Tutunul…

0
(0)

Pentru a ne arăta pericolul tutunului, Cătălin Dan Cârnaru ne sugerează următorul experiment în cartea sa „Generatoare fără mișcare – principii și utilizare”.

Ca să înţelegeţi cât este tutunul de periculos faceţi următoarea experienţă. Introduceţi într-un borcan cu apă caldă conţinutul unui pachet de ţigări tari fără filtru – Plugare, Mărăşeşti, Gauloises, Gitanes, etc., sau mai multe frunze de tutun tocate mărunt. Lăsaţi-le la macerat două-trei zile după care filtraţi conţinutul storcând bine frunzele în zeamă şi apoi zeama obţinută încălziţi-o uşor la bain-marie pentru a se evapora apa, până ce pe fundul borcanului rămâne o pastă densă maronie, asemănătoare nesului frecat cu un pic de apă. Ce aţi obţinut este nicotină pură. Dacă veţi da unui câine de dimensiuni mari 5 – 10 miligrame din această pastă, în următoarele două-trei ore va muri. Omul moare dintr-o doză mult mai mică…
Şi cu toate astea, nimeni nu declară tutunul drog ilegal… Vă las să vă gândiţi la acest aspect…

Îmi repugnă faza cu câinele, așa încât ar merita găsită altă variantă de verificare a toxicității nicotinei obținute. De altfel, sunt convins că un câine n-ar consuma așa ceva.

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.