Controlul (11)

Aceasta este partea 11 din totalul de 18 articole ale seriei Controlul
0
(0)

Jim Keith continuă prezentarea acțiunilor dedicate dezvoltării și perfecționării controlului maselor…

Consolidări…

Administrația Nixon… Oameni politici și specialiști în psihiatrie și-au dat mâinile… Pe lângă Ministerul de Justiție funcționa Administrația de Asistență pentru Aplicarea Legii (LEAA), care s-a implicat și în planurile pentru crearea unei forțe de poliție națională, dar și în pregătirea orașelor pentru situațiile de război, așa cum au fost: Operațiunea Cable Splicer și Operațiunea Garden Plot. Institutul Național de Sănătate Mentală (NIMH) a inițiat cu finanțarea LEEA trei sute cincizeci de proiecte în domeniul psihiatriei, medicii aflându-se sub controlul și monitorizarea directă a finanțatorilor. Exemple de proiecte: supravegherea copiilor cu probleme psihologice, experimente privind modificarea comportamentului și psihochirurgia, programe de drogare asistată în închisori, inclusiv droguri ce induceau stări de amețeală și spaimă, precum și programe de tratament prin electroșocuri.

Probabil că datorită acestui elan și exces de zel, unii oficiali au început prin anii ’60 să controleze măcar superficial activitățile unor agenții secrete legate de experimentele pentru manipularea și controlul mental al oamenilor. Astfel, în 1962, apărea

Raportul inspectoratului general cu privire la inspectarea proiectului MKULTRA:

(a) Cercetările în domeniul manipulării comportamentului uman sunt considerate de multe autorități în domeniul medicinii și al domeniilor conexe ca fiind profesional lipsite de etică, prin urmare, reputația participanților profesioniști în cadrul programului … este astfel pusă în pericol.

(b) Unele dintre aceste activități ridică probleme legale implicite în carta originală a CIA.

(c) Faza finală a anumitor proiecte pune drepturile și interesele cetățenilor americani în pericol.

(d) Dezvăluirea publică a unor aspecte ar putea induce serioase reacții adverse la nivelul opiniei publice a Statelor Unite, stimulând de asemenea anumite acțiuni ofensive și defensive în domeniu din partea serviciilor de informații străine.

Un alt raport, „Drepturile individuale și rolul autorităților federale în ce privește modificarea comportamentului” din 1974, s-a arătat că

Mai multe ministere și agenții, inclusiv Ministerul de Justiție, Ministerul Muncii, Agenția de Administrare a Veteranilor, Ministerul Apărării și Fundația Națională pentru Știință subvenționează, iau parte la/sau controlează într-o altă manieră cercetările implicând diverse aspecte ale modificării comportamentului în absența unor structuri eficiente de control, linii directoare în domeniu sau standarde de participare.

Dar desigur că tentația de a evita legea a fost mai mare. Deși la audierea sa de către Senat, șeful LEAA a anunțat că vor întrerupe finanțarea psihochirurgiei și a altor programe pentru modificarea comportamentului uman, acest lucru nu s-a întâmplat. La Penitenciarul de Stat Atmore din Alabama au avut loc cel puțin cincizeci de operații de psihochirurgie, acestea constând în lobotomii efectuate asupra activiștilor politici de culoare, conform Dr. Swan de la Universitatea Fisk.

Urmare a unei audieri în Senat, experimentele ilegale ale CIA și-au mutat laboratoarele științifico-militare în subterane, căutând să se ascundă mai bine. Ba chiar și cercetătorii au început să lucreze neoficial, pe ascuns, folosind diverse trucuri pentru mascarea activităților desfășurate. Astfel, aceștia neputând protesta, au fost folosiți drept cobai ai experimentelor deținuți și pacienți ai penitenciarelor, iar în interiorul orașelor s-a apelat la manipularea cultelor, folosite ca și acoperire.

Pentru a păstra secretul, nu era lăsată nici o urmă și nici un document, majoritatea documentației legată de MKULTRA și proiectele conexe fiind distrusă. Operațiunile de control al minții au fost ascunse în proiecte „la negru”, despre care nimeni nu mai știe nimic.

Deplasare în serie<< Controlul (10) :: Controlul (12) >>

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

4 thoughts on “Controlul (11)

 1. Magda 11 iunie 2016 at 10:03

  Apropos de CONTROL…UnCheșule!
  Uite-aici:
  http://www.stiripesurse.ro/scandal-facebook-i-twitter-obligate-sa-tearga-mii-de-pagini-i-conturi_1138330.html
  Deci tipii (nu numai israelienii), încep să se teamă de tot felul de documentare care le arată și cealaltă față a mondei!
  Trebuiesc salvate undeva filmelele, documentarele pentru că informația/informarea înseamnă (re)cunoaștere(a) adevărului, trezirea la realitate și implicare prin dejucare !
  P.S. D-aia sunt pentru transcripturi, oricât de ciudată pare chestia asta….

  • UnChes 11 iunie 2016 at 10:46

   Ca principiu, deja avem o problemă. Unde este limita de la care o pagină de internet poate fi considerată instigatoare la violență?Și cine stabilește așa ceva, în baza căror reguli? Întipăriți lor, calea spre subiectivism e larg deschisă…
   Dar principala problemă principială e asta: cum rămâne cu dreptul la opinie și la liberă exprimare?

   • Magda 11 iunie 2016 at 12:02

    UnCheșule!
    E simplu!
    Când ai un trecut dubios, cu schelete în debara sau îngropate în pivniță, când faci lucruri nefirești, împotriva unamității (cu cinism… prin manipulare, din sadism, pentru câștigare de credit – de bani sau de imagine – acordându-ți o spoială justificativă din pricină de ”democrație” sau de ”securitate națională”…da, te temi ca nu cumva să se declanșeze un (de)click în memoria colectivă (nu numai a câtorva…) și să te dea jos de pe scaun, ori cu fundul de pământ!
    REGULA considerării ca fiind instigatoare la violență?! Nimic altceva decât Instinctul de PRĂDĂTOR, care le arată că le poate suna CEASUL SFĂRȘITULUI…tic.tac.tic.tac…funcției de care se țin cu dinții, puterii care a rezidat din ea, și libertății de mișcare în făptuirea tuturor fărădelegilor !

 2. Magda 11 iunie 2016 at 12:09

  DREPTUL LA OPINIE ȘI LIBERĂ EXPRIMARE există deocamdată, până la instaurarea Noii Ordini Mondiale (dacă le reușește)!
  Până-atunci, serviciile din fiecare țară (multe!), îngroașă rândurile și spionii, lucrând la dosare ”de personal” pentru fiecare nebun/ă care s-a pus cu SISTEMUL LOR!
  Deocamdată fac pe fetele mari, oripilați de multitudinea informației, de adevărurile ieșite la iveală…drept pentru care, încep să-ți bage pumnul în gură, deget cu deget…adică lege cu lege, până nu mai poți articula CEVA…nici PRO, nici CONTRA!

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.