Factorul (in)tern (2)

Aceasta este partea [part not set] din totalul de 14 articole ale seriei factorul intern
0
(0)

Premierul din cazarmă

Eiiii… ne amintim (sau poate luați de avalanșa informațională, chiar nu!) de momentul zilei de luni 14 aprilie 2014, când însuși premierul României V. V. Ponta anunța:

Ce semnificație să aloci faptului că premierul unei țări a Uniunii Europene își părăsește reședința oficială din Palatul Victoria, palat care reprezintă totuși un obiectiv militar de maximă securitate, protejat contra-informativ, material, procedural și fizic de SPP, motivând că are o nevoie sporită de securitate în fața amenințării unor iminente provocări și înscenări din partea președintelui țării, fie el și T. Băsescu?

Prin urmare, Aurel Rogojan găsește de cuviință, foarte corect de altfel, să ridice o serie de întrebări generate de această stare de lucruri. Merită subliniat un aspect: ce faci atunci când deși știi că așa stau lucrurile, dar nu ai dovezi, pentru a evita acționarea în judecată, sau alte acțiuni de acest gen, ce faci totuși pentru a le face cunoscute? Păiiii, pui întrebări… Așadar, întrebările:

  1. De ce și-a pierdut premierul încrederea în sistemul de securitate complet și complex asigurat de SPP?

  2. Ce împrejurări au condus la vulnerabilizarea dispozitivului de securitate al reședinței oficiale a prim-ministrului așa încât acesta să fie determinat să solicite reședința de lucru securizată în sediul Ministerului Apărării Naționale?

  3. Faptul că prim-ministrul și-a găsit un refugiu departe de amenințările președintelui României și că ministrul Apărării Naționale i-a oferit azil nu semnifică o alianță a acestora într-o posibilă conspirație?

  4. Premierul a reușit să capete o influență mai mare și să se bucure de mai multă susținere în armată decât comandantul suprem (a se vedea funcțiile președintelui României), Traian Băsescu?

  5. Cine este, în fapt, în acest context special, comandantul suprem efectiv al armatei?

  6. A existat un acord și a primit ministrul Apărării Naționale acceptul de a-i oferi azil premierului, implicit și un control mult mai riguros și «cazon», după standardele NOS (Biroul de Securitate al NATO – a se vedea și Structure of NATO)?

  7. Premierul a aflat că evidențele vizitatorilor Palatului Victoria și ai cabinetului primului-ministru ținute de SPP sunt imposibil de eludat și falsificat și, în realitate, nu caută mai multă ordine, ci, dimpotrivă, mai multă discreție, confidențialitate și ocolire a sistemelor de securitate?

  8. Presiunile unor lideri județeni ai Partidului Social Democrat ajunși la strâmtoare asupra premierului au depășit faza amenințărilor proferate la telefon, ajungându-se la alergarea și buscularea lui V. V. Ponta pe culoarele Palatului Victoria?

  9. Premierul, în calitate de lider politic, a uns în funcții la filialele partidului și în consiliile județene niște rechini corupți, la rândul lor corupători la vârful puterii, care au devenit atât de agresivi încât trebuie să se apere de ei cu forțele Ministerului Apărării Naționale?

  10. Se temea prim-ministrul de ochi indiscreți și bine ascunși ai tehnicii operative de securizare din incinta Palatului Victoria și a dorit să evite fixarea foto/video/audio a unui flagrant?

  11. Ministrul Apărării Naționale are o justificare credibilă pentru azilul politic (sau de ce natură va fi fiind el) oferit prim-ministrului?

  12. Gestul grav al prim-ministrului va însemna și o poziționare în tabere ostile a componentelor sistemului de securitate națională, sau ministrul Apărării Naționale se va dezmetici și-l va expedia urgent pe premier la Palatul Victoria?

  13. Serviciul de Protecție și Pază acceptă criticile implicite ale premierului privind securizarea «mai civilă» a obiectivului special de importanță deosebită Palatul Victoria – sediul Guvernului României.

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Deplasare în serie ::

4 thoughts on “Factorul (in)tern (2)

  1. Magda 20 iulie 2016 at 20:55

    UnCheșule, lăsând la o parte personajele ”de poveste” (care mai de care…) pe care le consider deja de domeniul trecutului sumbru post-decembrist, de dragul scenariului, o să mă folosesc de numele celor 2 POKEMONI, doar pentru a intra în joc/discuție/scenariu, așa cum au făcut de fapt ei, cu noi…cu ochii ațintiți la ei, ne-au băgat în Matrix! Unii alergând bezmetici ca să-i prindă, ori pe cei care alergau după ei, unii să-i pupe pe dinți cu ranga până la a-i pupa candid pe frunte(a) rece, alții pe obraz, de drag, fiecare după caz și simțire…DAR TOȚI LUÎND PLASĂ, INȘELAȚI, fiindcă aproape TOTUL în România de azi, e dezastru!

  2. Magda 20 iulie 2016 at 20:59

    De ce și-a pierdut premierul încrederea în sistemul de securitate complet și complex asigurat de SPP?

    Pentru că directorul SPP având rang de secretar de stat și numit de CSAT care-i condus de președintele țării, ce mare mirarea? Cine conducea CSAT-ul? Nu Băsescu? Cui îi era subordonat directorul SPP? CSAT-lui unde, șeful întrunirii peste toate capetele întâmplător, era și președintele țării…

    Ce împrejurări au condus la vulnerabilizarea dispozitivului de securitate al reședinței oficiale a prim-ministrului așa încât acesta să fie determinat să solicite reședința de lucru securizată în sediul Ministerului Apărării Naționale?

    Vulnerabiliza(r)ea dispozitivului de securitate al reședinței oficiale poate a a avut loc gradual, ținând mai întâi de intenții, apoi de vorbe, atitudini, poate chiar fapte (mărunte în aparență), care a clătinat senzația solidității. Și, fiindcă se face vorbire despre vulnerabilizare, nu vulnerabilitate, induce ideea că cineva a avut intenția clară (reușită) de a introduce în sistemul de supraveghere format din oameni/mașini/tehnologie, elemente menite să destabilizeze, să dezinformeze, să submineze, să anuleze sentimentul de siguranță și confort personal, fără ca întreg aparatul SPP pus la dispoziție să fie compromis prin vulnerabilitate, decât pentru cazul de față care-a fost mediatizat la vremea lui.

    Faptul că prim-ministrul și-a găsit un refugiu departe de amenințărilepreședintelui României și că ministrul Apărării Naționale i-a oferit azil nu semnifică o alianță a acestora într-o posibilă conspirație?

    Conspirație prin alianță? Nu știu, poate din spirit de solidaritate! Apoi, nu știu ministrul Apărării ce culoare politică a avut la acea vreme…roș, albastră, verde, în picățele…

  3. Magda 20 iulie 2016 at 21:01

    Premierul a reușit să capete o influență mai mare și să se bucure de mai multă susținere în armată decât comandantul suprem (a se vedea funcțiile președintelui României), Traian Băsescu?

    Nu cred…e vorba doar de jocuri politice ce țin de urgentarea sau amânarea luării unor decizii generale oricum știute de toți, timpul înregistrării, procesării lor în funcție de interese fiind important, uneori vital în jocurile politice murdare dâmbovițene, și nu demascarea lor.

    Cine este, în fapt, în acest context special, comandantul suprem efectiv al armatei?

    Cine este comandantul suprem al armatei în acest context? Cum cine? Punctul 7 de mai jos care e strigător în politică și-n mulțime, până la cer: NATO! Știu că din 2003 există un H.G. (sau lege…) în care se spune că hotărârile NATO sunt înaintea oricăror secrete de stat sau de partid!

    Premierul a aflat că evidențele vizitatorilor Palatului Victoria și ai cabinetului primului-ministru ținute de SPP sunt imposibil de eludat și falsificat și, în realitate, nu caută mai multă ordine, ci, dimpotrivă, mai multă discreție, confidențialitate și ocolire a sistemelor de securitate?

    Ce vorbe mari! Imposibil de eludat și falsificat?!? Pe bune? Din care pricini? Spp-știi nu sunt și ei oameni? S-o fi simțit Ponta amenințat în intimitatea sa, prin manifestarea nerușinată, lipsită de respect, din partea SPP?

  4. Magda 20 iulie 2016 at 21:04

    Presiunile unor lideri județeni ai Partidului Social Democrat ajunși la strâmtoare asupra premierului au depășit faza amenințărilor proferate la telefon, ajungându-se la alergarea și buscularea lui V. V. Ponta pe culoarele Palatului Victoria?

    Poate atât președintele, cât și psd-știi îi erau potrivnici la acea vreme și, din respect atât pentru unul cât și pentru ceilalți, SPP-ul nu-și făcea treaba cum scrie la carte? Sau îi simțea părtinitori pe SPP-ști….

    Premierul, în calitate de lider politic, a uns în funcții la filialele partidului și în consiliile județene niște rechini corupți, la rândul lor corupători la vârful puterii, care au devenit atât de agresivi încât trebuie să se apere de ei cu forțele Ministerului Apărării Naționale?

    Se prea poate ca unii mai agresivi să nu se lase impresionați decât de haina militară kaki…

    Se temea prim-ministrul de ochi indiscreți și bine ascunși ai tehnicii operative de securizare din incinta Palatului Victoria și a dorit să evite fixarea foto/video/audio a unui flagrant?

    Plauzibil…

    Ministrul Apărării Naționale are o justificare credibilă pentru azilul politic (sau de ce natură va fi fiind el) oferit prim-ministrului?

    Se prea poate ca min.apărării de la acea vreme să fi avut suficiente motive (temeinice) prin care să-și justifice gestul său.

    Gestul grav al prim-ministrului va însemna și o poziționare în tabere ostile a componentelor sistemului de securitate națională, sau ministrul Apărării Naționale se va dezmetici și-l va expedia urgent pe premier la Palatul Victoria?

    Poate reprezenta și o bătălie pe servicii…

    Serviciul de Protecție și Pază acceptă criticile implicite ale premierului privind securizarea «mai civilă» a obiectivului special de importanță deosebită Palatul Victoria – sediul Guvernului României

    Dacă au existat critici referitoare la securizarea ”mai civilă”, înseamnă că Ponta, în loc să se simtă premier, se simțea cumva în subordinea SPP 🙂 adică o umbră care-l urmărea prea asiduu și care aproape voia să i se lipească de spinare, precum cămașa!

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.