BRexit – 22.04.2016

Aceasta este partea [part not set] din totalul de 20 articole ale seriei Brexit
0
(0)
Serie dedicată urmăririi continue a evenimentelor asociate BRexit!
În special prin prisma influențării/manipulării electoratului...

Tentativele de influențare a electoratului britanic a trecut la nivelul superior. A intrat în joc însuși președintele Obama…

Uniunea Europeană nu diminuează influența britanică, ea o amplifică. O Europă puternică nu este o amenințare pentru rolul Marii Britanii în lume, ea sporește rolul Marii Britanii in lume.

Așa să fie? Poate că da, poate că nu. dar nu asta-i important. Și cei care încearcă să determine votul într-o anumită direcție știu mai bine decât oricine că important nu e adevărul însuși ci percepția oamenilor!

Voi spune, cu toată sinceritatea pe care și-o poate permite un prieten, că rezultatul deciziei voastre este de un profund interes pentru Statele Unite.

Sau altfel spus, vedeți câtă importanță vă acord, ba mai mult vă numesc prietenii mei…

Drumul pe care îl veți alege va avea ecou în perspectivele generației americane actuale.

Și în cele spuse aici, chiar e un adevăr: cu siguranță, politica externă americană va fi influențată de rezultatul referendumului britanic, fie și prin prisma faptului că va trebui să discute separat cu Marea Britanie. Unde, dacă curentul ieșirii din uniune va avea câștig de cauză, s-ar putea să fie alte voci pentru dialog…

Vom vedea…

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Deplasare în serie ::

5 thoughts on “BRexit – 22.04.2016

  1. Magda 22 aprilie 2016 at 20:13

    Serios?! De ce am impresia vagă că electoratului britanic i se cam fâlfâie de intrarea-n joc a însuși președintelui Obama și, ce atâta șoc sau groază? N-a fost și este mereu reprezentantul SUA, ÎN JOC? Aaaa…poate doar o parte a electoratului (cea de la vârf) să aștepte înfrigurată consecințele a ceea ce decide prin vot și prostimea majoritară (de la baza piramidei), pentru a (pre)vedea tipul de joc din viitor, servit la masa noilor tratative!

    Prin afirmația că U.E. nu diminuează influența britanică, ci o amplifică (…), înțelegi mai multe sensuri: dacă e luată ad litteram, înseamnă că Marea Britanie are nevoie de alifie și de pansament fiindcă se simte slăbită, puțin rănită în amorul propriu, nemaifiind SINGURĂ și LIBERĂ la putere, săturându-se de imperiul U.E. care, pare din ce în ce mai decredibilizat, alături de niște belele impuse, chiar dacă a fost tratată preferențial față de alte state, ”second-hand”!

  2. Magda 22 aprilie 2016 at 20:14

    Dacă e s-o iei printre rânduri, îi face chiar promisiune de întâietate față de toate celelalte state…o umflă-n pânze, o măgulește nerușinat, numai să nu-i strice lui ploile și cheful, prin auto-debarcare-a ei care ar atrage după sine, cam întreaga U.E.….deci, se umblă la percepții (vorba autorului -:)

  3. Magda 22 aprilie 2016 at 20:15

    Iar la sfârșit îi acordă prietenia, ca să nu i-o ofere între timp, un altul!
    Deci, jocul este geopolitic ( de mutări pe hartă ), de importanță majoră pentru ambele părți, dar pentru început interesată fiind partea americană care a și întins mâna, cu sens dublu – de strâns mâna a parteneriat, ca s-o calmeze și s-o determine să mai aibă răbdare un pic în U.E., dar și de atenționare amuzant-școlărească prin ridicarea mâinii a Fratelui mai Mare care trebuie ascultat (până la urmă), printr-un PREZENT la datorie, dar și la orice mișcare.

    • UnChes 22 aprilie 2016 at 20:39

      Când vorbește însuși Obama, probabil că nu se poate pune problema amestecului în treburile interne, nu? Asta cu “amestecul în…” oricum e o vorbă goală, care nu e (și probabil n-a fost) respectată niciodată, niciunde…

      • Magda 22 aprilie 2016 at 21:53

        Când vorbește însuși Obama, (PROBABIL că) nu se poate pune problema amestecului în treburile interne… ale unui stat sau a mai multora?! De ce? Pentru INDUBITABILUL funcției sale de președinte al SUA, vorba lui având forța/putere de LEGE UNIVERSAL-VALABILĂ, INDISCUTABILĂ?
        Vreau să cred că ”Probabilul” pus după numele președintelui american (oricare-ar fi el), arată o interpretare normală, prin eventuala îndoială strecurată în minte, combătut (paradoxal), de ceea ce urmează imediat după…prin același AMESTEC ÎN niște treburi ale altora, care n-a fost respectat PROBABIL -:) niciodată, niciunde, de-aici și încadrarea lui la o vorbărie goală!

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.