Electorale…(1)

Aceasta este partea [part not set] din totalul de 2 articole ale seriei Electorale
0
(0)

Pentru că, nu-i așa, suntem în plin efort al „catindaților” de a convinge „electoratul local” de propriile veleități de leader, de abilitățile și talentele excepționale cu care sunt înzestrați și mai ales și în mod special, de cât „lapte și miere” va curge prin localitățile patriei, prin târguri, comune, orașe, sate și mun’cipii, mi-am propus să iau la bani mărunți unele din „programele” acestor adevărați gladiatori care, „aleși” și sprijiniți de partide sau doar (mai mult sau mai puțin) solitari, au îndrăznit să coboare în arenă…

Și pentru că în 2012 am fost cumva în preajma unui astfel de candidat, în calitate de amic, (noroc că nu a câștigat acele alegeri, că altfel era mâncat pe pâine!), pot cumva intui cam ce se ascunde în spatele unei „platforme program”! Și pentru că nu vreau să fac propagandă nimănui, n-am să numesc eventualii candidați din ”programele” cărora voi cita, dar garantez că citatele sunt 100% reale și corect… citate. Pentru că, marea realizare tehnologică numită internet, ne permite accesul la informații, de oriunde ne-am afla…

Așadar, „platforma” analizată azi începe în mod abrupt, comunicând-ne nici mai mult, nici mai puțin că iată, „ACUM SE POATE!” Deci, atenție amărăștenilor, până acum, pentru că marele politician (care până de curând mai bântuia încă prin parlament, după rapide treceri de la un partid la altul și reveniri de unde a plecat, lucru căruia i se spune pe șleau  migrație politică, sau mai clar, trădare – pe care nu-i așa, o urâm, dar culmea, „iubim pe trădători”), spuneam deci, atenție, doar acum se poate!

Ce anume? Păi candidatul nostru nu ne lasă el în neștiință, drept pentru care, iată începe cu

EDUCAȚIA

Generarea, promovarea și susținerea parteneriatelor între angajatorii locali și școlile din … (spusei că nu facem propagandă) pentru crearea de linii de învățământ în sistem dual școală/ucenicie, pentru stimularea tinerilor să își aleagă o meserie căutată și bine plătită pe plan local.

Dotarea școlilor generale cu table electronice ce vor permite abordarea unor tehnici noi de învățare.

Încurajarea și sprijinirea programelor de tip after-school.

Promovarea … ca Centru de Concursuri Naționale.

Ei, așa da! De ce vă uitați urât? Hai că sunteți cârcotași… Ce nu-i bine? Chestia cu „parteneriatele între angajatori și …” Nu vă place? Aaaaa, angajatorii locali sunt niște străini care… Păi ce, cine v-a pus să-i lăsați să vă distrugă economia locală? Iar școlile au de respectat o programă la nivel național și nu prea va merge „parteneriatu’”? V-am spus că sunteți cârcotași, nu?

Și altceva, ce? Sistemul „dual școală/ucenicie”? Cum? Asta se-ncadrează perfect la programele globaliste ale elitiștilor? Hai lăsați-o moartă cu teoria conspirației! Eu credeam că mă adresez unor oameni serioși, nu? ?

Tablele electronice? Nu știți ce-s alea? Păi omu’ nostru știe. Ce se vor mai distra copilașii salvând „prezentări” adnotate cu tot felul de prostioare…

Mai departe… After-school-ul? Cum adică, și asta-i din programul globaliștilor? Dom’le, nu v-am rugat să n-o mai dați pe conspirații? Un pic de decență, ce dracu’?!

Dacă și la punctul cu promovarea localității ca centru de concursuri naționale mai comentați, atunci chiar că omu’ are tot dreptul să se supere! Aaaa, cu ce bani? Stați, stați așa, omul spune că promovează, nu că organizează! Asta-i treaba școlilor, nu?

Buuuun, am rezolvat tineretul și părinții elevilor. Să trecem  la angajați! Că ei sunt grosul electoratului! Cum? Nu-i așa? Sunt tot mai puțini!… Ei, ce să-i faci, așa-i viața, unii au noroc, alții mai puțin… Noi să fim sănătoși…

Deci, continuăm cu

SUSȚINEREA ECONOMIEI LOCALE ȘI CREȘTEREA VENITURILOR POPULAȚIEI

Reducerea taxelor și impozitelor locale vor stimula pe angajatorii locali să crească veniturile angajaților și să  îmbunătățească condițiile de muncă.

Reducerea la minimul legal permis al circuitului de avizare a noilor activități economice.

Susținerea, în limita legală, a participării operatorilor economici locali la târguri specializate naționale sau internațional.

Nu-i așa că sună bine? Cum nu? Adică ce, dacă omul nostru, viitor primar, chiar vrea, nu poate modifica taxele și impozitele locale? Cum, astea se stabilesc în Consiliul Local? Care-ar putea să nu fie de acord cu primarul? Păi nu v-am spus eu că sunteți cârcotași? Și-n plus, mai spuneți și că, admițând că s-ar reduce taxele locale, nimeni nu-i poate obliga pe angajatori „să crească veniturile angajaților”? Da, da, cârcotași oameni dom’le!

Reducerea „circuitului de avizare a noilor activități economice”… Nici asta nu vă place? Nu credeți că se vor înființa multe firme noi? Sincer să fiu, nici candidatul nu prea crede, dar pentru că trebuia să scrie ceva în program, a băgat-o pe asta… Dă bine la plebe… Cât despre „susținerea […] participării operatorilor economici locali la târguri specializate naționale sau internațional”…, ce să mai zici?! Asta va fi, cum altfel decât, „în limita legală”… Și dacă legatul ăsta va interzice așa ceva, ce să-i faci, ați avut ghinion… Chiar „internațional” aș îndrăzni să spun!

Eiiii, trecem ușor la ceva cu adevărat de interes…

INFRASTRUCTURA

Monitorizarea competentă și fermă a procesului de execuție și a calității lucrărilor de reabilitare a drumurilor[,] precum și stabilirea de criterii clare de performanță pentru constructori.

Înființarea unui compartiment de administrare a domeniului public și disciplină în construcții.

Demersuri pentru realizarea centurii ocolitoare a …

Prelungirea programului transportului în comun și extinderea rețelei de transport, precum și modernizarea parcului auto.

Identificarea de spații pentru amenajarea de noi locuri de parcare prin construcția de parcări ecologice și estetice.

Da, ăsta da subiect. Întreaga țară, un șantier… Și după șantier, ca după șantier… De-acum deja „vechea” administrație a fost de vină pentru „greaua moștenire”. Omu’ nostru va „construi” ca la carte! Mai ales că va mai crea o structură administrativă în cadrul primăriei… Nu sună bine?

Asta cu ”centura ocolitoare” e tare de tot… E o „fata morgana” mestecată de cel puțin un deceniu și de reprezentantul în parlament al celuilalt partid „de forță” pe plan local (și național). Cu subiectul ăsta, unii se vor pensiona din parlament… Așa încât, … „ai puțintică răbdare, stimabile”, zău așa…

Desigur că pentru celălalt deziderat referitor la transportul în comun, nu e cazul să se spună din ce resurse s-ar îndeplini, în condițiile în care la unul din punctele anterioare se vorbește despre „reducerea taxelor și impozitelor locale”. E vorba doar de simple promisiuni electorale, ce naiba?…

Cât despre „amenajarea de noi locuri de parcare prin construcția de parcări ecologice și estetice” ?, ce poți să mai spui?

Ei, și lucrurile continuă în acest mod, trecând prin „Administrație eficientă și dialogul cu cetățenii”, „Sănătate” (și virtute!, – na, că mă luă gura pe dinainte), „Liniștea și ordinea publică”, „Cultură/Culte/Sport” (la „grămadă”, că nu-i loc), ”Social”, „Turism” și la final, pentru ca oamenii să nu uite…,  encore une foi, „Acum se poate!” Bravos, națiune, halal să-ți fie, când ne-o fi mai rău, să ne fie ca acum…

Punct. Că m-am enervat…

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Deplasare în serie ::

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.