Controlul (13)

Aceasta este partea 13 din totalul de 18 articole ale seriei Controlul
0
(0)

Pe măsură ce în anii ’60-’70 s-a încercat blocarea programelor CIA ca și proiecte oficiale, acestea nu au dispărut, fiind doar mai greu de identificat devoalat în lipsa documentării. Jim Keith continuă să ne prezinte măcar parțial realitățile epocii MKULTRA. Desigur că în lipsa unor documente oficiale, în condițiile existenței unui hățiș de informații adesea contradictorii, aflarea adevărului este o tentativă dificilă…

Proiectul MONARCH

În Alexandria (Virginia), pe 25 iunie 1992, s-a desfășurat a patra Conferință Regională Anuală de Est, a cărei tematică a fost „Abuzul și Peronalitatea Multiplă”. În cadrul acestei conferințe, psihologul Dr. Corydon Hammond, a ținut o cuvântare cu titlul „Hipnoza în cazul persoanelor care suferă de personalitate multiplă (MPD): Abuzul ritualic)”. Aceasta pare să fie printre primele devoalări publice ale unei zone necunoscute ale controlului mental.

Printre alte afirmații, Hammond a declarat că în aproape două treimi din cazurile existente de abuz ritual, victimele fuseseră supuse acțiunii unei tehnologii foarte dezvoltate de control al minții, ceea ce desigur sugerează existența unei rețele de utilizatori ai unei practici care se poate integra în știința secretă de control al minții dezvoltată de CIA, cu începere încă din anii ’40 ai secolului XX.

Nu rare au fost cazurile în care pacienții vin pe o „filieră genetică”, adică persoane programate de către proprii părinți, implicați în anumite practici de cult (satanism sau chiar programe ale agențiilor secrete). Conform celor spuse de Hammond:

Atunci când începi să găsești aceleași informații extrem de ezoterice în diferite state și în țări diferite, din Florida până în California, începi să îți faci o idee cum că se petrece ceva la o scară foarte mare, dispunând de o foarte bună coordonare și un excelent sistem de comunicare și structurare. Prin urmare, eu am pornit de la o atitudine neutră, neștiind ce să cred despre asta, și am ajuns într-un final să cred cu stăruință că abuzul ritualic este real și că oamenii care spun că nu există sunt fie naivi, la fel ca și cei care nu vroiau să creadă în existența Holocaustului, fie au o minte pervertită.

De asemenea doctorul mai spunea:

Ei practic iau un copil și încep cu forma de bază a procesului. Aceasta i se aplică nu doar prin diverse forme de abuz, cum este abuzul sexual, dar de asemenea și prin alte metode cum ar fi să-i aplice o capcană pentru șoareci pe degete, învățându-i apoi pe părinți: „Să nu intrați în cameră decât după ce copilul se oprește din plâns. Numai atunci mergeți și o dați jos.” Se începe cu forme ai rudimentare de abuz la aproximativ doi ani și jumătate și apoi se trece la artileria grea, pe la vârsta de șase sau șase ani și jumătate, continuând în adolescență după care urmează apoi o reprogramare periodică la vârsta adultă.

Practic, programarea decurge în modul următor: copilul este legat de o masă de operație, de obicei gol, având o perfuzie intravenoasă la un braț și mai multe fire atașate la nivelul capului, pentru a monitoriza variațiile encefalogramei. Li se proiectează apoi o lumină intermitentă, cel mai adesea descrisă ca fiind roșie, sau uneori albă sau albastră.

De cele mai multe ori li se administrează, cred, Demerol… Apoi, aceștia descriu apariția unei dureri într-una dintre urechi, dreapta în general, generată de introducerea unui ac; apoi aud niște sunete ciudate, dezorientante în urechea respectivă, în același timp cu o stimulare vizual, astfel încât creierul să emită unde pe o anumită frecvență cauzată de lumina care pulsează cu o anumită viteză… Apoi, după o perioadă corespunzătoare accesării unei anumite stări la nivelul creierului, se începe programarea orientată către autodistrugere și înjosirea ființei.

Doctorul Hammond afirmă explicit că multe dintre cazurile de tulburări de personalitate multiplă au legătură cu CIA și cu unități militare. Este amintit cazul unei paciente care mergea la o „școală de cult”, unde participa la ședințe de control mental de câteva ori pe săptămână:

Intra într-o încăpere unde era conectată la tot felul de mașinării… Apoi, după ce intra într-o stare modificată a conștiinței, nu mai era necesară monitorizarea cu ajutorul tomografului, având deja plasați pe corp anumiți electrozi. I se spunea: „Ești supărată pe cineva din grup.” Iar ea răspundea: „Nu, nu sunt.” și ei îi induceau un electroșoc violent. Aceștia continuau să-i spună același lucru până când se supunea și nu îi mai contrazicea. Apoi treceau mai departe: „Și pentru că ești furioasă pe cineva din grup” sau „Atunci când ești furioasă pe cineva din grup, o să îți rănești propriul corp”, iar ea răspundea: „Nu”, și apoi, cu electroșocuri, îi repetau, din nou și din nou: „Înțelegi?”. La un moment dat, le răspundea: „Da, dar nu vreau.” și electroșocurile continuau până ce era de acord. Și aceștia plusau: „O să îți faci rău ție, o să te tai cu un cuțit. Înțelegi?” Atunci ea poate spunea: „Da.” „Nu te credem.” și îi induceau un alt electroșoc de siguranță. „Mai repetă o dată tot.” Și astfel avea loc tot procesul.

Și astfel de ședințe se durau între treizeci de minute și trei ore, având loc cam de trei ori pe săptămână. Programarea sub efectul drogurilor, într-o stare determinată de o anumită frecvență a undelor cerebrale, cu zgomotele ce se auzeau într-o ureche, în vreme ce ei, manipulatorii, vorbeau în cealaltă ureche, de obicei stângă, asociată emisferei drepte, emisfera non-rațională a creierului, impunea o concentrare intensă, fiind necesară memorarea și repetarea cuvânt cu cuvânt a celor receptate, pentru a evita pedeapsa.

Doctorul Hammond considera că există mai multe nivele de programare în ființa pacienților cu care a lucrat, fiecare putând fi accesate cu ajutorul literelor alfabetului grecesc:

  • primul nivel, ALPHA, reprezintă controlul minții în general, baza nivelului de programare al subiectului, fiind caracterizat de o mai bună capacitate de memorare și de separarea mentală la nivelul emisferelor dreaptă și stângă a creierului;
  • nivelul BETA pare să reprezinte programarea sexuală și distrugerea inhibițiilor morale;
  • GAMMA este nivelul ce oferă protecție sistemului de control al minții, prin iluzie și direcționare greșită;
  • DELTA este nivelul de programare al asasinilor, inclusiv a ucigașilor antrenați pentru a realiza sacrificii ritualice;
  • THETA este numit nivelul „ucigașului psihic”; potrivit lui Hammond,

Știți, n-am auzit în viața mea această asociere de termeni. N-am auzit niciodată cuvintele „ucigaș” și „psihic” în asociere, dar atunci când auzi oameni în diverse stări, și terapeuții îi întreabă „Ce este Theta?”, iar pacienții răspund: „ucigașii psihici”, într-un final ajungi să crezi că există chiar un sistem bine structurat și foarte răspândit. Această convingere apare în urma credinței lor în existența unor abilități și puteri psihice, inclusiv capacitatea de a comunica psihic cu propria lor „mamă”, inclusiv în propria capacitate de a-i cauza cuiva în mod psihic un anevrism cerebral care să-i provoace moartea.

  • OMEGA este nivelul de programare la care se impune autodistrugerea, având drept scop manipularea subiectului astfel încât acesta să se sinucidă atunci când ajunge să fie interogat sau când începe terapia. Probabil că despre un astfel de nivel vorbește Pavel Coruț în „Quinta spartă”, primul volum al seriei Octogon.

Se pare că acest tip de program ar fi fost creat de CIA, în special prin contribuția Dr. L. Wilson Greene (a se vedea asta), pe numele său real Greenbaum, printre alte nume de cod folosite pentru programare fiind Green Tree și Ultra-Green.

Hammond descrie un proces de programare auto-destructivă:

operațiunea se numea „Green Bomb”. B-O-M-B. sunt multe sincronicități, cum ar fi acel joc de cuvinte despre Dr. Greenbaum, numele său adevărat. În cazul despre care vă relatez, programarea a avut loc prima oară la vârsta de nouă ani, doar că se referea la altceva. era o sugestie pentru amnezie. „Dacă îți amintești vreodată ceva despre Ultra-green și Green Tree, o să înnebunești. O să te transformi în legumă și o să fii închisă într-un spital pentru totdeauna.” Iar apoi, în final, sugestia adăugată, „și va fi mai ușor să te sinucizi pur și simplu decât să ți se petreacă așa ceva, dacă îți amintești vreodată.”
Prin urmare, trei ani mai târziu, la vârsta de doisprezece ani, aceștia au utilizat un fel de interogatoriu cu amidol de sodiu pentru a încerca să vadă dacă pot să spargă bariera. Nu au reușit. Așa că au legat-o din nou, injectându-i o substanță care să-i inducă un gen de paralizie, i-au injectat LSD… și au reîntărit toate sugestiile. Apoi i-au făcut același lucru la vârsta de șaisprezece ani.

Printre alte locații unde se practicau programele de control al minții era și una aflată undeva în sudul statului Utah. Hammond și-a întrebat auditoriul: „Vă mai aduceți aminte de gruparea Process Church?” După care: „Soția lui Roman Polanski, Sharon Tate, a fost ucisă de familia Manson, care aveau legături cu gruparea Process Church.

Personalități de la Hollywood erau membri ai grupului, din documente reieșind că prin 1978, aceștia au intrat în anonimat, iar apoi au dispărut cu totul. Dar, acum o duc foarte bine prin sudul Utah-ului, unde au cumpărat un fel de fermă de genul celor folosite pentru filmări în deșert și sunt foarte atenți, astfel că foarte puțini pot părăsi grupul, în vreme ce nimeni nu poate intra. Simultan cu asta, și-au schimbat numele în „Fundația”.

Conform unui raport autorizat de Glenn L. Pace, administrator General al Bisericii Mormone pentru „Întărirea comitetului membrilor bisericii”, domnul Pace s-a întâlnit cu șaizeci de victime ale abuzului ritualic în Utah, acesta afirmând:

Numărul lor ar ajunge să fie de două sau de trei ori mai mare dacă nu m-aș limita la o singură întâlnire pe săptămână. [..] Dintre cele șaizeci de victime cu care m-am întâlnit, șapte sunt de sex masculin, iar cincizeci și trei sunt de sex feminin. Dintre aceștia, opt sunt copii.

Toți cei șaizeci sunt membri ai Bisericii Mormone, iar patruzeci și cinci dintre victime afirmă că au fost martorii și/sau au participat la sacrificii umane. Majoritatea au fost abuzați de către rude și adesea chiar de către părinți. Cu toții au ajuns la probleme psihologice și majoritatea au fost diagnosticați cu tulburări de personalitate multiplă sau cu o altă formă de tulburare disociativă.

Pace mai spune:

Nu pretind că am cunoștință de severitatea problemei. Tot ce știu este că m-am întâlnit cu 60 de victime. Presupunând că fiecare reprezintă un grup de 13 persoane, avem de-a face practic cu implicarea a 780 de oameni chiar aici în Wasatch Front (în Utah). Evident, i-am văzut doar pe cei care au venit să ceară ajutor. Majoritatea au vârste cuprinse între douăzeci și patruzeci de ani. De asemenea, presupun că fenomenul se răspândește în proporție geometrică și sunt oripilat când mă gândesc la numărul celor care acum sunt doar copii sau adolescenți.

Același om detaliază ceea ce se află în mintea acestor victime ale unor ritualuri, respectiv informații care fac trimitere mai mult la modul de manipulare al agențiilor secrete despre care vorbește Hammod, decât despre satanism efectiv:

Amintirile par să vină la suprafață în straturi succesive. de exemplu, prima amintire poate fi aceea a unui incest; apoi, aceștia își amintesc niște mantii și lumânări; apoi realizează că tatăl sau mama, ori ambii părinți erau de față la momentul abuzului. Un alt strat îl reprezintă amintirea faptului că au văzut și alți oameni răniți și chiar uciși. Apoi își amintesc că au văzut chiar bebeluși murind sub ochii lor. Un alt strat este realizarea faptului că au participat ei înșiși la acele sacrificii.

Una dintre cele mai dureroase amintiri poate fi aceea că și-au sacrificat chiar propriul copil. Cu fiecare strat succesiv se nasc alte probleme cărora trebuie să le facă față.

Deplasare în serie<< Controlul (12) :: Controlul (14) >>

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.