Controlul (18)

Aceasta este partea [part not set] din totalul de 18 articole ale seriei Controlul
0
(0)

Pare că cele expuse până acum în cadrul acestei serii reprezintă cazuri izolate, independente unul de altul și cu apariții întâmplătoare. În tot cazul, ceva necoordonat și fără o finalitate clar vizibilă, nu?

Iată că lucrurile nu sunt de loc așa… Citirea cărții următoare, intitulată chiar „Controlul minții” ne poate arăta adevărata stare de fapt…

Rețin aici o excepțională definiția a istoriei, dată de Burckhardt:

Istoria este ceea ce o epocă găseşte că este util să se considere a fi adevărul despre o altă epocă.

Un simplu citat care se referă la chestiuni relativ recente și foarte apropiate românilor, ar putea stârni curiozitatea parcurgerii cu atenție a cărții:

…Dar şi mai îngrijorătoare ni se par unele prevederi ale «Programului socio-economic pe termen scurt» elaborat de guvernul Ciorbea. Programul spune că are «ca obiectiv demararea în regim de urgență a acelor reforme care să asigure sprijin din partea organismelor financiare internaţionale şi crearea mediului economic necesar pregătirii în vederea integrării în Uniunea Europeană şi în NATO». Aliniatul G spune: «Conştient de faptul că resursele naturale, materiale şi umane ale ţării nu pot fi valorificate decât printr-o puternică infuzie de capital, Guvernul va duce o politică de stimulare a mediului de afaceri şi, în special, de facilitare a investiţiilor de capital străin» (apud „Românul Liber”, Decembrie 1966, p. 10). Dar acest aliniat conţine un plan de distrugere a României bazat pe o minciună transparentă pe care orice gânditor logic o poate decela. De ce nu pot fi valorificate resursele naturale, materiale şi umane ale ţării, fără să fie vândută ţara bancherilor internaţionali care o vor duce la sapă de lemn aşa cum au dus la sapă de lemn toate ţările în care şi-au «infuzat capitalul»?

Iată cartea:

<

p style=”text-align: left;”>

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Deplasare în serie ::

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.