Pentru a fi lider nu e nevoie de funcție

0
(0)

Am găsit ceva ce-i poate ajuta pe oameni să lucreze în echipă… Mai ales pe cei dispuși să-și asume rolul de lider.

Leaderhip-ul este despre două lucruri: cum influenţezi rezultatele şi cum îi inspiri pe alţii.

În primul rând, nu este vorba de titlul postului, nu este vorba despre autoritatea conferită de poziţie sau de mărimea biroului. Este vorba despre abilitatea ta de a influenţa.

Apoi gândeşte-te la tine ca la o persoană care poate ajuta la facilitarea construirii echipei. Elementul principal a ceea ce am învăţat în Corpul Marin este că un lider trebuie să acorde prioritate nevoile celorlalţi, iar nevoile lor sunt mai importante decât ale mele.

Când dai prioritate echipei tale,  poţi să transformi un grup de indivizi care probabil au propriul lor interes într-o echipă care se concentrează asupra nevoilor comune. Ori de câte ori suntem parte din echipă, trebuie să renunţăm la ceva pentru a câştiga echipa. Şi asta face echipele atât de unite.  Cum poţi contribui individual la construirea unei echipe între colegii din jurul tău? Vă împărtăşesc cu sinceritate – dacă vă dedicaţi întru totul şi îi ajutaţi pe pe cei din jurul vostru, veţi construi acea echipă.

Sunt cuvintele lui Angie Morgan, co-autoare a cărţii „Spark: Cum să vă conduceţi pe voi înşivă şi pe alţii la spre succes”.

Până la urmă, e vorba despre lucruri elementare și de bun simț, pe care oamenii ar trebui să le ia în considerare atunci când lucrează împreună…

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

One thought on “Pentru a fi lider nu e nevoie de funcție

  1. Magda 27 aprilie 2017 at 10:29

    Cum poţi contribui individual la construirea unei echipe între colegii din jurul tău? Vă împărtăşesc cu sinceritate – dacă vă dedicaţi întru totul şi îi ajutaţi pe pe cei din jurul vostru, veţi construi acea echipă.”

    Din ceea ce-a afirmat Angie Morgan, reiese că aspirantul viitor lider, poate să fie/devină lider, doar dacă este ALTRUIST!

    Ori, lideri nu ajung întotdeauna cei altruiști, ci cei șarmanți ca personalitate, dar lichele pe dedesubt, AȘI în arta manipulării, disimulării….EXACT ca cei de la care au învățat ”arta” – părinți, apoi alegerea de prieteni specifici TIPARULUI, după matricea de- acasă, până la ”modele” de șefi…de grupă, de studiu, profesori, etc…pân’la șefii de la serviciu!

    Dacă spiritul nu ți-e alterat de LĂCOMIE de avere ori PUTERE, adevăratul LIDER va fi model și sprijin pentru echipa nou formată, adunată în jurul lui, devenind în timp, datorită gravitării în jurul lui, asemenea după chipul lucrării și asemănării caracteristicilor lui.

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.