Mărunțiș(uri)…

0
(0)

Iată că ambasada marii Rusii la București continuă provocator povestea „donației” pentru Cumințenia pământului… Să fii ambasador ar presupune un dram de minimă decență, rolul inițial al ambasadelor și ambasadorilor fiind (presupun eu cu naivitate!) acela de propagare a înțelegerii între state…

Se încadrează gesturile ambasadorului Rusiei în aceste deziderate? Depune el toate diligențele pentru a-și încadra acțiunile în – așa cum afirmă – „demersul nostru umanitar bazat doar pe sentimentele prietenoase față de România și poporul român”? Nu pare! Nu pare de loc a fi așa, în condițiile în care-și permite să ne dea în continuare lecții de democrație:

Înțelegând sensibilitatea opiniei publice din România în ceea ce privește unele capitole ale istoriei, legăm acest „limbaj de ură” (language of hatred), cu o primă reacție emoțională. Apropo, un astfel de limbaj este condamnat atât în legislația mai multor țări ale Uniunii Europene, cât și în cea a Rusiei. În același timp, noi respectăm dreptul românilor la exprimarea liberă a opiniei lor.

Sperăm, totuși, că în România, ca stat care împărtășește „valorile democratice europene” vor trata cu înțelegere dreptul Ambasadei și a poporului rus în general la „un punct de vedere alternativ.” Diferența opiniei cuiva față de cea proprie și respectarea dreptului de a exprima această opinie diferită față de cea proprie chiar este una dintre principalele semne ale pluralismului și democrației.

Așadar, falsificarea adevărului istoric se numește în limbajul ambasadei Rusiei „punct de vedere alternativ”! Și asta, în condițiile în care acest Valery I. KUZMIN se prezintă a fi doctor în științe istorice! Bravos stimabile! Este o logică beton! Pe care dacă o aplicăm până la ultima sa consecință, putem ajunge ușor la balamuc! Cu toții…

Dar ce poți să aștepți de la un «Decorat cu Ordinul de Prietenie (2012) şi cu medalia „Pentru eroism în muncă” (1986). A primit titlul „Funcţionarul onorific al MAE Rusiei”»? Detalii despre acest „stimabil” și despre anti-românismul său pot fi găsite la o simplă căutare Google după Valery I. Kuzmin.

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.