Brexit – 28.03.2016

Aceasta este partea [part not set] din totalul de 20 articole ale seriei Brexit
0
(0)
Serie dedicată urmăririi continue a evenimentelor asociate BRexit!
În special prin prisma influențării/manipulării electoratului...

După reprezentanții economiei britanice, iată că a venit și rândul „comunității” spionilor să-și exprime opiniile în privința Brexit.

Într-un articol al The Straits Times, intitulat „După Bruxelles, spionii dezbat riscurile de securitate ale Brexit”, sunt prezentate opinii pro și contra Brexit ale unor actuali/foști reprezentanților ai serviciilor de informații.

Astfel, fostul șef al agenției de spionaj MI6, Richard Dearlove, susține că un eventual Brexit ar avea puține implicații legate de securitate, deoarece „imaginea serviciilor intelligence ale aliaților Marii Britanii nu este deloc onorantă”. Această poziție e susținută și de fostul șef al CIA, Michael Hayden, care a declarat că Uniunea celor 28 de națiuni ar putea fi chiar o piedică de securitate.

Dimpotrivă, un alt ex-șef CIA, David Petraeus, fost comandant al forțelor de coaliție din Afganistan și Irak, a avertizat că ieșirea Marii Britanii din UE „nu ar face decât ca lumea noastră, să fie chiar mai periculoasă și dificil de gestionat”.

Joe Twyman, șef de cercetare politică și socială la YouGov, a declarat că deși nu vede decât pe termen scurt ca dezbaterea să încline spre ieșirea Marii Britanii din UE, a subliniat că:

Securitatea este importantă, granițele sunt importante, dar economia este mai importantă.

dar că situația ar fi diferită dacă „… Doamne ferește, ar exista un atac asupra Marii Britanii”.

Dearlove, fost șef al MI6 între 1999-2004, a declarat de asemenea, că ieșirea în afara UE ar fi un „câștig de securitate” și un control mai mare asupra imigrației, cu toate că el nu a clarificat. El a declarat că Marea Britanie „oferă mult mai mult decât primește la schimb” în ceea ce privește schimbul de informații cu partenerii din UE și a spus: ar fi puțin probabilă încheierea  cooperării dacă Marea Britanie ar părăsi blocul. În revista Prospect, el a scris:

adevărul despre Brexit dintr-o perspectivă de securitate națională este faptul că costul pentru Marea Britanie va fi redus.

Cert este că până și spionii au opinii contradictorii legate de votul pe care-l vor da britanicii.

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Deplasare în serie ::

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.