Controlul (18)

întreaga serie de articole

Pare că cele expuse până acum în cadrul acestei serii reprezintă cazuri izolate, independente unul de altul și cu apariții întâmplătoare. În tot cazul, ceva necoordonat și fără o finalitate clar vizibilă, nu?

Iată că lucrurile nu sunt de loc așa… Citirea cărții următoare, intitulată chiar „Controlul minții” ne poate arăta adevărata stare de fapt…

Rețin aici o excepțională definiția a istoriei, dată de Burckhardt:

„Istoria este ceea ce o epocă găseşte că este util să se considere a fi adevărul despre o altă epocă.”

Un simplu citat care se referă la chestiuni relativ recente și foarte apropiate românilor, ar putea stârni curiozitatea parcurgerii cu atenție a cărții:

„…Dar şi mai îngrijorătoare ni se par unele prevederi ale «Programului socio-economic pe termen scurt» elaborat de guvernul Ciorbea. Programul spune că are «ca obiectiv demararea în regim de urgență a acelor reforme care să asigure sprijin din partea organismelor financiare internaţionale şi crearea mediului economic necesar pregătirii în vederea integrării în Uniunea Europeană şi în NATO». Aliniatul G spune: «Conştient de faptul că resursele naturale, materiale şi umane ale ţării nu pot fi valorificate decât printr-o puternică infuzie de capital, Guvernul va duce o politică de stimulare a mediului de afaceri şi, în special, de facilitare a investiţiilor de capital străin» (apud „Românul Liber”, Decembrie 1966, p. 10). Dar acest aliniat conţine un plan de distrugere a României bazat pe o minciună transparentă pe care orice gânditor logic o poate decela. De ce nu pot fi valorificate resursele naturale, materiale şi umane ale ţării, fără să fie vândută ţara bancherilor internaţionali care o vor duce la sapă de lemn aşa cum au dus la sapă de lemn toate ţările în care şi-au «infuzat capitalul»?”

Iată cartea:

întreaga serie de articole

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Media evaluării / 5. Număr voturi:

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Lasă un răspuns

Denumire
Email
Pagină web

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.