Brexit – 11.03.2016

Aceasta este partea [part not set] din totalul de 20 articole ale seriei Brexit
0
(0)
Articole dedicate urmăririi continue a evenimentelor asociate BRexit! Știri curente.

Așa cum estimam în primul articol al acestei serii, încercările de a înclina balanța referendumului din 23 iunie 2016 capătă accente tot mai puternice, pe măsură ce trece timpul.

Așa încât, nu e de mirare că cele două tabere încearcă să câștige aderenți cu influență, care să devină voci ale exprimării uneia sau a celeilalte opinii, respectiv rămânerea sau ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Iată că tabăra favorabilă rămânerii în UE a câștigat un nume de rezonanță: fizicianul Stephen Hawking, care alături de alți peste 150 de cercetători au făcut joi un apel către cetățenii Marii Britanii să voteze pentru rămânerea țării în Uniunea Europeană, argumentând că un eventual Brexit ar fi un „dezastru pentru știința și universitățile din Marea Britanie”.

Astfel, într-o scrisoare deschisă trimisă redacției The Times, Hawkins și alți membri ai asociației Royal Society, printre care și trei laureați ai premiilor Nobel, susțin că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va afecta negativ mediul științific și academic britanic:

Dacă Marea Britanie părăsește UE și oamenii de știință nu vor mai putea circula liber (…), va fi un dezastru pentru știința și universitățile din Marea Britanie.

Mai mult, scrisoarea afirmă că:

Viitorul științei britanice este asigurat de abilitatea de a atrage și finanța cei mai talentați europeni, acest lucru având și rolul de a-i încuraja pe cei mai buni oameni de știință din alte părți să vină în Marea Britanie.

Cu alte cuvinte, acestui savant i se pare absolut normal „exodul creierelor”.

Dar, iată că bulgărele „*exit” ar putea lua deja amploare. Site-ul „Știri pe surse” ne anunță că „După Grexit și Brexit, urmeză Fixit: Finlanda ar putea ieși din zona euro”.

Se anunță vremuri interesante. Cu condiția să le putem privi cu detașare. Lucru de care mă îndoiesc…

Cum apreciați acest articol?

Eu îl consider de 5 ⭐️ (altfel nu-l scriam). Tu?

Total voturi: 0 :: Media evaluării: 0

Fără voturi, încă! Fii primul la evaluarea acestui articol.

Dacă ați găsit acest articol util...

Urmăriți-mă pe social media!

Regret dacă acest articol nu v-a fost util!

Permiteți-mi să-l îmbunătățesc!

Spuneți-mi cum pot îmbunătăți acest articol?

Deplasare în serie ::

Lasă o urmă a trecerii tale pe aici. Un comentariu e binevenit!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.