Controlul (16)

Aceasta este partea 16 din totalul de 18 articole ale seriei Controlul
0
(0)

Jim Keith alocă un întreg capitol controlului mental cu ajutorul instrumentelor electronice…

Controlul electronic

Lucrurile au evoluat din momentul în care s-a descoperit că energia electromagnetică poate fi folosită pentru influențarea, rănirea și chiar uciderea unui om la distanță. Printre pionierii studierii efectelor electromagnetismului asupra organismului uman au fost Nikola Tesla, urmat de E. L. Chaffee și R. U. Light în 1934, studii concretizate prin descoperirea monografului, „o metodă de control la distanță a stimulării electrice a sistemului nervos”.

De cealaltă parte, rusul Leonid L. Vasiliev scria în același an un articol numit „Evaluare critică a metodei hipogenice” referitor la cercetările și  descoperirile doctorului I. F. Tomashevsky în domeniul influențării la distanță a creierului cu ajutorul undelor radio. Astfel, Vasiliev scria că:

pentru a controla starea subiectului în afara laboratorului, în cadrul unui alt set de experimente, s-a folosit un aparat radio… Nu s-au realizat multe experimente de acest gen, dar rezultatele obținute arată că metoda de utilizarea a semnalelor radio ameliorează substanțial posibilitățile experimentale.

Sau, în altă parte:

Tomashevsky a realizat primul experiment cu un subiect la distanță de una sau două încăperi, în condițiile în care participantul nu știa și nici nu bănuia aceasta. În alte cazuri, transmițătorul nici nu se afla în aceeași încăpere și altcineva observa comportamentul subiectului. Experimentele ulterioare la distanțe considerabile au fost reușite […] unul dintre acestea fiind realizat parțial la distanță… Sugestia mentală de a adormi a fost respectată în interval de un minut.

Prin 1930, profesorul F. Cazzamalli bombarda subiecții cu unde radio VHF și apoi anunța „o lume înmărmurită că aceștia aveau halucinații sub influența undelor oscilatorii”.

În 1948, Andrija Puharich înființa un laborator numit „Fundația de Electrobiologie Masa Rotundă”, despre care spunea cu modestie că e „un hambar într-o pădure”, în apropiere de Camden, Maine. În realitate avea o suprafață de 30 m x 15 m, cu pivniță și etaj. Printre asociații săi se afla și Warren S. McCulloch, unul dintre fondatorii teoriei ciberneticii, cel care lucrase la spitalul Bellevue Hospital din New York, fost susținător timpuriu al implanturilor cerebrale electronice, autor de conferințe finanțate de Fundația Josiah Macy Jr. care nu e decât un canal de distribuție a fondurilor  CIA pentru cercetări în domeniul controlului minții. Printre realizările lui Puharich se găsește proiectarea unui tip de implant dentar radio, ale cărui specificații tehnice au fost cumpărate de CIA. Despre acesta, în septembrie 1987, autorul spunea:

Am reușit să dezvoltăm un dispozitiv de ascultare care încape într-un dinte. Cu ajutorul unui mic releu de emisie-recepție, am reușit să auzim totul foarte clar, dar din nefericire, invenția a fost imediat pusă sub sechestru de o agenție guvernamentală. Dar în ce privește componenta hard, problema a fost rezolvată.

Nu este exclus ca implantul dentar radio să fie încă utilizat. Revista Chemical and Engineering News publica în numărul din februarie 1996 un articol intitulat „Un profesor din Hong Kong dă în judecată Statele Unite pentru manipulare prin controlul minții”.

Ziarul South China Morning post a publicat în data de 25 ianuarie un articol din care reiese că un profesor asistent de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong a intentat un proces în valoare de 100 de milioane de dolari împotriva guvernului Statelor Unite cu acuzația că i-au fost implantate la nivel dentar, micro-cipuri având drept scop controlul minții. Huang Si Ming afirmă că aceste dispozitive i-au fost implantate în timpul unei intervenții dentare în anul 1991, în timp ce era student la universitatea din Iowa, conform ziarului Morning Post, reporter Patricia Young. Un alt student de la universitatea Iowa care asemeni unui Huang era tot de origine chineză, comisese un omor în masă, iar poliția federală, afirmă Huang, îi implantase dispozitivul la nivel dentar pentru a vedea dacă și el fusese implicat.

Profesorul chinez afirmă că a suferit ceva similar cu sindromul Alzheimer care l-a împiedicat să mai predea. Acesta spune că fenomenul a încetat doar atunci când a solicitat asistență legală pentru intentarea procesului. În afară de Statele Unite este acuzată și Universitatea de Știință și tehnologie despre care afirmă că a fost implicată în continuarea operațiunilor de control al minții. de asemenea, se solicită despăgubiri în valoare de un milion de dolari din partea acuzațiilor pentru «lipsa standardelor etice».

Huang mai susține că unul dintre dispozitivele care i-au fost implantate în dinte îi poate citi gândurile și de asemeni îi induce mental anumite cuvinte atunci când doarme. Un al doilea dispozitiv, crede el, transmite imaginile, pe care el le vede, unui receptor care le înregistrează. Dispozitivul de control al minții, spune el, îl poate împinge să comită fapte «rele». Oferă  această privință două exemple dintre care unul nu poate fi menționat în acest gen de revistă.

Și Huang nu e singuru ce se plânge de așa ceva, un anume David B afirmând la rându-i:

La un moment dat, o radiografie pe care mi-am făcut-o, arăta prezența unui obiect de metal în partea stângă a craniului, sub bărbie, în mușchii gâtului. În mai 1996, am reușit în cele din urmă să îl scot și am întrebat mulți doctori dacă e posibil să fi căzut acolo în timpul unei extracții. Aceștia au răspuns că este posibil, dar totuși sunt șanse foarte mici. Majoritatea au fost de părere că penetrase țesutul muscular din exterior. Am trimis radiografia către Dr. Sims și acesta m-a operat pentru a îndepărta respectivul obiect ciudat este că în urma acestei operații, mi s-a descoperit ă un obiect de dimensiuni foarte mici la nivelul umărului. După ce a examinat radiografia mea, Dr. Leer m-a sunat să mă întrebe dacă mi-am rupt vreodată umărul sau dacă am fost vreodată afectat de o explozie. I-am răspuns că nu. Acesta mi-a spus că motivul pentru care m-a întrebat a fost acela că radiografia arăta foarte clar prezența unui șurub în umărul meu stâng, ca și în cazul unei operații la umăr. După știrea mea, nu mi-am rupt niciodată nici un os și am sunat-o pe mama mea să o întreb. Ea a spus că nu am fost niciodată operat în copilărie. Această parte este un mister total.

În zona sovietică s-au cercetat și aplicații mai puțin benefice ale energiei electromagnetice. Prin 1960, Milton Zaret a fost abordat de CIA, acesta lucrând anterior la un proiect Air Force. Întrebările erau legate de efectul microundelor asupra comportamentului uman și de posibilitatea utilizării microundelor pentru operațiuni de spălare a creierului. Abia ulterior, i s-a explicat scopul acestor întrebări: ambasada SUA din Moscova era bombardată cu microunde de către ruși, radiații numite de ei „semnalul de la Moscova” sau „ciocănitoarea rusească”. În vreme ce Zaret a recomandat ca guvernul american să le ceară rușilor să înceteze iradierea ambasadei și să-i informeze pe angajați oferindu-li-se posibilitatea transferului, s- pus în practică doar solicitarea către ruși de a înceta emisia radiațiilor, solicitare, desigur, ignorată Personalul n-a fost niciodată informat că era subiectul unor radiații electromagnetice și nici că testele medicale indicau probleme medicale grave: ambasadorul Walter J. Stoessel prezenta chiar o sângerare la nivelul ochiului, fiind diagnosticat cu o boală sanguină similară leucemiei. Alți doi ambasadori anteriori decedaseră, ambii de cancer.

Un produs secundar al proiectului Pandora a fost descris de James C. Lynn într-un articol intitulat „Efecte auditive și aplicații ale microundelor” (a se vedea și Efectele microundelor asupra organismelor) care prezintă cercetările Dr. Allen Frey (vezi Frey effect):

Frey […] a descoperit că subiecții umani expuși la frecvențe de 1310 MHz și 2982 MHz la o densitate medie a electricității de 0,4 până la 2 mW/cmp percepeau senzații auditive descrise ca bâzâituri sau ciocănituri… Densitatea de vârf a electricității a fost de ordinul a 200 până la 300 mW/cmp și frecvența repetiției pulsului a variat între 200 și 400 Hz… Frey s-a referit la acest fenomen auditiv ca fiind un sunet RF (Frecvență Radio). senzația apărea instantaneu la densități medii de impact ale electricității, cu mult sub pragul necesar pentru daune cunoscute la nivel biologic și păreau să provină din interiorul sau din partea din spate a capului.

Efecte ale acestei descoperiri? Frey a publicat „Răspunsul sistemului auditiv uman la modulațiile energiei electromagnetice”, explicând „modul în care vocea poate fi transmisă direct în mintea subiectului. Frey a mai studiat și „inducția atacului de cord prin intermediul unei unde electromagnetice”.

Prin 1972, Ministerul Apărării emitea un raport numit „Comportamentul violent controlat – URSS” care prezenta nu mai puțin  de 500 de studii ale sovieticilor cu privire la utilizarea „oscilațiilor electromagnetice de frecvență ultra înaltă SHF” în care se afirma:

SHF pot fi utilizate ca o tehnică de modificare a comportamentului uman.

S-a demonstrat că există efecte atât letale, cât și non-letale. În cazul anumitor intervale de expunere non-letale, s-au produs anumite modificări comportamentale concrete.

Progresele cercetărilor în domeniul controlului mental cu ajutorul microundelor au devenit evidente atât pentru americani, cât și pentru ruși, trecându-se la o nouă etapă, aceea a studierii diverselor tehnologii prin care să se realizeze transmisia directă a anumitor mesaje, emoții și comenzi subliminale în mintea subiecților. Prin 1978, Dr. Andrew Michrowsky scria:

în mod potențial, aproape orice ar putea fi introdus în sistemul mental al subiectului țintă, respectivul input fiind prelucrat de biosistem la fel ca datele/efectele generate la nivel intern. Cuvintele, frazele, imaginile, senzațiile și emoțiile ar putea fi introduse direct și experimentate de subiect în calitate de stări, coduri, emoții, gânduri și idei generate la nivel intern.

La 20 aprilie 1976, Robert G. Malech a brevetat un „aparat și o metodă pentru monitorizarea și modificarea undelor cerebrale la distanță” (Apparatus and method for remotely monitoring and altering brain waves):

Prezenta invenție se referă la un aparat și la o metodă de monitorizarea a undelor cerebrale în care toate componentele aparaturii utilizate se află la distanță de subiectul testat. Mai precis, emițătoarele de înaltă frecvență sunt puse în operare pentru a transmite energie electromagnetică de diverse frecvențe către anumite antene care sunt capabile să scaneze în întregime creierul subiectului sau orice porțiune a acestuia.

Semnale de diverse frecvențe penetrează craniul subiectului, afectând creierul acestuia, combinându-se pentru a produce o undă de interferență ce este modulată de radiația activității electrice naturale a creierului. Unda de interferență modulată este retransmisă de creier și recepționată de o antenă, la o stație aflată la distanță, unde este demodulată și apoi prelucrată pentru a furniza un profil al undelor cerebrale ale subiectului. Pe lângă monitorizarea pasivă a undelor sale cerebrale, și procesele neurologice ale subiectului pot fi afectate de transmiterea către creier de semnale compensatoare, printr-un emițător. Aceste semnale pot fi derivate din undele cerebrale receptate și procesate.

1980 – 1983: Marine Corps finanțează cercetări în domeniul armelor electromagnetice, printr-un proiect condus de Eldon Byrd, specialist în bio inginerie medicală. A se vedea și interviul de mai jos:

Folosind transmisia electromagnetică am reușit să paralizăm practic animale, lovindu-le cu aceste frecvențe. Am reușit, in-vitro, să determinăm activitatea creierului păsărilor să scadă cu 80% cantitatea de opioide secretate. efectele au fost non-letale și reversibile. Practic, un om ar putea fi anihilat temporar.

Deși programul lui Byrd trebuia să dureze patru ani, a fost închis după doi, și nu pentru că nu ar fi avut succes: „Lucrarea a fost cu adevărat excepțională. Am fi construit chiar și o armă cam într-un an”. Byrd consideră că proiectul a fost preluat practic de altcineva, fiind trecut la secret.

În 1990, o publicație mai conservatoare de tipul International Review of the Red Cross a recunoscut prioritatea tot mai mare a „armelor electronice” în domeniul militar, prin publicarea articolului „Dezvoltarea de noi arme cu operare digitală”:

Efectele induse în ființa umană de undele electromagnetice au fost cunoscute, deși în mod imperfect, de mult timp și au făcut de asemeni subiectul unor cercetări continue. În funcție de frecvența folosită, de modalitatea de emisie, de energie radiantă, de forma și durata pulsurilor utilizate, radiația electromagnetică direcționată asupra corpului uman poate genera căldură cauzând arsuri serioase sau chiar modificări la nivelul structurii moleculare a țesuturilor atinse.

Aproape toate țările industrializate și în special marile puteri au întreprins o muncă de cercetare în acest domeniu cu scopul de a utiliza respectivele fenomene pentru daune materiale sau victime umane. testele au demonstrat că un puls puternic de microundă ar putea fi utilizat drept armă pentru anihilarea sau chiar uciderea unui adversar. Astăzi este posibilă generarea unui puls foarte puternic (între 150 și 3000 MHz), cu un nivel energetic de câteva sute de megawați. Utilizând sisteme de antene special adaptate, aceste generatoare ar putea în principiu să transmită la o distanță de câteva sute de metri, suficientă energie pentru a găti o masă. Totuși este important să menționăm că efectele letale sau incapacitate la care ne-am putea aștepta de la un sistem de arme care utilizează această tehnologie, pot fi produse și la nivele energetice mult mai scăzute. Utilizând principiul concentrării de câmp magnetic care permite controlul geometriei țintei prin intermediul unor sisteme de antene special proiectate acestui scop, energia emisă poate fi concentrată asupra unor suprafețe foarte mici ale trupului uman, de exemplu la baza creierului, unde nivelele energetice relativ scăzute pot produce efecte letale.

Și iată un exemplu din (ehei!) primul război din Golf, în 1991! O emisiune de știri TV prezenta un caz de utilizare a subliminalelor electronice pe câmpul de luptă și la „adevăratul motiv al aparentului ilogic atac kamikaze al trupelor irakiene asupra orașului părăsit Al-Khafji […] 12 mile la sud de granița kuweitiană…”. A rămas în anale ca bătălia de la Khafji. Conform postului 1TV, irakienii lansaseră un atac strategic menit să distrugă o stație radio FM instalată în Al-Khafji de către Departamentul de Operațiuni Psihologice american. Deși stația părea să transmită mesaje de propagandă americană tip „Tokio Rose”, soldații irakieni dezertori au afirmat că adevăratul scop al postului era transmiterea unor „noi tipuri de mesaje subliminale de înaltă tehnologie sub forma unor «sunete tăcute» sau «subliminale tăcute» la o frecvență ultra înaltă”.

Deși nesesizate de urechea umană, mesajele negative transmise împreună cu programarea audibilă realizată de psihologii de la PsyOps erau percepute cu claritate de mintea subconștientă a soldaților irakieni. Aceste mesaje tăcute i-au demoralizat complet, inducându-le un puternic sentiment de teamă și disperare.

1993 a fost anul brevetării unei „metode de inducere a unor stări de conștiință mentale, emoționale și fizice, inclusiv o activitate mentală specifică în ființa umană” (Method of inducing mental, emotional and physical states of consciousness, including specific mental activity, in human beings) de către Robert A. Monroe, cel care a fost un prim practicant al „vizualizării la distanță”, sau al călătoriilor extracorporale, fiind și fondatorul Institutului Monroe din Charlottesville, Virginia. Descrierea acestei invenții susține că „prin generarea unor semnale audio stereo cu o anumită formă de undă” pot fi induse stări specifice de conștiință și că potrivit invenției, undele cerebrale umane sub forma EEG-ului pot fi suprapuse peste anumite semnale audio stereo specifice, cunoscute sub numele de frecvență purtător care se află în gama de percepție a urechii umane. Ulterior, Monroe și-a dezvoltat invenția cu o „metodă și un aparat de inducere a unor stări dorite de conștiință”.

Încă din 1982, un raport de biotehnologie al Forțelor Aeriene SUA publica un avertisment:

câmpurile de radiații cu frecvență radio (RFR) pot prezenta o nouă și puternică amenințare la adresa personalului militar […] Experimentele RFR și înțelegerea tot mai amplă a creierului ca fiind un organ mediat electric sugerează probabilitatea serioasă că aceste câmpuri electromagnetice induse pot fi distructive dacă sunt utilizate cu un scop precis și de asemenea pot genera un anumit comportament. În plus, trecerea a aproximativ 100 de miliamperi prin miocard (de la nivelul creierului) poate duce la stop cardiac și apoi moarte, aceasta fiind încă o aluzie la efectul instantaneu al acestor arme. Un sistem rapid de scanare RFR ar putea imobiliza sau chiar ucide toate ființele aflate într-o zonă extinsă.

Și în continuare, se mai spune:

Nu există îndoială cu privire la existența unor dispozitive de control al mulțimilor care folosesc radiații de frecvență radio. Dezvoltarea unor asemenea dispozitive se alătură și completează armele sonice și pe bază de unde infraroșii care sunt bine cunoscute și sunt chiar enumerate în Catalogul Echipamentelor de Apărare britanice din anul 1983.

A se vedea o prezentare a „Armei sonice”

Printre acestea se numără Valkyrie, un dispozitiv pe bază de infraroșu, care cauzează cecitate nocturnă, dar și  Squawk Box sau Sound Curdler folosite în Vietnam. A se vedea și New Worl War! Squawk Box a fost proiectată pentru a induce o senzație de amețeală și greață, fiind o armă direcțională, astfel încât pe măsură ce oamenii sunt atinși de efectul ei invizibil, spaima și confuzia se răspândesc în mulțime… Asta ar putea explica parțial și de ce în 1984, Ministerul Apărării a ordonat ca toate descrierile și referirile la „arme cu unde radio” să fie înlăturate din catalogul departamentului!

1993: Institutul Național de Justiție (o filială a Ministerului de Justiție) emitea o recomandare în „Inițiativa referitoare la armele non-letale”, prin care se indica faptul că statul și departamentele de poliție locală din America ar trebui să utilizeze arme psihotronice, electromagnetice și alte dispozitive de control mental împotriva cetățenilor americani acuzați de «acte de violență domestică» – o descriere atât de vagă ce include și certurile familiale. Astfel, raportul spune:

(…) se vor realiza cercetări pe termen scurt pentru adaptarea tehnologiei militare care să fie utilizată de forțele locale de aplicare a legii […] inclusiv arme cu laser, microunde și arme electromagnetice.

Iar Washington Post preciza:

Pentagonul și Ministerul de Justiție au convenit să înarmeze forțele civile de aplicare a legii cu tehnologie militară de ultimă oră, inclusiv arme non-letale mai puțin obișnuite.

Dezbaterea acestei noi abordări a mijloacelor de aplicare a legii a avut loc într-o conferință secretă de trei zile la Laboratorul de Fizică Aplicată de la Universitatea John Hopkins din Maryland, conferință susținută de colonelul John B. Alexander, manager de program pentru armele non-letale (psihotronice) de la Laboratorul Național Los Alamos. Conferința a inclus un larg spectru de subiecte, inclusiv cele legate de armele cu unde radio, tehnologia cu microunde de înaltă tensiune, tehnologia acustică, sinteza vocală și aplicarea câmpurilor electromagnetice de înaltă frecvență în domeniul armelor non-letale.

US Air Force a instalat chiar generatoare de microunde de înaltă tensiune pe rachete aeropurtate, afirmându-se că scopul generatoarelor era să distrugă componentele de calculator, dar teoretic ele ar putea distruge și structura mentală sensibilă a ființelor umane.

Desigur că, în tot acest context, apare întrebarea normală dacă nu cumva armele electromagnetice au trecut de faza experimentală și au fost deja folosite asupra oamenilor neștiutori, așa cum au fost folosite și drogurile sau alte forme de modificare comportamentală în cadrul proiectului MKULTRA! Există mii de persoane care cred că da, afirmând că s-au folosit astfel de arme asupra lor. Numărul mare al acestor relatări, asemănările cu dovezile existente în cazul testelor guvernamentale, credibilitatea multor astfel de persoane, toate acestea sugerează utilizarea ascunsă a acestor arme asupra civililor…

Deplasare în serie<< Controlul (15) :: Controlul (17) >>

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

4 thoughts on “Controlul (16)

 1. Magda 24 august 2016 at 12:12

  Impresionant, UnCheșule!
  Din pricina asta să fie lumea adormită și RĂUL la putere?!
  Spuneau persoane avizate că și noi, românii suntem manipulați la greu prin unde, frecvențe… d-aia lumea parcă-i în stare pasivă, parcă adormită!
  Interesant de știut CINE și sub ACORDUL cui din partea română și-a dat acceptul pentru așa-ceva…..

  • UnChes 24 august 2016 at 13:15

   Dacă așa stau lucrurile în privința românilor, nu cred că cineva (din partea română) și-ar asuma public vreun eventual acord/accept, etc. 😉

 2. Magda 24 august 2016 at 18:16

  1.Ce tare! Nu degeaba se spunea demult că televizorul tâmpește! Deci, undele VHF (atunci când cauți canale :)provoacă halucinații datorită undelor oscilatorii.

  Profesorul chinez, și-a dat seama că înrăutățirea stării sale de sănătate s-ar datora implanturilor (unul dentar și altul în umăr, fără de care să aibă habar…) ce au avut rolul de a-i scade puterea minții prin inducerea unei stări vecine cu degradarea provocată de Alzheimer!

  Noroc cu radiografiile, păzea în privința dentiștilor…nu știi pe mâna căror ”servicii” încapi! Poate, d-aia e bine să-ți mai faci radiografii din când în când…cine știe ce implanturi poposesc în tine, și cât de mult CITESC alții din/despre tine, ca dintr-o CARTE DESCHISĂ după bunul plac, la orice pagină!

  Lăsând la o parte citirea gândurilor, dar mai se acționează și PARȘIV!
  Pe lângă observarea non-stop a subiectului, îl ”lucrează” prin repetarea anumitor cuvinte în faza de adormire, pentru a-i pătrunde în subconștient și a i se bătători bine în minte, urmând ca, la un declik să pună pe armă și să facă măcel!
  Nu așa a făcut chinezul ăla? Nu așa fac oare așa-zișii teroriști (închiși sau nu la ten…din țări arabe sau nu) care au probleme stomatologice sau ”de oase”…așa văzând cum din senin, din blândul Ben, vezi un Osama Bin Laden, no?

 3. Magda 24 august 2016 at 18:18

  3.În privința ”ciocănitorii rusești”, ce, numai ei (americanii) să bombardeze pe alții? Să fie și ei bombardați și să afle cum și cât de interesant, e!

  4.Acuma, în urma unui astfel de ATAC, nu știi dacă să dai vina pe creier de e ”prost”, NU prea ”deștept” în fața unui asemenea atac, sau doar adaptabil, din moment ce se lasă prins în capcană, datorită ”ciocănirii” dese, de pe urma căreia apare astfel o undă de interferență ce se pliază pe activitatea sa electrică, naturală, transformându-se într-o interferență modulată tip receptor (ca antenă) decriptată apoi într-un PROFIL CARACTERISTIC, PERSONALIZAT! DIABOLIC!

  5.Și totuși, dacă câmpurile de radiații cu frecvență radio (RFR) dintr-un sistem rapid de scanare ar putea imobiliza sau chiar ucide toate ființele aflate într-o zonă extinsă, DE CE SE MAI MERGE ÎNCĂ PE RĂZBOIUL CU ARME DE FOC?
  Pentru inducerea în eroare, sau pentru factorul TEROARE care are rolul de sperietoare pentru supraviețuitorii de pretutindeni ca să-și bage mințile-n cap?
  Ori acestea sunt interzise prin tratate internaționale, iar prin utilizarea lor, pentru cei sadici care provoacă astfel de dezastre, n-ar mai exista satisfacție sau, ar da apă la moară și părții adverse să acționeze în același fel, existând riscul de a se anula reciproc și ireversibil?!?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.