Controlul (9)

Aceasta este partea 9 din totalul de 18 articole ale seriei Controlul
0
(0)

Jim Keith continuă dezvăluirile despre…

Combaterea violenței

Maiorul Jolly West

Supranumit „Jolly”, maiorul de aviație Louis Jolyon West s-a înscris în programul MKULTRA al CIA. Cariera lui a avut ca punct de atracție omorârea unui elefant căruia i-a injectat o mare doză de LSD, în încercarea de a afla comportamentul animalelor sub această influență. După ce elefantul s-a prăbușit la pământ sub efectul acestei doze, maiorul a folosit diverse substanțe pentru a-l readuce în simțiri până ce a reuși într-adevăr să-l omoare…

Prin 1967, maiorul studia grupurile hippie în mediul lor nativ. Ulterior, până la moartea sa (în 1999), acesta a fost la conducerea Departamentului de Psihiatrie la UCLA, dar și director al Institutului de Neuro-Psihiatrie. Prin 1973, West propunea înființarea unui Centru pentru studiul și Reducerea Violenței, scriind într-o scrisoare către Dr. J. M. Stubblebine, director de sănătate în cadrul Biroului de Planificare a Sănătății din California:

Într-o locație izolată dar potrivită, vor putea fi efectuate studii comparative a programelor experimentale de modificare a comportamentului indezirabil.

în condițiile în care avea credința existenței unor factori ce conduc la un comportament violent, printre care: „sexul (la bărbat), vârsta (în adolescență), etnia (de culoare) și mediul urban”.

De altfel, într-o notă secretă spunea:

Acum este posibil să înregistrăm modificările bio-electrice ale creierului în cazul subiecților care au libertate de mișcare, prin implantarea adânc în creier a unor electrozi minusculi, și prin folosirea tehnicilor de monitorizare la distanță. Ele nu sunt încă adecvate pentru o supraveghere la scară mare, ce ar permite detectarea actelor de violență. O sarcină majoră a grupului va fi să conceapă un astfel de test…

Acest stimabil West mai plănuia și alte „tratamente” persoanelor violente: castrarea chimică, droguri pentru schimbarea stărilor emoționale, dar și chirurgia pe creier. Urma ca Centrul să partajeze cu poliția californiană o bază de date comună care să-i urmărească pe copiii „pre-delincvență” pentru a-i trata înainte de a deveni efectiv violență, ceea ce a reprezentat o premieră a programului lui Bill Clinton, Goals 2000.

Dar domnul West a avut și critici… Astfel, Dr. Isidore Ziferstein, profesor asociat la Institutul de Neuropsihiatrie al UCLA spunea:

Avem în mâini o nouă situație. Declinul economic se intensifică; este inevitabil faptul că din ce în ce mai mulți oameni fără slujbe vor trece dincolo de limita legii pentru a-și satisface nevoile. Procentul celor care sunt săraci ajunge probabil la 30%… Și odată ce acești 30% sunt convinși că procesul democratic nu funcționează și pentru ei, vor deveni disperați și vor recurge la manifestări violente. În mijlocul lor se manifestă tot mai mult radicalismul și există o anumită aroganță printre deținuții de culoare și cei de origine hispanică, pe care oficialii închisorilor o găsesc inacceptabilă. Pentru a-i subjuga, autoritățile folosesc metode noi. Se folosesc de armamentul psihiatric și de un nou set tehnologic – ceea ce a devenit cunoscut sub numele de psiho-tehnologie. Sub masca modificării terapeutice a comportamentului, ei se folosesc de orice, de la drogul terorii (Anectine) și alte drogri ce produc aversiunea, până la psiho-chirurgie.

Cu toată susținerea lui Ronald Reagen, ideea centrului pentru eradicarea violenței nu s-a pus în practică, dar după acest episod, West a devenit mijlocitorul CIA, ieșind în față în cazurile de intervenții psihiatrice la nivel înalt, pentru distrugerea reputației altora, sau în cazul vreunui interviu când Agenția dorea minimalizarea daunelor. Astfel, West l-a examinat pe Jack Ruby după asasinarea lui Lee Harvey Oswald, constatând că Ruby era într-o „stare paranoidă manifestată prin iluzii, halucinații vizuale și auditive și tendințe suicidare”, diagnostic influențat probabil de insistența cu care acesta afirma că există o conspirație responsabilă pentru uciderea lui John F. Kennedy, sau de faptul că Ruby era o problemă deoarece practic implora autoritățile, inclusiv pe Earl Waren, să asculte versiunea lui legată de făptuitor. Ruby scria în corespondență:

… ca să-mi încep povestea, ei au găsit niște mijloace foarte inteligente pentru a mă păcăli… Am fost folosit pentru a-l reduce la tăcere pe Oswald. Am pășit într-o capcană în momentul când am pus piciorul pe rampă în acea duminică dimineață.

Sau:

… motivul pentru care am mers până la capăt este că eu știam că sunt perfect nevinovat, iar ei mi-au înscenat totul așa cum au făcut-o; cu siguranță că era un motiv foarte puternic pentru aceasta. Vechii stăpâni ai războiului se vor întoarce. S.A. (America de sud) este plină de acești naziști! Ei vor ști că doar un singur fel de oameni va face așa ceva… aceia trebuie să fie naziștii și că aceștia sunt de fapt la putere.

Ideea implicării naziștilor în asasinarea lui J. F. Kennedy este exagerată? Atunci poate că merită o analiză mai atentă a Documentului Torbitt.

Iar Ruby își încheie scrisoarea astfel:

restul depinde de tine. Poți fi de ajutor într-un anume mod. Fii atent… ei urmăresc să-mi ia viața. Vezi dacă predicțiile mele se vor adeveri.

Din păcate, singura care a ascultat spusele lui Ruby a fost jurnalista Dorothy Kilgalle, care a fost găsită „sinucisă” la puțin timp după interviul luat lui Ruby, care la rându-i avea să moară la scurt timp din cauza unui cancer despre care acesta credea că i-ar fi fost injectat.

Spre final de carieră și viață, West s-a asociat Rețelei de Conștientizare a Cultului (Cult Awareness Network), fondată de Ted Patrick, cel care l-a susținut pe Ronald Reagen în momentul avansării ideii centrului împotriva violenței.

Deplasare în serie<< Controlul (8) :: Controlul (10) >>

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

One thought on “Controlul (9)

  1. Magda 7 iunie 2016 at 13:20

    UnCheșule!
    Dacă pe noi ne-a uimit/uimește încă din copilărie isprăvile unui ”Fantômas” (Jean Marais) care avea tot felul de drăcovenii pe el sau prin buzunare, care-aveau dublă, triplă funcție (inclusiv ca armă de ucis…), până la ”Agentului 007” (Alain Delon sau Sean Connery, bărbați adevărați și sexoși după 50 de ani) care, cu ajutorul tehnologiei (din ce în ce mai avansate) sau a altor SF-uri de după… din filme preluate toate, au devenit ACUM realități (iris-scan, amprentarea electronică, tot ce ține de biometrie, etc…)!
    Așa că, ce ne mai miră o influență de la distanță cu ”parfum” de ceață, migrenă, somnolență (mai ales!!!) până la iritabilitate, agresivitate (în funcție de dorința unei atari reacții de răspuns…), inclusiv un cancer indus, o rană provocată de radiații, sau o ”sinucidere” convenabilă?!

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.