Cure de revitalizare

0
(0)

Același Marc Menant, autor al cărții „Medicina ne ucide” din care am prezentat unele paragrafe în seria (Ne)conformarea medicală, prezintă câteva exemple de cure de revitalizare. Iată-le:

Titluri pe pagină

Copii și adolescenți (în creștere)

 • Revitalizanți polivalenți: semințe încolțite, spirulină, suc de orz verde
 • Revitalizanți specifici: litothamn, fosfor marin

Femei însărcinate sau care alăptează

Oboseală, astenie, surmenaj

Sportivi, activitate fizică semnificativă

 • Revitalizanți polivalenți: spirulină, chlorella, semnințe încolțite
 • Revitalizanți specifici: lithothamn, fosfor marin

Echilibru psihic, activitate intelectuală susținută

 • Revitalizanți polivalenți: ginseng, lăptișor de matcă, ginkgo
 • Revitalizanți specifici: Omega 3, ulei de melisă

Menopauză, andropauză

 • Revitalizanți polivalenți: ginseng, lăptișor de matcă
 • Revitalizanți specifici: ulei de portocal, ulei de limba-mielului, Omega 3

Acidificarea terenului, osteoporoză

 • Revitalizanți polivalenți: suc de orz verde
 • Revitalizanți specifici: lithothamn, siliciu

Probleme osteo-articulare

 • Revitalizanți polivalenți: semințe încolțite, lapte de iapă, spirulină
 • Revitalizanți specifici: –

Teren alergic

 • Revitalizanți polivalenți: –
 • Revitalizanți specifici: ulei de chimen negru, ulei de ficat de rechin, ulei de melisă

Insuficiențe imunitare. Susținere în cazul unor afecțiuni grave

 • Revitalizanți polivalenți: suc de orz verde, semințe încolțite, alga chlorella, complex antioxidant
 • Revitalizanți specifici: Omega 3, siliciu

Prevenirea maladiilor cardiovasculare

 • Revitalizanți polivalenți: ginkgo, acerola (vișină braziliană)
 • Revitalizanți specifici: Omega 3, siliciu

Persoane în vârstă

 • Revitalizanți polivalenți: semințe încolțite, spirulină, suc de orz verde, ginkgo
 • Revitalizanți specifici: siliciu, Omega 3, luteină

Și pentru că organismul oricui e supus hazardului sistemului imunitar, se impun și ajutoare zilnice.

Ajutor zilnic

 • Acerola: cireaşă din Caraibe foarte bogată în vitamine asimilabile: 1 comprimat în fiecare dimineaţă.
 • Magneziu marin (pentru menţinerea ritmului sportiv de două ore de antrenament cu o sud arie intensă: 3 gelule), asociat cu un caşet de zinc care favorizează fixarea magneziului.
 • Polen proaspăt: două linguri la micul dejun.
 • Ceai verde:
  • 2 linguri de goji (fructe mici asemănătoare coacăzelor) puse la înmuiat cu o seară înainte (excelent pentru tonifiere, unul dintre fructele cele mai bogate în diverse vitamine)
   Iarna: ceaiuri de băut pe parcursul zilei:

   • Amestec de sarriette cimbru, rozmarin, echinacea
   • Cură de clorură de magneziu (câh!) care dinamizează sistemul imunitar: 3 săptămâni în octombrie, 3 săptămâni în aprilie
    Contra contuziilor, rănilor, entorselor: cataplasmă de argilă care
    trebuie schimbată o dată la două ore. În alternanţă, comprese cu frunze de
    varză verde (chinezească) bio zdrobite ca să elibereze clorofila.
 • Gripă: uleiuri esenţiale:
  • Ravensarae, ulei antiviral cu efect de reechilibrare generală, decontractant muscular
  • Niaouli – antibacterian şi antiviral
  • Eucalipt
 • Echilibrarea stomacului: o lingură de praf de argilă într-un pahar de apă.
 • Energizare rapidă: 2 linguriţe de guarania intr-un pahar de apă.
 • Regim alimentar:
  • Fructe: mere, pere, kiwi şi, în funcţie de anotimp, caise, struguri.
  • Fructe uscate (bogate în calciu): migdale, nuci, alune, prune, smochine, curmale; la fiecare masă, seminţe încolţite; alfalfa, hazmaţuchi, ridichi, broccoli.

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

2 thoughts on “Cure de revitalizare

 1. Magda 3 iunie 2016 at 14:27

  De acord!
  Dar ca să aibă efect, atenție și la ce mănânci, în special la lactatele care, numai lactate nu mai sunt – în special iaurt sau smântână din ”comerț”!
  Spre exemplu, persoanele în vârstă preferă să bea lapte crezând că le face bine prin acumularea de calciu. Greșit! Laptele devine acid organismului ajuns la maturitate!
  O altă manipulare grosolană vine din ”creșterea” colesterolului prin tragerea tot mai în jos a nivelului minim acceptat medical de până-acum, recomandăndu-se pastile cu efecte îngrozitoare și dependență, ca la droguri!
  CE NU SPUN MEDICII:
  1.Dacă ai colesterolul crescut, timp de un an de zile, în fiecare seară consumă oleaginoase = semințe de tot felul (migdale, alune de pădure, de floarea soarelui, de dovleac…), dar crude, nu prăjite ori sărate, cât să ții într-un pumn semideschis! Garantat (probat de mine), după un an de zile, colesterolul scade drastic.
  2. Referitor la iaurturi, primit pe net:
  Colonel (dr) Dionisie Cornilescu:
  ” Într-un raport secret al directorului Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, înaintatn Ministerului Sănătății, se specifica faptul că iaurturile ”probiotice” constituie o amenințare la adresa consumatorilor.
  Urmarea? Directorul Institutului a fost demis fără explicații, la data de 16 aprilie 2010.
  Mai toată lumea cumpără vestitele iaurturi ”probiotice” de când capitalismul sălbatic ni le-au adus în magazine, crezând că fac un bine sănătății. În plus, copiilor le plac reclamele hazoase și gustul lor dulceag, cu fel de fel de arome, natural, evident!
  Iată însă că, în vreme ce producătorul francez Danone a trebuit să plătească 35.000.000 $ pentru a închide procesul aflat pe rol în SUA împotriva sa, la noi…afacerile lor sunt cât se poate de prospere. Nu asta mă supără în sine, ci faptul că ni se vinde în continuarea așa-ceva: puțină lume știe ce mănâncă, și mai puțină lume citește ambalajul la ceea ce mănâncă. Iar și mai puțină lume are noțiuni de microbiologie.
  ”Iaurturile probiotice” – invenția concernelor americane, conțin (spre exemplu), bacterii care nu au fost folosite înainte niciodată în alimentație. Una din aceste bacteria este specia ”Bifidobacterium bifidium”.
  Aceste bacterii se găsesc de obicei în flora vaginală, în rect și în tractul uro-genital, în excrementele de porci și alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente niciodată în instestinele subțiri, în stomac sau în gură, în afară de situația când omul să fi avut contact direct cu cele de mai sus.
  Aceste bacterii bifide nu supraviețuiesc de regulă acidului din stomac atunci când sunt îngurgitate, pentru a nu periclita flora intestinală, în special din cel subțire. Concernele nu numai că ni le-au introdus în iaurturi, însă le-au și modificat genetic ca să supraviețuiască acidului din stomac. De-aici se poate deduce reaua-voință și perversitatea celor care ni le-au destinat pentru consum, conștienți fiind de inconștiența umanității moderne.
  Prin intermediul iaurtului ”probiotic”, folosit ca un ca troian microbiologic, aceste bacterii vaginale și fecale modificate genetic ajung în intestinal subțire al omului, acest lucru ducând la tot felul de problem ulterioare, căci prin ele se schimbă automat flora naturală care este înlocuită cu o floră tipic vaginală. Danone&Co creează deci, un fel de floră vaginală în intestine, ceva contrar naturii umane și cu efecte nocive pentru sănătate, atât pe termen scurt, cât mai ales pe termen lung!
  Cunoscutul specialist în tehnica alimentară UDO POLLMER, care apare des la televiziunea germană, a făcut cunoscut acest fapt în una din cărțile sale, însă…cui îi pasă, puțini știu încă!
  La televizor insă, el nu poate vorbi de așa-ceva, și nici nu este întrebat. Nu-i de mirare la cât se câștigă cu reclama la iaurturile ”probiotice” de către posturile de televizune. Cum să-ți alungi clienții? Bacteriile profane de iaurt însă, nu au obiceiul să se lipească de pereții intestinelor, căci ele trăiesc din lapte proaspăt, și nu din lucrurile digerate.
  Pe de altă parte, bacteriile probiotice nu sunt în stare să facă lapte gros căci această sarcină o au bacteriile lactoacide. De aceea aceste bacterii (probiotice) se introduc pe altă cale…ulterior, în iaurtul déjà fermentat. (Udo Pollmer).
  Problema și mai mare este că de la introducerea ”probioticelor”, concernele au convins încetul cu încetul, ori prin persuasivitatea tipic americană, ori prin prețul mai ieftin al culturilor acestora, ca toți producătorii de iaurturi, ”indiferent că este probiotic sau nu, să folosească aceste bacterii nocive la preparatul iaurtului”. Așa că este greu de găsit un iaurt natural făcut cu bacterii tradiționale. Bacteriile tradiționale folosite la făcutul iaurtului, proveneau înainte de la vițel sau vacă. După Pollmer, ele se numesc Streptococcus Thermophilus și Lactobacillus Bulgaricus.
  În Germania acum, este foarte greu de găsit un iaurt care să nu aibă culture bifide. Cu alte cuvinte, este greu de găsit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale și fecale. Mâncăm rahat fără șă știm, fiindcă credem orbește pe cei care fac reclamă la TV. Asta e!
  Pe Google este extreme de greu de găsit un articol din care să reiasă evident ceea ce acum câteva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii însă, dacă citiți cărți mai vechi sau căutați cu grijă, puteți vedea că aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iaurtul, nici cu intestinele și că fac parte cu adevărat, din flora altor organe.
  Toate articolele noi despre aceste bacterii, mint cu nerușinare sau au preluat minciuna de la alții. De exemplu, o firmă vinde un product cu aceleași bacterii bifide pentru flora vaginală, idem cu cele care se găsesc și în iaurturile pro-biotice de la Danone&Co.
  În general se știe, sau cel puțin se știa că flora vaginală față de cea din intestine, este complet diferită, însă… în ziua de azi cine mai gândește? Toată lumea crede..orbește. Dacă cineva folosește aceleași bacterii pentru stomac și pentru vagin, ceva trebuie să fie greșit, nu credeți?
  Eu vă spun direct NEGRU/ALB că această politică a marilor conerne alimentare care au aderat la ”Codex Alimentarius” este dusă în scopul îmbolnăvirii populației prin otrăvirea cu bacterii vaginale și fecale, pentru ducerea la bun sfârșit a Planului de reducere drastică a populației mondiale, iar România, care din anul 2010 a aderat la acest ”Codex” datorită guvernului criminal care-o conduce, face astăzi tot posibilul pentru a-și ”termina” cetățenii! Consumați în continuare aceste produse ce conțin bacteria fecale și vaginale și, în câțiva ani veți face cancer de colon, între alte afecțiuini grave!”

 2. Magda 3 iunie 2016 at 14:40

  Acum am văzut -:) Trecusei o listă în jos cu alte lucruri bune, adiacente….

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.