Inevitabilul progres și… ale sale consecințe…

0
(0)

În contextul în care prezentam câte ceva din istoricul controlului mental, iată că inclusiv aici aproape de noi, în România, se fac pași înainte…

Aflăm astfel că un startup din Cluj Napoca, pe numele său Psychometric Systems, a lansat pe piață un „sistem de evaluare psihologică”. Numele acestui sistem este MindMi™, fiind format desigur dintr-o componentă hardware, un scanner, și o componentă software, o aplicație numită MindDeck™. Inventatorul soluției este inginerul fizician, psiholog, autor și antreprenor Dumitru Grigore, iar CEO-ul firmei, Alexandru Galos afirmă:

Informațiile furnizate de sistemul MindMi™ sunt generate sub forma unor rapoarte personalizate care se bazează pe 62 de indicatori psihologici.

Metoda a fost patentată în că din 2002: ELECTRONIC EQUIPMENT AND METHOD FOR THE QUICK DETERMINATION OF THE PSYCHOLOGICAL PROFILE.

Obținerea unui profil psihologic se realizează cu acest sistem în doar cinci minute, parcurgându-se patru pași:

  1. Persoana examinată își oferă consimțământul pentru acest proces de evaluare și este familiarizată cu protocolul non-invaziv al evaluării.
  2. Persoana examinată își poziționează ambele mâini pe scanner-ul MindSpring™, timp de aproximativ 5 minute.
  3. Datele colectate sunt stocate în baza de date a aplicației web MindDeck™ în câteva secunde, iar utilizatorul selectează unul dintre tipurile de rapoarte permise de sistem.
  4. Psihologul său, specialistul de resurse umane care face scanarea, îi explică persoanei examinate rezultatele rapoartelor obținute și îi poate face recomandări

Întregul modelul de business aflat la baza acestui startup a fost creat in Canada, dar dezvoltarea produsului în sine a fost făcută pe plan local. Partea de software a fost externalizată către o echipă de programatori, iar partea hardware a fost realizată la Cluj, de către trei specialiști, dar componentele sunt importate în cea mai mare parte din China. Firma speră să vândă pe plan local circa 100 de aparate în acest an, iar cifra de afaceri estimată pentru primul an de la lansarea pe piață a produsului este de 400.000 de euro.

Alexandru Galos mai spune că:

Atunci când vorbim de un lucru nou, de invenții, există anumite reticențe. Noi nu vrem să contrazicem această reticență, noi vrem să arătăm care sunt avantajele acestui sistem, care este de fapt un sistem complementar – alături de alte sisteme, alături de interviu, spre exemplu, poate ajuta la realizarea unei evaluări psihologice complete. Nu dorim în niciun caz să insinuăm că vrem să înlocuim alte sisteme.

Personal, cred că nu va trece mult până ce tehnologia aceasta (sau alta similară) va fi perfecționată într-atât, încât automatizarea acestui proces și mai ales redirecționarea lui către domeniile de control al minții va permite excluderea factorului uman și folosirea sa intensivă.

O fi având vreo relevanță calitatea de doctorand pe care inventatorul Dumitru Grigore o are la Academia Tehnică Militară din București?

Iată și un film legat de subiectul „citirii minții umane”:

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.