Obiectivism partizan

0
(0)

O jurnalistă partizană prin chiar apartenența la o televiziune partizană, Oana Stancu Zamfir, încearcă – prin intermediul unui editorial – să ne spună că în România se pun în practică planuri odioase. Nici nu contest acest lucru în sine. Cred același lucru, dar din alte perspective… Domnia sa face trimitere la istorie și la dictatura carlistă, încercând să deplângă partidele politice care, bietele de ele, „se mișcă bezmetic astăzi în spații strâmpte [sic!]”.

Strâmte, pentru că spațiul guvernării e ocupat de tehnocrați! În acest spațiu, sărmanele partide care, nu-i așa, sunt „uneltele democrației”, iată nu au loc…Iar noi, în nemernicia noastră, nu sărim cu mic cu mare în apărarea acestor unelte… Rușine să ne fie! Și las’ c-o să vedem noi ce-o să pățim dacă mai stăm așa „iresponsabil-dezinteresați, inculți, entuziaști în a ne lipi de orice curent isteric de pe rețelele de socializare fără să ne întrebăm cine conduce mișcarea la care ne alăturăm și pe câți lei.

Jurnalista noastră, uită să precizeze că pe de o parte, aceste structuri mafiote numite azi partide au refuzat ele însele să-și asume guvernarea după momentul „Colectiv”! Uită să spună că totuși spațiul în care se mișcă partidele nu e chiar atât de mic, gândindu-ne fie și numai la dimensiunile Casei Poporului…

Cu alte cuvinte, atâta timp cât partidele, „uneltele democrației”, pot legifera, nu e nici un pericol pentru democrație, guvernarea fiind făcută de profesioniști! Aceștia fiind obligați să acționeze în cadrul legal stabilit de partide… Chiar nici o problemă! Ba chiar ar trebui să fie mai bine. A, că e o problemă cu unul sau altul dintre profesioniști? Asta-i cu totul altă problemă! Acești profesioniști au trecut prin furcile caudine ale însuși parlamentului prin comisiile de specialitate. Și-au fost validați.

Așa încât, partidele nu trebuie să se plângă. Chiar cred că guvernarea ar trebui făcută de meseriași, în cadrul legal stabilit într-adevăr de parlament, care iată e alcătuit din reprezentanții partidelor.

Da, pot să înțeleg că nemaifiind direct la guvernare, stimabilele partide nu mai pot „recompensa” diversele „servicii” și astfel își vor diminua susținerea materială în primul rând. Dar asta ar fi totuși un câștig pentru moralitatea, cinstea și corectitudinea unei societăți. Care, totuși, are nevoie de aceste valori pentru a-și continua existența…

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

3 thoughts on “Obiectivism partizan

  1. Magda 28 aprilie 2016 at 21:05

    UnChes… cine știe DE CE Oana Stancu Zamfir deplânge partidele politice care, după ce și-au făcut de cap 26 de ani și s-au înmulțit de nu mai au loc în spațiile strâmte din Parlament -:), acum se simt înghesuiți și de colegii guvernanți – tehnocrați care, între noi fie vorba… nici ăștia nu-s mai breji ca ei, cravata de la gât și cravașa fiind alta, în rest… plămada și stilul de lucru alături de lozinca dată în cap la popor, prin „s-a aranjat… nu se poate” e la fel, numai cântăreții-s alții! Ca să nu fiu nedreaptă, au un ATU față de parlamentari = își dau demisia de onoare, sau acceptă să fie demiși.

  2. Magda 28 aprilie 2016 at 21:06

    În privința bătutului obrazului sau a apei în piuă, ca să pricem cum stau lucrurile, Oana Stancu Zamfir, poate sugera politrucilor ÎN SENS INVERS, următoarele:
    1. Iresponsabil-dezinteresați și inculți sunt chiar parlamentarii și foarte entuziaști, chiar și numai pentru pricina de a le fi ieșit mereu, din prima – pasențele, la fiecare patru ani;
    2. Dacă se simt înghesuiți, de ce nu reclamă? Și mă rog, pentru ce n-au loc și din pricina cui? Chiuleala le este proverbială, minciuna, impostura, somnul de după-masă cu gura căscată generos, lenea ”dureroasă” de se lasă cu ședere mai mult pe-acasă dar mergându-le salariul, diurna și celelalte…să mai trimită dintre ei pe-acasă definitiv și să-și mănânce NEMERITAT pensia netrebnică, pe nemuncă!

  3. Magda 28 aprilie 2016 at 21:18

    Și da, ”uneltele democrației” pot legifera, chiar dacă guvernarea nu este făcută întotdeauna de profesioniști 100% și NU întotdeauna legal…mai mult la limita legii, oricum interpretabilă încă de la ”născare”, apoi mereu modificată ca să pice tot ei în picioare, în caz de D.N.A.!

    Și, iarăși DA -:) în privința călcării pe bătături sau pe pingele între partide și tehnocrați supraveghindu-și reciproc greșeli, virgule, capcane….uneori ieșind din toată ciorba asta și ceva bine pentru noi. Iar primii (partidele) să nu se mai plângă din pricina pierderii ”recompenselor” ori a diverselor ”servicii” pentru că însăși șederea lor în Parlament atâta-amar de vreme, reprezintă mama recompenselor!

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.