Cine nu votează, nu contează… Chiar așa?

Din nou aud lansată pe diverse canale această stupizenie. Pentru că n-am fost la vot, eu n-aș mai conta în țara asta… Exact asta se afirmă…

Și nu mi se pare în regulă să se rostogolească o astfel de alegație. De ce? Simplu:

 • sunt cetățean cu drepturi depline al țării;
 • îmi plătesc taxele și impozitele;
 • respect legislația, inclusiv cea electorală, care normal, nu mă poate obliga să particip la vot, aceasta fiind un drept și nu o obligație!

De ce n-am fost la vot? Pot exista o multitudine de motive, de la boală, până la absența din localitatea de reședință în ziua alegerilor. Dar mai este una. O motivație mult mai serioasă: n-am avut pe cine alege! Buletinul de vot nu includea nici un candidat/listă de candidați care să-mi merite votul! E greu de înțeles? Astfel conceput, buletinul de vot mi-a limitat opțiunile. Normal era ca buletinul de vot să mai includă o opțiune: aceea prin care să pot exprima faptul că nu pot alege niciuna din celelalte opțiuni! Abia atunci, ar fi fost în regulă să mi se spună că nu contez dacă n-am votat.

Până când nu mi se va oferi și această opțiune a votului alb, nu vreau să mai aud prostia din titlu! Până atunci chiar contez, și voi conta mai ales – și tocmai pentru că n-am votat – ca voce critică la mizeriile făcute de politicieni!

Evaluare cititori
[Total: 0 Media: 0]

One thought on “Cine nu votează, nu contează… Chiar așa?

 1. Magda 19 ianuarie 2017 at 17:10

  Bravo UnCheșule!
  Foarte corect!
  Dacă simți/știi/realizezi că nimeni nu te reprezintă, DE CE  să te duci la vot?
  Doar ca să alegi răul mai mic, cum zic unii?

Lasă un răspuns