Nu, nu există! Unele au ajuns să fie colonii, CUM SUNTEM NOI!
     
    RAREȘ BOGDAN: Suntem o colonie?
     
    FLORIN COLCEAG: DA! Suntem colonizați, în mod evident…și, în clipa de față, noi suntem pe care de a ne pierde absolute toate atuurile pentru că, NU COOPERĂM, NU ȘTIM SĂ VEDEM MĂCAR PĂRȚILE BUNE ALE CELOR CARE-AU VENIT PESTE NOI! (?!?)
    Le vedem pe-alea rele! (păi, dacă-s majoritare?!)
    Nu le vedem pe-ale noastre bune! (pentru că-s puține și nu-s încurajate, valorizate, de reclame sau de media)
     
    (Dar, face careva publicitate ȘI celor bune? Că, numai de nenorociri se face vorbire la ȘTIRI, în rest – despre politicieni…rufele lor murdare pe care și le spală prea târziu, atunci când put de-ți mută nasul….chiar și televizat, ori despre traseismul unora și-al altora, în numele interesele lor de grup!)
     
    Noi, suntem încă cu capra vecinului și cu paiul din ochiul vecinului, șamd…înclinați spre criticism, și în a vedea numai părțile rele!
    Nu le vedem pe-alea bune! Da?
     
    (Eu zic că, românul nu s-ar mai interesa de capra vecinului dacă:
     
    1.vecinul și-ar fi achiziționat LEGAL capra, nu pe sub mână, fiind fiul/nepotul/pila nu știu căruia din partidul din care face parte primarul, funcționarul…care are la rându-I câte-un melețean-meltean ca rudă ori prieten, fie în Administrație, fie amenințându-te cine știe ce avocat, procuror, judecător, etc.
     
    2. Dacă ar avea șanse EGALE să aibă și el capra lui, nu să i-o otrăvească vecinul (din invidie), sau să plătească impozit prea mare pe ea, de mai bine mănâncă căcăreze….eventual, de la capra vecinului!
     
    După cum iarăși…paiul din ochiul vecinului nici nu te-ar interesa, dacă ai avea preponderant oameni de stat (conducători) care ar fi echidistanți, drepți, nepărtinitori, oamenii având siguranța că se aplică legea pentru toți,  iar vecinul și-ar vedea strict de viața lui, fără intruziuni nesimțite, nepermise, DE ȚAȚĂ…pornite dintr-o curiozitate nesănătoasă și n-ar mai avea ochi rău, de soacră ațintiți asupra bunurilor tale, ori a persoanei tale.
     
    Deci, CAPUL PEȘTELUI E DE VINĂ, D-AIA ÎNNEBUNEȘTE COADA….de-i sar și solzii peștelui, fiindcă coada se zbate pe masă, degeaba!
     
    Cu românii, e ca și cu animalele ori persoanele abuzate îndelung…de câtă bunătate, răbdare și iubire trebuie să faci dovadă, investind NECONDIȚIONAT în ei,  pentru ca cei  abuzați să se întremeze și să tragă la/spre tine, cu încredere și pentru totdeauna? )
     
     
    Nu învățăm de la ceilalți!
     
    (Din aceeași lipsă de încredere și/sau de modele, ori din pricina metodei greșite de ”învățare” care poate fi imorală sau amorală, dar uneori, și din prostie, ignoranță)

  6. Magda 25 mai 2017 at 14:17

    FLORIN COLCEAG: Noi nu avem ECONOMIE SOCIALĂ pentru că nu s-a dorit, noi nu avem micro-bănci care să facă dezvoltare locală pentru că nu s-a dorit, noi, nu avem decât sporadic, din loc în loc oameni care să ajute, dar a început să crească curentul și la noi, dar încă n-are viteză.
     
    RAREȘ BOGDAN: Dar, din ce cauză? Parcă ne-am transformat invidia, în ură în ultimii ani.
     
    FLORIN COLCEAG: PENTRU CĂ ASTA S-A CULTIVAT!
     
    RAREȘ BOGDAN: Știți, e o întrebare care pe mine mă chinuie foarte mult în ultimul timp: mă tot uit în istorie, caut…lucrurile bune…s-ar putea ca totuși, istoria noastră să fie scrisă IREAL, NEREAL!
     
    FLORIN COLCEAG: E-adevărat!
     
    RAREȘ BOGDAN: Pentru că eu, care sunt patriot, un naționalist, și nu mă sfiesc să spun asta…care iubesc România, care privesc istoria, mă gândesc totuși, că proprietățile acestui popor nu sunt chiar atât de grozave cum ni s-au insuflat nouă.
    S-ar putea să fim în realitate, INVIDIOȘI, în realitate, MAI PUȚIN OSPITALIERI, SĂ FIM MULT MAI RĂI, SĂ FIM MULT MAI AGRESIVI DECÂT VREM SĂ PĂREM, ȘI MULT MAI INTOLERANȚI decât vrem să părem.
     
    FLORIN COLCEAG: Ei, asta este una dintre ”calitățile” generalizării false și a gândirii dihotomice care o moștenim de-a lungul milenilor.
    Adevărul e că noi, nu putem să generalizăm la nivelul unui popor cu oameni, de toate felurile.
    Iar românii, au fost foarte cooperanți între ei, până când au venit fanarioții.
     
    RAREȘ BOGDAN: Până la fanarioți, am fost altfel!
     
    FLORIN COLCEAG: A fost altfel! Avea vechea cultură dacă, BINE FUNDAMENTATĂ!
    De la fanarioți încolo, a început  ”DEZBINĂ ȘI STĂPÂNEȘTE!” și, încercări făcute, disperate, aduceți-vă aminte de Creangă, în ”Amintiri din copilărie” când vorbea de Trăznea, și spunea: ”miți-ini-vili-cumplit meșteșug de tâmpire!”
    Alea erau terminații…ei, acuma, ne uităm în ograda momentului, și vedem cumplitul meșteșug de tâmpire, CONTINUĂ CU ALTE ARME!
     
    Ne uităm la orice concurs din ăsta pe care-l fac copiii…lor li se bagă FOARTE CLAR PE GÂT, CĂ SUNT PROȘTI, NU CĂ SUNT CAPABILI ȘI DEȘTEPȚI!
     
    RAREȘ BOGDAN: De ce?
     
    FLORIN COLCEAG: Ei, asta este, UN RĂZBOI MULTI-POLAR!
    Noi, dacă nu cooperăm, nu înțelegem nimica și, suntem în bătaia vântului!
    Dacă cooperăm, începem să-nțelegem și, să facem CEVA!
     
    RAREȘ BOGDAN: Știți că, la un moment dat mă gândeam dacă nu cumva ar trebui să ocolim, nu să interzicem (că, nu cred în interzicere…), ar trebui să ocolim cel puțin două elemente ale culturii: MIORIȚA și CĂȚELUȘ CU PĂRUL CREȚ.
    Cred că sunt două chestiuni care influențează decisiv modul nostru comportamental.
     
    FLORIN COLCEAG: Două borne. Mai sunt și altele!
     
    RAREȘ BOGDAN: ”Cățeluș cu părul creț, fură rața din coteț…la vârsta de 3 sau 4 ani și, Miorița.

  7. Magda 25 mai 2017 at 14:19

    FLORIN COLCEAG: ”…și se jură că nu fură!” Adevărat ce spuneți Dvs.aici…”cățelulș cu părul creț” este urmașul lui Prometeu. Da? Care-a furat focul, și care a fost foarte tare admirat de traci.
    Deci, noi, păstrăm meme culturale vechi, pe care ar trebui să le modificăm.
    Dacă tot furăm, măcar să furăm principiile bune, să furăm secrete și bune practici, să ajungem să ne luminăm cu ceea ce luăm din altă parte.
    Noi, n-am știu să ne orientăm!
     
    (Ei, nu? Nu s-a vrut!
    Care a venit/vine cu o idée, i se taie orice chef când dă de birocrația tembelă și stufoasă de la noi, inventată de minți înguste și depășite!
    Românilor li se pune PIEDICĂ DE MORT din pricina legislativului,  a lucrurilor înnodate complicat, tocmai pentru a nu ușura, simplifica ORICE PROCES….și-ăsta-i un război…poate cel mai al dracului și cel mai nesuferit, de multe ori – TERIFIANT!
    Ți se dă (sanchi) pârghii, totul sună frumos și bine…PE HÂRTIE, în schimb, la partea cu aplicabilitatea practică, ori de dreptate/îndreptare, FUGI mâncând pământul!
    Nu-ți rămâne la sfârșit, dacă ajungi la FINISH, decât un gust amar și senzația de ireal, din pricina procesului în sine!)
     
    RAREȘ BOGDAN: De la fanarioți încoace, practic s-a introdus – dezbinarea, invidia, transformate-n ură.
    Ce s-a întâmplat după 1990?
     
    FLORIN COLCEAG: Stați o clipă, pentru că este interesant încă momentul fanarioților.
    Pe vremea dinaintea fanarioților, A FI BOIER, însemna a fi ALESUL SATULUI, care să gestioneze niște resurse.
    Nu era cel mai bogat om din sat, ERA CEL MAI BUN MANAGER.
     
    După care, a intrat partea cu gândirea dihotomică și cu logica keynesiană și-n timp, omul a vrut să fie foarte bogat ca să-i stăpânească pe toți.
     
    Și-a început un comportament de maimuță, de câine, de mamifer…CARE A INTERZIS UMANITATEA!
    Iar noi avem acuma, oameni EXTREM de bogați care, stau călare pe un munte de bani pe care, ei știu cum i-au scos, prin tot felul de speculații de diverse feluri, dar NU investesc în dezvoltare….BANII ĂIA, PUTREZESC!
    Ăia (adică banii) îi intoxică!  
    Banii lor nu se varsă nicăieri, nu circulă…nu produc efecte pozitive.
     
    POZIȚII, care sunt la fel ca și banii, pietrificate, de zeci de ani undeva… și țin cu ghearele și cu dinții de pozițiile respective, ok?
    Și nu lasă fluxul de inteligență, nu lasă fluxul de expertiză….  
     
    RAREȘ BOGDAN: Nici măcar nu ajută…chestiune primară! Dacă nu investește în cercetare, măcar să sprijine pe cei mulți, sărmani, fără de-adăpost!
     
    FLORIN COLCEAG: Nici măcar ATÂTA!
     
    RAREȘ BOGDAN: În România, cred că este o excepție din punctul ăsta de vedere….care sprijină, nu cercetarea, nu investesc în spitale, dar măcar sprijină pe cei în nevoie!
    Gigi Becali, cel care este privit ca un personaj insolit dar care, din punctul ăsta de vedere, DĂ DIN PREA-PLIN!
    Face un exercițiu, din care dă ceva societății, dă o parte din ce are, ÎNAPOI, SOCIETĂȚII!

  8. Magda 25 mai 2017 at 14:22

    E un caz singular, repet!
     
    FLORIN COLCEAG: Ei, aici e problema noastră, pentru că avem avere, avem valori….NU LE FOLOSIM, pentru că nu le punem în circulație!
    AVEM O GRĂMADĂ DE AUR ÎN MUNȚI, PE CARE NU-L EXPLOATĂM, ÎL DĂM!
    Nu le punem în circulație ca să facă ceva, le vindem c-un peș-cheș, cu…apropos de corupție, avem valori, dar…
     
    RAREȘ BOGDAN: Dar corupția e mai puternică la noi, decât în alte state? Apropo de corupție, e marea dezbatere a ultimelor luni!
     
    FLORIN COLCEAG: DA, E FOARTE PUTERNICĂ LA NOI, DIN CAUZA ACESTEI LOGICI DIHOTOMICE ȘI A GÂNDIRII LINIARE!
    Pentru că oamenii au zis: ”Domnule,  atâta timp cât stau și eu LA PUTERE, ÎMI FAC ȘI EU UN ROST!”
     
    RAREȘ BOGDAN: Și-atunci…SPOLIAZĂ, FURĂ!
     
    FLORIN COLCEAG: Vedeți? Noi am greșit enorm, ÎN PERMANENȚĂ! Am plecat cu democrație…participativă?! Nu, reprezentativă!
    Deci, tu ca român, votezi pe cineva pe care NU-l cunoști, în care NU ai de la bun început încredere, se manipulează voturile, IAR EL DECIDE PENTRU SOARTA TA!
     
    Uitați-vă la exemplul Elveției,  care e pe democrație reprezentativă?
    NU, ci pe democrație participativă!
    Oamenii trebuie să-și spună cuvântul pe deciziile MAJORE.
    Noi acuma suntem cu pericole la granițe, pentru că nu ne putem înțelege între noi, PENTRU CĂ NU NE ÎNTREABĂ NIMENI!
     
    Noi nu putem să colaborăm între noi, în probleme…știu și eu, ungurii cu românii,  șamd…
     
    RAREȘ BOGDAN: În momentul ăsta, sunt o mulțime de conflicte locale…
     
    FLORIN COLCEAG: Sunt o grămadă de conflicte locale care pot izbucni oricând, pentru că nu avem în primul și-n primul rând COOPERARE!
    Intrăm în competiții, și intrăm în competiții TRAȘI DE SFORI!
    Oamenii nu discută între ei, nu-și SPUN!
    Când pot discuta?
    În momentul în care se adună în fața, în jurul unor programe MARI, și în momentul în care avem votul pe DEMOCRAȚIE PARTICIPATIVĂ!
     
    Votul pe participare, făcut în sat! Se duce primarul, trebuie să facă CEVA…să întrebe oamenii!
    Ne întoarcem la epoca dinante de fanarioți….asta era practica pe care noi o avem în sânge, de fapt!
    Genetic, mii de ani, am avut această practică.
    Te duci la nivel național…te gândești, întrebi oamenii dacă sunt de acord, sau nu sunt de acord….
     
    Dacă nu se întâmplă chestia asta, apare CORUPȚIA!
    Și, oamenii care ajung să te reprezinte, NU TE REPREZINTĂ…FAC CE VOR EI!
    ASTA SE ÎNTÂMPLĂ LA NOI!
     
    Noi, nu ne mai asumăm NIMIC!

  9. Magda 25 mai 2017 at 14:27

    AM AJUNS SĂ NE TÂMPIM COMPLET, ȘI NU NE MAI ASUMĂM N I M I C!
    Căutăm pilula fericirii, NU MAI CĂUTĂM FERICIREA!
     
    Căutăm să scăpăm de griji, și dăm copilul la școală, și NOI nu mai facem NIMIC în continuare!
    Școala ”trebuie” să se ocupe, pentru că tu nu mai ai TIMP să te ocupi de copiii tăi proprii, sau NU-I  MAI FACI!
    Și-atunci avem CĂDERE DEMOGRAFICĂ, iar școala nu se poate ocupa, pentru că este băgată ca tramvaiul pe șine, PE O DIRECȚIE CARE NU-I APARȚINE…NU se ocupă de personalitatea copilului!
    Se ocupă de cu totul alte probleme: SĂ-I DEA NOTE ȘI SĂ-I PUNĂ ABSENȚE!
     
    Ei, și-atunci…noi ne aflăm în această problemă MAJORĂ = NU NE MAI ASUMĂM NIMIC!
    Dacă ne-am asuma, NE-AM ASOCIA și-am face rețele profesionale, și ne-am aduna în jurul unor mari programe!
    Dar dacă nu ne asumăm nimic, nici nu ne asociem!
    Trăim numai de azi pe mâine, ȘI CU UN ORIZONT DE ÎNȚELEGERE DE 2 milimetri, în fața nasului!
    Ceea ce se întâmplă, este REACȚIE DERMALĂ = te calcă unul pe picioare, prostezi!
    Din cauza asta noi avem, doar partea REACTIVĂ!
    Greu mai găsești în România, ATITUDINI PRO-ACTIVE, ATITUDINI DE COLABORARE, DE REZOLVARE DE PROBLEME, DE CONSTRUCȚIE!
     
    Noi, în momentul actual, NU mai știm să construim, NU mai știm ce-nseamnă MUNCA BINE FĂCUTĂ, pentru că NU s-a făcut în școală…PROGRAM DE MUNCĂ BINE FĂCUTĂ!
    Nimeni nu a cerut profesorilor și elevilor, să aibă o muncă bine făcută.
    În schimb, ÎI TURTIM, ÎI NENOROCIM ȘI BĂGĂM ÎN EI, TOT SOIUL DE CHESTII CARE NU AU APLICABILITATE, DAR CARE LE DEMONSTREAZĂ CĂ SUNT PROȘTI!
    Vedeți, noi nu ne luăm distanța necesară ca să vedem problematica…BIG PICTURE, cum discutam mai înainte, ȘI ASTA NE COSTĂ!
    Ne-a costat ECONOMIA, ne-a costat AUTONOMIA…acum suntem O COLONIE!
     
    RAREȘ BOGDAN: Suntem o colonie?
     
    FLORIN COLCEAG: SUNTEM O COLONIE!
     
    RAREȘ BOGDAN: De ce spuneți asta? Care sunt caracteristicile?
     
    FLORIN COLCEAG: În primul rând, PĂMÂNTUL NOSTRU, NU MAI E AL NOSTRU!
     
    RAREȘ BOGDAN: O bună parte din el!
     
    FLORIN COLCEAG: O bună parte din el, S-A VÂNDUT! Unde nu s-a vândut, SE VÂND RESURSELE!
    Deci, noi acuma, suntem un teritoriu de exploatat, pentru că, exact cum am spus: N-AM BĂGAT NIȘTE FILTRE DE SELECȚIE VALORICĂ-UMANĂ LA CEI CARE NE REPREZINTĂ, dar nici nu am băgat un sistem de a întreba oamenii, dacă sunt de acord, sau nu!
     
    (Ce să fie de acord? La Pungești, n-au înălțat garduri peste noapte și au pus jandarmii să bată sătenii? )
     
    NOI, ÎN CLIPA DE FAȚĂ, SUNTEM SINGURA ȚARĂ DIN EUROPA CARE AM APROBAT LEGEA INTRODUCERII ORGANISMELOR MODIFICATE GENETIC!
    Toate studiile internaționale arată că, aceste organisme modificate genetic, au o tehnologie cu ajutorul GRIFOSATULUI, UN PESTICID CARE PROVOACĂ AUTISM.
     Iar curba autismului, este cumplită – în 10 ani, se estimează că 50% din copiii nou-născuți, vor fi autiști!

  10. Magda 26 mai 2017 at 19:10

    RAREȘ BOGDAN: Vai de mine!
     
    FLORIN COLCEAG: Iar noi, nu facem nimica! În momentul în care s-a votat chestia asta, erau CIOBANI, erau Parlament! Ca să ceară drepturile…ieșise o cucoană cu gura mare, ca să-i aburească pe deputați!
    N-are importanță, sunt personaje efemere…ȘI FOARTE TOXICE!
    A fost pusă să-i aburească pe ciobani, să se ducă  acasă liniștiți, că o să facem și-o să dregem…nu s-a făcut, nu s-a dres, EVIDENT!
    Au fost și ăia păcăliți, iar Parlamentul, pe partea ailaltă, A VOTAT!
    Și-acuma, se străduiesc să voteze cu vaccinurile TOXICE, să meargă ORICE!
     
    AM AJUNS SĂ FIM O ȚARĂ CARE SE AUTO-DISTRUGE, DIN INTERIOR…DIN LIPSĂ DE RESPONSABILITATE ȘI DE COOPERARE!
     
    Deci, oamenii spun: ”Nu-i treaba mea!
    Dar, CARE-I TREABA TA?!
    E treaba ta să te ocupi de copiii tăi?
    E treaba ta să te ocupi de țara ta?
    E treaba ta să ai un pământ pe care calci?
     
    SAU VREI SĂ PLECI ÎN BEJANIE, CU TRAISTA-N BĂȚ, ÎN HONOLULU CA SĂ LUSTRUIEȘIT PANTOFII NU ȘTIU CUI, SAU SĂ SPELI WC-URI PE PLAJĂ?
     
    Aici este MAREA PROBLEMĂ – este REZULTATA războiului multi-polar, care se face clipă de clipă, PE CĂI NE-EVIDENTE….nu-ți trage nimeni un glonț în cap, TE INTOXICĂ, TE FACE SĂ VREI SĂ MORI TU DE BUNĂ-VOIE, NU SĂ TE OMORI?! Ok?
     
    Îți bagă pe gât de la intoxicația media, de la desene animate începând…apropos, v-ați uitat vreodată la desenele-animate ale copiilor?
     
    RAREȘ BOGDAN: Da, sunt nevoit să mă uit uneori….pentru că se mai uită Mihai!
     
    FLORIN COLCEAG: Câtă violență există?
     
    RAREȘ BOGDAN: Da, am observat…și un limbaj destul de colorat, din punctul meu de vedere, pentru niște copii!
     
    FLORIN COLCEAG: Da, deci COPIII ÎȘI MĂNÂNCĂ INOCENȚA, LI SE DISTRUGE BAZA AFECTIVITĂȚII…de la vârstă mică, ei sunt transformați în ALTCEVA decât ar trebui!
    E o ARMĂ…să fim atenți, este Tableta o armă?
     
    RAREȘ BOGDAN: Mod de cunoaștere, sau armă? Cât e CUNOAȘTERE, și cât e PERICOL?
     

  11. Magda 26 mai 2017 at 19:15

    FLORIN COLCEAG: Păi, hai să ne referim la pericol, mai întâi….radiațiile pe care le scot, faptul că tu lucrezi cu un aparat electronic digital, care lucrează pe 0-1, a ajuns să provoace o incidență a cancerului cerebral la copii, fantastic!
    De ce? Pentru că, DIGITALIZAREA, lucratul în 0-1, corespunde în organismul uman, CU O SINGURĂ REGULĂ = PE AXONII NERVILOR, IMPULSURILE MERG, PE TOT…SAU NIMIC!
     
    Pe 0-1…dacă nu atingi un anumit prag de intensitate, NU PORNEȘTE, iar dacă pragul este de un million mai mare decât ar trebui să pornească,  tot așa merge…pe 0-1.
     
    PRACTIC, CALCULATORUL PROGRAMEAZĂ COPILUL!
     
    Iar copiii noștri devin, mai mult sau mai puțin…DE PE ALTĂ PLANETĂ, NU MAI SUNT COPII NOȘTRI AȘA CUM ÎI ȘTIAM NOI…EI, DEVIN DEPENDENȚI DE CALCULATOR, DEVIN NIȘTE TERMINALE PE CALCULATOR!
     
    Noi acuma, ne aflăm într-un moment de MARE ȘOC, și ca Europă, și ca de toate!
    Pentru că, dacă noi nu ne punem la punct sistemul de valori REAL, dacă noi nu mergem înapoi la rădăcini, LA CODURILE BELAGINE (Legile Belagine „stau la baza civilizației umane“. Vezi cele 45 de legi Belagine: https://www.efemeride.ro/legile-belagine) care, ne arată cum gândeau strămoșii și, de unde vine faptul că noi suntem un popor al păcii, NU al războiului, și care sunt valorile pe care le putem promova!
     
    Dar, noi nu putem ieși la suprafață! SUNTEM DEJA ÎNGLODAȚI ÎN TOT SOIUL DE MIZERII, DE LA DESENE ANIMATE, PÂNĂ LA MANIPULAREA VOTURILOR, ȘI MULTE ALTELE!
     
    Soluția, este una singură: COOPERAREA CARE SĂ NE DUCĂ LA DESCHIDEREA MINȚII!
     
    RAREȘ BOGDAN: Vorbim despre România, despre oameni, despre multi-naționale, partide politice, și despre Europa astăzi…domnule profesor, anul trecut, în ultimele luni, am asistat la o campanie electorală în care partidele politice au promis că ridică România, că vor fi mult mai axate pe capitalul românesc, spre o recâștigare a mândriei naționale.
     
    Din păcate, imediat după venirea la putere, au uitat toate-acestea și s-au preocupat de cu totul altceva, în special de scoaterea penalilor lor, colegilor, verișorilor, din pușcării!
    Cam la asta s-a rezumat guvernarea!
    Au uitat de legile de protejare a capitalului românesc, au uitat de legile care să sprijine dezvoltarea armonioasă a României, au uitat până și de ceea ce s-a promis atât de puternic  că, multi-naționalele, vor fi impozitate EXACT după sistemul practicat în Polonia, Ungaria, Cehia, Germania sau Franța!
    Ce-i cu aceste multi-naționale?
    Și, de ce această acțiune?
     
    FLORIN COLCEAG: E foarte interesant…multi-naționalele, SUNT NIȘTE ORGANISME URIAȘE, FĂRĂ CAP!
    Da? Știți, a existat în istorie un cocoș care a supraviețuit fără cap, și tot a mai ținut în viață, aproape încă doi ani.
    I-a rămas trunchiul cerebral, care lucra REFLEX…
     
    Multi-naționalele, au niște capete DE ÎMPRUMUT!
    CEO-urile, multi-naționalele, sunt împrumutate…ei intră pe un concurs, pe poziția de CEO, pe o perioadă de timp cu salarii foarte mari, după ce termină contractul se duc la concurență și fac aceeași poveste!
    Cei care stăpânesc acolo, sunt acționarii principali care sunt interesați numai de venituri!
    Și atunci, ne-având CAP, n-are SIMȚURI!
     
    Ei sunt totalmente inconștienți la orice altceva, în afară de banii pe care trebuie să-i acumuleze.
     

  12. Magda 27 mai 2017 at 11:42

    Ei, ceea ce se provoacă este UN DEZASTRU pentru că: vând bani, poluează mediul, nu mai dau nimic înapoi societății, epuizează societatea, nu se supun unii altora regulilor care le impun, mai angajează niște teroriști ca să-I învețe minte și să bage frica în ei, etc…
    Deci, în momentul actual, au ajuns să fie de o TOXICITATE FANTASTICĂ și de O EFICIENȚĂ FANTASTICĂ!
    SUNT NIȘTE LIPITORI, CARE SUG TOT!
     
    Când au venit la  noi, au distrus micul business.
    Toate rețelele de distribuție, le-au cumpărat, le-au dat niște salarii mai mari, iar  ăia (”cumpărați”), au fost fericiți, s-au dus la multi-naționale, că iau o leafă mai mare.  
    MICUL BUSINESS, S-A DUS!
     
    Iar în clipa de față, salariile-alea mari încep să devină iluzorii, pentru că nu mai au concurență, nu mai are cine să angajeze oamenii, iar ca să mai găsească o bucată de pâine, trebuie să se angajeze la o multi-națională.
    Iar acolo, sunt exploatați LA SÂNGE!
    Deci, ei nu mai au bucurie, nu mai au familie!
    Când se duc acasă, se duc cu dosaru-n cap!
    Copiii devin transparenți, trece privirea prin ei, nu mai există, s-a rupt familia, s-a rupt cultura familiară!
     
    Sunt dependenți, ajung să fie DEPENDENȚI!
    Cunosc foarte mulți oameni care FUG din multi-naționale și fac orice altceva numai să nu mai intre acolo, parcă sunt înveninați, intoxicați, terminați!
     
    (Mda…și datorită programului de lucru supra-încărcat, și datorită performanței care li se cere…din păcate, nu numai din partea multi-naționalelor…se întâmplă și la bugetari, și la particulari, la micii întreprinzători!
     
    ”Onor” politicilor distructive de după 89, dar mai ales cele din 2008-2009, adică din cauza marinarului și-a clicii lui, la fel de TOXICĂ, exprimată atât de odios de guvernul Boc, prin disponibilizări masive, ce-a dus la încărcarea pe post pentru un singur om, a efectuării în timp record (adică și cantitativ, și calitativ) a ceea ce făceau pentru doi sau trei oameni, diferit!
     
    Avem de-altfel, cazul asistentei de la Maternitatea Giulești (singură/post ȘI  noaptea…) care a ieșit și ea pentru o clipă…clipă în care a izbucnit incendiul, urmând tragedia!
    Iar faptul că nu se respectă STRICT numărul și locul bine stabilit/post, se menține și se întreține în continuare ”MERGE ȘI-AȘA!”, așa explicându-se lucrul făcut de mântuială pe la prize de către unul care s-a crezut și electrician la Salonul de Nou-născuți din maternitate, pușcărie făcând DOAR amărâta aia de asistentă, preluând și plătind VINA și pentru cel care a înnodat fire la mișto, pentru managerul spitalului care n-are curaj, fiind numit politic, să spună răspicat și tare că ”NU MAI MERGE AȘA…” ministrului sănătății (alt IMBECIL), până la politicile nenorocite făcute de mafioții cu guler alb, care SFIDEAZĂ și ne râd în continuare în nas!
     
    ”MERGE ȘI-AȘA…” se aplică numai situațiilor de urgență, de calamitate, de pericol iminent, când ești nevoit să IMPROVIZEZI ca să supraviețuiești, să preîntâmpini o nenorocire, salvând prin asta mulți oameni, ȘI NU INVERS, pe timp de liniște și pace…când efectul devine periculos!  
     
    Iar angajatul la PRIVAT, pentru că nu vor să plătească atâtea taxe și impozite care i-ar face să se lase de micul (sau marele) business, plătesc ÎN GENERAL funicilor (angajaților) SALARIUL MINIM/economie, pe stat sau nu, încheind contract individual de muncă, sau NU…omul, acceptând pleașca, ca să nu moară de foame, el și familia lui, urmând ca, la bâtrânețe, dacă mai apucă pensia, să se ”minuneze” că are o pensie de ajutor de șomaj sau mai mică, în ciuda trudirii sale, ca un sclav!
     
    Iar cei care dau naștere unor astfel de BIRURI, ei încurajează și închid ochii la economia subterană, la cel angajat ”la mica înțelegere”, GREU sau aproape imposibil de demonstrat în instanță (dacă are bani și avocat), faptul că a fost păcălit, neplătit, etc…
     
     
    Au experimentat EXCROCII să vadă dacă românul suportă tăierile masive de salarii de 25%, speriind până și pe dracii de FMI, Băsescu afirmând (înregistrat fiind) că, ”chiar dacă NU era/este nevoie, ROMÂNUL TREBUIE SĂ SIMTĂ CĂ SE AFLĂ ÎN CRIZĂ!”
     
    Apoi, ca să nu te dezmeticești BINE și să găsești portițe de ușurare, relaxare…apar noi și aberante taxe, altele se abrogă, TOATE născute din puțuri gândiriste, secretarii de stat din Ministerul Finanțelor, responsabili cu politicile fiscale, tot le învârt pe față și pe dos, de înnebunești și-un geniu!
     
    Apoi, pentru NEȘTIINȚĂ, trimiți trântorii de la ANAF, care se ocupă să ”recupereze” pentru Stat și mărgica găsită-n praf, amendând pe vânzătorii care au în buzunarul lor la data controlului, un ”plus” de  un leu ce-i al lor, strâns…fie din ”șpaga” lăsată de un cumpărător plictisit să adune monezi în portmoneu, fie este al lui, pentru gaura de la un covrig, sau juma-juma obținut, cu gândul de-a-l dona…așa cum s-a adunat bob cu bob (leu cu leu…)pentru Ateneu, sau dat pentru UNICEF!
     
    Spunea de altfel, și Emilian Duca (partener al firmei de consultanță Tax&Business Solutions) despre stufoșenia aberantă a Codului Fiscal că :
     
    ”Prima variantă a Codului Fiscal al României, a fost publicată în anul 2003, având un număr de 298 de articole.
    În present, după 10 ani, Codul Fiscal se încheie tot la articolul 298, ÎNSĂ CONȚINE 411 ARTICOLE, fără a lua în considerare articolele abrogate, precum și articolele cu dispoziții fiscale, din actele normative modificatoare (alte câteva articole se vor adăuga de la 1 ianuarie 2014, după modificarea din ultimele luni).
    Acest volum de modificări, FACE EXTREM DE DIFICILĂ CORELAREA ȘI ÎNȚELEGEREA DISPOZIȚIILOR LEGALE, ATÂT PENTRU CONTRIBUABILI, CÂT ȘI PENTRU ORGANALELE FISCALE. ”)
     
     

  13. Magda 27 mai 2017 at 14:53

    FLORIN COLCEAG: Pe de altă parte, au învățat o grămadă de lucruri din multi-naționale…ca mod de organizare și altele, și devin ei înșiși antreprenoriproblema este că, S-AU VIRUSAT și dau mai departe virusul…încep să aplice același MODEL care i-a schimbat pe ei, să-l aplice până și la copiii proprii!
     
    Și induc un sistem de valori, care este totalmente ne-natural, și producem MUTANȚI-SOCIALI!
    Eu îi văd,  vin la mine…sunt a doua, a treia generație de MUTANȚI-SOCIALI, copii care sunt atât de diferiți de ceea ce ar trebui să fie = FĂRĂ COPILĂRIE, SUNT STRESAȚI, SUNT VIOLENȚI, SUNT ÎNTR-O FORMULĂ EXISTENȚIALĂ, TOTALMENTE NEFASTĂ!
     
    Ei vor crește, și mâine vor fi adulții care, LA FEL VOR FACE…e un efect de bulgăre de zăpadă care RADE TOT!
    În clipa de față, multi-naționalele, ABSORB TOT!
    Deci, nouă zecimi din averea României, pleacă în afară prin multi-naționale…
     
    RAREȘ BOGDAN: Știți că suntem cei mai dependenți din Europa, de multi-naționale?
    Pentru că, pe de-o parte…vedeam atacuri la multi-naționale, dar în același timp, vedem cum economia României este, între cele 28 de state membre, CEA MAI DEPENDENTĂ DE MULTI-NAȚIONALE!
    Cine a creat această dependență?
     
    FLORIN COLCEAG: CORUPȚIA! Pentru că, acolo unde nu merge cu vorba bună, E FOARTE SIMPLU SĂ CUMPERI POLITICIENII CARE SEMNEAZĂ HÂRTIA și, sistemul democrației reprezentative pe care îl avem noi, ne punem toată nădejdea în omul pe care-l votăm, ĂLA FIIND UN OM SLAB, n-a fost ales pe niște criterii deosebite și, care ca orice om slab, PUNE MÂNA!
     
    D-aia este…cum să spun, URGENT, mai mult decât urgent să se treacă la DEMOCRAȚIA PARTICIPATIVĂ, întrebând poporul!
    Să nu mai apară problemele-astea, pentru că, omul…are știință, n-are știință, ARE BUN-SIMȚ!
    El își dă seama, SIMTE că lucrurile îi sunt favorabile, sau NU!
    Iar dacă NU simte, vorba bunicii: ”oaia care nu poate să-și ducă pielea, să i-o mănânce lupul!”
    E clar, înseamnă că nu mai avem ce căuta pe-aici, dacă nu mai suntem conștienți de pământul pe care-l călcăm!
     
    RAREȘ BOGDAN: Cum ați văzut reacția societății civile, care a surprins Europa, a surprins chiar România, în lunile ianuarie-februarie? Ce-nseamnă acest lucru?
     
    FLORIN COLCEAG: Un început de colaborare REACTIVĂ, dar n-am văzut semne de PRO-ACTIVITATE!
    Oamenii au făcut liste, au încercat să se aranjeze cumva, dar n-au continuat demersul, pentru că NU AU ÎNCĂ MODELE DE ORGANIZARE ȘI NU ÎNȚELEG NECESITATEA ORGANIZĂRII!
    Deci, vedeți…fenomenul se întâmplă, și e foarte interesant pentru că este un petern, da?
    La noi a fost ”Divide et impera”, suntem CUCERIȚI…”perfect”!
     
    Hai să ne uităm un pic, la povestea cu islamul.
    E aceeași poveste, este absolut ACEEAȘI POVESTE = 80 de ani de războaie…Divide et impera!
    Ca să ajungă la petrol, statele respective, au fost puse să se bată între ele…
    La noi, partidele politice sunt puse să se bată între ele…
     
    (Greșit! Sunt într-o simbioză PERFECTĂ – au aceeași mamă (LĂCOMIA) și același tată (BANUL).
    Numai în aparență SE BAT…de ochii lumii, pentru a creea iluzia că există democrație, că există stânga, există dreapta, există partide aflate la ”guvernare”, după cum, există ”opoziție”!
    PRAF ÎN OCHI ARUNCAT PROȘTILOR PRIN MASS-MEDIA, CA SĂ NU SE RĂSCOALE LUMEA ȘI SĂ-I ALERGE!)
         
    Echipele de football, șamd…(și-acolo câte tunuri, câte aranjamente se fac!)
    SPIRITUL ĂSTA CONCURENȚIAL, TRIUMFĂ!
     
    RAREȘ BOGDAN: La un moment dat, noi, gladiatorii….
     
    FLORIN COLCEAG: Da, gladiatorii…la un moment dat, le-a venit mintea la cap: ”DE CE ne batem noi, ca tâmpiții? Pentru că noi, nu suntem dușmani, noi suntem frați, avem aceeași cultură, ȘI PUTEM SĂ NE ALIEM!
    Ei au trecut prin chestia asta!
    Noi suntem cu ea în față, încă nu ne-am aliat!
    Și, după ce s-au aliat, s-au înțeles unii pe alții, au comunicat, au făcut planuri, au trecut!
    Noi, suntem în spatele lor, ei sunt în feudalism din multe puncte de vedere, dar din punct de vedere al colaborării, ne-au întrecut!
    Iar acuma, ei colaborând… căștigă prin diverse ACTE, inclusiv de violență, de extremă!
     
    Noi suntem poporul păcii, sper să n-ajungem niciodată la violență, pentru că e foarte toxică.
    FIECARE CRIZĂ PE CARE O PROVOCĂM, COSTĂ!
    Omenirea, până în clipa de față, a avut foarte multe crize pe care le-a pornit, dar nu cred că vreuna din ele a fost rezolvată TOTAL, vreodată.
    A acumulat atât de multe crize, încât acuma, am intrat în perioada de PERICOL MAXIM.
     
    Pericolul cel mai mare însă, va veni peste 15-20 de ani, când vor începe noile tehnologii și în care, OMUL NU VA MAI CONTA!
    Vrei bunuri, ți le face robotul!
    Fabrica cu 3000 de oameni, are acuma 30 de roboți, și 3 oameni ”de întreținere”.
    Iar produsul este ieftin, este de unică folosință, sau se strică după o vreme…se înlocuiește, dar se epuizează și resursele planetare.
    ASTA FACE MULTI-NAȚIONALA – EA NU SE UITĂ LA CONSECINȚE!
    NU ARE ÎN STRUCTURA EI, STRUCTURI DE FEED-BACK!
     
    (Lasă…că nici în sistemul bugetar și/sau particular, patronii, directorii, șefii în general, nu mai au feed-back! Faci ce ți se spune dacă vrei să rămâi în serviciu…)

  14. Magda 29 mai 2017 at 18:33

    FLORIN COLCEAG: NU ARE ÎN STRUCTURA EI, STRUCTURI DE FEED-BACK!
    Nu gândește, ”Domnule, ce se va întâmpla mâine, poimâine, peste 10 ani?
    Asta poate opri o rețea profesională, pentru că, o rețea profesională poate discuta, poate găsi soluții,  poate da mai departe soluții, în multi-naționalele sunt oameni, nu este un monstru!
    Este formată (multi-naționala) dintr-o comunitate umană, cu niște reguli.
    În momentul în care se schimbă regulile, SE SCHIMBĂ TOTUL – se schimbă modul de gândire…și-acuma, uitați-vă bine că, aceeași buclă de feed-back, funcționează în permanență!
     
    Buuun…am avut 40 de ani de secetă în Orientul Mijociu și 8 ani de secetă totală.
    Dacă mergem prin Dubai, găsim iarbă, numai acolo unde vine apa desalinizată din mare, sau este extrasă din adâncimi mari, din pământ.
    În rest, e doar nisip.
    Peste tot, e aceeași problemă.
    Oamenii ăia, nu mai au condiții de viață.
    Am poluat mediul, din lăcomie.
    Și-n momentul actual, India, nu mai are musoni, ploile musonice nu mai vin, din cauza modifcării climei, și China, a ajuns în ultimul hal de poluare, deci ne-așteptăm să vină peste noi, nu numai arabii,  ci să vină și indienii, și chinezii….
     
    RAREȘ BOGDAN: Europa ce va face?
     
    FLORIN COLCEAG: EUROPA, VA CRĂPA!
     
    RAREȘ BOGDAN: Leagănul civilizației moderne, va crăpa?
     
    FLORIN COLCEAG: DA. Va crăpa…a mai crăpat și cu alte ocazii și, și-a mai revenit în momentul în care au pus pe platformă, valorile culturale ale diverselor popoare!
    Dacă mai țineți minte perioada cuceririi Africii în care francezii, care acum sunt călcați în picioare și care riscă…au partide politice arabe acum în Franța…ministul educației în Franța, este o doamnă arabă, care a băgat limba arabă ca obligativitate în Franța.
    Dar, pe vremea aia…
     
    RAREȘ BOGDAN: Deci, se întorc coloniile!
     
    FLORIN COLCEAG: Se întorc coloniile! FEED-BACK-UL! Se întoarce roata!
     
    RAREȘ BOGDAN: Adică, Marea Britanie și Franța, Olanda…sunt astăzi practic, victimele propriilor lor practici colonialiste ale sec.XIX!
     
    FLORIN COLCEAG: Danemarca, în clipa asta este mâncată de arabi, dar Danemarca, a vândut arme…LA GREU, în zona arabă! Și-acuma, s-au întors armele, și au venit la ei….IAR POPULAȚIA ARABĂ DIN DANEMARCA, ESTE MAI MARE DECÂT POPULAȚIA DANEZĂ!
    Vedeți, se întoarce roata!
     
    RAREȘ BOGDAN: Nu se pot integra? N-au reușit nemții, integrarea cu turcii?
     
    FLORIN COLCEAG: DAR NOI, AM REUȘIT INTEGRAREA CU ȚIGANII? 101010
     
    RAREȘ BOGDAN: Putem vorbi sincer despre asta…da, sau nu?
     
    FLORIN COLCEAG: Sincer, NU PREA! Pentru că ei, din cultura lor, vor să și-o păstreze!
     
    RAREȘ BOGDAN: Francezii au reușit cu magrabienii?
     
    FLORIN COLCEAG: Nu, n-au reușit! Mergeți în Paris, vedeți zona de est, vedeți ce-nseamnă zona respectivă! Nu există cum s-amesteci între ele, apa cu uleiul! Nu iese! Când poate să iasă ceva? În clipa în care ai respect față de cultura ailaltă, cauți să vezi care sunt valorile culturale REALE, te duci la rădăcină, și de-acolo pornești!
    Pentru că, și la arabi, s-a întâmplat aceeași poveste.  
     
    De exemplu, știți…un mathematician arab în perioada în care arabii, erau singurii purtători de cultură…ok, Evul Mediu, a fost întrebat care este valoare unui om?
    Iar el, a răspuns așa:
     ”dacă este om adevărat, e 1!
    Dacă e și deștept, e 10!
    Dacă e și frumos, e 100.
    Dacă e și bogat, e 1.000.
    Dacă e și harnic, e 10.000.
    Dar, dacă nu mai e OM ADEVĂRAT, rămân zerourile!”
     
    RAREȘ BOGDAN: Extraordinar!
     
    FLORIN COLCEAG: Extraordinar! Înțelepciune, gândire, cultură…când te duci la valorile-astea, la libertate, la demnitate… poți avea un mix care poate creea o platform de comunicare.
    Există oameni, există suflete, există inteligențe…care răspund la problemele-astea!
    Tot ceea ce se face abuziv, în orice cultură, creează contra-curenți!
    Abuziv, în clipa de față, este SHARIA!
    Drepturile femeilor, NU EXISTĂ!
    A  început mișcarea femeilor din zona arabă…
     
    RAREȘ BOGDAN: Inclusiv din Iran.
     
    FLORIN COLCEAG: Da, peste tot, împotriva SHARIA. Toate aceste modele de emancipare reușesc să echilibreze.
    Dar astea nu se pot face, decât cu valorile fundamentale.
    RESPECT!
    De ce a pornit valul arab, acuma?
    Din lipsa de respect, apropos de Charlie Hebdo!
    Arabii, sunt oameni ca noi, și ca alții…dar, au repere culturale!
    Ei se țin de reperele lor culturale.
     
    Iar ei acuma reușesc pentru că, știți care-i problema?
    N-AU PREA AVUT DESENE-ANIMATE! (tare!)

  15. Magda 30 mai 2017 at 20:18

    RAREȘ BOGDAN: Foarte interesant…
     
    FLORIN COLCEAG: Foarte interesant…noi, suntem acuma aproape INERȚI, pentru că, suntem la a doua, a treia generație, în care mintea ni s-a schimbat, și noi nu mai știm reperele morale…decât de Scooby Doo.
     
    RAREȘ BOGDAN: Bine, am ajuns de la Tom și Jerry, de la Michey Mouse, sau de la Donald Rățoiu, la niște desene animate de-o violență extremă! Violente, dure, care promovează violența, care promovează diavoli, incredibil pentru un copil!
     
    FLORIN COLCEAG: Demoni…și copiii mă-ntreabă ”ce-i cu demonii? Unde sunt demonii?”
     
    RAREȘ BOGDAN: Lucrurile-astea, le influențează mintea!
     
    FLORIN COLCEAG: Da. Mintea, sufletul, caracterul…vedeți? Ăsta este războiul multi-polar!
    Și, vă spuneam…e doar un memento, pentru că ne așteaptă o încercare mult mai mare.
    În acest memento, noi ne-am mai înțelege între noi într-un fel sau altul, DAR…în momentul în care, oamenii vor fi scoși din producție și vor avea timp liber INFINIT, pentru că, tehnologii care asigură hrana, acuma există! 
     
    Există tehnologie în care se cultivă celule-n vitro, care-apoi sunt imprimate prin imprimanta 3D, sub formă de hrană.
    Și-atunci, n-ai decât să ai cultura ta de celule, automată, totul automatizat, robotizat….mașinăria merge, și-ți servește ce vrei tu de mâncare = NU MAI E NEVOIE DE HRANĂ!
     
     
    Există tehnologii care să-ți facă casa energetică.
    Tu produci energie, poți să dai și la alții, E UN IDEAL… și se face!
    Deja acuma există multe prototipuri în direcția asta.
     
    ÎN CURÂND, NU MAI E NEVOIE DE STAT!
     
    Statul NU-mi mai acordă ACUMA, nimic: NU-ți dă un învățământ de calitate, NU-ți dă un sistem sanitar efficient, NU-ți dă…toate se duc pe internet!
    În curând, poliția rutieră va dispărea, da?! TOATĂ! (ce bine-mi pare! Sunt numai după șpagă și vânare de șoferi, pe după boscheți!)
    De ce?
    Pentru că au intrat déjà acuma, în producție, déjà sunt în prototip…mașini cu pilot automat, în care tu te duci, îi spui adresa, și el te duce unde vrei tu, respectă regulile de circulație, nu produce accidente, tu poți să dormi liniștit….
     
    Deci, RAMURI ÎNTREGI DISPAR!
     
    VA DISPĂREA MESERIA DE MEDIC!
    Pentru că, déjà există mașini care iau diagnosticul mult mai bine decât medicul, care intră în bazele de date și-ți spun ce tratament ar trebui să iei, care te monitorizează, noi devenim dependenți de mașinării!
    Și, întrebarea: în afară de roboți casnici care fac curățenie, cum ne vom petrece timpul?
     
    RAREȘ BOGDAN: Cum? Cu pantoful în față?
     
    FLORIN COLCEAG: Păi, până acuma, mergeam la servici. Îi înjuram, îi blestemam, ziceam că n-aven bani destui, etc., căutam alt job!
    Aveam timpul ocupat….ce-o să facem în clipa în care vom avea timp?
    Asta este marea problemă care ne așteaptă, în clipa de față.
     
    Cu timpul tău propriu, nu te poți răzbuna pe francezi că au cucerit Magrebul, cândva!
    NU MAI CONTEAZĂ, AJUNGEM TOȚI ÎN ACEEAȘI OALĂ, ÎN CARE NOI…NU MAI CONTĂM!
    Cei care vor avea bani, vor putea să facă și mai mulți bani…CUI se adresează banul ăla?
    La ce mai folosește?
     
    Vedeți? Noi trebuie să ne uităm la un orizont, destul de aproape din păcate, de 15-20 de ani… ca să ne corectăm!
    Pe o planetă pustiită de viață, din cauza poluării, moartea speciilor, AJUNGE SĂ FIE DEZECHILIBRATĂ TOTAL NATURA!
    Iar noi, NU MAI AVEM ROST…
     
    Aici apare…ce se întâmplă cu arabii, e doar un memento!
    La ei, se dezlănțuie violența!
    CE SE VA ÎNTÂMPLA CU OMENIREA, CARE VA AVEA LA NESFÂRȘIT, TIMP LIBER?!
     
    RAREȘ BOGDAN: Foarte interesant…
     
    FLORIN COLCEAG: Aici este marea problemă! Vom avea violență extremă!
     Noi, avem acuma, atâta știință și tehnologie, că ne putem face ca, orice fel de vis, să devină real!
    Putem creea, nu știu…mașina care zboară pe sub apă, sau prin vulcani…deci, ORICE, NU MAI CONTEAZĂ!
    PUTEM! INCLUSIV TELEPORTARE!
     
    De ce nu ne punem în minte, să facem o planetă fericită?
     
    RAREȘ BOGDAN: Unde-i iubirea, în toate cazurile-astea?
     
    FLORIN COLCEAG: Numai în momentul în care avem idealuri înalte, apare iubirea! (frumos…)
    Cât trăim în ură, cât trăim în competiție, noi ne ruinăm planeta!
    Ne ruinăm, propria civilizație!
    Ne ruinăm viitorul!
    Ne certăm între noi, în loc să dăm mâna, să facem pași…asta-i lumea globală care poate rezista!
    SINGURA!
    Pe o planetă fericită…
    Nu sugrumându-ne unii pe alții, nu atacându-ne unii pe alții…uitându-ne la nevoile altuia! 5

  16. Magda 31 mai 2017 at 13:49

    FLORIN COLCEAG: Europa s-a uitat la lumea arabă, la nevoile proprii lume arabe…au văzut că e în secetă de 8 ani….N-A FĂCUT NIMIC!
    Existau tehnologii, care puteau să creeze sere, șamd…care să dea hrană, astfel încât lumea arabă să nu mai aibă probleme. Nu era normal?!
    Domnule, are nevoie? Ajută-l!
    DACĂ NU-L AJUȚI, NU-ȚI VINE PE CAP?
    ASTA ESTE LECȚIA ISTORIEI…
     
    Nu-i zădărî unii, împotriva altora…d-aia, suntem acuma în situația în care suntem.
     
    RAREȘ BOGDAN: O situație imposibilă!
     
    FLORIN COLCEAG: Da, în care toată lumea pierde!
    Soluția UNICĂ = REȚEAUA PROFESIONALĂ CARE SĂ LUCREZE COOPERANT PE OFERTĂ- OFERTĂ, NU PE CERERE-OFERTĂ!
    Pe cerere-ofertă, merg  multi-naționalele!
    În care, să trezim omul din noi!
     
    RAREȘ BOGDAN: Mai poate fi trezit omul din noi?
     
    FLORIN COLCEAG: Da. Eu lucrez mult, cu copiii.
    Copiii sunt încă, cu potențial activ.
    Depinde de sistemul de educație pe care-l face….
     
    RAREȘ BOGDAN: Cum arată educația? Cum arată sistemul educațional din România?
     
    FLORIN COLCEAG: E o copie după sistemul din America, făcut de primul Bush – No Child Left Behind Act of 2001 (NCLB), la care acum s-a renunțat, pentru că a provocat un DEZASTRU în educația americană – copii frustrați, copii care trebuiau să-și facă temele până la nesfârșit ca să i-a rezultate, care le permitea să i-a o bursă, când sunt mari, pentru că familia era săracă, și nu putea să-i susțină.
     
    LA NOI, SUNT CHINUȚI DEGEABA!
    Nici măcar nu au șansa unei burse!
    Întâlnesc părinți, care-mi spun: ” Eu am încercat să fac (deci, oameni care au facultate), să înțeleg textul dat la clasa a II-a, la copilul meu, și n-am înțeles nimica din el. Deci, n-am înțeles! Cum să înțeleagă copilul meu?  Sau, să înțeleg exercițiul ăla de matematică, să văd ce vrea!”
     
    Deci, LE DĂ MAI MULT DECÂT POT DUCE, ȘI-ATUNCEA, VOR TRAGE CONCLUZIA CĂ SUNT INCAPABILI!
     
    (Deci, alt experiment pe copiii României! Ce s-a abrogat la americani, se aplică la români…fără nădejdea anulării prostiei ăsteia! Și asta face parte din războiul multi-polar…bașca, toți tâmpiții (inclusiv tâmpitele de la Educație….) de după 90, au creat universități DIN BURTĂ (la care au predat pe bani frumoși), toți părinții intrând în jocul ăsta-absurd, dorind pentru odraslele lor, să fie doar cu mapa! În situația în care, școlile profesionale pe meserii, le-au desființat….)
     
    Ăsta este No Child Left Behind, dar fără bursă, NUMAI CU PEDEAPSĂ!
    Și-atuncea, cu inducerea fricii, cum poate arăta o omenire, peste 20 de ani la noi în țară, bazată pe frică, pentru că în educație, frica a fost singurul vector?

  17. Magda 31 mai 2017 at 13:52

    Vedem foarte bine translatând Europa și frica de arabi din Europa, către domeniul educației de la noi, și frica de notă, de eșec, de…
    Nu numai la noi! Mergem în Koreea de Sudau rezultate, sunt extraordinari, DAR au cea mai mare rată de sinucidere din lume, în rândul elevilor, pentru că se tem.  
    Memele lor culturale spun că, dacă n-ai reușit, nu ești bun de nimic…La revedere, cu tine!
     
    RAREȘ BOGDAN: Deci, teama trebuie scoasă din ceea ce înseamnă educație!
     
    FLORIN COLCEAG: Complet! Din Educație, din lume! Când te uiți de la păcatele fundamentale, de la Moise încoace…mă rog, au tot survenit tot soiul de păcate fundamentale, îți dai seama că asta, este una dintre problemele care nu s-au rezolvat niciodată în cursul istoriei, NICIODATĂ!
    Și din cauza asta, noi suntem în situația de a putea, foarte greu găsi o soluție pentru viitor!
    FOARTE GREU!
    Noi ar trebui să fim în relații extraordinare, cu toți vecinii!
     
    RAREȘ BOGDAN: Suntem cu toți, într-un semi-conflict!
     
    FLORIN COLCEAG: Da, suntem cu toți, într-un semi-conflict! Gata să izbucnească!
     
    RAREȘ BOGDAN: De ce acest lucru?
     
    FLORIN COLCEAG: Pentru că n-am învățat să ne uităm la nevoile aproapelui nostru.
    Văd că, în rândul Bisericii, au început să apară…nu foarte multe, dar mai multe ca-nainte, comunități care se strâng în jurul unui preot, care se uită la nevoile lor, și organizează și-i ajută să supraviețuiască și să meargă mai departe!
    Dar, NU SUNT PROMOVATE!
     
    În Polonia, am văzut cu ochii mei, în 90, o comunitate minieră, în care preotul ținea o slujbă, venea ajutorul lui cu o pălărie în mână, care punea banii pe care-i avea la îndemână pentru asta, iar banii ăia erau folosiți, pentru închirierea unui apartament, în care erau strânși copiii cu risc mare…copiii străzii, copii cu părinți în închisoare, cu părinți alcoolici, șamd…deci, care n-aveau șanse!
    Și-acolo, erau oameni care veneau și făceau lecțiile cu ei, îi ajutau, le plăteau o masă, aveau program artistic, ÎI BĂGAU ÎN COMUNITATE!  
     
    RAREȘ BOGDAN: În 1990…
     
    FLORIN COLCEAG: În 1990. Noi, ne mulțumim să le dăm 1 leu când cerșesc.
     
    RAREȘ BOGDAN: Dar, ce-i cu România din afara granițelor? Anul trecut, au plecat 240.000 de români DEFINITIV, forță de muncă activă, în afara granițelor; la ora actuală, sunt peste 4 milioane de români – comunități uriașe în Italia, în Spania, în Franța, în Marea Britanie, Germania…
     
    FLORIN COLCEAG: Sunt, și NU trăiesc bine! Dar, cât timp noi, nu dăm drumul la o cooperare, și l-a întrebat omul, dacă e de acord cu o măsură – DEMOCRAȚIA PARTICIPATIVĂ – Nu se întorc!
    Au suferit mult, și preferă să trăiască din ce pică de la alții deși, și ăia sunt în criză!
    La noi, CRIZA-i mai puternică!
     
    RAREȘ BOGDAN: Italia e-n criză, Spania-e-n criză…
     
    FLORIN COLCEAG: Da…MARE, nu mică!

  18. Magda 31 mai 2017 at 13:56

    RAREȘ BOGDAN: Franța e-n criza fricii…
     
    FLORIN COLCEAG: Ei, vedeți? Asta e…dacă noi, nu ne uităm la ce are bun cel de lângă noi, la ce poate fi util, unde poate fi de ajutor, nu-i vedem calitățile, LUĂM DECIZIA DE A TRĂI ÎN FRICĂ!
    Ne uităm la defecte… defectele, cresc!
    Ne uităm la calități, calitățile cresc!
     
    RAREȘ BOGDAN: Partidele…cum le vedeți? Partidele politice românești, și ”liderii” poltici din România!
    Cei care conduc astăzi, România…
     
    FLORIN COLCEAG: Avem experiența partidelor…aduceți-vă aminte, cât timp a durat până când s-au strâns liberalii…câte facțiuni liberale au fost?
     
    RAREȘ BOGDAN: La un moment dat, vreo șase!
     
    FLORIN COLCEAG: Vreo șase…cât timp au negociat, până când au făcut un partid? ANI!
    S-au luptat, s-au mâncat, ei…procesul CONTINUĂ!
    Vedeți, dacă NU pui o sămânță bună, n-are cum să iasă ceva bun!
    Oamenii și-au pus speranțe, dar nu te poți descurca atunci când NU ai un cadru organizatoric, în care FIECARE SĂ FIE UTIL!
     
    Ca să ai un cadru organizatoric, trebuie să ai  O VIZIUNE…
    Norocul PSD-lui, a fost că l-a avut pe ȘOBOLANUL ROZ 22, care era un bun cadrist, și care-avea o imagine de cum să poți împărți rolurile, într-o schemă funcțională.
    Acuma-i la-nchisoare din câte știu eu, nu?
     
    RAREȘ BOGDAN: Nu e, dar mă rog…e pe drum! A fost achitat într-un dosar, e scos din linia activă! (pe dracu!)
     
    FLORIN COLCEAG: E scos…dar el a avut inteligența să facă o schemă funcțională! Ok! Și i-a pus să coopereze! E-adevărat, CĂ AU COOPERAT LA FURTURI, LA MULTE….
     
    RAREȘ BOGDAN: Dar actualii lideri, cum îi vedeți? Tăriceanu, Dragnea, Iohanis, Grindeanu…astea-s personajele momentului! Turcan, nu știu…
     
    FLORIN COLCEAG: SUNT PERSONAJELE EFEMERE ALE UNUI MOMENT CARE, DEVINE ȘI EL, O PERIOADĂ EFEMERĂ, ÎN ISTORIE!  (personaje efemere, dar care te nenorocesc și pe tine, și generațiile de după tine…)
    În istoria pământeană, dacă ai lua un an de zile, tot ce s-a-ntâmplat cu viața….NOI SUNTEM APĂRUȚI ÎN ULTIMELE SECUNDE, ȘI PUTEM DISPĂREA ÎN ULTIMELE SECUNDE!
     
    Și, noi ca nație, cultură…degeaba ne umflăm în pene că suntem noi grozavi, putem oricând DISPĂREA, dacă nu învățăm să cooperăm!
    Dacă învățăm să cooperăm, putem supraviețui și trece peste momentele-astea grele, găsind soluții!
    Dar, trebuie să ne uităm la VALOARE…mă uit la inventatori, avem inventatori GENIALI, care au creeat invenții fantastice, care pot asigura de-poluarea aerului, spre exemplu!
    Apoi, energia infinită, și altele!
    Ele, sunt la noi în țară.
    NU A BĂGAT NIMENI UN LEU, CA SĂ DEZVOLTE TEHNOLOGIILE!
    Suntem, precum câinele cu osul: nici el nu-l vrea, nici la altul nu l-ar da!
    Dacă tehnologiile-astea ar ajunge în China, China ar deveni FĂRĂ POLUARE…i s-ar mânca poluarea! Complet!  
    Am avea un avantaj?
    Dacă ei, la ei acolo, ar avea condiții bune de viață….să nu mai moară juma de milion de chinezi/an din cauza poluării, atunci, nici nu s-ar mai revărsa, cum s-au revărsat arabii!

  19. Magda 31 mai 2017 at 19:31

    RAREȘ BOGDAN: Credeți că vor veni chinezii? Chinezii, indienii, vor veni spre Europa?
     
    FLORIN COLCEAG: Evident! S-au dus în Africa…
     
    RAREȘ BOGDAN: Dar, care-i fascinația Europei? Ce-i fascinează? Europa fascinează, din Antichitate. Leagănul democrației ateniene, apoi civilizația romană, a influențat lumea, la nivel global.
    Ce-i fascinează pe cei care privesc Europa? Pentru că, fac copii….cei care merg în SUA, văd copii ale Europei! Ale Europei, puse în SUA, începând cu 1750.
    De asemenea, văd copii în Asia, ale Europei…totul este o copie la nivel global.
    În Australia, e copiată Europa, în Noua Zeelandă, în America de Sud, la fel…
    Fascinația Europei!
    Și cu toate astea, vor s-o distrugă!
    O copiază, dar vor s-o distrugă!
     
    FLORIN COLCEAG: Pentru că, Europa reprezintă punctul de plecare al logicii liniare, dihotomice și cantitative.
    Dacă te uiți în Asia, și-n alte părți, sunt multe alte logici care au apărut, dar istoria Europei de asemenea, da?
    Se va putea îmbunătăți dacă învață să coopereze, cu respect!
    Eu n-am văzut respect din partea Bruxellului la adresa României!
     
    Vă dau un exemplu: jocul pe fonduri europene în care tu, cheltui tot ce ai, te împrumuți ca să poți derula un program care are niște indicatori de succes cantitativi la urmă, tu, ca să poți să ții programul ce ar putea avea consecințe bune, trebuie să-l modifici.
    Și, nimeni nu-ți aprobă modificarea, pentru că nu se uită la relevanța față de scopul inițial, ok?
    Și dai banii înapoi, sau primești înapoi ramburs după juma de an, când se hotărăște U.E. să dea banii înapoi,  timp în care mori cu zile, și te pomenești că-ți vinzi casă, tot, etc…ca să dai banii înapoi, pentru că n-a fost considerat util.
     
    Deci, e un sistem contabil de două ori pe an, sau rar…și care se pune cap la cap, cu sistemul contabil al Fondului Monetar Internațional care, când intră, îți evaluează strict deficitul bugetar, care-i în timp real!
    Tu, ca țară, ca să poți absorbi fonduri europene, ar trebui să ai un fond de buffer, prin care să poți ajuta toți participanții la fonduri europene, să depășească groapa neagră, când nu mai au bani!
    La fel se întâmplă și-n inventică, când intră într-o groapă neagră financiară = nu sunt sprijiniți, MOR CU INVENȚIA-N GÂT!
     
    Invenția poate produce dezvoltare, plata….pe spezele Statului, poate ajuta să absoarbă și fondurile europene, așa au făcut polonezii….care au absorbit MULT, dar sistemul în sine, care ține de contabilitate în timp real și contabilitate făcută din An în Paște, TE DISTRUGE!
    Și ele au fost făcute, să meargă simultan…nimeni n-a stat să analizeze, nimeni n-a stat să pună în practică o schimbare, ceva care să te-ajute să devi eficient!
    Ăsta este momentul nostru de judecată, când ajung OAMENI ÎN POLITICĂ, NEPROFESIONIȘTI!
     
    Ei sunt NEPROFESIONIȘTI!
    Dar măcar să aducă profesioniști lângă ei!
    Și să fie deschiși, la soluții!
    ASTA O POATE FACE, NUMAI O REȚEA PROFESIONALĂ!
    Deci, încă o dată, cuvântul CHEIE, este COOPERARE….
     

  20. Magda 31 mai 2017 at 19:41

    RAREȘ BOGDAN: Aceasta este cheia!
     
    FLORIN COLCEAG: Cheia….
     
    RAREȘ BOGDAN: Eu vă mulțumesc foarte mult pentru prezență, aș mai dori să vă întreb: DE CE ROMÂNIA ÎȘI ATACĂ ÎN MOMENTUL ĂSTA CU URĂ, personaje gen Mircea Dumitru, care este inventatorul, care este făcut zob, și este dorit de elvețieni să fie naturalizat ACOLO…România, dacă nu-l pune la marginea istoriei, îl tracasează, îi creează probleme!
    Medici renumiți, care sunt pur și simplu puși la zid.
    Eu, vreau să realizez în următoarele zile, în dezbatere, cazul Brunei…cazul doctorului de copii, care pur și simplu, a fost țintuit, a fost desființat…
     
    FLORIN COLCEAG: deși are 230.000 de operații reușite, în spate!
     
    RAREȘ BOGDAN: De ce lucrurile-astea? Parcă avem un talent fantastic și-o dorință de-a ne anula, orice!
     
    FLORIN COLCEAG: Datorită democrației reprezentative, care a scos în față PERSONAJE MEDIOCRE!
    Iar mediocrii, se tem de oamenii care au, realmente valoare profesională.
    Și, se tem instinctual!
    Și în funcționarii de stat găsim aceeași situație, în ministere…
    NU se respectă legea fundamentalăUN MANAGER SE ÎNLOCUIEȘTE DE UN MANAGER MAI BUN, VALOAREA PROFESIONALĂ TREBUIE SĂ CONTEZE în dezvoltarea pe traseul profesional, și faptul că, atunci când, un manager secundar e pus pe criterii clientelare, între managerii puși pe criterii clientelare, APAR RELAȚII PE ORIZONTALĂ ȘI RAPORTARE FALSĂ, LA VÂRF!
     
    De unde apare toată povestea?
    Din POLITIZAREA structurilor Statului, care s-a făcut ani de zile, sub conducerea diverselor partide, și în clipa de față, TOȚI SUNT PENALI, TOȚI DEPIND UNII DE ALȚII CA SĂ REZISTE, și când apare unul care are capacitatea să schimbe lucrurile în bine, este evitat sau este eliminat…deci, noi ne tăiem singuri, creanga!
    Soluția? Democrația participativă!
    Pe asta ar fi trebuit s-o ceară, toți demonstranții din Piața Universității, și din Piața Victoriei, să se înțeleagă între ei, în această direcție.
    N-AI CU CINE SĂ TE BAȚI!
    Nu e un meci de fotbal!
    E o soluție temeinică!
     
    RAREȘ BOGDAN: Ce-ar trebui făcut? Care e modelul ideal de societate românească?
    Și, mai credeți în România, D-le professor?!
     
    FLORIN COLCEAG: Oh, da…sigur că da!
     
    RAREȘ BOGDAN: Mă bucur că ne dați optimism… 

    FLORIN COLCEAG: Modelul e complex…eu l-am dezvoltat MODELUL DE ȚARĂ pe site-ul pe care era pus…în momentul de față, el nu mai există de o lună de zile, aștept să apară altă formă, da? Era primul din 30 de milioane! Anterior, era din 80 de milioane, dar acum, am mai scurtat lista.
    De curiozitate, am vrut să văd care este ponderea site-urilor legate de oameni celebri…și, cel mai celebru în momentul acela, era Trump!
    Acuma, s-au mai liniștit băieții…nu mai atrage atât de mult atenția, dar să stea liniștiți că va apărea din nou!
     
    RAREȘ BOGDAN: Trump v-a schimbat ceva în modul în care se privește lumea, America va schimba relațiile internaționale?  
    FLORIN COLCEAG: Da, pentru că este atât de imprevizibil, încât nu poți construi prea multe strategii împotriva lui, fiind alunecos!
    Asta nu înseamnă că va face tot lucrul bun…
    Dar de schimbat, se va schimba mult, fiind atât de imprevizibil și sufficient de intelligent ca să-i vină idei noaptea, acuma, e o ruletă rusească pe care o joacă americanii cu Trump!
    Pentru că, te poți aștepta la orice, din partea lui…
     
    Iar se încheie o BUCLĂ DE FEED-BACK!
     
    RAREȘ BOGDAN: România?!
     
    FLORIN COLCEAG: România este la rând, dar dacă nu învață lecția asta din ce se întâmplă acuma, o să învățăm o lecție mai grea!
     
    RAREȘ BOGDAN: Care poate să ducă inclusiv la ruperea…. 
    FLORIN COLCEAG: DEJA SE RUP BUCĂȚI DE POPULAȚIE CARE PLEACĂ, déjà fluxurile…suntem a doua țară din lume CA EMIGRARE, DUPĂ SIRIA!
     
    RAREȘ BOGDAN: Siria, care e în război și are șapte puteri care rup din ea, în jurul ei, și în afară! 
    FLORIN COLCEAG: Exact! Deci, DEMOCRAȚIE PARTICIPATIVĂ și COLABORARE!Astea sunt soluțiile momentului ca să putem trece momentul greu…
     
    Sfârșit.

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.