Grijă dubioasă…

0
(0)

Este de-a dreptul siderant! Hotnews.ro transmite o știre halucinantă:

Cerere stranie a poliției judiciare franceze, care solicită Primăriei din Nisa să șteargă complet înregistrările a 6 camere de supraveghere care au surprins atentatul din 14 iulie

Știrea e preluată din Nice Matin, care titrează, culmea la rubrica „fapt divers”: „La Ville refuse d’effacer les images de vidéosurveillance du 14-Juillet”. Așadar, Parchetul Parisului a trimis primăriei din Nisa o cerere cel puțin neobișnuită, aceea de a șterge „complet” 24 de ore de înregistrări provenite de la 6 camere de supraveghere, dar și a tuturor scenelor de la începutul atentatului care a avut loc pe Promenade des Anglais, în noaptea de 14 iulie.

De ce? Iată un gen de explicație:

Acest lucru a fost făcut pentru a evita difuzarea necontrolată și nestăpânită a acestor imagini.

Iar politia franceză națională a precizat:

Din miile de camere instalate în Nisa, 140 prezintă elemente interesante de anchetă. Politia judiciară a recuperat 100% imaginile de pe aceste camere. PJ și parchetul au cerut deci ștergerea imaginilor de pe aceste 140 de camere pentru a evita folosirea răuvoitoare a acestora din grijă pentru demnitatea victimelor și pentru a evita ca aceste imagini să apară pe site-uri jihadiste cu scop de propagandă.

Așadar, în loc să fi avut grijă de oameni în acea noapte fatidică, oficialitățile se îngrijesc de „demnitatea victimelor”!

Se mai invoc și că ștergerea completă este motivată de imposibilitatea de a proceda la distrugeri parțiale. Măi să fie!

A doua zi după drama, ofițeri ai politiei judiciare au efectuat o primă recenzie a camerelor de înregistrare care au avut contact direct cu evenimentul, fiind înaintat un raport ministerului de Interne.

Mai mult, sâmbătă, chiar și Palatul Élysée a cerut o copie a imaginilor atentatului, cerere autorizată de parchetul din Paris. Cineva familiarizat cu dosarul se întreabă:

Nu este șocant că președintele Republicii a vrut să vizioneze scenele. Ar trebui acum să cerem la Élysée să ne restituie CD-ul care a fost trimis?

Primăria Nisa refuză să pună în practica cererea de ștergere a înregistrărilor. Agenții centrului de supraveghere urbană din Nisa sunt siderați:

Este pentru prima oară când ni se cere să distrugem probe. Centrul de video-supraveghere ar putea fi pus sub acuzare, iar agenții însărcinați cu acest dispozitiv nu au competența pentru a efectua astfel de operațiuni.

Cum sună toată chestia asta? Dacă privim doar faptele, la rece, nu pare ca o încercare de ștergere a urmelor unei crime?

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

One thought on “Grijă dubioasă…

  1. Magda 22 iulie 2016 at 14:30

    UnCheșule, și cu tine….
    ”Grija” constă în a nu se face legături ”dubioase” între cei care au aranjat atentatul și cei care vor să vadă modul lui de desfășurare, scăpările, ”veridicitatea”, etc….parcă Terrorstorm spunea CEVA în sensul ăsta, nu?!

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.