În discuție: „Secretele controlului minții”

0
(0)

Încerc să ofer posibilitatea comentării documentarelor le voi aduce în atenție. Și-acum vorbim despre „Secretele controlului minții”.

Aș vrea s-aduc în discuție doar o paralelă între acest documentar și cel din articolul „Europa musulmană?”. Privite în oglindă, cele două filme mi-au lăsat cumva impresia că în vreme ce imamii lui Allah își fac treaba cu eficiență maximă (din moment ce obțin soldați kamikaze), preoții lui Dumnezeu, dimpotrivă chiar pierd oi din turmă…

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

5 thoughts on “În discuție: „Secretele controlului minții”

 1. Magda 21 aprilie 2016 at 20:42

  ”preoții lui Dumnezeu, dimpotrivă chiar pierd oi din turmă…”datorită secularizării, laicizării crescânde a societății avide totuși, măcar în subconștient de autenticitate, trăire, modele de viețuire spirituală…cuvântarea multora fiind doar trup, fără duh, fără însuflețire, FĂRĂ PUTERE! Poate pentru că unii s-au făcut preoți din interes (bănesc), alții pentru că primesc bani de la Statul laic care le poate închide sau micșora robinetul, sau cei mai mulți pentru că așa au fost învățați datorită ”ascultării” față de mai -marii lor..cine știe? Oricum, interferăm, ne influențăm și, NU ÎN BINE !

 2. Magda 23 aprilie 2016 at 11:25

  Referitor la ”secretele manipulării minții”, am văzut documentarul de pe Alfa & Omega TM, de pe vremea lui Tele7abc. Din păcate, nu s-a mai reluat de către nicio televiziune aceste documentare.

  Concluzii: Documentarul arată manipularea din partea unei ”elite” psihopate care acționează asupra unor oameni avizi unui sens de viață, a altora care și-au pierdut busola, căutând o motivație pentru a merge mai departe, EXACT în momentul cel mai vulnerabil al vieții lor nefericite, condiționându-le ”eliberarea” din corsetul neliniștii lor existențiale, printr-o strangere mai aprigă cu el, înlănțuindu-i printr-o sclavie ordinară acceptată de bună-voie, chiar cu iubire necondiționată față discipolului lor. De ce se-ntâmplă așa? Poate din pricină de afiliere la ceva mai aparte ieșit din comnun, de cotidian, ori din comoditate sau dintr-o neacceptare a suferinței venite peste ei (de orice fel) menită să-i învețe ceva, să-i lămurească asupra unor lucruri sau situații de viață.

  În ”Invazia păgână”, în primul documentar ”Frica este stăpânul”, s-a încercat manipularea prin controlul minții, inclusiv asupra celor care au participat la realizarea lui, de către gurul Bagwan Shree Rajineesh.

  Vrăjitorul ăla folosea hipnoza și promova așa-zisa ”religia lipsită de reliogiozitate”, adică o descătușare de tot ce înseamnă norme, conduită morală, alături de orice ar fi fost sinonim cu ”religios” până-atunci în viața discipolilor.

  Guru îi deposeda de trecut molestându-i fizic, mental și emoțional ca să-i aibă pentru el, într-un viitor negru, sumbru…ca soldați universali ”spirituali”.

  ”Stăpânul” (guru cel mincinos și dement), dacă ar fi promovat cu adevărat o ”religie” lipsită de orice altă religiozitate, îi îndemna să crească și să trăiască liberi de orice angajament față de ei înșiși, unii față de alții (așa, ca animalele dominate numai de instincte) și fără aportul sau imixtiundea în ”libertatea” lor, a vreunui lider ”spiritual”.

  Calea spre ”iluminare” spirituală era reprezentată de sexul liber (toată lumea cu toată lumea),inclusiv cu persoane de același sex și mai ales cu cei care-ți displac. Ăsta era cam ca Bivolarul ”nostru”.

 3. Magda 23 aprilie 2016 at 11:25

  Sigur că asta a atras după sine violență, violuri, boli lumești, nebunie și sinucidere. Partea interesantă dar extrem de diabolică, vine din partea liderilor de grup care erau oameni cu școală – sociologi, psihologi, psihiatrii…ăceștia abuzând nefericiții pentru a-i ”elibera” de traumele trecutului, încurajând abuzul între ei, experimentând ”pe viu” în camere antifonate, departe de ochii lumii, sadismul în formă pură.

  Ce-i făcea oare pe aceștia (oameni fini, empatici în general și sensibili la problemele sufletești ale semenilor lor, multe asemănătoare cu ale lor), să se dea de partea răului? Înseamnă că ceva întunecat din ei ieșea la suprafață dorind să se joace cu focul (sau cu cartoful fierbinte) vrând să vadă dacă într-adevăr răul te vindecă de rău, sau lasă urme – cui, mai întâi lor, ca lideri de grup ”terapeut” ori ”pacienților-discipoli”?

  Cert este că maleficitatea gurului dement îi cuprinsese și pe ei în vrajă! Oare, nu le-a sunat a alarmă în urechi ceea ce le-a zis dementul prin ”vă pot ajuta doar dacă vă distrug, dacă vă distrug trecutul, puterea voastră de înțelegere, ideile voastre, pretențiile voastre, personalitatea voastră…” adică trebuie distrus în voi nu numai trecutul care vă bântuie și vă indispune în prezent, că doară d-aia ați și venit la mine…dar și atributele voastre personalizate, persoana voastră cu ceea ce vă reprezintă, NUMAI printr-o reeducare consimțită care duce la depersonalizare totală, golire de sine și de sens…

  Mai spunea dementul că scopul lui era să creeze un om nou, fericit, chiar și fără minte, așa, ca oligofrenii care nu realizează ce-i cu ei și lumea în care trăiesc! Iar sanyasii chiar cereau ștergerea minții lor, fără a fi scutiți de plata taxelor către vistieria gurului…asta netrebuind să le fie șters din minte! Nu s-a găsit se pare pe timpul vieții lor, cineva care să le spună că modelul omului nou (noului Adam), l-a dat Hristos, nu ”hristoșii” ăștia mincinoși!

  Altul, Jim Jones a dus lucrurile într-o fază ireparabilă cu discipolii săi, încurajând și determinând asasinarea în masă prin ucidere și sinucidere. Să determini sinuciderea a 911 vieți prin otravă sau la alegere…prin împușcare, așa cum a făcut ”tătucul” Jim Jones, prea laș pentru a se sinucide, arată maleficitatea care cuprinde și răpune nu numai pe discipoli, dar și pe guru-inițiator.

 4. Magda 23 aprilie 2016 at 11:26

  Manipularea vine prin două căi – fie din partea unui guru (zeu, ”dumnezeu” ) care-și exercită autoritatea asupra maselor de oameni mai întâi prin frică, prin dragoste față de el, apoi prin golire de sine și de sens cu ajutorul meditației hipnotice exercitate asupra lor dar și prin tehnici auto-hipnotice, în care lași de bună-voie ca altcineva să (re)scrie istoria și viitorul tău, prin atracție preponderentă spre sex, spre carnal, înlăturând aplecarea spre o dragoste spirituală, transfigurată, înlocuire a oricărei alt gen de dragoste – atât față de părinți, copii, rude, prieteni, colegi, amici, cunoscuți, care-s îndepărtați la timp de guru, cu atât mai puțin față de Dumnezeu Însuși care, l-ar/i-ar demasca pe impostori și ultima, prin ura – față de sine (de-aici dorința, cerșirea de golire pentru a nu te mai sesiza în mizerabilitatea ta), față de cei de lângă tine și față de Cel de la care ai doar așteptări și pretenții; a doua cale, la fel de păguboasă este auto-îndumnezeirea prin propria putere, prin sine (cum a făcut Satan) pentru dobândirea unui Rai pământesc, șezând numai pentru ospăț.

 5. Magda 23 aprilie 2016 at 11:27

  Influența unor asemenea guru se exercită asupra oamenilor care fug de viață, de ceea ce li se întâmpă (bine sau rău), dorind o golire de sine, o dezbrăcare de norme și responsabilități (față de sine și față de ceilalți), datorită nesuportării stării lor defapt…ceea ce mă duce cu gândul la un fel de sinucidere dublă (fizică și spirituală), indiferent dacă aceasta vine, fie prin lăsarea cu încredere dar fără putință de întoarcere din mâinile unui astfel de guru (pentru cei obosiți și vlăguiți de viață care nu vor să mai lupte), fie prin practici new-age-ste (pentru cei mândrii și puternici) care le aduce o transformare a lor înșiși în viitori ”guru”sau mici dumnezei, situați deasupra tuturor.

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.