BRexit – 24.06.2016

Aceasta este partea 19 din totalul de 20 articole ale seriei Brexit
0
(0)

Serie dedicată urmăririi continue a evenimentelor asociate BRexit! În special prin prisma influențării/manipulării electoratului…


3, 2, 1,… “UK votes OUT”!

Și zarurile au fost aruncate! Și pentru că totuși pare că în Marea Britanie votul e vot (încă), iată că în pofida eforturilor disperate ale “sistemului” care și-a folosit toți pionii disponibili, amintindu-ne aici desigur toți susținătorii menținerii status quo-ului, începând cu primul ministru Cameron și ajungând până la președintele SUA, Obama, iată deci că, majoritatea englezilor au spus OUT!

Ce-ar fi de spus cu această ocazie? Multe, probabil foarte multe. Și cu siguranță, deja au apărut și vor continua să apară comentarii de toate felurile…

Întâmplarea face să mă aflu într-o țară europeană decât România. Și nu am sesizat ca oamenii să fie interesați de decizia britanicilor. Viața zilnică și-a urmat cursul normal. Poate și pentru că e vorba de o zonă turistică.

Singurii îngrijorați un pic erau o pereche de români, care se simțeau afectați prin prima faptului că fratele doamnei lucra în Anglia… În rest, liniște și pace…

Deși, având în vedere importanța deciziei britanicilor poate că nu e momentul, mi se pare că totuși datorită importanței unei astfel de decizii merită pus în discuție principiul după care funcționează ceea ce numim azi “democrație”… Majoritatea decide… O fi în regulă? O majoritate atât de fragilă se poate simți confortabil aplicând ceea ce-și dorește și minorității? Minoritate care este de fapt aproape egală cu majoritatea? Nu așa “s-a ales”, de exemplu, Traian Băsescu în 2009?

De fapt, nici nu ar avea importanță mărimea “minorității”… E vorba de o problemă de principiu… Ar fi un subiect interesant poate pentru viitor.

Întorcându-ne la problema ieșiri Marii Britanii din UE, probabil că după un prim șoc care a dus spre exemplu la o depreciere de 6-7% în raport cu dolarul american ș cu moneda europeană, lucrurile se vor liniști, cumva… Ba mai mult, problemele vor lua amploare în cadrul blocului comunitar. Cu alte cuvinte, probabil că mai multe probleme va avea UE fără UK, decât UK fără UE!

Și era să spun că iată, poporul a învins sistemul… Iată că, așa cum s-a întâmplat și la noi când o majoritate covârșitoare l-a suspendat pe Băsescu, iar o Curte Constituțională a spus nu, un scenariu recent vine să ofere o altă perspectivă (a se citi, să-i dea peste nas poporului!):

Întrucât referendumul are statut consultativ, Parlamentul poate invoca acest lucru și poate decide că iesirea Marii Britanii din Uniune ar avea consecințe mult prea mari pentru a putea fi posibilă. Mai multe surse din mediul de business conectate cu lumea financiară londoneza și consultate de wall-street.ro ne-au confirmat ca această varianta este intens discutată și că ar fi, din punct de vedere economic, cea mai bună alegere.

Asta ar fi chiar mai interesant decât votul însuși: Parlamentul britanic să ignore votul direct al poporului!

Deplasare în serie<< Brexit – 17.06.2016 :: BRexit – 29.03.2017 >>

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

6 thoughts on “BRexit – 24.06.2016

 1. Magda 24 iunie 2016 at 23:30

  Și totuși:

  http://www.stiripesurse.ro/teorie-bomba-dupa-brexit-referendumul-ar-putea-fi-refuzat-de-parlament_1140330.html

  Teorie BOMBĂ după Brexit: Referendumul ar putea fi REFUZAT de Parlament

  Teorie bombă la doar câteva ore după ce Marea Britanie a votat ieşirea din din Uniunea Europeană. Se pare că parlamentarii britanici nu îşi vor asuma Brexitul.

  Dacă toată omenirea vorbeşte despre costurile şi efectele extrem de mari ale acestui Brexit, aleşii din Marea Britanie se pregătesc să detoneze bomba. Nu isi vor asuma o asemenea votare si vor decide ca Marea Britanie sa ramana in UE, anunță wall-street.ro. Intrucat referendumul are statut consultativ, Parlamentul poate invoca acest lucru si poate decide ca iesirea Marii Britanii din Uniune ar avea consecinte mult prea mari pentru a putea fi posibila. Mai multe surse spun că aceasta varianta este intens discutata si ca ar fi, din punct de vedere economic, cea mai buna alegere:”Tot mai multi realizeaza ca votul a fost unul emotional si a avut la baza argumente populiste, intens promovate in campania pro-exit.”

  Nigel Farage, seful partidului extremist UKIP si un vehement sustinator al iesirii din UE, a declarat ca unul dintre cele mai puternice argumente pentru exit a fost o greseala, conform Metro.co.uk. Dupa ce in campania pro-Brexit s-a sustinut ca Marea Britanie da 350 milioane lire saptamanal Uniunii, desi ar putea sa ii directioneze catre sistemul de sanatate, Farage a declarat ca a fost o greseala facuta de campanie si ca nu ar fi facut niciodata aceasta afirmatie.

  • UnChes 24 iunie 2016 at 23:40

   Iată deci că jocul devine de-a dreptul interesant! Cu toate astea, u pot să cred că Parlamentul britanic va îndrăzni să facă asta! Dar mai știi? Trăim vremuri interesante,… chiar interesante…

   • Magda 24 iunie 2016 at 23:43

    Dacă Parlamentul britanic va ”îndrăzni” (și eu zic că Da…), înseamnă că a fost un simplu experiment PE BUNE, ca să vadă intenția și valoarea REALĂ a votului, NU înainte de a păstra un AS în mânecă Wall Street-ul prin această supapă, no?

 2. UnChes 24 iunie 2016 at 23:49

  Ei bine, dacă așa vor sta lucrurile și un vot direct va fi ignorat și în Marea Britanie, mi se pare normal să pun semnul egal între englezi și români, din moment ce sunt tratați la fel… Adică disprețuiți de un sistem care nu vrea să cedeze…

  • Magda 24 iunie 2016 at 23:55

   -:))))) Sistemul ca sistem, dar de ce a înnebunit capitala de după rezultat? Voiau cu disperare să rămână-n U.E. și restul, afară de U.E., ca și cum bagi capu ”la cutie”, dar restul trupului ți-l lași afară, expus la ”intemperii”!

 3. Magda 25 iunie 2016 at 21:00

  Alte puncte de vedere care mi-au atras atenția și-mi plac:
  http://www.cotidianul.ro/marea-eroare-a-ue-tentativa-de-distrugere-a-elementului-national-al-tarilor-europene-283536/

  sau,

  http://www.stiripesurse.ro/politically-correct-conceptul-care-va-distruge-uniunea-europeana_1140402.html

  P.S. UnCheșule, Brexit-ul ăsta m-a făcut să beau o bere rece…și din pricina căldurii, dar și de BUCURIE!

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.