Mulțumiri…

0
(0)

E cazul să exprim câteva mulțumiri…

Oricine administrează un site web știe ce înseamnă să-ți pierzi datele. Din diverse motive, nu intru în detalii. În cazul meu, acum o săptămână, plugin-ul Jetpack mă anunța că e o problemă cu acest blog, neputând fi afișat. Am deschis un tichet pe site-ul firmei ce-mi găzduia site-ul și în scurt timp, primesc vestea:

Buna ziua,

Am intampinat o problema pe care nu am putut sa o anticipam, in datacenter a avut loc un scurt circuit, lucru care a dus la arderea disk-urilor.

Pentru a solutiona aceasta problema cat mai repede va rugam sa ne oferiti un backup/fullbackup al site-ului dumneavoastra, va rugam sa va asigurati ca baza de date aferenta siteului este inclusa in acest backup.

Daca detineti backup acesta se poate trimite pe adresa office@namebox.ro, prin weetransfer sau:

Va rog uploadati arhiva aici: (…)

Cu o astfel de informație simți că-ți cade cerul în cap… Prima reacție de revoltă a fost să le transmit un mesaj de protest cu urări „de bine”… M-am abținut și am trecut la căutarea unei soluții, primul gest fiind acela de a căuta o altă firmă de hosting în România. Așa am ajuns la cea care-mi găzduiește acum blogul pe care-l aveți în față.

Dar problema refacerii site-ului rămânea. Conform unor sfaturi citite cu mai mult timp în urmă, aveam instalat un plugin care se ocupa în mod automat de salvarea site-ului nu local, ci într-un cloud (Dropbox). Plugin-ul se numește (pe scurt) UpdraftPlus. Ei bine, grație acestei aplicații, am reușit (fără a avea alte experiențe de acest gen) să-mi refac atât baza de dat cu articole, cât și plugin-urile și temele instalate anterior!

Oricine a trăit astfel de experiențe poate aprecia la justa valoare o astfel de reușită!

Și tocmai de aceea, am simțit nevoia să exprim mulțumiri celor ce-au dezvoltat o astfel de aplicație, pe care-o apreciezi doar în astfel de situații…

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

One thought on “Mulțumiri…

  1. Magda 19 martie 2017 at 11:55

    Ce-nseamnă să existe și lucruri BUNE pentru cazuri de genu….

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.