Experimentul Pitești redivivus

0
(0)

Cine a fost cât de cât interesat de istoria mizeriilor comunismului, nu avea cum să nu afle de ceea ce s-a numit „experimentul Pitești”.

Poate că un film ar avea un impact mai mare asupra celor care n-au răbdare să se documenteze asupra acestui fenomen:

Ei bine, aflu că ieri, un post de televiziune (Antena 3) reiterează un astfel de experiment, aplicat de astă dată doar la nivelul mental al unor oameni bătrâni, bolnavi, care nu s-au putut adapta noilor realități media și progresului tehnologic în domeniul comunicațiilor, rămânând din păcate captivi ai unei televiziuni care, profitând de dreptul la liberă exprimare, practică la greu manipularea, renunțând la orice urmă de obiectivitate jurnalistică, ducând pe față o politică editorială partizană.

Mizeria asta poate fi văzută aici.

Bătrânul spunea:

Aș vrea să îl întreb e președintele țării dacă știe vreo țară din lume n președinte care să aibă guvernul lui, partidul lui, puterea el. Am schimbat patru mașini ca să ajung la București. Am plecat de azi noapte de la 3 pe jos. I-am spus soției că merg la control la ochi la București, nu că vin aici. Îi spun președintelui țării să ia piciorul de pe grumazul românilor. Dacă nu respectă voturile românilor, sunt în stare să îmi pun foc în fața Palatului Cotroceni. Cred că ne duce la ruină. El îi învrăjbește pe români. Doresc să scăpăm de jugul ăstora. Să intrăm pe făgașul normal. E bine să își dea demisia dacă nu îi convine.

Chiar dacă am accepta că omul nu a fost adus și pus să recite astfel de „texte”, deși eu mă îndoiesc, cum de nu s-o fi revoltat el așa pe vremea când Băsescu chiar avea guvernul său Boc, partidul său PDL și puterea totală? Și învrăjbea românii pe unii împotriva altora, împărțindu-i în diferite categorii „antagonice”? Și care o fi acel „făgaș normal”? Ala în care un condamnat penal ajunge prim-ministrul țării?

acceptarea unei astfel de manipulări practicate de niște pseudo-jurnaliști, care de fapt nu sunt decât niște slujbași ai unor interese de partid sau chiar personale, ale unuia sau altuia, ei bine, acceptarea unei astfel de manipulări fără critică, nu poate avea decât un singur final previzibil: creșterea numărului celor îndoctrinați care vor vota ca teleghidați împotriva propriilor interese, împotriva interesului general. E de acceptat așa ceva?

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

One thought on “Experimentul Pitești redivivus

 1. Magda 21 decembrie 2016 at 15:35

  UnCheșule,
  Am văzut MIZERIA de 9 minute de pe A3 pusă la cale de ăștia, și înghițită pe nemâncate de nenea ăsta de 84 de ani.
  S-a văzut că INTENȚIA și JUSTIFICAREA venirii lui că-i recitată mot-a-mot, fiindcă nu părea convingător, fie din pricina vârstei, fie din alte pricini, dar nici din partea A3.
  Asta a fost o MASCARADĂ pentru a-l ”mișca” un pic pe Iohanis și publicul fidel al Antenei 3, dar și a arăta că NUMAI sub președenția lui e îngrozitor ce se petrece împotriva României și-a locuitorilor ei, de parcă sub stăpânirea celorlalți a fost lapte și miere, ei fiind îngerași!
  Nimeni nu aduce vorba despre bomboana otrăvită de pe coliva României dată de Băsescu, alături de presărarea ”dulceții” de portocale peste ea, sau de trandafirii ofiliți de atâta bătaie peste ochii românilor cu țepi ascuțiți, nicicând mai viguroși….să nu uităm că pe vremea lui Năstase, presa era aservită aproape în întregime PSD-lui, da?
  Țin minte filmarea în care o femeie în vârstă, cu coc, impunătoare, l-a ”urecheat” strașnic pe Năstase în privința pensiilor mici și foarte mici, spunându-i că-i inuman ce se petrece cu pensionarii și că, se se gândească bine ceea ce face, ca apoi, după câteva zile, să fie filmată tot alături de Năstase, cum îi mulțumea și i se ploconea grețos…ca un câine care a fost strigat de stăpân!
  La fel a făcut și un episcop care, la fel a retractat după…se pare că PSD-ul era mai vigilent cu urătorii/strigătorii J
  Se folosește de omul ăsta care-a muncit din greu la ”drumuri și poduri”, apoi la ”cauciuc” (cum zice el),  inclusiv 3 ani de armată la ruși,  în mina de uraniu, ca să arate cât de ticăloșit este sistemul AZI, și nu de 27 de ani.
  A te folosi de un om simplu, atât de modest și în vârstă, tulburându-i liniștea și bătrânețile, te-arată ticălos și profitor!
  UN ADEVĂR (RE)IESE DE-AICI: TOȚI NE-AU PUS CIZMA PE GRUMAZ, AMĂRÂTULE DIN SEACA DE GORJ!
  TOȚI PREȘEDINȚII ROMÂNIEI AU AVUT PARTIDUL LOR, GUVERNUL LOR, ȘI S-AU CREZUT ”DUMNEZEI”, HOTĂRÂND, ÎN CIUDA VOTULUI DE ÎNCREDERE DAT DE ROMÂNI DIN 4 ÎN 4 ANI, TAMAN PE DOS, CA SATANIȘTII = ÎN CIUDA LOR, ÎMPOTRIVA LOR ȘI-A URMAȘILOR LOR, CU O TENACITATE ȘI C-O ÎNCRÂNCENARE DE ASPIDĂ, DUBLATĂ DE O DUȘMĂNIE INTENȚIONATĂ, APLICATĂ C-O PLĂCERE PERVERSĂ…ÎN A VINDE ȘI-A TRĂDA, DEMNĂ DE MARCHIZUL DE SADE!

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.