Controlul (10)

Aceasta este partea 10 din totalul de 18 articole ale seriei Controlul
0
(0)

Și iată că Jim Keith ne prezintă și modalitatea cea mai veche de control al maselor…

Ocultismul

Nu putea lipsi din contextul controlului maselor cea mai veche metodologie: sentimentul religios și ocultismul, instrumentele de modelare a fanaticilor, cei care astfel și-au pierdut bruma de obiectivitate și nu mai pot evalua corect situațiile, putând fi astfel controlați. În unele grupuri religioase sau oculte, unii membri au devenit atât de slabi încât mintea lor poate fi comparată cu cea a unui zombi. Istoria lumii e plină de istorii ale cultelor…

Templul Oamenilor

Este vorba despre mișcarea lui Jim Jones în carea a fost implicată și CIA. Începuturile activității evanghelistului Jim Jones se leagă de calitatea de membru al Frăției Împăcării, sub conducerea lui Bertrand Russell, cel care de altfel i-a plătit studiile la Universitatea Butler în Indianapolis. La prima călătorie efectuată de Jones în Brazilia, a declarat că se află în slujba serviciilor secrete ale marinei, ambasada SUA oferindu-i cazare și masă pe durata vizitei. De altfel, făcea curse regulate către Belo Horizonte, unde era sediul CIA din regiunea respectivă. S-a întors în SUA îmbogățit inexplicabil cu 10.000 de dolari. S-a spus că făcuse mai mult decât munca de misionar, respectiv că ar fi participat la o operațiune CIA de răsturnare a guvernului brazilian, distribuind pliante și stârnind sentimente revoluționare.

Vorbim așadar de Templul Oamenilor (Peoples Temple). Însoțit de tot mai numeroșii săi adepți, Jones s-a mutat la Ukiah, California, unde – așa cum afirmă foști adepți nemulțumiți – erau efectuate experimente de modificare a comportamentului. Michael Meiers, cercetător al Templului Oamenilor, spunea:

Nu există documente concludente cu privire la experimentele de început ale Templului în ce privește privarea senzorială, dar se știe că Jones i-a împărtășit din experiența sa lui Donald DeFreeze, care a folosit o tehnică pentru a o îndoctrina pe Patricia Hearst, prin proceduri de spălare a creierului.

Conform aceluiași Meiers, „Tom Grubbs, psiholog la Universitatea California era responsabil cu așa-zisa „cutie”; Grubbs fiind și director al școlii din Jonestown, se ocupase personal cu de încăperea destinată experimentelor de privare senzorială ale lui Jones. Acolo la Ukiah, Jones a devenit chiar președinte al juriului districtual, având mulți colaboratori bogați, inclusiv persoane cu legături în mediile militare și de informații. Infiltrându-se, grupul Jones a preluat controlul asupra Spitalului de Stat Mendocino, de unde, sub presiunea reducerilor de fonduri acordate de stat instituțiilor psihiatrice, cei mai mulți pacienți au fost eliberați în custodia Templului Oamenilor…

1971… Templul Oamenilor se mută la San Francisco, unde grupul s-a integrat fără probleme, ca parte a mașinăriei politice a lui Jerry Brown. Mai mult, Jones a devenit chiar șef al Comisiei de Urbanism din San Francisco. Un susținător important al lui Jones era Dr. Lawrence Laird Layton care venise din Germania. Layton a lucrat la Proiectul Manhattan, fiind chiar șeful echipei de Cercetare privind Armele Chimice și Ecologice de la Dugway Proving Grounds din Utah, unde armata făcea cercetări legate de efectele LSD-ului. Eva, soția lui Layton lucrase pentru CIA la Universitatea Berkeley, unde „… sarcina ei ca bibliotecară fusese aceea de a ține evidența tuturor cărților cu orientare de stânga scoase din bibliotecă și a numelor persoanelor care împrumutaseră acele cărți, raportând totul către CIA”.

Fosta locație a Proiectului Shalom din Guyana, presupusă tabără de antrenament CIA pentru luptătorii de gherilă ce urmau să opereze în Angola între 1973 și 1975, a fost un alt domiciliu al turmei pastorului Jones. Ajutor a primit și de la ambasada SUA din Georgetown, Guyana, aceasta fiind și sediul zonal CIA.

De fapt, întreaga istorie a conspirației legate de Jonestown poate fi găsită aici.

Alte „ocultisme”

Desigur că au existat și alte grupuri/curente oculte. Se pot include aici:

  • filozofia ocultă Arica, fondată în Chile de către naziștii fugari;
  • Biserica Unificării a Reverendului Sun Myung Moon, în strânse legături cu CIA din Coreea de Sud;
  • 39 de membri ai unui grup de cult apocaliptic/OZN, numit Poarta Raiului (Heaven’s_Gate), s-au sinucis cu fenobarbital și vodcă în Rancho Santa Fe (suburbie a San Diego), între 23 și 25 martie 1997; mergând pe firul poveștii, se constată că: serverul web al ultimului site al cultului era o companie mică, Spacestar, cu un singur angajat, în Eden Prairie; coincidență (sau nu), tot acolo își găzduia site-ul și SAIC („CIAs” – a lui CIA, scris invers), un grup petrolier, societate-mamă a unui grup numit Network Solutions, care la rându-i deține compania InterNIC, cu sarcina gestionării tuturor adreselor web ale Internetului; nu-i de mirare că printre membrii Consiliului de Administrație al SAIC se număra: directorul NSA, Bobby Ray Inman, sau generalul în rezervă W. A. Downing, iar alți membri marcanți erau: William Casey (fost șef CIA), John Deutch (fost director CIA), Melvin Laird (fost secretar al Apărării), Donald Kerr (fost director al Laboratorului Național Los Alamos), sau William Perry ( șef al Ministerului Apărării); SAIC s-a implicat în experimente de „vedere la distanță”, sub supravegherea medicală a lui Louis Jolyon West; cercetătorul John Judge a afirmat că agentul secret ucis, Ian Spiro, aflat în serviciul CIA și al Agenției Britanice de Informații, ce locuia la câteva străzi distanță de grupul Poarta Raiului, a fost și el membru al grupului; există o explicație a fondării și manipulării unor astfel de grupuri precum Poarta Raiului, aceasta fiind: sunt modele mai ample de manipulare socială, pentru reglajul fin la o scară mai mare a manipulării religioase de tip „New Age” și probabil terenuri de testare pentru manipularea electronică sau prin intermediul drogurilor.
  • se pare că agențiile de informații au infiltrat unele grupuri satanice; apariția unor astfel de grupuri e semnalată prin 1966, anul apariției Bisericii lui Satan (Church of Satan), înființată de Anton LaVey, cel care studiase criminologia la San Francisco City College; pentru a vedea legăturile dintre ocultism și grupurile elitiste, se poate observa și în acest caz evoluții personale și conexiuni neașteptate: LaVey a condus înainte un grup numit „Cercul Magic”, având ca membri cu totul alte tipologii umane (un antropolog, profesor la Yale, Columbia și Berkeley, un miliardar acuzat de pederastie, o feministă și mai mulți angajați ai Departamentului de Poliție din San Francisco (SFDP), ba chiar și pe moștenitorul producătorului de armament Vickers, o familie al cărui membru Vickers Hall declara:

Sunt foarte fericit că lucrez cu Fundația Heritage și cu alte grupuri de genul acesta. Adevărații socialiști de orientare Fabiană își pun acum speranțele în noua mișcare de extremă dreaptă pentru a susține unele din ideile lor mai radicale. Timp de peste un deceniu, populația britanică a fost supusă unui blocaj constant de propagandă referitor la cum au decurs lucrurile pe platformele industriale. Toate acestea sunt adevărate, iar rezultatul efectiv al propagandei a fost acela de a demoraliza populația.Acest lucru se va petrece și în Statele Unite, odată cu agravarea stării economiei. Această demoralizare este necesară pentru a-i face pe oameni să accepte anumite alegeri dificile. dacă nu există nici o planificare pentru viitor, sau dacă anumite circumscripții vor să le blocheze progresul, aceasta va genera un haos social la o scară care este în prezent greu de imaginat. Perspectivele populației urbane americane sunt sumbre. Există posibilitatea de a se face ceva în interiorul orașelor, dar în principiu, orașele se vor micșora și baza de producție va scădea. Aceasta va genera convulsii sociale.

Un membru de vază al Bisericii lui Satan a fost Michael Aquino, care, ulterior, și-a creat propriul grup, Templul lui Set (Temple of Set). La data intrării în grupul lui LaVey, acesta era specialist militar în domeniul spionajului și al războiului psihologic. Se presupune că acest Aquino și alți membri ai grupării sale ar fi fost implicați în molestarea copiilor de la Centrul de Dezvoltare a Copilului de la Anne’s Presidio din San Francisco, acesta fiind doar unul dintr-un șir de abuzuri ale armatei.Alte investigații privind abuzurile au inclus: un centru de zi al Marinei din Philadelphia, două centre de zi ale Air Force, dar și o școală primară a Ministerului Apărării din Panama. Linda Goldson, în calitatea sa de reporter, descrie ce a găsit la fața locului la Presidio:

În interiorul unui buncăr de beton din spatele clădirii bazei militare de spionaj de la Presidio, cuvintele „Prințul Întunericului” sunt vopsite în roșu, cu îndrăzneală pe un perete. Buncărele din beton armat ce au fost utilizate cu mai multe decenii în urmă pentru adăpostirea armelor de artilerie, au fost transformate în ceva ce par a fi camere ritualice.Alături de expresia „Prințul Întunericului” se află cuvintele „Să moară” și apoi ceva ce arată ca o listă de nume, vopsite cu roșu, care au fost apoi barate cu vopsea negru închis. Un perete este acoperit cu cifrele 666, cu un simbol al diavolului și alte desene oculte. În centrul pardoselii de beton, se află săpată o porțiune unde este expus solul, și care este umplută cu gunoaie și bușteni parțial arși.Pe peretele din față, sub fereastra care dă spre clădirea Bazei de Spionaj a Armatei se află o pentagramă imensă în interiorul unui cerc. În spate, acolo unde lumina soarelui nu mai pătrunde în întuneric, o scobitură în perete sub formă circulară este acoperită de ceara lumânărilor în alb și negru, aparent un altar mai rudimentar. Alături se află bețișoare parfumate parțial arse.

Deplasare în serie<< Controlul (9) :: Controlul (11) >>

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.