Tehnici de manipulare politică: «Omul simplu»

Aceasta este partea 6 din totalul de 19 articole ale seriei Manipulare politică - tehnici
0
(0)

Vorbim aici despre o tehnică folosită de politicieni pentru a-și prezenta pozițiile sociale ocupate ca fiind rezultate ale șansei, întâmplării sau providenței, întrucât ei de fapt și-au petrecut întreaga viață ca „oameni simpli”. Chipurile, doar soarta a vrut ca ei să devină lideri politici la nivel național, candidați la Președinție, etc…

Practic, această tehnică de manipulare încearcă să inoculeze publicului ideea că politicienii „s-au ridicat prin propriile puteri”.

Omul simplu

Apogeul folosirii acestei tehnici a avut loc în 1990, fiind folosită cu succes deplin de către candidatul la Președinție Ion Iliescu. E drept că acel succes s-a datorat în mare măsură și contextului social al acelor ani, avantajul lui Iliescu fiind cu atât mai mare cu cât ceilalți doi competitori nu puteau folosi această tehnică, ambii trăind în străinătate o perioadă prea mare pentru ca „omul nou” al „socialismului victorios” să nu perceapă ca având origini „nesănătoase” atât Radu Câmpeanu, PNL („moșier”), cât și Ion Rațiu, PNȚ („burghez”).

Sigur că printr-o altă tehnică de manipulare (Demonizarea) aceste origini sociale au servit ca puncte de plecare în campanii de atac furibunde, cu folosirea fricilor colective date de termeni ai ideologiei comuniste precum: moșier, patron, exploatator…

Logica acestei manipulări

Tehnica „Omul simplu” folosește fie auto-prezentarea, politicianul invocându-și originile și viața de „om obișnuit”, „la fel ca voi”, fie intermediari, acei purtători secunzi de imagine, jurnaliști sau alte persoane și mijloace de comunicare în masă a „originilor sănătoase” ale politicianului.

Desigur că folosirea acestei tehnici de manipulare e condiționată de context, în sensul că spre exemplu, într-o situație de criză, când alegătorii îl așteaptă pe Eroul Salvator cu forța lăuntrică de a comanda, tehnica „omului simplu” nu este recomandată.

Emoții colective și frustrări sociale

Tehnica Omului simplu are la bază dorința alegătorilor de a se identifica cu trăsăturile și caracteristicile afișate de acel politician, populația având impresia că-l cunosc bine, el pornind de jos, dintre ei, și doar norocul i-a permis să ajungă la locul și momentul potrivit, lucru ce-l deosebește totuși de marea masă a celor obișnuiți.

Utilizatorii acestei tehnici de manipulare vor să transmită de fapt mesajul implicit al apartenenței la categoria NOI, noi „oamenii simpli”. De aceea folosește un limbaj simplu, uneori la limita argoului, recurge la gesturi teatrale tăind lemne, împletind, gătind, se fotografiază sau sunt filmați la volanul unui tractor, cosesc alături de alții, participă la acțiuni de plantare de puieți, simulează participarea la construcția unei fundații, punând „piatra de temelie”…

Fractura logică a manipulării

Deși raționamentul acestei tehnici de manipulare îi lipsește unul dintre termeni, el pare a fi corect: dacă a crescut, a trăit și a fost parte a comunității, implicit acesta va lucra în folosul comunității, nu? Totuși, concluzia conform căreia „va lucra în folosul comunității” nu decurge în nici un fel din premisele apartenenței anterioare la acea comunitate. Majoritatea liderilor corupți ai României respectă criteriile tehnicii de manipulare Om simplu.

Structura acțiunii de manipulare

Se folosește o acțiune în trei pași: Politicianul – Mesajul despre Omul simplu – Identificarea maselor cu imaginea omului simplu – Crearea diferenței specifice în raport cu ceilalți candidați – Credibilitate mai mare prin diferență – Vot.

În cazul în care contracandidații nu o pot folosi, această tehnică de manipulare are cu atât mai mare succes. Această tehnică de manipulare mai prezintă un avantaj: odată cu mesajul pozitiv despre beneficiar, mai formulează și un mesaj negativ implicit la adresa contracandidatului lipsit de „origini sănătoase”, lucru ce, eventual, îl poate obliga pe acesta la folosirea altor tehnici de manipulare de tipul Atacului la persoană, la căutarea de inadvertențe sau minciuni în biografia „omului simplu”.

Exemple

1990 – Ion Iliescu: „Al nostru, dintre noi, pentru noi.”

 • Salamul cu soia împarte candidații la Președinție
  Manipularea „Omul simplu” a fost folosită cu maximă eficiență în competiția electorală a anului 1990. Contextul politic și reprezentările fundamentale ale imaginarului politic al vremii pentru o populație care se exprima și gândea în termenii unui limbaj ideologizat, având încă vie frustrarea lipsei alimentelor de bază, a făcut ca un cuvânt-cheie al Mesajului să fie preluat în limbajul comun: „salam cu soia”. Pentru populația adultă a României, această sintagmă avea sensul lipsei salamului adevărat.
  Așa s-a ajuns la „candidați care au mâncat salam cu soia” la fel cu noi toți, și „candidați care nu au mâncat salam cu soia” și nu au suferit ca noi toți.
  Cine era singurul dintre candidați care părea a fi dintre oamenii obișnuiți, dintre noi? Desigur, Ion Iliescu care devenea astfel, prin comparație, singurul candidat ce putea fi asociat mesajului câștigător, cel care enunța: „Al nostru, dintre noi, pentru noi.
  Omul simplu vorbește simplu și se-mbracă fără pretenții „stilistice”. Fost lider de frunte al PCR, cu un ușor folclor de „disidență” față de Ceaușescu, Ion Iliescu era singurul candidat capabil de limba de lemn comunistă cu care era obișnuită marea masă a populației României în acel an. Așa se face că acesta a obținut un scor electoral rar întâlnit în democrație: 85,6% dintr-o populație de aproximativ 16 milioane de alegători. Desigur că acest rezultat n-a avut la bază doar această tehnică de manipulare!
 • Corneliu Coposu n-a mâncat salam cu soia.

În ziua de 29 Ianuarie, împreună cu mai mulți colegi din unitatea noastră, am dat un anunț la T.V.R.L. și ziarul „România Liberă” că asigurăm bilete de avion domnului Coposu și altora care apăruseră ca mîntuitori ai poporului nostru, cu toate că nu stătuseră în perioada grea de înfometare a lui Ceaușescu, cu noi. […] De asemenea, i-am spus că eu singur nu pot hotărî retractarea celor publicate. La un moment dat, pentru a mă convinge, a început să-mi ofere o serie de avantaje (chiar materiale), printre care o întîlnire cu dl. Coposu, funcția de contabil șef la I.L.F. Ialomița, iar către sfîrșitul discuțiilor de circa 8 ore la hotel „Muntenia”, mi-a oferit ultima șansă, adică propunerea că mă va face deputat.” (Era să fiu deputat, ziarul Azi, 27.04.1990)

 • Ion Rațiu n-a mâncat salam cu soia

În 1990, Ion Rațiu se întoarce în România, după jumătate de secol de exil. A intrat în politică. a candidat la Președinție. Cei care nu l-au vrut i-au reproșat că nu a mâncat salam cu soia și l-au acuzat că a revenit în țară pus pe căpătuială. Dar Ion Rațiu deja își făcuse în Marea Britanie o avere frumușică.
Abia în 1989, Ion Rațiu și-a văzut visul cu ochii: românii au devenit liberi. […] În mai 1991, Ion Rațiu a candidat la Președinție. dar nu a câștigat. Mulți români l-au acuzat că a venit în România după ce pericolul a fost înlăturat, că nu a suferit în țară sub jugul comunismului, că nu a mâncat salam cu soia. Foarte mulți au avut un cui împotriva lui și pentru că vorbea o română cu puternic accent englezesc, dar și pentru aerul lui „british”. De altfel, românii l-au și poreclit «Domnul papion» (Cristina Ologeanu, Jurnalul Național, 26.07.2004)

Sloganuri pro și contra lui Iliescu în 1990

 • Pro-Iliescu și pro-FSN

  • Ștampila trandafir e al libertății gir
  • Soarele răsare, Iliescu-apare
  • Iliescu să fii tare, cum a fost Ștefan cel Mare
  • Iliescu vom vota, fără Kent, dolari, cafea
  • Iliescu e român și are sufletul bun
  • Noi suntem uniți, nu suntem plătiți
  • Nu ne vindem țara
  • Iliescu nu ceda, țara te va apăra
  • Liberali și țărăniști, puneți mâna și munciți
 • Sloganuri anti-Iliescu și anti-FSN
  • Iliescu s-a aflat, lovitura ta de stat
  • Zoe și cu Nicu și-au schimbat tăticu’
  • Ceaușescu, nu fii trist, Iliescu-i comunist
  • Iliescu judecat pentru haosul creat
  • Iliescu nu uita, tineretul nu te vrea
  • Iliescu pentru noi este Ceaușescu II
  • Țineți minte cinci cuvinte: e mai rău ca înainte
  • Nu vrem vilă la șosea, noi îți vrem demisia
  • Iliescu nu uita, te votăm la Moscova
  • Ceaușescu scoală-te, să vezi noul PCR
  • FSN, FSN, du-te în URSS
  • Jos Iliescu, Jos Chițac, Jos nomenclatura
  • Jos Iliescu și guvernul comunist
  • Cine este FSN-ist, ori e prost ori securist
  • Iliescu KGB, adevărul unde e?
  • Doar leneșilor le e frică de privatizare. Prin privatizare, comunismul moare
  • Libertate, te iubim. ori învingem ori murim
  • Refren – „Imnul golanilor”:
   Mai bine haimana, decât trădător
   Mai bine golan, decât dictator
   Mai bine huligan, decât securist
   Mai bine mort, decât comunist

Deplasare în serie<< Tehnici de manipulare politică: «Atacul la persoană» :: Tehnici de manipulare politică: «Vox Populi, Vox Dei» >>

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

28 thoughts on “Tehnici de manipulare politică: «Omul simplu»

 1. Magda 29 decembrie 2016 at 21:08

  Cat despre ceilalti, toti ceilalti, acestia vor face parte din Noua Ordine Mondiala. Asupra acestei chestiuni, textele sunt mai mult decat limpezi.
   
  Documentul respectiv este rezumatul mai multor anchete pe parcursul altor Texte si Profetii.
  Ca rezultat, ne dezvaluie o imagine completa si niciodata pana in momentul de fata pusa la dispozitia publicului, despre conditiile de viata sub domnia Antihristului. Acest document este cunoscut sub denumirea ‘PROFETIILE SAPTAMANII MARI’.
   
  Trebuie sa precizam ca toata Istoria Crestinismului este asemenea unei copii la indigo a vietii lui Iisus Hristos. Primii doua mii de ani ai Crestinismului reprezinta cei Trei ani de Viata publica a lui Hristos, Saptamana Mare si Duminica Pastilor. Iata ce afirma aceste Profetii :
   
  Nu te lasa prada somnului, om din viitor, fiindca Semnele lui Dumenzeu nu au fost date nici visatorilor, nici nechibzuitilor.
   
  S-a spus ca Domnul tau va veni ca un fur ; iar Vremea cand El va veni la fiecare dintre voi, in chip neasteptat, va fi o perioada a Istoriei in timpul careia cei mai multi dintre oameni au sa fie adormiti.
   
  Fiti atenti la toate Semnele ; intelegeti sensul profund al Patimii Lui, fiindca acesta ascunde Pecetea Divina a Mantuirii voastre.
   
  Inchide-ti ochii catre lume ; acopera-ti urechile cu mainile si opreste-te din vorbirea zadarnica, fiindca Dumnezeul tau are sa incredinteze ceva sufletului tau chinuit si insingurat.
   
  Va veni o zi cand Iisus va fi aclamat in felurite tari si chiar si in fata mai multor Imparatii in acelasi timp.
  Pazeste-te de ziua aceea !
  Teme-te pe buna dreptate de ziua aceea, daca atunci te vei gasi sub imperiul pacatului si te vei bucura de a fi astfel.
   
  Dar, daca, dimpotriva, esti un adevarat slujitor al lui Dumnezeu, atunci bucura-te pentru ca ziua izbavirii tale este aproape.
   
  Cand aclamatiile se vor fi risipit, atunci va veni ‘Noaptea Noptilor’, ‘Tradarea Tradarilor’ impotriva Crestinatatii, in momentul in care Duminica Floriilor va asfinti.
   
  In acele zile, oamenilor le va fi dat sa traiasca tot ceea ce poate fi mai trist. Iuda va renaste din adancuri, pentru un scurt timp. Orice vor putea atunci adevaratii crestini sa foloseasca impotriva blasfemiei, paharul trairii infamiei veacurilor va trebui sa fie baut pana la drojdii.
   
  Apoi, dupa ‘Noaptea de pe Muntele Maslinilor’, urmata imediat de arestare, noaptea va acoperi atunci toata omenirea, in timp ce multi Carmuitori Crestini si Discipoli ai lor se vor grabi sa se ascunda, iar altii isi vor trada propriul sange precum si propria carne.
   
  Dar aceasta Napte va cunoaste si cativa Crestini, mai rari, murind vitejeste impreuna cu Carmuitorii lor, ca martiri.
   
  Pentru aceasta, ei vor fi cateva dintre cele mai stralucitoare pietre pretioase din coroana Domnului lor.
   
  Inca o data, Petru se va lepada de trei ori de a fi fost un adevarat ucenic al lui Iisus, in vreme ce o mare parte din Crestinatate va parasi pentru un timp calea adevaratei credinte.
   
  Si ei se vor lepada de credinta lor, cu trei prilejuri insemnate. Atunci, noaptea isi va urma cursul ; vremurile inrobirii se vor intinde peste tot.
   
  Nu fii necugetat. Nu te lasa manat de mandrie, crezand ca vei fi aparat de aceste intamplari cumplite pentru ca duci o viata de bun crestin, sau ca vei scapa de Cruce fiindca te-ai umplut de tot felul de multumiri fata de tine insuti, printre care si acea de a te socoti asemenea unui sfant.
   
  Nu-ti amintesti ce i-a cerut intr-o zi Domnul aceluia care se credea un adevarat credincios intru Dumnezeu ?
   
  Si ce sa mai spunem despre primele secole ale Bisericii, cand adevaratii crestini mureau in toate felurile pentru Credinta lor ?
   
  Erau cu totii smintiti, sau se inselau, preferand sa fie sfasiati de fiarele salbatice in fata unei gloate care ii insulta si radea de ei ? Nu fii necugetat !
   
  In fata Marelui Preot al falsului Ierusalim de atunci la Roma, Crestinii acelor vremuri tulburi vor trebui sa raspunda pentru Credinta parintilor lor in care continua sa creada.
   
  Vor fi tarati de la Marele Preot la Caiafa, unde vor fi injositi, luati in ras, acoperiti de scuipaturi, apoi acuzati de inalta tradare pentru li se va aminiti viata lor trecuta de violenta si tradare impotriva omenirii.
   
   Vor fi arestati si acuzati de vrajitorie, fiindca parintii lor vor fi faptuit miracole de-a lungul istoriei ; acuzati de mii de ori de ucidere, fiindca parintii lor vor fi exterminat triburi in numele Crucii de-al lungul istoriei ; acuzati de a fi raspandit false credinte, fiindca parintii lor le vor fi propovaduit multimilor ca Iisus a fost singurul si adevaratul Dumnezeu al universului ; acuzati de idolatrie, fiindca vor crede ca Iisus este Dumnezeu ; si acuzati de perversiuni impotriva propriilor copii, fiindca ii vor fi invatat valorile crestine ale trecutului.

 2. Magda 29 decembrie 2016 at 21:09

  Pentru toate acestea, vor fi lipsiti de libertate, in timp ce copiii le vor fi rapiti de autoritati pentru a fi dati ca ucenici in familii bogate care vor impartasi credintele noii imparatii.
   
  Inca o data, nu fii necugetat ! La fel cum Crestinatatea a prins aripi la Roma, persecutiile vor porni tot de la Roma, fiindca in acele vremuri Biserica va fi rasturnata fata de ea insasi. La fel cum s-a intamplat, va fi asa fiindca alesii vor fi primii care sa-si dea sangele pentru Domnul lor. Petru si Pavel vor muri la Roma pentru placerea gloatelor pervertite.
   
  Reprezentantii religiosi ai tenebrelor vor atat de exasperati de umilinta si Credinta de neabatut ale discipolilor lui Petru si Pavel, incat isi vor pierde toate mijloacele. Ii vor da asadar pe mana lui Pontius Pilat al Imparatiei lor religioase. In palatul lui, acesti dintai adevarati credinciosi vor fi judecati pentru crime pe care niciodata nu le-au faptuit.
   
  Pentru a le slabi credinta si curajul, ca si pentru a le face placere Preotilor Templului acelor Timpuri, acel ambasador al Imparatului ii va supune torturilor de tot felul, unele mai insidioase decat altele, caci vor fi nascocite in scopul de a frange vointa.
   
  Acolo, vor fi biciuiti si umiliti in toate chipurile cu putinta. In sfarsit, vor fi incoronati cu Cununa de Spini a Timpurilor si vor avea de suferit, in suflet, chinul de a vedea multimile respingandu-L pe Iisus ca singura cale posibila a Mantuirii lor.
   
  Astfel aratati in fata gloatelor de necredinciosi, cu carnea sfartecata, vor suferi parasirea din partea familiilor, a prietenilor din trecut si a propriului lor popor.
   
  Toate acele mutimi turbate de manie vor prefera sa depuna juramant in fata reprezentantului Antihristului care, inca o data, se va spala pe maini de sangele lor. Incepand din acea zi unica va fi interzis, de catre Noua Monarhie, sa se dea un pahar cu apa oricui ; caci in acele vremuri, Caritatea va fi fost intemnitata intr-o epoca glaciara.
   
  Ingreunati de povara Crucii, vor urca pe drumul Calvarului, unde gloata ii va coplesi cu turbarea lor fata margini. De trei ori Crestinatatea va cadea in genunchi, dar tot de trei ori se va ridica, intr-o acceptare totala a destinului ei.
   
  Ajunsa pe culmea Calvarului, va avea mainile crucificate pentru ca, atunci, lumea va fi lipsita de mila ; picioarele ii vor fi crucificate fiindca se va interzice sa se aduca multimilor Cuvantul lui Dumnezeu. Apoi, trupul acestei Crestinatati va fi rastignit pe Cruce fiindca va trebui sa se serveasca drept pilda multimilor pervertite din noua Imparatie.
   
  Dupa aceea, va veni Timpul secetei, cand toata Crestinatatea va fi lipsita de Prezenta lui Dumnezeu. Nu va avea parte decat de vorbe amare si de izolare absoluta de restul lumii.
   
  La fel cum a spus Iisus : ‘Tata, de ce m-ai parasit ? ‘, Crestinatatea va trai parasirea totala, in seama ei insasi, fara nici o mangaiere.
   
  Apoi. Lancea ii va strapunge Coasta din care se vor scurge o picatura de sange si o picatura de apa, fiindca atunci si ea va trebui sa astepte moartea fara nici o certitudine dinainte ca Dumnezeu Tatal se va lasa atins, pentru ca apoi sa-si lase Bratul sa cada asupra omenirii.
   
  Prêt de un timp nemasurat, o tacere grea va acoperi atunci tot intinsul pamantului. Din Vinerea Mare pana la ultimul ceas al Sambetei Mari, chiar inaintea Duminicii Pastilor, omenirea va fi acoperita de o intunecime grea, vreme de trei zile si trei nopti, in care Dumnezeu ii va pedepsi El insusi pe oameni.
   
  Antihristul va fi azvarlit in Infern, pe cand peste tot pamant orice constructie omeneasca purtand un singur graunte de trufie va fi nimicita.
   
  Suferintele oamenilor vor fi atunci pe masura relelor lor launtrice. In aceste vremuri, pamantul va semana cu un enorm cimitir, un desert fara orizonturi. Numai aceia care-si vor fi pastrat eroic in adancul lor insile adevarata Credinta in Iisus Hristos, Credinta primilor martiri ai Bisericii, Credinta Sfintilor, vor supravietui Sfintei Manii a lui Dumnezeu.
   
  Vai tie, om al acelor Timpuri care-ti vei rade de aceste Profetii, caci lipsa ta de umilinta te va cufunda in robia greselilor tale, fara nici-o nadejde a vesniciei.
  Cand se vor ivi zorile Zilei de Pasti, toti credinciosii adevarati vor fi atunci reinnoiti pe un pamant reinnoit si dansul. Va fi Ziua Invierii, ziua Pacii lui Dumnezeu.
   
  In Iubirea Sa nemarginita pentru copiii Lui, Dumnezeu nu-i va fi lasat Antihristului dacat cinci Puteri asupra oamenilor. Acestea nu vor avea forta decat peste cele cinci simturi : ‘Cel al vederii, al mirosului, al atingerii, al auzului si al gustului’. Niciodata Antihristul nu va putea atinge sufletul omului, caci acesta nu ii apartine cu nici-n chip. Dar, asupra acestor ‘cinci simturi’, va avea deplina putere.
   
  Fii asadar vigilent, om al viitorului, fiindca in acele zile de pe urma, simturile tale iti vor fi cei mai cumpliti dusmani. Pentru a le atinge si corupe, si a face din tine sclavul sau, Antihrist va nascoci asemenea masini ispititoare incat, fara ajutorul lui Dumnezeu, nici chiar cei Alesi nu se vor putea mantui. Iar daca Timpul Timpurilor nu va fi atunci scurtat, toti vor fi pierduti, chiar si cei Alesi. In acele zile intunecate, numai cei Umili vor putea rezista luminilor ispititoare ale falsei libertati.
   
  Inca o data, nu fi necugetat. Inca nu ai inteles ca tu esti singura faptura a lui Dumnezeu din tot universul ? Teme-te de simturile tale, caci acestea te vor incatusa pentru vesnicie.
   
     

 3. Magda 29 decembrie 2016 at 21:16

  II POLITICA INTERNATIONALA A NATIUNILOR UNITE  – elaborata contra tutuor Bisericilor Crestine.
   
  Reteaua de Alarma Contra Sectelor
   
  In zilele noastre, un numar crescand de oameni, care traiesc viata prozaica a unui domn nimeni de oriunde, care au copii, studii universitare, cariere, afirma cu sinceritate ca observa, in politica mondiala, o ‘Conspiratie Politica si Religioasa’.
   
  Tendinta spre instaurarea unei Noi Ordini Mondiale nu este plasmuirea imaginatiei unei bande de paranoici, asa cum multi oameni ar dori sa ne faca pe toti sa credem.
   
  Nu trebuie decat sa privim in jur, spre zona Noilor Tehnologii, a Fuziunilor intre Multinationale, a Acordurilor Comerciale Internationale, a Bancii Mondiale, a Disparitiei tot mai pronuntate a ‘Claselor de Mijloc’, a eforturilor in directia unei Monede Mondiale, a unei Limbi Mondiale, a unei reorganizari a Comunitatii Internationale ; toate acestea ne indica profunde schimbari in raport cu care insesi guvernele noastre nationale par complet neputincioase.
   
  Din totdeauna au exista oameni care sa spuna ca asa ceva este imposibil. Dar…Cati erau convinsi, la inceputul secolului, ca un razboi mondial era absolut imposibil ? Si totusi…Cati erau siguri ca omul nu va putea niciodata sa ajunga in spatiu ? Si totusi, omul a pasit pe Luna…Etc…
   
  Pentru cine stie sa observe, pe planeta exista fara indoiala o ‘Conspiratie’ in curs de desfasurare, pentru a instala o Religie Mondiala cu un antipapa in frunte ; o religie care va modela Noua Morala a unui Guvern Mondial.
   
  Numai cei fara de minte, sau prizonierii propriei lor spaime, oamenii care isi proiecteaza nesiguranta asupra altora, in mod absurd, neaga totul, fara a analiza faptele care le stau dinainte.
   
  Puteti sa faceti parte dintre acesti oameni, sau sa va alaturati celor, din ce in ce mai numerosi, care sunt convinsi ca exista ceva putred sub reorganizarea actuala a Natiunilor Unite.
   
  Anumite Agentii guvernamentale nu vor sa stiti acestea ; nici ‘Cult Awareness Networ’, nici Natiunile Unite. Cei care doresc o viata noua, o noua speranta, un nou viitor, o Noua Ordine Mondiala, stiu bine ca vechile cai trebuie sa fie eliminate, dezradacinate, pentru a putea fi contruita o Noua Ordine.
   
   Pentru toti acestia, vechile cai sunt legate de credintele intr-un singur Dumnezeu. In mod bizar, scopul lor suprem nu este acela pe care l-au dat de inteles populatiilor din trecut – si anume, un Paradis Mondial sub o Noua Ordine impotriva liberei vointe a populatiilor – ci mai degraba, in realitate, ceva vizand posesiunea, apoi controlul sufletelor intregii omeniri.
   
  In consecinta, cu scopul de a obtine rezultate, au pus pe picioare ‘Cult Awareness Network (Reteaua de Alarma Contra Sectelor)‘, pentru a fi siguri ca sufletele indivizilor nu pot fi desteptate in nici un mod.
   
  Spre a atinge acest scop intr-un timp relativ scurt, au fost obligati sa atace, sa activeze in ultima instanta, credintele tuturor celor care nu cred decat intr-un singur Dumnezeu, si anume catolicii, crestinii in general, evreii si musulmanii.
   
  ‘Programul de Dezinformare’ pe care l-au elaborat se poate rezuma astfel : orice individ care va comunica, in viitor, cu orice fel de Grupare, o cunostinta religioasa, mistica sau spirituala care ar putea fi indezirabila in ochii Natiunor Unite, va fi identificat ca ‘Membru al unei Secte’ si, in consecinta, va fi preluat, pentru binele sau, in sarcina Autoritatilor Medicale Internationale ale Natiunilor Unite.
   
  Spalarea pe creier
   
  Se stie, din intreaga istorie a omenirii, ca nici un om care a suferit o spalare pe creier nu va ramane cu convingerea ca a fost maltratat.
   
  De obicei, persoanele spalate pe creier isi vor apara cu pasiune manipulatorul, convinse ca li s-a propovaduit o noua cale si chiar ca au fost alese pentru a-i invata si pe altii.
   
  Iata de ce, in trecut, a fost atat de dificil, daca nu chiar imposibil, sa se puna pe picioare legislatii, mai ales atunci cand legislatorii utilizau aceleasi tehnici fata de populatie, in scopul de a fi alesi si de a-si mentine puterea.
   
  In scopul de a spala pe creier o intreaga populatie si de a o determina sa reactioneze energic, intr-o zi, contra tuturor celor care isi revendica o credinta intr-un singur Dumnezeu, a fost necesar ca Natiunile Unite sa infiinteze ‘Program Special Antireligios’ in anii 1960, prin intemediul mai multor Agentii Guvernamentale Americane.

 4. Magda 29 decembrie 2016 at 21:17

  In acea perioada se stabilise clar in interiorul  acestor Agentii, precum si printre Bancherii care le frecventau, ca pentru a reusi sa se puna pe picioare Noua Ordine Mondiala trebuia, inainte de toate, sa se ajunga la un control absolut al Politicului si al Socialului, atacandu-se, prin toate mijloacele, problema Religiilor.
   
  Acest ‘Program Antireligios’ ar putea fi rezumat in modalitatea urmatoare : daca infricosati ansamblul membrilor populatiei mijlocii si ii faceti sa se teama pentru securitatea lor si a aceea a apropiatilor lor, cum ar fi copiii, acest lucru va va permite in continuare sa instaurati masuri draconice pentru a le impune respectarea legilor, a-i dezarma si a obtine despre ei date de identificare intensive.
   
  Apoi, daca identificati acesta teama – Frica lor – cu credinte religioase precise, si raspnaditi aceasta ‘Frica’ prin mijloacele de informare oficiale alese pe perioade intre 20 si 30 de ani, chiar membrii acestei populatii va vor implora in genunchi, prin intermediul reprezentantilor lor politici, sa instituiti noi alternative de baza pentru
   
  Politica noastra Internationala prin mijlocirea Natiunilor Unite, in scopu de a stabili o Noua Ordine Mondiala, si anume ‘The Mental Cooperation In Takeover Plans’, cu ajutorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
   
  Sanatatea Mintala si Cetatenia Mondiala
   
  In anul 1948, Congresul Mondial pentru Sanatate Mintala – o Organizatie a Natiunilor Unite – a declarat, in pamfletul sau : ‘Sanatatea Mintala si Cetatenia Mondiala’, ca :
   
  …prejudecatile, ostilitatea sau nationalismul excesiv pot influenta cu putere dezvoltarea personalitatii, fara ca individul respectiv sa poate fi constient. In scopul eficacitatii, eforturile pentru schimbarea indivizilor trebuie sa fie acordate cu etape succesive ale personalitatii in sine, cata vreme, in cazul unui grup al societatii, schimbarea va putea intampina o rezistenta ferma, daca nu a fost instaurata din capul locului o atitudine de acceptare.
   
   
  Extrasul de mai sus pare sa-l completeze foarte clar pe cel care urmeaza.
  In anul 1970, psihologul James V. Mc.Connel a declarat, intr-un numar al revistei ‘Psychologie Today’ :
   
  ”A sosit momentul in care e posibil sa se combine orice privatiune senzoriala cu drogurile, hipnoza si manipularea abila, prin recompensare si pedepsire ; iar acestea, in scopul de a ajunge la un control absolut asupra comportarii individului.
   
  Prin urmare, ar trebui sa fie posibil, in principiu, sa se realizeze un tip de spalare a creierului pozitiv, care ne-ar permite sa producem schimbari dramatice in comportamentul si personalitatea unui individ.
   
  Va trebui sa se remodelam societatea intr-o asemenea maniera incat sa fim antrenati cu totii, incepand inca de la nastere, sa facem exact ceea ce asteapta societatea de la noi. Dispunem de tehnicile necesare pentru a o face…
   
  Nu aveti nimic de spus despre genul de personalitate pe care o posedati si nu exista nici un motiv de a crede ca ati putea avea dreptul sa refuzati o noua personalitate,daca cea veche este antisociala.”
   
  In cazul de fata, ‘Vechea Personalitate’ inseamna ‘Vechea Cale’, ‘Caile Crestine’, ‘Credinta Trecuta, intr-un singur Dumnezeu’ ; ceva care trebuie sa fie remodelat conform viziunilor Noii Ordini Mondiale.
   
  Noile Principii ale Sanatatii Mintale
   
  ‘Sanatatea mintala si cetatenia mondiala’ ale Natiunilor Unite sunt mai mult decat limpezi in planul ‘Noilor Principii ale Sanatatii Mintale’ in numele caruia va trebui sa se impuna la nivel international :
   
  Principiile sanatatii mintale nu-si pot gasi finalizari pozitive fara acceptarea progresiva a conceptului de ‘Cetatenie mondiala’. Documentul declara, de asemenea :
   
  Programele pentru schimbari sociale, spre a fi eficiente, necesita un efort conjugat din partea psihologilor si a asistentilor sociali lucrand impreuna si in cooperare cu oamenii de stat, administratorii si alti posesori ai unor posturi de raspundere.
   
  Cele trei etape de dezvoltare prevazute sunt :
   
  1.izolarea in spitalul psihiatric ;
   
  2.centrele locale de sanatate mintala comunitara, astfel incat pacientii sa poata fi tratati in mediul lor propriu ;
   
  3.centrele de garda – unitatile de jandarmerie – cresele populare, unde va fi posibil sa se actioneze timpuriu in viata copiilor cu probleme legate de nationalism.

 5. Magda 29 decembrie 2016 at 21:18

   
  In cazul de fata, Nationalismul poate fi identificat si cu Credinta intr-un singur Dumnezeu.
   
  Mai mult, in aceste crese, reprezentantii statului vor putea sa identifice cu usurinta pe cei care au parinti credinciosi sau nationalisti ireductibili.
   
  Cu doi ani inainte de data publicarii acestui Pamflet al Natiunilor Unite, Generalul Maior G.B.Chimson, Ministrul Sanatatii din Canada – care ulterior avea sa devina Directorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii Natiunilor Unite – a explicat :
  …apararea personala poate implica o reactie neurologica, atunci cand aceasta semnifica necesitatea de a-ti apara posesiunile materiale impotriva altora, care traiesc in saracie. O asemenea atitudine poate duce la razboi…
   
  Solutia problemei, propusa de Generalul Maior G.B.Chimson, a fost : ‘sa redistribuim toate bunurile, tuturor.’
   
  Gulagul din Alaska
   
  Aceasta atitudine echivaleaza cu Socialismul impus populatiilor impotriva vointei lor, daca o asemenea cale este singura posibila.
   
  Mai mult, pentru a smulge din radacina bazele apararii personale, este necesara identificarea cu credinta intr-un singur Dumnezeu.
   
  In epoca respectiva, aceasta politica trebuia sa deschida portile diferitelor experimente cu ‘Controlul asupra Spiritului’ care trebuia sa se identifice indeosebi cu incepere din anul 1960.
   
  Pe de alta parte, reinterpretarea si dezradacinarea finala a conceptului de ‘Bine si Rau’ se fundamenteaza, la origine, pe credintele religioase crestine ; de asemenea, acelasi concept sta la baza educatiei copilului, astfel ca obiectivele se refera practic la tot ceea ce cuprinde termenul de ‘PSIHOTERAPIE’.
   
  De altfel, Directorul Politiei Secrete Sovietice din anii 1930 explica foarte clar ceea ce ar fi trebuit sa fie in acea epoca ‘Strategia Politica Comunista’, prin intermediul ‘Ingrijirilor’ pentru tratarea ‘Sanatatii Mintale’ prin ‘Psihiatrie’ :
   
  ‘PSIHOPOLITICA’ este arta si stiinta de a stabili si de a mentine un control asupra gandurilor si a loialitatii indivizilor, a ofiterilor, a birourilor si a maselor de populatie ; de asemenea, a avea un mijloc asigurat pentru a cuceri natiunile inamice prin intermediul ‘ingrijirilor’ pentru ‘sanatate mintala’.
  Trebuie sa lucrati pana in ziua in care fiecare profesor de psihologie va preda, constient sau inconstient, ‘Doctrina Comunista’, sub travestitul psihologiei.
   
  Daca in continuare, consultam manualul de instructie rusa a ‘Razboiului psihopolitic’, vom vedeea, la Capitolul 9, urmatoarele :
   
  Operatiunile psihopolitice trebuie sa fie in continua alerta fata de ocaziile de a organiza centre comunitare pentru sanatatea mintala.
   
  Pe de alta parte, sub tutela Programului National de Sanatate Mintala din Statele Unite, intre anul 1975 si 1979, in toata tara existau circa sase sute de asemenea ‘centre comunitare de sanatate mintala’ .
   
  Acest program fusese initiat, la baza, de catre Dr.Stanley F.Yolles, care in 1969 era directorul Institutului National de Sanatate Mintala.
   
  Acesta, de altfel, declarase chiar, in acea perioada, ca mijlocul cel mai bun pentru a trata un pacient era acela de a-l pune in situatia de contact cu parintii si prietenii sai, intr-un centru local.
   
  Evident, va sosi ziua cand credinciosii considerati ca reprezentand o amenintare la adresa Comunitatii Internationale va trebui sa fie tratati in aceste centre, unde vor interveni familiile si prietenii lor.
   
  Acestia din urma, cu ajutorul psihiatrilor Noii Ordini Mondiale, vor incerca prin toate mijloacele sa-i vindece pe pacienti de presupusa lor boala mintala, care va fi aceea de a crede intr-un singur Dumnezeu !
   
  Iata cum functioneaza acest program : la jumatatea anilor 1950, incepuse o miscare, o bizara inlantuire de evenimente. In jurul anilor 1956, a fost propusa si chiar adoptata ‘Alaska Mental Health Bill’.
   
  Legea a avut nevoie de 12 milioane de dolari si un million de acri de terenuri publice…Si totusi, asa ceva nu era firesc, daca tinem seama de faptul ca Alaska, in acea perioada, nu avea decat patru sute de pacienti declarati in planul sanatatii mintale.
   
  In continuare, Alaska a adoptat : ‘Public Health Service Draft Act’, cu referire la spitalizarea persoanelor atinse de maladii mintale sau considerate ca atare.
  Aceasta lege are particularitatea ca nu prevede nicaieri un proces in fata juratilor, sau orice procedeu asemanator pentru orice om suspectat ca ar suferi o boala mintala.
   

 6. Magda 29 decembrie 2016 at 21:19

  Ca o declaratie unica si fara nici o verificare prealabila, legea permitea detentia si trimiterea in azil, cu confiscarea tuturor proprietatilor si bunurilor personale, a oricarei persoane banuite a avea probleme mintale.
   
  De altfel, acelasi lucru s fost incercat in cazul Ford vs.Milinak din 1954. Aceeasi lege continua sa existe si astazi, sub denumirea de ‘Uniform Mental Health Act’, la care chiar au subscris sate state.
   
  Legea implica detentia pe o perioda de 90 de zile, pentru examene medicale, fara acces la avocati, a oricarei persoane suspectate de a suferi de probleme mintale.
   
  De asemenea, legea ii permite guvernului in fuctie al statului sa poata aresta pe oricine si sa-l trimita intr-un centru de sanatate mintala, chiar si in Alaska.
   
  Prelungirea acestei legi se poate gasi in declaratia reputatului psiholog R.D.Laing, autor al cartii ‘Politics of Experience’. Laing a declarat, in revista ‘OMI’ :
   
  …la sfarsitul anilor 1960, a devenit evident pentru elita detinatoare de responsabilitati in controlul populatiei ca amplasarea oamenilor in locuri precise si mentinerea lor pe viata in acele locuri nu era deloc eficienta, la nivelul costurilor implicate.
  Administratia Regan din California a fost una din primele care si-a dat seama de aceasta stare de fapt.
  Prin urmare, au fost obligati sa regandeasca tot procesul respectiv. Fusesera condusi in schisma, stiind ce li se spune populatiilor si ce anume practica directorii executivi insarcinati cu controlul sanatatii mintale.
   
  Problema prevala si in Europa, si in tarile Lumii a Treia.
   
  Razboiul psihopolitic Antireligios
   
  Pentru a intelege mai usor ceea ce s-a intamplat atunci, ajunge sa consultam volumul de referinta ‘DSM-III :The Diagnostic And Statistical Manual Of Mental Disorder’ (editia a treia, publicat de As.Psihiatrica Americana).
   
  Transcrisa in termeni economici si politici, maladia mintala inseamna : Comportament si Stare Mintala indezirabile.
   
  Criteriul pentru Maladia Mintala, asa cum este descris in DSM III, include orice EXPERIENTA NEOBISNUITA DE PERCEPTIE, GANDIREA MAGICA, CLARVIZIUNEA, TELEPATIA, AL SASELEA SIMT, CONTACTUL SENZORIAL CU O PERSOANA ABSENTA.
   
  Conform acestui manual al Asociatiei Psihiatrice Americane, va este permis sa simtiti prezenta unei rude decedate timp de trei saptamani dupa moarte. Dincolo de aceasta perioada, perceptia devine un ‘criteriu’ pentru a va judeca starea de sanatate mintala…
   
  Nu exista exemple exceptionale…Un mandat pentru a sustrage orice din libertatile civile ; pentru a aplica incarcerarea contra propriei vointe, chimioterapia, socurile electrice…Si sterilizarea…
   
  In primul rand, perceptiile extrasenzoriale, al saselea simt si perceperea unei persoane care nu este prezenta ; toate acestea se refera la ‘Experiente Religioase si Spirituale’.
   
  Fara o perceptie speciala, cum am putea intra in relatie cu Dumnezeu, de exemplu ?
   
  In al doile rand, daca ne raportam la ‘Legea de Sanatate Mintala Uniforma’, devine de la sine inteles ceea ce i se va intampla oricui isi va mentine credinta in Dumnezeu !
   
  Aceasta Politica a Natiunilor Unite pentru Sanatatea Mintala avea sa dea nastere, in anii 1960, unor fenomene majore, regrupate in intregime sub termenul ‘Flower Power’, care promova sfarsitul tuturor razboaielor, moartea trecutului si a tuturor valorilor morale asociate cu acesta, moartea familiei tranditionale, deschiderea celor mai diverse experiente sexuale, nasterea miscarilor pentru pace si ecologie, etc…
   
  In timp ce cea mai mare parte a oamenilor aveau spiritul acaparat de vantul libertatii iluzorii care sufla atunci peste America, agentiile guvernamentale ale epocii au simtit ca avea mana libera pentru a-si desfasura diversele programme pentru ‘Controlul Spiritului’, departe de privirile publicului.
   
  Pe de o parte, avea loc aparitia unei clase de indivizi care, fara nici un trecut criminal si inarmati cu arme militare, au inceput sa traga asupra multimilor, cam peste tot, fara nici un motiv vizibil. Unii dintre acestia sustineau chiar ca ar fi auzit Glasul lui Dumnezeu (Tehnica ‘Voice Synthesis’)
   
  Pe de alta parte, au avut loc asasinate in masa, asociate cu Culte Religioase sau sub imperiul ideilor religioase.
   
  De altfel, autorul ‘Enciclopediei omorurilor moderne’, publicata in 1983, scrie : ‘le numim crime fara motive reale pe acelea care par sa nu le aduca nici un castig autorilor. Inainte de 1960, aceste crime erau rare, iar cei care au aparut atunci apartineau sfarsitului de deceniu’.

 7. Magda 29 decembrie 2016 at 21:20

  Acest gen de ‘Război Psihopolitic Antireligios’ a făcut parte, de-a lungul anilor, din Agenda Comunistă, înainte de a fi exportat în Statele Unite, prin mijlocirea Națiunilor Unite.
   
  Cu ajutorul acoperirii mijloacelor oficiale de informare, acest fapt a sfârșit prin a face publicul mediu să creadă că vechea lume a violenței asociată cu credințele religioase trebuie să ia sfârșit, înlocuită de o Noua Credință Internațională atașată unei Noi Ordini.
   
  De altfel, o asemenea doză cotidiană de ‘Razboi Psihologic’, aplicată neîntrerupt, prin intermediul rețelelor oficiale de televiziune, de radio și presă internațională a avut efectul de a le garanta autorităților guvernamentale menținerea populației în general într-o stare de teamă constantă, de disponibilitate permanentă pentru a colabora cu autoritățile și de înclinație spre psihoza denuțului colectiv.
   
  Vechea statagemă ‘Împarte și stăpânește’ sfârșise prin a diviza populațiile în compartimente individualiste.
   
  Programul de Control și Dezinformare
   
  Pentru a întelege mai bine acest ‘Program de Control și Dezinformare’ instituit de clasa politică a epocii cu ajutorul specialiștilor guvernamentali în ‘spălarea pe creiere’, e mai bine să abordam în acest punct principalele linii directoare de fond. Veți constata că acest ‘Program’ este exact același care încă se mai întrebuințează și în zilele noastre :
   
  – a crea o problemă acolo unde nu există, cu ajutorul Mijloacelor Oficiale de Informare favorabile guvernului și al finanțelor obținute de la băncile asociate cu Noura Ordine Mondială ;
   
  – a da problemei respective o dimensiune religioasă, indiferent din ce sursă ;
   
  – a amplifica disproporționat aceeași problemă, facandu-i pe oameni sa creada ca universul cotidian a ajuns dintr-o dată în pericol ;
   
  – a convinge populația, cu ajutorul psihiatrilor, al sociologilor, al politologilor recunoscuți, că religia înseamnă ‘fanatism’ ;
   
  – a da în mare măsură publicității presupusele incidente religioase, astfel încât să se demonstreze că viețile oamenilor sunt în pericol, fiind necesară intervenția autorităților guvernamentale.
   
  – a aduce la locul incidentelor forțe masive (disproporționate) de politiști și militari – forțe speciale – pentru a da iluzia că gruparea religioasă vizată este în realitate foarte periculoasă.
   
  – a adăuga la toate acestea prezența ‘noilor forțe speciale de intervenție’ – cu uniforme și echipamente noi – pentru a obișnui publicul cu imaginea lor, în vederea unor intervenții asemănătoare în viitor ;
   
  apoi, în continuare, prin intermediul unor politicieni aleși cu mare atenție, a determina populația să-și hărțuiască permanent reprezentanții parlamentari spre a obține noi legi pentru a-și proteja familia și bunurile contra oricărei grupări sau a oricărei credințe religioase nerecunoscute de către guvern.
   
  Toate acestea se numesc ‘spălare pe creier’ și au fost implantate în America în anii 1960.
   
  De exemplu, în 1990, la Oka, Quebec-ul de atunci a experimentat o situație asemănătoare care a dus la crearea ‘puterii autohtone’ din Canada.
   
  Și ar fi posibil să continuăm la fel, pe zeci și zeci de pagini – ceea ce n-ar face dacât să confirme încă o dată o voință mondială, prin intermediul unor organisme și grupări fără scop lucrativ, dar combatand, ca din întâmplare, toate ‘grupările și organizațiile religioase’ !
   
  Ceea ce este important de reținut aici, e orientarea din ce în ce mai pronunțată împotriva a tot ceea ce este religios ; cu atât mai mult, cu cât totul se va amplifica enorm prin apariția unor probleme economice fără precedent, care vor atinge toate straturile societății și îi vor arunca pe toți indivizii într-o stare de profundă nesiguranță.
   
  Serge Monaste
  29 martie 1995
   
  ÎNCHEIERE
   
  DESTINUL AUTORULUI
   
  Aici se încheie manuscrisele incomplete ale lui Serge Monaste, pe care moartea prematură, în condiții neelucidate, l-a impiedicat să finalizeze lucrarea de față. Toate documentele confidențiale folosite de autor au dispărut – nu știm dacă recuperate de asasini, sau preluate de prieteni, pe care victima i-ar fi pus în temă cu posibila sa ucidere.
   
  Din acest motiv, am preferat să nu amplificăm conținutul cărții, redactând doar și asezând într-o ordine coerentă materialele lăsate de autor.
   
  Michael A. Beaumonn

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.