Falsificarea efectului de seră al CO2 atmosferic în lipsa unui model fizic

0
(0)

Atât de multe decenii la rând, atât de mulți politicieni, atât de multe canale oficiale mass-media ne-au împuiat capul cu problema efectului de seră dat de bioxidul de carbon, încât a devenit un „adevăr” de la sine acceptat, și de ne-combătut.

Efectul de seră, o idee pe care mulți autori o urmăresc în lucrările tradiționale Fourier (1824), Tyndall (1861), și Arrhenius (1896), și care este încă susținută în climatologie la nivel mondial, descrie, în esență, un mecanism fictiv, în care o atmosferă planetară acționează ca o pompă de căldură acționată de un mediul cu care interacționează, dar prin radiație prin radiație echilibrată cu sistemul atmosferic.

Conform celei de a doua legi a termodinamicii, o astfel de mașină planetară nu poate exista. Cu toate acestea, în aproape toate textele climatologiei globale și într-o literatură secundară pe scară largă este de la sine înțeles că un astfel de mecanism ar fi este real și și ar sta pe firmamentul fundației cercetării științifice.

În această lucrare, populara conjectură este analizată și principiile care stau la baza fizice sunt clarificate. Arătând că (a) nu există legi fizice comune între fenomenul de încălzire în case de sticlă și fictivele efecte atmosferice de seră, (b) nu există calcule pentru a determina o temperatură medie de suprafață a unei planete, (c) frecvent menționata diferență de 33ºC este un număr calculat în mod greșit, (d) formulele de calcul a ceea ce s-au numit „cavity radiation” (a se vedea black-body radiation) sunt utilizate în mod necorespunzător, (e) ipoteza unui echilibru radiant este imposibilă, (f) conductivitatea termică și frecarea nu trebuie să fie setate la zero, se ajunge la falsitatea conjecturii efectului atmosferic de seră.

Oricare ar fi adevărul, cu sau fără model fizic, încălzirea globală se simte, nu?

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.