Anonim pe NET?

0
(0)

E de presupus că încă mai sunt „navigatori” care cred că pot „călători” pe internet în anonimitate. Pentru aceștia, merită amintite câteva aspecte:

 • Odată cu conectarea la o rețea IRC, doar pe baza nickname-ului, se pot obține ca și informații minime:
  • numele real;
  • adresa e-mail;
  • hostname-ul;
  • ISP-ul;
  • locația (continent, țară, oraș)
 • Unii ISP folosesc ceea ce se numesc „finger daemons”. Un daemon este un program ce așteaptă conectarea la unul sau mai multe porturi anume. Deci, un finger daemon este un program ce așteaptă deschiderea conexiunii la portul 79. Odată intrat, trebuie doar să găsești un nume de utilizator al sistemului, despre care se vor obține multiple informații.
 • Proxy. Inițial, serverele proxy au fost inventate pentru mărirea vitezei de navigare pe internet, în prezent fiind folosite pentru ascunderea identității.

Există totuși mai multe recomandări pentru navigarea anonimă pe web. Specialiști în domeniu afirmă lucruri logice. Spre exemplu, Cătălin Cosoi – Chief Security Strategist la Bitdefender a spus la un moment dat că:

Anonimitatea pe Internet se poate păstra într-o foarte mare măsura, însă nu există o tehnica 100% infailibilă. Dacă de fiecare dată se folosește o altă metodă sau există variații chiar și în metoda folosită, atunci sunt șanse foarte mari să rămână nedetectat. Dacă însă se folosește același serviciu/metodă, atunci prin diferite investigații, care de regulă implică colaborarea intre mai multi service-provideri și ISP-isti, atunci poate fi detectat, însă este vorba de un efort destul de mare.

Iată o listă cu pagini românești care tratează problema anonimității pe internet:

Unii fac diferențierea noțiunii de anonimitate și intimitate pe internet. Cu toate necazurile ce pot decurge de aici, cred că intimitatea poate fi menținută doar prin intermediul anonimității! Și ca argument e suficient să ne amintim că „Datele a 50 de milioane de turci, inclusiv ale lui Erdogan, dezvăluite prin servere din România”!

Din păcate, cred că „sistemul” face și va face tot posibilul ca anonimitatea pe internet să devină un lux!

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

2 thoughts on “Anonim pe NET?

 1. Magda 8 aprilie 2016 at 19:48

  Nimeni nu este complet ANONIM pe net…îți iau urma ăștia, mintenaș! Chiar după plecarea lui Snowden din SUA, s-au perfecționat băieții, ulterior! Folositoarele informațiile date de Dvs.despre dobânbdirea ”anonimității” sau cel puțin amânarea descoperirii persoanei de dincolo de ea…-:) P.S. V-am citit comentariile, și îmi păreți un UnChes de treabă! Îmi place prezentarea blog-lui, plus afinitățile Dvs.cu cei din ”subsol”-ul paginii….

 2. UnChes 9 aprilie 2016 at 19:49

  Mulțumesc mult pentru aprecieri…

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.