Mai avem 13 ani de rezistat

0
(0)

Temă grea. Foarte grea… Gabriel Liiceanu dezvăluie practic faptul că istoria nu face salturi. Și că numai naivitatea și entuziasmul lui Decembrie ’89 ne-a făcut să credem altceva… să ne iluzionăm că era de-ajuns tăierea unui cap al hidrei, pentru a păși pe tărâmul făgăduinței… Iată că ultimul sfert de secol ne arată că nu-i așa…

Mai avem 13 ani de rezistat

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

One thought on “Mai avem 13 ani de rezistat

 1. Magda 11 februarie 2017 at 19:54

  Excepțional articol!
  Eu aș fi băgat negație în titlu: ”NU vrem să fim robi egiptenilor” sau, ca o recunoaștere a stării de robie, alături de o dorință de dezrobire, mai précis de hotărârea de descotorosire a ei prin ”NU vrem să (mai) fim robi egiptenilor”!
   
  Din păcate, dintre cei în vârstă sau foarte în vârstă, le place încă să trudească la cărămizile lui Faraon (regimul comunist), pentru că atunci aveau stabilitate (chiar dacă era dată de sistemul închis, gen lagăr), eram oarecum egali, uniți în suferința încătușării față de lumea exterioară, dar…cu loc de muncă, pensie asigurată!
   
  Acum, după asistarea la JAFUL nemaipomenit, neîngrădit de nicio putere politică de după 89 – pornind de la  cea a bunului-simț, a minimei morale (prin stopare), fie legislative, (prin îndeplinirea actului de justiție), îi arată în aparenta lor nemurire, pe vechii  ”egiptenii” ai regimului trecut (conducătorii încuviințați de nostalgici), aceiași care-l adulau pe Faraon(ul) suprem, ștergându-i aura din Congres în Congres…
   
  Faraon nu-i lăsat să moară din conștiința multora fiindcă urmașii lui, au făcut în așa fel încât să nu fie uitat, ci dorit, din pricina gradului de comparație – de orice fel, la  orice nivel, față de cum a fost pe vremea lui (chiar dacă în robie), față de o robie care poartă altă pălărie, și indusă spre auto-înrobire….prea puțin autohtonă, mai mult spre în afară !
   
  Din păcate noi, niciun  MOISE (măcar în devenire) nu avem…ci, tot Faraoni, cu șorțulețe, purtători de stegulețe ale altor țări, numai românești, nu!
  Bine că avem înainte-mergători ai apariției unor veritabili Moise, prin Aroni purtători de cuvinte bine țintite, la locul lor…fiindcă se știe că Moise nu avea darul vorbirii, era cam ”împiedicat” din punctul ăsta de vedere, d-aia îl lăsa pe Aron să vorbească pentru el, în numele Lui Dumnezeu.
   
  Deci, sunt buni și Aronii (Liiceanu și câți s-or mai deștepta) să-și foloseasă darul, spre a  trezi conștiințe, a prinde glas și alții!
   
  Faptul că invită la o stagnare cu răbdare a altor 13 ani, până la împlinirea celor 40 de ani, înseamnă că nu crede într-un PAS rapid spre Țara Făgăduinței Statului de Drept, NU de-a sta drepți în fața lui, oricum ar fi el…cum ni se ”servește” acum, prin OUG 13, menit să ne-nrobească pentru alți 13 ani, până la maturizarea integrală a unei populații pe cale naturală, prin decesul ”egiptenilor” de azi, și-a grupului lor de rezistență, care-i susțin, prin nașterea și creșterea altor generații, neatinse vreodat’de egiptenism.

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.