Uite-l, nu e!

0
(0)

Monșer, parol, te rog… Ai puțintică răbdare, stimabile!

Cum să poți defini bâlbâiala PNL-istă din actuala perioadă cu privire la „catindatul” la primăria generală a Bucureștiului? Păi cred că una din definiții poate fi asta: să-ți dai cu stângu-n dreptu’! Pentru cineva care atunci când spune Partidul Național Liberal și se gândește la legendarele figuri istorice care au creat România modernă (și dacă spunem doar Brătienii, ar cam trebui să fie de-ajuns!) pare de-a dreptul incredibilă impresia de degringoladă pe care o dă comportamentul acestui partid…

Cum poți ca, după zbateri puternice, să-l declari candidat pe Ludovic Orban, în condițiile în care, sfârșitul de an 2015 a pus pe tapet sintagma „schimbarea clasei politice”! Și după ce DNA-ul ți-a „luat” candidatul pe motiv de corupție, când n-ai avut înlocuitor și ai reușit totuși să-l declari pe Marian Munteanu candidat, azi să analizezi dacă-l mai susții sau nu… Și auzi motiv: „probleme de imagine”! Păi dacă avea „probleme de imagine”, nu le-ai identificat înainte? Înainte de a-l declara cu surle și trâmbițe drept candidat… Personal, nu văd ca problemele de imagine ale lui Marian Munteanu să le depășească pe cele ale lui… Piedone, să spunem, doar așa de-un pamplezir… Că putem găsi și alții. Dar nu ăsta-i subiectul…

În realitate, partidele românești – de fapt găștile numite bombastic partide politice – au un comportament cu adevărat de gașcă de cartier… În care, cel care a preluat la un moment dat puterea are un comportament de tătuc și trebuie să fie atent mai mult la comportamentul „colegilor” care eventual ar vrea să-i ia locul, așa cum vedem prin documentarele despre grupurile de maimuțe… Ce analize, ce studii, ce decizii fundamentate pe… pe ceva… De fapt, prin „consultări” la ureche cu câțiva devotați, se găsește o „soluție”… E aruncată urgent pe piață, mai mult pentru a răspunde presiunii decât din credința că „soluția” e bună! Și la primele contestări, interne sau externe partidului, nu contează din partea cui vin, fie de la niște oarecare, fie de la așa-numitul „Institut Național pentru Studierea Holocaustului din România”, gașca se reunește pentru (eventual) a mai schimba odată macazul! Așa cum își propune să facă azi PNL-ul… Sau ceea ce azi se mai numește încă… Partidul Național Liberal… O fi de vină cuvântul „Național”?

Și-atunci, poți să nu-i dai dreptate unuia ca Rareș Bogdan care scria:

»Încet și sigur PNL se îndreaptă spre soarta PNȚ-cd. Și uite așa se face zob și ultimul partid istoric. Cineva vrea sa repete SCENARIUL din 1996-2000. Îmi este tot mai limpede. În prima fază vor face zob PNL-ul. În a doua, vor lipi imaginea lui Emil Constantinescu tot mai agresiv de imaginea lui Klaus Johannis. După alegerile din Noiembrie și dezastrul liberal, vor trece în maxim 6 luni la ….SUSPENDAREA Președintelui care pur și simplu refuză să preia cu adevărat puterea. NU ÎNȚELEGE că e tot mai izolat la Cotroceni. PSD condus de Zgonea sau Dancu îl va propune pe Maior sau Dâncu pentru Președinte. Unul dintre ei va câștiga scaunul de la Cotroceni și astfel ROMÂNIA, după mai bine de 12 ani, va avea un președinte de stânga. Simplu și fără posibilitate de a bloca toate acestea. Pentru că DEMOCRAȚIA a murit în ROMÂNIA. Este un simulacru și atât. Un fel de…. Aaaaa, să nu uit, Cioloș va fi considerat la concurs cu Boc unul dintre cei mai slabi premieri ai ultimilor 26 de ani. Multe speranțe, puține, foarte puține realizări, însă un guvern plin de aroganți și atitudini superioare și cam atât…… Apropo, vă reamintesc că au trecut 6 luni deja. Se vede ceva? Poate doar eu nu văd.
România va fi din ce în ce mai mult în genunchi. Capitalul autohton va fi zob, iar toți cei care iubesc ROMÂNIA și respectă istoria vor fi considerați retrograzi, conservatori sau pășuniști și un real pericol pentru viitorul luminos al țărișoarei. Cei plecați „afară” nu doar că nu se vor întoarce, dar cred că rândurile lor vor spori și mai mult… Și uite așa vom spune „A fost odată ROMÂNIA!”»

Și dacă scenariul „A fost odată România!” e real, în această formă, sau în alta (nu asta-i relevant), cum îl putem schimba?

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

4 thoughts on “Uite-l, nu e!

  1. Magda 20 aprilie 2016 at 21:04

    Cam are dreptate aici Rareș Bogdan…în curând o să se povestească despre România, ca-n poveștile de odinioară – a fost o dată ca niciodată o țară greu încercată care, imediat după 90 prea a fost mințită, prostită, caftită, înșelată PAS cu PAS, MANIPULATĂ GROSOLAN! Ce-a rezultat de-aici? Migrare, sărăcire, îmbătrânirea populației, scăderea nivelului de trai, etc. Cum se poate ieși din Criză? Pentru început conștientizare și, fiecare să facă ”ca la carte” în pătrățica sa, adică tot ce ține de el….pentru că așa se rezolvă treaba, de la coadă ”Peștele de la cap se-mpute, dar se curăță de la coadă”

    • UnChes 21 aprilie 2016 at 12:50

      Corectă partea cu constatările!
      Ce ne facem însă cu ce ar trebui să facă fiecare dintre noi? În condițiile în care „exemplele de succes” (ca să nu spun de „succesuri”) au table de valori răsturnate, iar noile generații asta au în față, e foarte dificil…
      Oricum, speranța moare ultima!

      • Magda 21 aprilie 2016 at 20:54

        Pentru tablele de valori răsturnate, numai tablele legii Lui îi mai pot scoate din lipsa de modele văzute la părinți ori societate! Iar mass-media are un mare rol răspunzător la toate mizeriile-astea! Asta nu-i absolvă pe părinți să nu încerce niște măsuri, să se impună, să protesteze, să se implice în viața socială discutând cu factorii de răspundere…apropos de televiziuni, internet sau reviste!

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.