Evoluții

0
(0)
Articole dedicate urmăririi continue a evenimentelor asociate BRexit! Știri curente.

Titluri pe pagină

03.03.2016

Desigur că Franței nu i-ar conveni Brexit-ul. Franţa va înceta să mai reţină migranţi la Calais (nord) şi îi va îndemna pe bancheri să părăsească Marea Britanie şi să vină pe teritoriul său, în cazul unui Brexit, a avertizat ministrul francez al Economiei Emmanuel Macron. El ar fi spus:

„În ziua în care această relaţie va fi ruptă, migranţii nu vor mai fi la Calais”

(Pentru a înțelege ce e la Calais, se pot găsi informații aici și aici.)

Ministrul a adăugat că, în acest caz, Marea Britanie nu va mai avea un acces total pe piaţa unică şi că Parisul ar putea să încerce să atragă serviciile financiare şi să le îndemne să părăsească Londra.

Putem considera aceste reacții în categoria manipulare a opiniei publice engleze? Cred că da.


04.03.2016

Tabăra adeptă a ieșirii Marii Britanii din UE își creează propriile instrumente de influențare a electoratului. Așa aflăm de existența site-ului leave.eu, cu o imagine sugestivă pe pagina de start. Mai mult, site-ul reacționează la cele spuse de ministrul francez cu articolul „Leave.EU condamnă sperietoarea Calais”, în care se vorbește explicit despre încercarea de a speria electoratul britanic. Mai mult se afirmă că:

„Adevărata amenințare la granițele și securitatea noastră este Curtea Europeană de Justiție…”

O altă intervenție în susținerea brexit-ului îi aparține unui consilier local:

„Nu avem nevoie de gangsteri sau violatori. Nu avem nevoie de cerșetori agresivi și cu siguranță nu avem nevoie de jihadiști, care sunt interesați doar de mutilarea și uciderea persoanelor nevinovate.”


07.03.2016

După avertismentul Franței, iată că a venit și rândul Germaniei, prin vocea ministrului de finanțe, Wolfgang Schaeuble, să-i avertizeze pe britanici „cu privire la consecinţele dezastruoase pe care ar putea să le aibă eventuala ieşire din Uniunea Europeană a Regatului Unit, atât asupra economiei britanice, cât şi asupra finanţelor europene şi mondiale”.

Unde încadrăm această intervenție? La șirul lung de manipulări.


08.03.2016

Așa cum știm, inclusiv sondajele de opinie reprezintă manipulări într-un sens sau altul al opiniei publice. Așadar, nu puteau lipsi din această luptă. Iată cum se prezintă situația în articolul „Latest Brexit Poll: UK to leave the EU”:

… respondenții din Marea Britanie chestionați în ultima săptămână estimează o majoritate covârșitoare a votului pentru ieșirea din UE, în timp ce cei din afara Regatului Unit au continuat să-și exprime sentimentul opus. 93% dintre cei din Marea Britanie, care au răspuns în ultima săptămână ar vota pentru Brexit, în timp ce 70% dintre respondenți din afara Regatului Unit se așteaptă ca Brexit-ul să fie respins. 75% dintre respondenți din ultima săptămână au fost din Marea Britanie.

Inițial, aș fi spus că „sistemul” nu va permite nicicum un Brexit, referendumul urmând să fie doar un exercițiu de democrație. Acum, m-aș mai gândi înainte de a da un pronostic.

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.