Viitorul (imediat) al plăților electronice

0
(0)

Ceea ce acum câțiva ani părea a fi doar SF sau teoria conspirației, iată că a fost pus deja în practică… Unul din instrumentele de control al maselor de oameni a fost deja pus în practică, așa cum se poate vedea în imaginile de mai jos:

Charlie Warzel

Desigur că pare interesant și atractiv, dar Charlie Warzel nu pare a conștientiza teribila armă de control asupra indivizilor pe care o experimentează… Acesta și-a implantat un cip sub piele imediat lângă degetul mare al mâinii stângi și a reușit să efectueze o plată electronică fără a mai fi nevoit să folosească o carte de credit. Și pentru a deveni „atrăgătoare” în ochii tinerilor, reporterul BuzzFeed a botezat această modalitate de plată (poate deloc întâmplător) „Satan’s credit card”.

Investițiile în cercetarea punerii la punct a acestei modalități de plată, sau mai corect în industria FinTech (a tehnologiei financiare) s-au ridicat la 19,1 miliarde dolari doar în 2015, printre investitorii în această cercetare fiind (cum altfel?) Facebook, Apple și Google…

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

2 thoughts on “Viitorul (imediat) al plăților electronice

 1. Magda 29 mai 2016 at 21:12

  Tot despre viitor:

  UnCheșule, te uiți la filmul de pe ProCinema, duminică, 29.05.2016?
  Robotul Andrew (Robin Williams) este încurajat să devină din zi în zi, din robot domestic un robot din ce în ce mai evoluat, spre uman. Stăpânul casei/familiei, Richard Martin (Sam Neil) îl „educă” în fiecare seară, îl disciplinează (când e cazul…), îl învață și-l încurajează s-ajungă cu ajutorul memorării, „perfect” uman, ducându-l inclusiv la firma de unde l-a achiziționat pentru a-i atribui feței, mișcări faciale expresive ce țin de sentimente… îmbrăcându-l concomitent, de la obișnuit la ceremonios, cu cravată și costum.

  Cercetătorul (stăpânul casei), nu realizează că umanizarea robotului este/devine riscantă prin atragerea atenției excesive asupra sa, perceput la un moment dat ca fiind de preferat tipului uman (de multe ori slab, neputincios, bolnav, capricios, nervos, fricos, furios…), pentru că…este/devine perfect(ă), într-un timp real! Își cere anumite drepturi la un moment dat, chiar libertatea de a fi considerat LIBER! De ce? Pentru că:
  1. nu obosește niciodată, deci nu se vaită;
  2. are capacitățile date de circuite care-l fac să răspundă mai repede ca un om la execuții matematice ori exerciții logice, plus memorarea (stocarea) extraordinară de informații, evenimente.
  3. datorită perfectibilității sale printr-o perfecționare continuă pe multe planuri, dar și datorită ne-îmbătrânirii sale, s-ar putea să fie preferat de către membrii familiei (sau a societății) în dauna ființei „de carne”, fragilă, emoțională, ușor de (în)frânt la o adică.
  4. roboții sau semi-roboții viitorului nu prea îndepărtat, rezultați din compunerea/combinația dintre carne și circuite, vor putea deveni „perfecți” dar nemiloși, cruzi, precum copiii mici (nevinovați) care, în candoarea și ne(simțirea) consecințelor lor directe asupra celorlalți, datorită nematurizării prin experiență, strâng cu forță un pisoi de gât sau storcesc un pui de găină, privind candid la cauză și efect, fără a fi afectați emoțional, decât din pricina pierderii „obiectului” de studiu și/sau de joacă.
  Oricum, extraordinar filmul, dar și actorii… care nu mai sunt printre noi. Și totuși, imperfecțiunea umană face să dea sarea și piperul ființei umane care, dacă n-ar avea-o… ne-am plictisi repede, nu-i așa? P.S. Am uitat… NU MĂNÂNCĂ, NU CONSUMĂ… poate ulei de mașină, special pentru încheieturi -:)

 2. UnChes 30 mai 2016 at 7:08

  Da, am văzut filmul cu ceva timp în urmă… La acea vreme nu-mi puneam problema la acest mod și poate că regizorul chiar asta a vrut să evidențieze, sarea și piperul vieții, farmecul imperfecțiunii umane…

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.