Fără penali…

Ieri, după o rafală de ploaie rece care m-a surprins în centrul Sibiului, știind că în fața magazinului Dumbrava era amplasat cortul celor ce colectau semnături pentru susținerea inițiativei „Fără Penali în funcții publice”, bine-nțeles că le-am făcut o vizită, făcând minimul gest de a susține prin semnătură acest demers. Lucrurile păreau în regulă, chiar și în acele condiții de vreme nefavorabilă, oamenii trecând pe la cort și semnând.

Sigur că într-o societate normală n-ar trebui să fie nevoie de astfel de inițiative legislative! Sigur că nu-i normal să fie necesară o prevedere legală care să interzică accesul în funcții publice a unor oameni ce au probleme cu legea… Asta ar trebui să țină de legile firescului, naturalului… Cum să aplice legea și chiar s-o stabilească cineva care are probleme cu justiția? Cum poate o societate să accepte o astfel de situație care frizează absurdul?

Ei bine, tocmai pentru intrarea într-o minimă normalitate, e nevoie de susținerea acestei inițiative. Susținere la care-i îndemn pe toți cei care cred că nu-i normal ca viețile lor să fie ghidonate de oameni cu probleme, de penali!

Evaluare cititori
[Total: 0 Media: 0]

Lasă un răspuns

Denumire
Email
Pagină web

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.