Factorul (in)tern (5)

Aceasta este partea [part not set] din totalul de 14 articole ale seriei factorul intern
0
(0)

Aurel Rogojan ne prezintă în continuare…

Pădurile și mafia lor

Situația defrișărilor criminale are deja istorie… Iar autoritățile statului sunt la curent, nu au cum să nu fie, cu acest aspect al punerii în operă a unor interese contrare interesului public. Dar pentru că în general autoritățile nu reacționează decât „de frică” (de frica unor proteste de stradă, spre exemplu), abia în 9 ianuarie 2016 președintele țării a catadicsit să promulge legea nr. 2/2016 pentru completarea articolului 3 din Legea 51/1991, privind securitatea națională a României:

m) orice acțiuni sau inacțiuni care lezează interesele strategice ale României, cele care au ca efect periclitarea, gestionarea ilegală, degradarea ori distrugerea resurselor naturale, fondurilor forestier, cinegetic și piscicol, apelor și altor asemenea resurse, precum și monopolizarea ori blocarea accesului la acestea, cu consecințe la nivel național sau regional sau regional.

Sursele de știri alternative și chiar cele oficiale/oficioase abundă în informații despre defrișările ilegale. Așa cum afirmă Aurel Rogojan, practic avem de-a face cu:

 • un atentat la securitatea mediului și consecințele sale în planul modificărilor climatice, urmate de inundații și distrugerile provocate de ele;
 • politici economice catastrofale care reduc exploatarea aurului verde la o valorificare primitivă, de export, a masei lemnoase brute, în timp ce tradițiile românești de prelucrare a lemnului sunt pur și simplu asasinate;
 • trădare în varianta subminării politice și economice a statului prin anularea ori știrbirea independenței și suveranității deciziilor naționale în materia bogățiilor naturale de importanță strategică, vitale pentru continuarea existenței poporului român;
 • ignorarea cu criminală premeditare a numeroaselor semnale de alarmă trase de presa independentă, atât cât mai există, de câteva organizații neguvernamentale ai căror lideri nu s-au lăsat corupți, de numeroasele comunități locale a căror conștiință civico-patriotică rezistă în fața intimidărilor și a arsenalului mijloacelor de pervertire;
 • autorități publice care, în loc să prindă hoții, se ocupă de organizarea lor în rețele criminale, pe care apoi le protejează, securizându-le transporturile de masă lemnoasă;
 • politicieni de vârf cufundați până peste cap în afacerile scandaloase ale retrocedărilor și exploatărilor ilegale de păduri;
 • rețele în rețele de criminalitate organizată «albă», în care se solidarizează «pădurari», polițiști, avocați, notari, judecători și alte «specialități», fără a căror «expertiză» nu se pot atrofia simțurile vigilenței oficiale care ar trebui să ne apere de acest rapt criminal.

Chiar și Raportul Corpului de Control al Guvernului, prin omisiunea crasă a „potlogăriilor girate de mahării social-democrați” se dovedește a fi un act de partizanat politic. Referitor la jaful din pădurile țării, într- revistă a presei, se afirmă că:

Într-o oră, dispar suprafețe cât 3 terenuri de fotbal.

Urmare a presiunii străzii, prin mai 2015, s-a publicat a doua zi după manifestații de stradă acel raport care culmea, pare a face un serviciu companiei austriece Schweighofer Holzindustrie SRL, prin afirmații de genul:

societatea austriacă a exploatat un volum total de 126.292 metri cubi masă lemnoasă pe picior, față de volumul total de 200.000 metri cubi pe care trebuia să-l exploateze conform contractului de vânzare-cumpărare, ceea ce a avut drept consecință diminuarea veniturilor Romsilva cu suma totală de 2.152.590 lei.

Altfel spus, contrar scandalului izbucnit ca urmare a dimensiunii defrișărilor prin practica folosirii unor furnizori interpuși de tipul „rețele în rețea”, însuși guvernul țării, sfidând realitatea, acuză prea puține defrișări!

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Deplasare în serie ::

One thought on “Factorul (in)tern (5)

 1. Magda 16 august 2016 at 21:52

  UnCheșule…asta-i altă DURERE mare pe capul românilor…tăierea fără milă, fără discernământ, ȘI DIN PARTEA STRĂINILOR, DAR ȘI-A ROMÂNILOR….
  Străinii au INTERESUL lor, în schimb, cozile de topor de la Min.Mediului, din Guvern, Președenție au ȘTIUT, dar AU TĂCUT COMPLICE și-au acționat ca niște borfași, pe sub mână…..manevrând șpaga, favorizând parandărătul…. funcționând ca UNS!
  De văzut cum naiba s-a făcut ca, majoritatea miniștrilor de la Mediu să fie unguri și, cum naiba ordinarul ăla de milionar (sau miliardar) ungur – Atilla, să fie și în Comisia SRI??!!!!!

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.